Poděkování panu Janu Klímovi z Rousínova

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2011 22:14
bara.kyry

XXX.XXX.24.32

Chceme touto formou moc poděkovat chovateli panu Klímovi. Umřela nám při porodu milovaná fenečka Yorkšírka a zůstaly nám po ní dvě štěňátka. Tento velice milý pán nám nabídl, že jeho fenka také čerstvě porodila a že se našich holčiček mohou ujmout. Jeli jsme ze nimi z Prahy s tím, že netušíme, jak vše dopadne. Ale jeho fenečky je naprosto úžasné matky a určitě i díky lásce, kterou jim jejich páníček dává. Fenka se miminek ihned ujala a postarala se o ně. Dokonce jsme již ráno obdrželi fotečky a máme z nich obrovskou radost. Zachránili jim život.!!!! Obvolali jsme opravdu desítky chovatelů, ale nikdo nebyl ochoten nám pomoci. výmluvy, že by se miminek rádi ujali, ale že do jejich baráku s fenou s papírama nesmí štěně bez PP, byly opravdu velice smutné.

DOBŘÍ LIDÉ JEŠTĚ EXISTUJÍ
DĚKUJEME

28.4.2011 22:42
veruha

XXX.XXX.66.66

Moc ráda čtu takové konce :). To je pak člověku hned líp na duši. Miminkům přeju hodně štěstí, po tom smutném startu do života!

29.4.2011 09:23
easter

XXX.XXX.145.216

Tak to je skvělá zpráva .Ještě jsou mezi námi hodní lidé .Šsmajlíktěnátkům hodně štěstíčka a hodné páníčky .

29.4.2011 12:05
judy12

XXX.XXX.248.102

To je dobře že to tak dopadlo. Nechci být hnusná, ale ti lidi, kteří vás odmítli, jak by byli rádi kdyby se jim stala podobná věc, kdyby ty jejich štěňata někdo přijal a pomohl, už by jim ani nevadilo, že náhradní maminka nemá PP. Jsou to pokrytci, vidí jen papíry a za papírové štěňata peníze a néé živé tvorečky.

29.4.2011 12:31
astlolita

XXX.XXX.64.182

Pán je moc hodný, ale nějak nechápu, čím jim zachránil život. Snad jste s tím počítali a byli připraveni se o ně postarat ne? Když jsme byla malá, naší fenu nakryl nějaký pes a byly z toho 4 štěňátka. Fena den po porodu ztratila mléko. Bez jakýchkoliv větších znalostí o psech je můj otec za pomocí mé máti a mě odchoval. Vyrostla z nich 4 zdravá psiska. A ani by mě nenapadlo obviňovat chovatele s PP, že nechtějí riskovat zákaz chovu od klubu! To se na mě nezlobte. Štěndům přeji skvělé pánečky bez ambicí v bez PP chovu a spoustou zodpovědnosti....

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2011 12:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechci už tuhle diskuzi příliš vířit, jen podotknu, že většina klubů má v řádech zákaz produkování štěňat bez PP. Ale né pomoci odchovat narozená štěňátka. To už je trochu přehnané.

29.4.2011 13:00
veruha

XXX.XXX.66.66

Koukněte na nemoderku, tam už nějaký pro všelijaká pravidla smyslů zbavený člověk reagoval po svém.. No to jsem se zas nervla!

29.4.2011 13:18
astlolita

XXX.XXX.64.182

veruha napsal(a):
Koukněte na nemoderku, tam už nějaký pro všelijaká pravidla smyslů zbavený člověk reagoval po svém.. No to jsem se zas nervla!

jo pán to vzal trošku z gruntu, ale vám nepřijde divá ta věta o tom ,že tím štěndům zachránil život? Mě teda jo a to dost... Dá se odchovat jinak početný vrh než dvě miminka... A být naštvaný na jiné chovatele, že nechtějí riskovat minimálně tedy problém u klubu a zdraví svých štěňat. Prostě mi přijde, že to paní buď trochu přehání v rámci nějakého momentálního dojetí nad pomocí od cizího člověka, nebo se o štěnda starat prostě nechtěla.

29.4.2011 13:20
saina

XXX.XXX.237.229

Mně to přijde jako přecitlivělý projev, paní přece psala, že dokrmují, ale že by pro pejsky (a asi i rpo ně, ale to plně chápuú bylo lepší, kdyby se jich ujala náhradní mamina. kdyby mně se povedlo štěnda udat, tak asi brečim do klávesnice dojetím. ;)

29.4.2011 14:29
frogiska

XXX.XXX.213.6

Pan Klíma je opravdu úžasný,dobře že takový lidi stále existují! Jinak nevím proč by měl mít problémy v klubu,on ty štěníky nevyprodukoval,pouze jim pomáhá,tohle už fakt závání fanatismem....někteří lidé to mají v hlavě fakt tak vyhráblé,že by snad trestali i jen šáhnutí na psa bez pp,šišikriste:-(
Ani nepřijde k pozastavení to,že napsala,že jim zachránil život,vzhledem k rozpoložení a pocitu vděčnosti je to více než pochopitelné.On taky kdo už sám něco odchoval jaksi ví,že umělý x přirozený odchov se naprosto nedá srovnávat!

