To selátko by mě též jímalo
Peti Indy má dokonale pitomoučkej výraz štěnda, který se snaží tvářit hrozně chytře
Tydlek jejich profesorský výrazy v pár týdnech věku miluju, vypadají tak důležitě a přitom se to mlátí s tou dětskou hloupinatostí a roztomilostí, že bych je, usmátá k smrti, snědla láskou
![]()
Jooo holčičky, štěnda jsou neskutečný a ještě víc neskutečný je, že takhle ti naši broučci fakt vypadali, že sou to fakt oni!!!
Bidíček zabalení do trička miloval
Prasátko mi někdo poslal a mě připadá hedvábné a jako všechna zvířecí mimča naprosto k umazlení
Peti, budu moc držet palce, pořád je tady naděje....Hubert pořád spí, od oběda, což je u něj dost neobvyklé, ale třeba dohání, třeba Rimadyl zabral....
Hihi, pidi bojo Hubýsek
Ty kloubečky, ušiska, vočiska!
Todlek ale komentář myslím, nepotřebuje, žeo?!
a tady čerstvě 2 měsíční spinká v ohrádce, krásně se díky ní naučil chodit dělat potřebu jen na noviny, to se mi u něj povedlo naučit hrozně brzo...
Malej Hagi je taky šelma nebezpečně vypadající
Fakt jsou všichni dokonalí
Hubert mi právě přinesl noviny, takže má asi hladchuť
Žííšššíííí to je úžo fotka! To bíško růžový, úplně cítím tu štěněcí vůni tělíčka a dechu
To hrozně miluju....![]()
Jedno mini Zmetečkovité Frííí, taky dvouměsíční, ale už sprátě na entou
Ale přeci jen se to furt ještě dalo čapnout do ruk a fláknout s tím vo zem
To už teďka nehrozí
léto 2008, Hubert drží "lišku" osmikilovou, to už je taky hudba minulosti, teď by to byla velká zátěž......Myšáček můj
no, to ještě byla sranda, co
už byl spratík jako malej? v čem?
Hagi byl hodný štěně, Indy byl ale taky spratkovitější protože nebyl sám a mohl dělat lumpárny s dvěma psy.
Hani koukám jak Hubert leží, ty zadní má jak kdyby neměl DKK, to většinou psi s DKK moc nedělají. Indy tak lehává a jednu nohu má do pravého úhle ještě k tomu
a Hagi tak nelehá nikdy.
Indy, 6 měsíců
ten je sladkej s tou kytičkou v tlamce
my máme pořád nejasno, jak to s tou DKK je, podle veta se to mohla stát i tím úrazem co měl v roce, jak ho chytil ten asiat za nohu a pohmoždil mu "možná" kloub. Taky si někdy říkám, že by se to projevilo nějak dřív.....ale tenkrát i dlouho rehabilitoval než tu nohu začal používat, úplně mu seschly svaly a dlouho trvalo ho zase dostat do formy....to už se nedozvíme
Haha, Indy jak má ty žgraňky důležitě nafouklý
Je úchvatnej! ![]()
Teda Hubýsek šikula s 8kg liškou
To je jak kdyby držel a nesl 2 a půl krát Gríšu
To vidím živě, kterak mu z huby trčí dva papišové a jedno papišo.štěndo

Jj Peti, byl to hajzlík odmala, nesnášel mazlení, chování a hlazení, nesnášel prostě
Byl samostatná jednotka, nějaký průzkumy zahrady a domku, kdepak by mě k tomu potřeboval, žádná nejistota
Sprátě to bylo na entou, drzej ke psům, k nám, žádný podržízený gesta ke starším a větším psům, kdepááák, kradl jim kde co od huby, když dostal na frak od Džavy aj Bíšana, jen se otřepal a znovu
Nějaký stesky po domově, nebo v noci sám, ani omylem, byl rád, když sme mu dali pokoj
Prostě parchantě maličký, šak aj ty jeho vočka to ukazují ![]()
Jo a jinak tak jak leží Hubýsek, lehává Bíšan taky, tže to asi bude jak u jakýho psa....
Je to na něm vidět, je to PAN pes
Samostatná jednotka
Hubert tu lišku nosil klidně 200m, to byl v tak úžasné formě......holky, to jsou psí životy, mají to jako lidi, ale jsou daleko dokonalejší ve všem. Už jste viděly psa, který by se musel po ránu holit, nebo malovat, aby vypadal líp?
![]()
jak to popisuješ tak byl Fríčko opravdu zmeteček drzý a sebevědomý
vtipně se to čte, ale asi bych doma radši to podřízené a závislejší mimi
já mám ráda dobráky a kliďase... jako štěně mi přijde víc černej, než je nyní, nebo se mi to zdá...? hele a ty sis ho vybrala cíleně nebo to byla nějaká náhoda že šel k tobě?
Hani proč s Hubertem vlastně nepokračuješ v loveckách zkouškách? je tak šikovnej...
No a tady už sem pustila foťák a udělala, co píšu výš, čapla ho, vytáhla a flákla s ním vo zem
Výsledek....no comment.....jeho výraz + položení ocasu ( žádné bojínnkovské stažení pod nohy ) + směr, kterým po dopadu míří 
Jedním slovem SPRÁTĚ! 
Jj Hani přesně, a nejen psi, ani jiná zvířátka se po ránu nepotřebují malovat a umývat a česat, to jen my lidi, dokonalost sama
rude
napsal(a):
na té první fotce u té díry Fríčko vyloženě říká " jdu tam a hotovo a neotravuj " 
Přesně
Takovej byl, je a bude
Jak sem se k němu dostala, mám na webu Peti, nebylo to vůůůbec plánovaný, ani nijak jednoduchý, jenže prostě osud zas natáhl pracku a flákl mi ho pod nohy no
Oni byli oba se ségrou tací zmetečci drzí a samostatní, a já si tenkrát říkala, proč je na ně jejich mamča Eiryn tak zlá, ale ona už věděla, páč k jiným svým štěndům byla a je úžasná, ale tydlek dva museli mít vojnu brzy, jinak by jí přerostli přes hlavu
a přesto když dostali pořádnej seřvanec a sežmoulanec, otřepali se a znovu.....chudák Erášek, byla ráda, když se jich zbavila tak brzo, těch dvou draků
Tmavej byl, to je každý štěndo NO, a pak světlá věkem, dle genů víc bo míň
Buřťák mu taky dávala kapky hned od prvního dne a já ji nadávala, co je na něj tak surová, ale ona to taky věděla....narozdíl ode mne to všici věděli hned že
rude
napsal(a):
![]()
jak to popisuješ tak byl Fríčko opravdu zmeteček drzý a sebevědomý
vtipně se to čte, ale asi bych doma radši to podřízené a závislejší mimi
já mám ráda dobráky a kliďase... jako štěně mi přijde víc černej, než je nyní, nebo se mi to zdá...? hele a ty sis ho vybrala cíleně nebo to byla nějaká náhoda že šel k tobě?
Hani proč s Hubertem vlastně nepokračuješ v loveckách zkouškách? je tak šikovnej...
Peti Hubert lovecké zkoušky má
Na hony jenom nemá chodit kvůli vysoké zátěži, tak mu aspoň na zahradě, nebo na poli, schovám zajíce, nebo lišku, aby se pobavil, on to miluje a nechci ho kvůli kloubům ochudit úplně. jenom jsem ho neuchovnila, protože se na DKK přišlo až když byl k uchovnění připravenej, měl CAC i CACIB, měl splněné zkoušky, ale nechci šířit DKK když si nejsem jistá, jestli to má opravdu vrozené. Mati perfektní fotky a krásné objekty
Tady ho vydíš na honu jak hledá bažanty, Konopiště je krásné a chodili jsme skoro tři sezóny "lovit"
rude
napsal(a):
plyne z toho docela rozumné ponaučení -- nepodceňovat matku štěňat, ví jaké hady si hřeje na prsou
a pak i ty ostatní psy, asi poznají takového malého provokatéra dřív než my. budu si teda jednou v budoucnu vybírat štěně, na které je matka hodná a vlídná...
ty no nevím, na Bíšu a jeho sourozence matka úplně dlabala a přitom je to takový zlatíčko
Na Gríšu a jeho sourozence matka též úplně kašlala, a je milionovej
Ale jakmile je matka na někoho zlá, tak asi ví fakt svoje
Slavnostní zakončení honu
kolem dokola stojí psovodi se psy , honci a myslivci. Naproti pořadatel a vedoucí honu. Každý pes dostává dva bažanty a každý psovod taky, takže u nás bylo přebažantováno, všichni známí se těšili na sezónu, že si pochutnají na bažantech
Krásné fotky Hani, akorát že mně je vždycky těch mrtvolek tak hrozně líto, když je takhle vidím, i když se jim tím vlastně v mysliveckém stylu vyjadřuje úcta a poděkování.....jenže to jim jaksi životy nevrátí
Holt su šílená citlivka no, to už lepší nebude....joooooo takhle kdyby tam bylo vystavěno tisíce šestnáctek, to by byla jiná!!!!
No, ještě bysme mohli dělat všestranné zk., nebo memoriály, ale ty jsou na dva dny a to by mohlo Hubertův kloub dorazit. Já bych to taky nevydržela asi už
Mati, mě je jich taky líto, nikdy jsem nechtěla na hony chodit, ale nakonec nás přemluvili a má to zvláštní atmosféru. Když vidíš jak ti psi makají....Hubert tam byl několikrát se svou kámoškou setřicí a kdybych to neviděla, tak neuvěřím, on jí vykořisťoval, stoupnul si na kopeček a ona ty bažanty nosila jemu, on je od ní převzal ( z tlamy do tlamy) a přinesl je mě
Tak jsme si našli místo kousek dál, aby měl na starosti jiný úsek. Ale stejně při poslední leči (každý hon má tři až čtyři, to se přesunují střelci i honci i psovodi do jiného les) Hubert šel a ukradl bažanta z hromady té setřice, byly jsme s kamarádkou mrtvé smíchy
Jo no, ta atmosféra má cosi do sebe, to jo, ale pak mi to rve srdce, tže sem to jako divák a přičumovač prubla jen jednou, páč kámoš má velšteriéra lovecky vedenýho a teda fakt makačenka šikovnýho, tak abych je viděla v akci, ale už nikdy více
Hihi Hubýsek je takovej filutka, že to bral kámošce, aby si ušetřil práci
A pak že chlapi nemyslí
holky přeposílám odpověd od známé, co dělá na klinice v Praze a posílala jsem jí výsledky krve, (byla se na Hagiho v pátek u nás podívat) :
V biochemii - minimální výchylky, nepodstatné, hematologie je v pořádku úplně - zánětlivého původu proces s vys. pravděpodobností nebude, ale to ti jistě řekl i tvůj veterinář :-(( Toho psa by měl léčit neurolog - určitě ti doporučí to, o čem jsme se bavily o víkendu - vyš mozkomíš. moku, rtg páteře je taky vhodné /např. může vyloučit tumor obratle), pak už zbývá jen to CT :-((( Vyhlídky bohužel nic moc...
RTG páteře máme a v pořádku, tak uvažuju o tom vyš. mozk. moku ...
Mati díky za odkazy v mailu, zajímavé.... musím si to znovu pořádně pročíst, ale špatný je, že oba případy mají nádor v mozku
Pobavilo mě, jak Hubert bral od setřice bažanty a nesl je tobě, jako že on 
nenapadlo by mě, že takto psi vůbec přemýšlí...
právě že vůbec nevím, ale řekla bych že by ho mohl odebrat i můj vet... psala jsem kamarádce at mi k tomu něco řekne. jen si nejsem jistá, zda to můžem vyšetřit když bere ty léky, jestli pak nebude výsledek zkreslený... už si nepamatuju, jak to vet říkal.. jinak žádná změna, Hagi pořád stejný, nepřítomný pohled a stálé chození.
dneska je mi snad ještě větší zima než včera...
to je květen teda... sem si na parapet dala surfinie a mám obavy, aby mi ještě nezmrzly 
co Hubert?
já ti nevím... řekla bych že bolest asi ne, protože ač kulhá na tu přední a zadní ( nebo on klasicky nekulhá, jen nemá sílu se na ní bez přestání udržet, tak musí přešlapovat) bolestivě na pohmat nereaguje. vet říkal, že kdyby to bylo v kloubech tak by si nenechal s nima tak manipulovat a i pohyblivost je dostatečná.že to vypadá že to jde všechno od té hlavy a těžko říct, zda je to s bolestí když je to neurolog. původu... možná ho nic nebolí, jen to prostě neovládá.
vet si napsat do karty "poruchy horního motoneuronu" - vygooglila jsem --- Horní motoneuron - funkční označení sestupných drah ovlivňujících spinální řízení motoriky
o poruchách toho motoneuronu toho je na webu hafo.
spící Efram je kouzelný, znova na něj koukám
vypadá jak černý liščátko
Efram je krásnej na všech fotkách, protože je prostě krásnej
Pokud nemá Hagi bolesti, tak aspoň tak...., ale cítit se tak zmatený.....to je asi jako roztroušená skleróza u lidí. Jdu googlit jak je to s tou motorikou, hlavně jestli existuje nějaká šance na zlepšení, nebo ne, o to tady jde nejvíc.
Ahoj holčičky ![]()
Peti je to vážně dilema a přesně jak píšete holky, čím víc toho člověk hledá po netu, zjišťuje od vetů a lidí, co mají podobné, bo stejné zkušenosti, tím víc má hlavu jak balon a dojem, že se nikdy nic nevyřeší....
Ale já pořád doufám, že u Hagiho se na to přijde, a i kdyby ne, tak aspoň že se uzdraví ![]()
Jak je mu Peti dneska, pořád stejně?
Hani to je pech s Hubýskem, pořád být napnutá, když je mu jeden den príma a druhej ouvej.-....ach jo, nějak nám to jaro vesele nezačíná, v ničem....
Možná su bláhovej cvokařskej optimista, ale věřím prostě, že se to nakonec vše v dobré obrátí
Peti teda vy jste s Michalem neuvěřitelně šikovní, vše kolem svatby zajišťovat sami
Už jen to obíhání úřadů a vyřizování povolení a kde čeho, by mě asi kleplo
Ale zase představa, jak narvu svoje těžce vydřený peníze do nějaké firmy, která to vše má zařídit a jistě to udělá naprosto blbě a za naprosto příšerný prachy, tak bych to taky radši vše udělala sama, resp. vyřešila bych to jednou por vždy: NEVDALA SE!
Což také úspěšně činím ![]()
Taky u vás mrzlo a mrzne? Mám obavu, že květy na stromech jsou v nebíčku, tže úroda čehokoliv letos nulová, povíjnice, astřičky, kaly a afrikánky v květináčích a truhlíkách mi nejspíš též umrzly, a fazole sice ještě ze země nevylezly, ale je už puklá zem a najukávaj, tže nejspíš též přiumrzly
No nic no....stalo se, vztekáním to nezměním 
Něco veselého, aneb sprátěcí nejoblíbenější hra: nechat si polykat hlavu
Ahoj,
Mati nevím proč, ale optimista v tuto chvíle nejsem... když vidím jak schází před očima. až dneska sem si všimla, jak Hagi zhubnul... není to tak dávno, toho 1.4. na běžném očkování měl 41 kg, u veta asi 15.4. asi 40. ještě jsem se chválila, jak hezky přes zimu přibral, byť 2 kg, ale bylo možné nahmatat podkožní tuk, ne moc, ale něco tam bylo a dalo se to rozhýbat po celém těle... dneska si řikám, že vypadá hubeně, ale přes tu srst těžko soudit, chci chytit na boku podkožní tuk a on tam není...
vůbec, když sem přejela přes bok cítila jsem vystouplejší žebra
přitom bych přísahala, že 10 dní zpátky to tam měl. je to možné po tom Prednisonu? krmnou dávku má pořád stejnou. naopak mu nedávám nic moc s kostma, spíš hodně masa, když tolik nekadí aby se neucpal.
Mati my když si to spočítali, tak bysme se v hospdoě nedoplatili, kdyby tam mělo být večer 70 lidí. už na ten oběd nás bude asi 47 a to je fakt dost, ten v hospodě teda máme, ale po něm odejdeme na zahradu grilovat. sice nám to platí rodiče, ale chceme jit co nejvíc peníz ušetřit.
ráno mi šla pára od pusy
pěknej hnus vlezlej. doufám, že mi kytky nezmrzly, ještě že jsem počkala s mečíky a nedala je do země. to bych o ně přišla.
Jo Peti, je to možný že zhubnul po Prednisonu, ten hajzlík totiž zavodňuje, dává záhul játrům a jelikož vyblokuje imunitní systém, tak se prostě z těla stane vodnatá troska bez tuku, svalů.....
Kdyby aspoň pomohl viď.....
Je jasný, když máš Hagiho denně na očích a víš, jakej byl a je, že nejsi optimista.....kdo by byl....taky sem nebyla, když Bíšánek lehnul, anebo když Batulka začala chátrat.....to ani nejde....ach jo děvče, musí to být velmi těžký to všecko.....
Právě no, že to jsou šílený pálky, každej chce na svatbách jen vydělat, a tak vše stojí 2xtolik....a to máš fuk, zda jsou to peníze vaše, bo rodičů, čék je chrání stejně že ![]()
No tadyk bylo včera -2,5°C a dneska dokonce -3°C, sem na ranní proťápce s Bíšou málem umrzla, ač sem byla jak eskymoš, a teďka jsou 2°C jenom, i když svítí slůně, zatím
prostě děs běs, a to sou tři zmrzlíci až příští týden
Zmrzlíci jsou snad tohle, nestraš Mati
Další zmrzlíky už nechci. Peti, to je lidí k pohoštění, ale grilování je skvělý nápad, tak přesně probíhala svatba jak jsme byli v Němčicích před pár lety, bylo to dokonalé. Takže Hagi pořád stejný....oni psi hubnou dost rychle když nejsou fit.... Hubert je už třetí den vysloveně dobrej, už mě nutí ba přímo vnucuje hračky, tahá je po baráku a já o ně zakopávám....Moc bych ti přála, aby se Hagi zlepšil....
tak jsem taky zapátrala ve fotkách miminkovských
je krásný, jak si ty dospělý nechaj od těch drzounů malých všechno líbit, ale jen do určité doby
Hagi byl pohodář, i když ho Indy tyranizoval
vždycky měl takovej smířenej utrápenej výraz " vidíš, co všechno si nechám od toho smrada líbil"
ale jak se člověk otočil, tak zahodil utrápený výraz a blbnul s ním o stošest
To jsou nádherné fotky a klukům to tam tak sluší, jsou tak roztomilí
Pěknej psí život..
Hani na netu bohužel píšou, že zmrzlíci zdaleka neskončili, alébrž teprvá začali
Tže se obávám, že do půlky května se nezahřejem a nezahřejem 
Príma s Hubýskem zdravýskem! 
Peti to jsou úžo fotky, fakt ten Hagiho výraz mluví za všecko
A Indy byl takovej bobek plyšová
Fakt ještě že čék ty fotky má, já bych si ty broučky jako štěnda už tak dokonale nevybavila, díky fotkám ale vzpomenu i na okamžiky před a po focení, se mi to úplně vybaví všecko
Bíšan si od sprátěte taky nechal líbit hodně, ale když se naštval a setřásl ho, stejnak to nebylo nic platný, páč ta malá piraňa to prostě nevnímala, tže sem ho musela čapnout já a dát mu jasně najevo, že odsud podsud, piraňotlamku mu ucpat nějakou hooodně obří hračkou, abysme všici měli na chvílu pokoj
No Prednison prostě vyblokuje imunitní systém, pokud vím
Moje vetka ho strašně nerada používá a říkala mi, že ho použila jen párkrát, páč napáchá víc škody, než užitku
Právě tím, že vyblokuje imunitu, která prostě někdy je hodně akční a ničí i to zdravé, tak se jakoby může psovi ulevit ( alergici, problémy s páteří, atp. ) ale vlastně to nic moc nevyřeší.....když se vysadí a musí se vysazovat děsně pomalu, aby to psa nezabilo zas, tak se doufá, že se imunita "umoudří" a bude "imunitní v mezích" a ne přehnaně
To píšu polopatě a v podstatě to tak myslím je
A jo, zrovna tadyk u těch sraček by čék radši nevěděl.....hodně lidí k tomu dává prášky na podporu jater, na střevní mikrofloru a kde co....
to je srandovní fotka, jak si ho drží tlapama a okusuje
to jo, ještě že ty fotky máme, některé jsou fakt momentky úžasný a nezapomenutelný ![]()
moc tomu nerozumím... s tou alergií ano, v tom případě chápu, že to pomůže, ale jinak jaký by to mělo účinek pokud by byl např. nádor na mozku.....?
jasně, splask by třeba otok ale co dál...
je strašný když si člověk uvědomí, jaký byl Hagi před půl rokem a jaký je teď...
Hani já to focení nesnáším čím dál víc, nevím proč, v tomtok si nerozumím ( přitom obvykle se dokážu vcelku rychle pochopit jo, za ty desítky let už ), ale už právě pro tyhle vzpomínky na pesánky, občas aj některý lidi no teda
, ten foťák v ruce sem tam snesu
Jooo zvuky u toho vydávali teda děsný, Bíšan chroptěl, funěl, brumlal, sprátě vrčelo, vřískalo a jačelo 
Peti úžo fotka, dokonalá! 
No já tomu taky nerozumím Peti, na jakým principu Prednison imunitu vyblokuje a co to má za vliv pak, ale vím, že třás při ochrnutí psa se dává rád a často, i když obvykle na hovno
To samé u alergií, a kožních zánětech......u mozku to taky nepobírám
ale jak říkám, osobně mám prostě na Prednison pifku a silnou zaujatost, tže o tem nemám co kecat ![]()
Noo ooo super, tak sotva se hodiny blíží k polednímu, kdy by teda aspoň to slunko mohlo troška hřát, tak se vyvalej všecky mraky, co jich na světě je a slunko je v háji
Du vypnout plyn a zatopit dřevem, su kuwa už jak kus ledovca a přitem tak navalená, že se nemůžu ani hýbat pomale 
Hystero-hyperaktiv sprátě
Efram je evidentně útočná šelma od štěněte
Ten pohled......tady je hnusná zima i když svítí sluníčko, už tu zimu nesnáším
Dneska poprvé dělám chřest, tak jsem zvědavá jak se mi zadaří
můžu vám uplně upřímně říci, že letos ani mě focení tolik nebere... jak mi ten objektiv špatně ostří, tak mě to vždy tak namíchne, že ne něj nemám náladu, ale v euforii budu určitě až si koupíme ten nový
a mi přijde, že i nekvalitně ukazuje náhled, v náhledu ok, jdu nadšená domů že budou fotky hezké a na PC hrůza 
já mám dneska řízek a brambor
co kuchtíš Mati ty?
taky doma topíme dřevem, ani by mě nenapadlo, že ještě budem topit
a tady v práci mi zatopili konečně taky, nedá se jinak 
Ty srolovaný uši u Hubýska!
Nemá chybu! 
Hani chřest závidím a napiš, jak to dopadlo. Já ho miluju, ale nedělám, páč neumím a umět nechci, nesnáším vaření a přípravy atd. 
Peti řížek s bramb závidím, Mí ho měl nedávno. Já nevařím nic, žiju na rajčatech, jabkách, hermoších, jahodách a banánech, neb Mí je od předvčera do asi zítra pápá, tak se kuchyni vyhýbám obloukem a s chutí
aj chudáci psi byli na granclích, ale dneska už jim uvařím masiko no ![]()
Přesně jak píšeš, ten foťák si ostří jak chce, barví jak chce a náhleduje jak chce a já ho nesnáším a nesnáším a nesnáším a nechci už ani vidět
Beru ho jako nutný zlo, abych měla štěnda nafocená, páč na kvalitnější se nezmotám a ani nechci teďka, jsou pro mě důležitější věci momentálně
Tak už mi tu taky praská dřevíčko v kamnech, joj to je teplíčko teplíčkovaté a ne to trapný cosi z plynu
Možná si konečně troufnu aj umýt škeblu, aniž bych se musela bát krápníků místo vlasů a zlomenýho krku tím pádem
Fakt se tý zimy pojebaný nezbavíme asi....prej padl jakejsi 36-ti letej rekord bo co, kdesi, mrazu
Je to fakt trapný to nečasí
Kochám se jen nadějí, že léto bude sahara, ať všecko uschne, vyschne a zaschne, je mi to jedno, ale chci hicáky pouštní, klidně aj s pískem a velbloudama.....ba aj ňákej fešnej beduín by se šikl
To je přesně ono, to chci taky včetně nějakého beduína
vy se máte, že si můžete zatopit dřevem, to já můžu jenom na chalupě, takže tady topíme plynem, neustále, je to nastavené na 23°, takže to topí všude stejně a pořád, aspoň že tak
Tak Mati, ten chřest byl naprosto výbornej a příprava je jednoduchá, i když se musím přiznat, že nemít mužíka doma, tak funguju jako ty, obloukem se vyhnu kuchyni. Pěje mi tady kosák na okně, je naprosto fascinující, jak jsou drzí, myslí si, že když tady bydlí tolik let, můžou všechno. Jak provokujou Huberta, to někdy trnu hrůzou, včera se Hubert válel na trávě, masíroval si záda a vedle něj max. 10cm, hledal kosák žížaly a po Hubasovi jen tak občas hodil okem. Naštěstí s nima Hubín uzavřel smlouvu o míru ( stejně ví, že uletí), tak je ignoruje, občas je "vystaví" a dělá "klid před zvěří"
Je to pěkný na pozorování
Ten řízek ti Peti závidím, dala bych si ...
oprsklý kosáky znám, též tu mám dva páry už několik let, nejspíš aj děti jejich dětí už či co
a jsou čím dál drzejší, Bíšánka se nebojí vůbec, on jim taky nic neudělá, oni to vědí
Ani mne se nebojí, div že mi někdy nevlezou do hrnku s kafem, když je piju na lavičce v zeleným koutku, Gríšu nejspíš ani nevidí, neb mu občas přistanou doslova pod tlapkou, zatímco on se zastaví, jukne vočkem, otočí a jde dál
Na Kikinu s Eframem si dávaj většího majzla, ale zas je rádi provokujou....nooo a do dveří mi chodí též vyřvávat a když sekám trávníky, lezou mi za patama a vyďobávaj co vyplaším ![]()
Šikula s chřestem, ale je náročnej na přípravu ne? Se musí nějak obrat spodek, bo vršek či co, omýt a nalámat, nebo co se s tím všecko dělá?! A to ti je šílený to už jen poslouchat
Sem vypudila psy, mám tu 25,5°C a pesani, krom Gríšánka, prchli ven....akorát zavírat neumí, tak sem musela já
Sem ten úryvek prostě musím napsat, ležela sem pod stolem smíchy:
----------"Debůžu bstát - je bi zle" a bylo - Bob onemocněl.
U každého jiného by se jednalo o docela obyčejnou rýmu, ale u Boba to byla málo známá, nesmírně závažná choroba, jejíž léčení hodlal řídit sám. Zcumlal si polštář pod týl, takže se bradou dotýkal hrudníku, čímž dosáhl toho, že mnohem hůř kašlal. Odmítal číst, radějí stále potahoval nosem, smrkal a smutně hleděl z okna. Nutil mě, abych mu měřila teplotu, která hodinu co hodinu vyběhla ke žhavým sedmatřiceti, a řval bolestí, když jsem mu násilím vnutila do rozechvělého chřípí nosní kapky. Šíleně ho bolelo v krku - jak tvrdil - ale podle mého názoru by mu krk byl měl krvácet z toho, jak mě neustále volal.--------
Toť ukázka z knihy Vejce a já od Betty McDonaldové, Hani fakt dobrej tip
Nemá chybu a silně zlepšuje náladu, ba i rozparádí krevní oběh, což mne myslím prozatím uchránilo od totálního zmrznutí
Taky tady máme už kolikátou generaci drzých kosů. Před rokem jsem slyšela strašný řev pod oknem a na jedno kose tam naletovala straka, rodiče ho bránili jak to jenom šlo, ale neměli šanci. Musela jsem zakročit já s Hubertem :o)) Od té doby si myslí, že jsem tady kvůli nim. Ten chřest se dělá jednoduše. Jenom odřízneš od spodku tak asi třetinu ( tu vyhodíš), to co zbylo oloupeš škrabkou, jenom tu čepičku necháš jak je, a hodíš na 5 minut do osolené vařící vody. Já jsem to potom dala do pekáčku, na dno trochu oleje, nebo másla a vysypat strouhankou. Položit chřest a na něj dát nějaký plátkový sýr. Stačí tak deset minut zapéct na plno v troubě. K tomu cokoliv, brambory, rohlík......Já prostě chřest miluju
Nemáš doma moc teplo, přece jenom? Když zdrhli i psi a ani nezavřeli
Takže se ptám s Mrazíkem, už je ti teplo děvče
Sem cosi našla náhodou....aneb naše dřevíčko v původním stavu
A co teplíčka z toho bude
Taky chci takového kamaráda, co dodá všechno včetně velbloudů
V Olomouci v ZOO jsem se zamilovala do jednoho velblouda tak, že jsem nemohla odejít, hladila jsem ho na čumě a on mě pořád olizoval, odešla jsem o on taky, vrátila jsem se a on zase přišel a začal mi olizovat makeup, proto asi ta láska
Jj, Vejce a já snad nikdy nezklame, a ten úryvek, cos vybrala, to je ten pravý pro mě, mám takového "maroda" doma, rýma je u něj smrtelně vážná choroba a jenom díky Bety to přežiju i já
hankaapes
napsal(a):
Taky tady máme už kolikátou generaci drzých kosů. Před rokem jsem slyšela strašný řev pod oknem a na jedno kose tam naletovala straka, rodiče ho bránili jak to jenom šlo, ale neměli šanci. Musela jsem zakročit já s Hubertem :o)) Od té doby si myslí, že jsem tady kvůli nim. Ten chřest se dělá jednoduše. Jenom odřízneš od spodku tak asi třetinu ( tu vyhodíš), to co zbylo oloupeš škrabkou, jenom tu čepičku necháš jak je, a hodíš na 5 minut do osolené vařící vody. Já jsem to potom dala do pekáčku, na dno trochu oleje, nebo másla a vysypat strouhankou. Položit chřest a na něj dát nějaký plátkový sýr. Stačí tak deset minut zapéct na plno v troubě. K tomu cokoliv, brambory, rohlík......Já prostě chřest miluju
Nemáš doma moc teplo, přece jenom? Když zdrhli i psi a ani nezavřeli
Takže se ptám s Mrazíkem, už je ti teplo děvče
Teplo, teplo, je mi krásně a můžu si směle aj tu škeblu umýt, šak už to potřebuje holka ![]()
To jste s Hubýskem hodní, že jste zachránili kosáče
Hmmm.....tož někdá to zkusím prubnout Hani, ten chřest, ale jen pro sebe, v množství JEDNA
Míťa má utrum, neb v množství 200 kousků odmítám premávat
tak mejkap na velbloudy platí, bezva že to vím, abych pomale začala sbírat info že 
Jééé nebožátko, máš doma "rýmičku"?!
To ti nezávidím teda, vůůůůbec ne
Mám obavu, že mi domů přijede taky "rýmička", neb se pakovitě navlékla do kraťasů, pantoflí a letního tričínečka a na můj dotaz, zda jede na Kanáry mi bylo odseknuto: "Tak snad je Květen ne? A kdyžtak mám topení, tak co..." Hm, no ale že venku, když odplachtovává, zaplachtovává, vykládá a nakládá, což jsou vše činnosti několikahodinové, jaksi topení nemá, to už mu asi nedocvaklo
Co už, kdo chce kam....
A naštěstí o víkendu bude pápá, páč dělá ADR zkoušky zas, resp. prodloužení, tudíž v sobotu 3/4 dne a v neděli 1/2 dne mám klid a mír
hankaapes
napsal(a):
nech Míťovi aspoň na ochutnání až budeš "vyrábět" svůj chřest
taky si dneska musím umýt vlasy, já tak nerada
Donutím mužíka, aby mi je trochu zkrátil, nesnáším kadeřníky a jejich dotyky, takže o pár cenťáků a budu zase jako nová
Seš jak já, když sem se barvila na černo, barvil mě Mí, nesnesla bych jít do kadeřnictví a on to kupodivu dokázal líp, než kámoška, která ho jednou musela zaskočit ( náááhodou měl totiž "rýmičku"
). A taky to nesnáším, nechápu, že se ta hlava nedokáže umejt beze mne
To stejný ksicht, moh by se naučit malovat sám, mě to šíleně otravuje a zdržuje....a tělo by se mohlo taky oblíkat samo
Akorát koupel zvládám i já a s radostí, ta mě baví ![]()
Ale joo, možná mu jedno kousnutí nechám
tak jsem se stavila cestou z práce na veterině pro další Prednison, ne na té, kde ho léčíme teď, ale na té kam chodíme jen na běžké očkování, tam ho znají odmala taky a sestřička - moje kamarádka, se ptala i toho veta co on na to, takže jsou se situací seznámeni. byla tam jiná Dr. co ho zná taky tak jsem se s ní o tom bavila, taky to vidí na hlavu, prý na mozeček, že ten zodpovídá za koordinaci pohybu.ten prednison by mu prý měl pomoci, kdyby měl v důsledku nádoru nějaký otok, tak tím splaskne ale pokud je tam nádor a tlačí na něco, tak s tím prý prednison nic neudělá.
je smutný, že mi všichni veti naznačují to samé - vidí to na mozek, a každý mi k tomu řekne jediné- bez CT není možné zjistit pravou příčinu a tohle jsou jejich domněnky, který jsou podle nich nejpravděpodobnější. ![]()
![]()
Ach jo Peti.....fakt to vypadá na mozek, ale krucinál, přece tak mladej pes a nádor?!.....to není fér.....ale ono to pomalé zhoršování by tomu asi odpovídalo, jak nádor roste, začíná na něco tlačit.....teďka otázka, teda kdyby to byl nádor, tak v kterých místech je, zda je operovatelný a zda je zhoubný. Ony se dneska nádory na mozku některé operovat dají a taky samo nejsou všechny zhoubné že.....neznamená to automaticky: nádor na mozku = smrt.
Tak co teďka dál, počkáte, až dobere Prednison?! Kéž bych vám mohla nějak pomoct.....
Já budu muset zajít s Gríšánkem k vetce, nějak se mi zdá, že v poslední době víc pije, tak chci vědět, jaký bude mít ledvinový hodnoty, abych to kdyžtak podchytila včas....přeci jen je mu už 9 let a je to pidi plemeno, rádi trpí na ledviny, různý kameny a písek a tak
A přitom 9 let není u prcka kdo ví co zas že....on jinak je furt akční, nezadýchává se bo tak, cupitá na proťápce vesele a ušel by to nejspíš ještě 2x, papá normoš, lulá normoš - to sleduju právě poslední dobou - ale holt víc pije a jelikož má mističku s vodou jen sám pro sebe u pelíšku, kam nikdo jinej nechodí, vím, že to vypije jen on. Mí říká, že je to teplem, ale to je blbost, páč za 9 let už vím, kolik toho asi tak vypije v létě, v zimě atp. že. Njn, to je furt něco.....
Hani jedete na chalupu s Hubýskem?
je to začarovaný kruh, bez CT mozku ti nikdo operovat mozek nebude
tady už není kam jít dál, jak jinak to zjistit...
dneska sem našla vyzvracené to málo co včera sežral, nacpala jsem do něj asi 3 lžíce. dneska žrát nechtěl, ani nechtěl vylézt z boudy, odpoledne jdu pro léky na žaludek. nebudu riskovat, pak nevím, zda ten prášek vstřebá nebo ne.
Jsem z Hagiho smutná, mám v živé paměti jak se choval náš pudl po mrtvici, nejdřív pohoda, ale potom ke konci to bylo úplně stejné, naprosto dezorientový, občas zvracel, nechtěl jíst ani pít.....nezvládla jsem to, ale přece jenom už mu bylo 16 let. Úplně jsem při tom videu znova prožila všechno kolem jeho konce. Myslím, že mrtvice se nemusí poznat ani na CT, pokud to není hodně čerstvé. Hnusná situace... Na chalupu jedeme hned po obědě, ale jsem zvědavá na Huberta, dneska se cvok malej velkej honil snad hodinu s kámoškou vlkodavkou, lítali mezi stromy, smykovali na cestě.....přišel domů, najedl se a odpadnul, leží a spí a já se bojím, aby ho zase nezačal bolet ten kloub, přece jenom to byl záhul.....Tolik bych chtěla, aby byli všichni psi zdraví......
Hani uvidíme po neděli, bude to 11 dní na prednisonu už. pojedeme k vetovi a hodím s ním řeč. ale na zázraky nevěřím
Maťa mi před pár dny poslala tento odkaz:
http://www.jaggy.cz/nasi-pacienti/yorksirsky-terier-denny/
je to příběh jorkšíra, kterému na mag. rezonanci objevili ložisko v mozku- diagnoza - nekrotická encefalitis yorkšírských teriérů. měl podobné symptomy jako Hagi.
píšou tam: Tuto encefalitis dokážeme spíše stabilizovat ne vyléčit. Je nutné zpočátku pacienta hospitalizovat na klinice, podávat vysoké dávky kortikoidů Denny strávil jeden týden u nás na klinice, postupně se zlepšoval i přes rozsáhlé změny zobrazené na MRI. Denny se dále po propuštění v domácím prostředí zlepšoval, asi 3 týdny od počátku terapie nebyly pozorovány žádné neurologické deficity. V té době se dávky steroidů dále snižovaly a předpokládalo se během dalších 2 měsíců jejich postupné vysazení. Jsou jedinci, kde je potřeba podávat prednison v minimální dávce celoživotně, nebo se opakuje celý léčebný proces po objevení recidiv.
z toho jsem pochopila, že mu nasadili Prednison a po 3 týdnech byl ten pejsek skoro v pořádku. v podstatě mu ten prednison zabral , utlumil zánět, a po týdnu se postupně zlepšoval.
asi to moc pitvám...
Já jsem pochopila, že ten Prednizon zabral až po třech týdnech.......říkala jsem si, že Hagi ho bere asi necelých 14 dní. Tak to jsem špatně pochopila. Uvidíš až to probereš s vetem... vím přesně jak ti je.....Už balím, nejdřív Hubertovo léky, abych nezapomněla. Telefon jsem ti už napsala viď?
jj, mám. ty jsi taková dobrá duše Hani, že na všem se snažíš vidět něco pozitivního
já to pochopila, že začal být lepší už po týdnu...
no nic, tak hezký víkend na chalupě! a Mato tobě taky až se zas půjdeš někam toulat ![]()
zítra jdem s Indym na vycházku s 2 nalezenými voříšky (fenka a pes, velikosti stř.knírače), které si vzala spolužačka ze ZŠ. potkali jsme se asi po 8 letech a domluvili se na venčení
snad je nepodupe, je někdy hrozně neohrabaný vůči menším psům.
ahoj!
tak vycházka pe psem býv. spolužačky byla nic moc, ten pesan po Indym šel, řekla bych ze strachu. vzala si ho až na roce a kdoví co prožil, takže jsme je museli pořád hlídat, ke konci už si Indyho tolik nevšímal a Indy ho zdárně ignoroval... potřebovali bysme nějakého kámoše naší velikosti na venčení...
včera to doma bylo takové divné, člověk byl pořád zvyklý na pohyb dvou psů, na nějaký ruch a najednou tam bylo smutno....
Hlavně že Indy tu procházku přežil v klidu a toho druhého psa "nenabacal"
Peti to prázdno je přímo hmatatelné, ale máš Indyho..ten zastupuje psího člověka v rodině, prostě máš doma aspoň jednoho chlupatce. Představ si, že by tam nebyl najednou žádný, jako to bylo u mě když dalmatin odešel, to prázdno bylo tak hmatatelné, že jsem v tom tichu slyšela, jak tam dalmatínek pořád chodí, jak tam pořád je....někdy jsem s ním mluvila.....
to máš naprostou pravdu, je to cítit všude a já to prázdno vnímám snad každou buňkou těla... jsem ráda, že mám aspoň Indyho, jinak by to bylo k zbláznění
Indy není nijak smutný, těžko říci jak to vnímá, vypadá to jakoby mu to nedošlo, možná tak psi ani nepřemýšlejí, že včera tu byl a dnes není...
žijí přítomností a minulost neřeší.
včera jsme mu vyrobili pomníček, dnes ho tam vezem. těší mě jen jedna jediná věc a to, že jsem nedovolila, aby byl nešťastný, jinak je to nanic.... ![]()
co Hubert, je v pohodě?
Hubert je zatím úplně v pořádku, zřejmě ty pilule skutečně pomáhají...dneska byl za miláčka, potkal ráno hodně známých psů a svou oblíbenou fenku, takže lítal jako šílenec. Čekala jsem, že přestane jíst když byl tak unavenej, ale kdepak scháloval svojí porci, nanosil všechny hračky střídavě k PC a ke křeslu, sebral manželovi noviny a přinesl je ke mně a potom vyžebral jablko a teď chrápe
Jak píšeš, nenechala jsi ho trápit, proto bys měla mít aspoň z toho dobrý pocit, jak já závidím někdy psům, že jim jejich lidi pomůžou.....To prázdno budeš cítit dost dlouho, ale pomalu to přestane tolik bolet, to je to, co dělá člověka člověkem, musí si ztrátu odsmutnit. Indy možná už dávno věděl, že je tam sám, proto se chová normálně a to je dobře....
Ten chlebík neznám, ale rozhodně vyzkouším. V pátek jedu na chalupu a zůstanu tam asi 14 dní, máme objednaný úklid celého baráku, tak aby tady Hubert neopruzoval pracovníky a aby si trochu užil. Poslední dobou ho nemůžeme dostat na chalupě do auta, je schopnej tam snad zůstat sám, zkusili jsme odjet na oko sami, Hubert vyl za plotem, tak jsme se vrátili a on zase odmítnul nastoupit a šel si lehnout na zahradu, manžel ho musel "naložit" ručně
Takže tam budu mít čas pracovat na denodenním přidávání inkrediencí k přípravě chleba, třeba to zafunguje a budou se dít samé dobré věci, když ne, bude to aspoň dobré na chuť
Holčičky ahoj ![]()
Peti tak chlebík znáš, to je prima, já to právě vůbec neznám a Hanka mi psala, že taky ne, tže my s Hankou to prubnem a uvidíme
Ale teda, nějak zrovna vám štěstí nepřinesl, viď.....anebo teprve možná přinese....uvidíme, necháme se překvapit ![]()
Jsem ráda, že Indy je takovej miláček a pesana neřešil, šikovnej kluk....
Ještě že ho máš, hodně vám pomůže
Hani mám z Hubýska radost, že je šikulka a zdravej
Jináč s rukou Hani mám to, že ji nemám
Teda dneska už je to lepší, ale v pondělí sem i já, odolník na bolest, kapitulovala a přímo se hnala na chirdu, po rtg mi s úlevou řekli, že zlomeného nic, jen stará a krásně zhojená naštípnutá kůstka u palce, což je z toho dřeva, jak sem vám psala, že mě praštila ta lať. Jenže sem to nenechala v klidu a nikam nešla, alébrž dělala týden dřevo a holt sem dostala zánět šlach....tak leduju a ortézuju a už je to lepší
Ani spát sem nemohla, a to mě tak vyděsilo, jinak bych nikam nešla ![]()
A něco pro vás mám holčičky, abych trošíčku rozjasnila ty smutné dny....paní Rehková přivedla v sobotu na svět malá Rehčata, je jich nejméně pět tipuju, a v neděli jsem je pro vás zvěčnila
V neděli ještě nepípala, jen otvírala zobáčky, ale včera už pípala a dneska už jačej
Bohužel, pan Rehek se tu neukázal, co paní Rehková začala sedět na vajíčkách, tže se mu asi něco stalo, tipuju, neboť vím, že rodiče krmí oba, starají se oba, vyvádí mladé oba....
Tak snad to paní Rehková zvládne sama....včera sem jí tam na talířku fikla několik vykopaných žížal a červů a jak po nich chlamstla....snažím se jí troška odlehčit
Zato je tu druhá samička Rehka, bbuť to bude loňské mládě, co tu vyvedli v mém sklepě, anebo tato dřevníková samička je mládě a ta druhá její matka
nevím, netuším.....prvně sem myslela, že sameček je s tou druhou, ale on tu není vůbec, bohužel, a tak obě lítají a krmí jak šílené, ač netuším, kde má ta druhá hnízdo, ale někde taky blízko, páč se tu pořád pohybuje ![]()
A další prima zpráva, od včera jsou tu Rorýsci!!!!
Můj neklamný sluch je našel a rozpoznal, zatím jich není moc, ale první už tu jsou
A jeden "Ručník" speciálně pro Peťulu
Mám ti od něj vyřídit, že se máš zeptat Indyho, jak to dělá, že nemá furt od slin mokrej a zapařenej lalok na krku, a nemusí nosit ručník
Peti panejo, to je pálka, jak prase....a kdyby to aspoň mělo smysl, že, ale....
O úřadech nemluv, to je vždycky děs běs s nima....
Ještě jeden čančající se Frííí....se takto čančaj všici, když chodí sem a tam a zásadně tak pouští dovnitř muchy
nejkrásnější je ale Gríšánek, páč jak je maličkej, je to úžasný
já ti to řeknu, ale nebude se ti to líbit
má vystřhanej krk
tady to bude trochu vidět.
Ahááá takže takto
No je to asi nejlepší čéče, vystříhávám Bíšovi kulky, páč ty se mu taky pařej
, ale ten krk mě nenapadl
I když jemu ten ručník nevadí, jenže když dem na proťápku, či tůru, či někam jedem, tak budíme dost pozornost, s Bíšou, kterej má na sobě růžovomodrej, nebo zelenožlutej ručníček že 
Sem si právě říkala, že fundláci, když maj mastnou srst, jsou na tom líp, páč jim to po tý srsti odteče dolů a nenasaje to až ke kůži, kde se to zapaří pak, ale ony ty sliny sou dost agresivní evidentně
sona1
napsal(a):
Ahojky :-) Ani to nechci radši říkat a psát, abych to nezakřikla. V sobotu oslavil 9 let. Smiřuju se s tím, že stárne, ale je to těžké. On si to naštěstí nepřipouští.
Tak to dodatečně všecko nejlepší!!!
A hodně hodně společných roků a tuny zdravíčka!!!! přeje celá Batulčina smečka
Krásnej věk na obříka
Děkuju :-) Jj, 9 už je dost, hrozně to letí...
Jinak mi se Monty od slintání nezapařuje, páč neslintá :-) Ale v létě, když se koupe denně v řece, tak ho musím pokaždé pořádně utřít a hřívu pod krkem vyfénovat fakt do sucha, jinak by se zapařil. Zažili jsme to jednou a už nikdy více :-(
hankaapes
napsal(a):
Všechny fotky krásné, jj, když někdo umí....
Mati s tím zánětem šlach si moc nezahrávej, měla jsem ho třikrát v pravém zápěstí a nakonec jsem musela jít s tou rukou na operaci....to je bolest co, šlachy nemocné.....fuj.
Hani nestraš prosím! Já to mám taky na pravé a od konečků prstů až po loket
Manejo, sem netušila, že z toho může být operace.....zrovna se chystám dnes konečně posekat zahradu
Má pršet od zítra a být zima až do 10.června nejméně, tak to posekat musím!
Tak já leduju a ortézuju poctivě, ale tu zahradu za mě nikdo neudělá
Jj Soni, ty zapařeniny jsou příšerný
Bíšan právě už nemůže ani do vody, zapaří se prakticky okamžitě, aj když ho vydrhnu, kule, krk zhora i zespodu
Tak už neplaveme na ty klouby, páč to nestojí za to no....on má rád jen cáchačku po bříško, a to se ještě dá, když ho pak doma vyfénuju a ještě u rybníka vytřu, i tak to ale nedělám často, jako myslím pouštět ho k vodě 
Závidím to neslintání, páč to je vážně síla....už sem přemýšlela, nějak mu sešít koutky směrem nahoru, ale to by zas měl věčně zánět uší
, anebo vytvořit kolem dokola něco jako okapy na baráku a svést ty sliny někam dolů k zemi mimo tělo
2x
Bojíííím ![]()
Si dám pozor, si mě vyděsila...sem myslela, že to je ptákovinka že
No tak budu holt pracovat mozkem, aspoň vydělám zas nějaký prašule
Peti hodně sil při jednání s úřadama a nedej se 
"Ručník" bdící spící
Bíšovi sluší všecko, nevím jak to dělá, ale prostě je to tak
Občas bych na něj snad i žárlila ![]()
Peti to mě mrzí s úřadama, zmetci jedni
Je to děs, my už půl roku čekáme, kdy se město konečně odhodlá odkoupit svůj obecní pozemek, kterej ale máme ve vlastnictví....oni to odkoupit ze zákona musí, dokonce sem si našla ceny, všecko sama sepsala, donesla to tam, chlap prej je všecko o.k., schvalovat se to bude na jednání zastupitelstva jo, a pak vám pošlem vyrozumění a peníze....aha, to bylo v lednu, a máš květen
Kažej měsíc tam chodím a ptám se, každej měsíc mi sdělí, ať přijdu koncem měsíce po zasedání
Prostě marnost....no už sem v dubnu podala stížnost a našla si, že mají zákonné lhůty, tudíž teďka naposledy už slibovali najisto, že příště....do konce měsíce maj čas, pak to vyhodím do luftu už všecko aj s nima
Si jako myslej, že su nějakej trotl nebo co....
Bych ty úřady zrušila úplně, málokde je někdo solidní a když už, tak stejně nic nezmůže, páč to de přes 100 dalších zbytečných úřednických pracek ![]()
jen doufám Peti, že to není nic okolo svatby?! Aby vám to ještě úřady brzdily?!
právě že jo, jedná o povolení pro vjezd do místních sadů, kde se chceme fotit... je to na pozemku města a musí se žádat, problém je, že 2 hodiny před náma tam je přímo v těch sadech obřad a ty, kteří se oddávají přímo tam mají přednost a možnost využívat prostor dřív než my. my máe obřad sice 2 hodiny po nich, na radnici, ale nechtějí nás tam pustit, aby jako v těch sadech nebylo moc aut najednou a nerušili jsme je, když tam byli dřív
já s tím problém nemám, zaparkujem před sady na parkovišti, ale babička hrozně špatně chodí a nedojde tam, je to asi 300m od parkoviště. tam sem žádala aspon o 1 auto které by jí dovezlo dovnitř a zasvypadlo, a oni že ne, že je tam nesmíme rušit.že nám maximálně tak dovolí 1 auto před branou, což je asi o 50m méně než kde budou ostatní auta. 
a mám se přijít zeptat koncem měsíce... jako lidi tam můžou bez omezení, je to veřejně přístupné, ale ty auta tam nepustí, pokud už tam jiná akce je a to je ten průšvih... a ta babča tam nedojde...
nevím jak to udělat, je dost silná, že by asi vozíček na ní byl i malý.
lítám na ten úřad jak vocas a vždy mi řeknou to samé... mě štvou...
jojo, zastupitelstvo má na všechno čas, když bys ale měla platit ty, tak tě zkasírujou a nebudou na nic čekat
Tak sem se teď vážně nasmála. Šla jsem vyjuknout ven, co dělají štěnda a paní Rehková zrovna přilítala v zobáčku s nějakým kouskem červíka či co to bylo. Bíšánek leží venku u dveří a dřevník máme hned naproti dveřím....paní Rehková jak mě uviděla, zapípala a neb seděla na stříšce nad Bíšou, červík jí upadl přímo před jeho čumák.....Bíša se svraštil, hodil voko, Rehková jačela jak vzteklina, tak se Bíša zvedl a popošel kus dál, aby Rehková nedostala infoš....a ona normoš fakt párkrát vrzla ještě ( maj specifickej druh zpěvu a projevu ) slítla dolů, chytla červíka, a vlítla do dřevníku nad dveře k maličkým, Bíšan to všecko sledoval, pak si tak hluboce povzdechl a šel si normoš lehnout zpátky, kde byl předtím!!! 
Škoda, že to nešlo natočit, tohle by stálo za to
Usmívám se ještě teďka
rude
napsal(a):
právě že jo, jedná o povolení pro vjezd do místních sadů, kde se chceme fotit... je to na pozemku města a musí se žádat, problém je, že 2 hodiny před náma tam je přímo v těch sadech obřad a ty, kteří se oddávají přímo tam mají přednost a možnost využívat prostor dřív než my. my máe obřad sice 2 hodiny po nich, na radnici, ale nechtějí nás tam pustit, aby jako v těch sadech nebylo moc aut najednou a nerušili jsme je, když tam byli dřív
já s tím problém nemám, zaparkujem před sady na parkovišti, ale babička hrozně špatně chodí a nedojde tam, je to asi 300m od parkoviště. tam sem žádala aspon o 1 auto které by jí dovezlo dovnitř a zasvypadlo, a oni že ne, že je tam nesmíme rušit.že nám maximálně tak dovolí 1 auto před branou, což je asi o 50m méně než kde budou ostatní auta. 
a mám se přijít zeptat koncem měsíce... jako lidi tam můžou bez omezení, je to veřejně přístupné, ale ty auta tam nepustí, pokud už tam jiná akce je a to je ten průšvih... a ta babča tam nedojde...
nevím jak to udělat, je dost silná, že by asi vozíček na ní byl i malý.
lítám na ten úřad jak vocas a vždy mi řeknou to samé... mě štvou...
jojo, zastupitelstvo má na všechno čas, když bys ale měla platit ty, tak tě zkasírujou a nebudou na nic čekat
Peti to je teda fakt na prd totok, dementi jedni nepřejícní
Jsou důležití jak nevímco a přitom tam, kde maj důležití být, tak nejsou vůbec
Zmetci hnusní....
Copak to s tou babičkou nechápou jako? To by asi jedno auto všecky hrozně otravovalo žeo, hlavně že ti před váma tam budou mít klid
Hernajs to je fakt na palicu
No a co by se stalo, kdybyste se jich prostě neptali, tu babičku tam dovezli, vyšoupli a auto odjelo?! Myslíš, že tam nějakej úředník bude stát a hlídat to?!
No přesně Peti, když se má platit něco jim, to člověka naháněj jak Bin Ládina, ale naopak to nefunguje vůbec
běda jak včas nezaplatím komunální odpad, nebo psy, to hnedle dva dny po termínu už lítaj upomínky a kdesi cosi, ale oni maj na všecko čas....spoléhají snad na to, že lidi nevědí jak se bránit, nebo nechtějí, nebo co, ale jak měli najednou velký voči, když sem tam naběhla s nastudovaným zákoníkem, do kdy mi to musí schválit a zaplatit.....najednou to bylo posaďte se, a chcete kávičku a blablabla.....teďka otázka, jestli to zabralo a něčeho se dočkám že
rude
napsal(a):

to je krásný,ale domluvili se
jjj evidentně si už rozumí
Loni totiž byli rehkovi ve sklepě, tam se vlítá oknem co vede do předzahrádky a oba rodiče nás z té předzahrádky, mě aj psy, ustavičně vyháněli a jačeli, jsou strašně teritoriální, když maj malý
Takže Bíšan si to asi zapamatoval
Však sem tu psala, jak mi pak, když se malí Rehečci učili lítat a jeden nějak nemohl už či co, šel ukázat, resp. mě dotáhl, k vysoké trávě u jabloně, kde ten prcek byl, já ho fikla na větev a on si odpočinul a zas s rodiči cvičil létání
Takže on to má v merku víc než já, je venku hodiny a sleduje všecko, já tolik času a trpělivosti nemám že
si totiž myslí, že si s náma můžou vytírat prdel a my se neozvem... udělalas dobře že sis to nastudovala
si tam vysedávají a pijí kafíčko, místo aby vyřizovali co je podstatné...
taky nechápu ,coby se stalo kdyby tam auto jelo, babičku vyložilo a jelo pryč... průšvih je, že se tam dost často pohybují údržbáři těch sadů a když budou chtít ke kontrole povolení tak ho nemám ... druhá věc je pes... je tam zákaz a zas sem se zapoměla zeptat, ale po tomto pochybuju že nám ho tam dovolí vzít na focení
Holky co to čtu, i vy máte tak "skvělé" zkušenosti s "úřadem" ? neznám jediný, který by fungoval, Mati až to půjdeš vyhodit do povětří, jdu s tebou a můžeme začít hned od začátku abecedy a brát tom postupně. My už válčíme na chalupě s úřadem dva roky, zbytečně......jak já ty žravé úředníky nesnáším......přesně, zkus nezaplatit včas nějaký jejich poplateček a je průšvih jako hrom, oni nemusí nic. Peti, já bych tam babičku klidně odvezla autem a vůbec bych je o nic nežádala, ať mi dají pokutu, hnusové. Jj, jak to mezi zvířátky funguje, viz Bíša a ptáčata.....Teda, pořád jsem doufala, že se v téhle republice dá najít nějaký normálně fungující a myslíci úřad
. Zjistili jste aspoň, co to bylo za odpornou nemoc?