No nic jsem ráda za zadavatelku.Chápu jaké je to v nouzi a to se teprv ukáží dobří a špatní lidé,semtam i vylezou nějaké hyeny kterým něštěstí jiných udělá dokonce radost a využijou příležitosti si kopnoutsmajlíkTak hlavu vzhůru,ať se štěníkům daří!

29.4.2011 22:34
awake

XXX.XXX.184.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechci už tuhle diskuzi příliš vířit, jen podotknu, že většina klubů má v řádech zákaz produkování štěňat bez PP. Ale né pomoci odchovat narozená štěňátka. To už je trochu přehnané.

on je ten zákaz na produkci a PODPORU chovu bez PP, takže kdyby je někdo udal, mají po chovu s PP. Znám chovatelku která pomáhala známé prodat štěňata která se narodila chovné feně a ještě nechovném psu (nechtěné krytí) a měla z toho děsné opletačky. A to dala jen inzerát na ty štěňata.

30.4.2011 10:24
zuzina

XXX.XXX.123.184

awake napsal(a):
on je ten zákaz na produkci a PODPORU chovu bez PP, takže kdyby je někdo udal, mají po chovu s PP. Znám chovatelku která pomáhala známé prodat štěňata která se narodila chovné feně a ještě nechovném psu (nechtěné krytí) a měla z toho děsné opletačky. A to dala jen inzerát na ty štěňata.

Nezlobte se, ale to už fakt hraničí s posedlostí a skutečně tím fanatismem. Rozumím tomu, že v chovu PP psů jsou pravidla a měla by se dodržovat. Ale aby byl někdo popotahován za to, že jeho fena s PP pomohla odkojit štěnda bez PP, nebo že někdo někomu pomohl inzerovat štěnda bez PP, to už je opravdu moc. A to jsem zastáncem papírových psů, ale tohle mi hlava nebere. Chtělo by to více lidskosti a trochu citu místo hromady nesmyslných nařízení.

30.4.2011 12:48
awake

XXX.XXX.184.85

zuzina napsal(a):
Nezlobte se, ale to už fakt hraničí s posedlostí a skutečně tím fanatismem. Rozumím tomu, že v chovu PP psů jsou pravidla a měla by se dodržovat. Ale aby byl někdo popotahován za to, že jeho fena s PP pomohla odkojit štěnda bez PP, nebo že někdo někomu pomohl inzerovat štěnda bez PP, to už je opravdu moc. A to jsem zastáncem papírových psů, ale tohle mi hlava nebere. Chtělo by to více lidskosti a trochu citu místo hromady nesmyslných nařízení.

on i kdyby chovatel měl tu lidskost, ještě jsou tady další "chovatelé" kteří když se o tom dozví, rádi kvůli konkurenčnímu "boji" udělají těm ostatním dusno. Holt je to zakázané a musel by to chovatel udělat tak, aby se o něm opravdu nikdo nedozvěděl. Bohužel. A riskovat zákaz chovu s PP "jen" kvůli odkojeným štěňatům bez PP si málokterý chovatel dovolí. I když těm štěňatům by náhradní matka prospěla.

30.4.2011 13:00
zuzina

XXX.XXX.123.184

awake napsal(a):
on i kdyby chovatel měl tu lidskost, ještě jsou tady další "chovatelé" kteří když se o tom dozví, rádi kvůli konkurenčnímu "boji" udělají těm ostatním dusno. Holt je to zakázané a musel by to chovatel udělat tak, aby se o něm opravdu nikdo nedozvěděl. Bohužel. A riskovat zákaz chovu s PP "jen" kvůli odkojeným štěňatům bez PP si málokterý chovatel dovolí. I když těm štěňatům by náhradní matka prospěla.

V žádném případě nepochybuji o tom, že kdyby se někdo takhle rozhodl pomoct, tak ho "konkurenční" chovatel napráší. To souhlasím. Taky chápu, že se dost chovatelů bude bát riskovat, když je to zakázáno.
Spíše mi šlo zkrátka o ta pravidla - ta jsou postavená na hlavu. Zbytečně nemnožit bezpapíráky s tím naprosto souhlasím, ale když už nějaký takový prcek narodí a potřebuje pomoct, tak by se svět nezbořil, kdyby se mu pomohlo.
Já osobně bych se opravdu více bála, aby mi cizí štěňta nenakazila fenu, či naše vlastní štěňata. To mi přijde podstatnější.

30.4.2011 16:13
ovcark

XXX.XXX.42.6

Myslím, že některým z nás chybí soudnost. Toto, mělo být poděkování, ale zde se to téma zvrhlo v kritiku. Sama jsem měla psi s PP i bez, ale vždy jsem k nim přistupovala stejně a pokud se najdou tací, kteří nahlížejí na psi bez PP jako na něco podřadného, potom se vracíme čistě do sféry lidské nesnášenlivosti, snad rasismu v jiné podobě.

30.4.2011 18:20
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Problém je, že tady sama zadavatelka začala s kritikou - a to chovatelů s PP, kteří si odmítli vzít její štěňata. Kolik obvolala chovatelů bez PP? Buď žádného (oni jsou jaksi hůř dohledatelní) a nebo si také její štěňata zjevně vzít nechtěli. Pak je ale docela nefér na jedné straně využít existence klubu pro získání kontaktů a následně to stavět tak, že byla odmítnuta kvůli papírům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík