Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2011 20:05
nicolas

XXX.XXX.2.230

Dobrý den, mám 1,5 křížence střeního psa údajně vlkodav s něčím (takhle mi to řekli,když jsem si ho vzal před necelým rokem s útulku). Pes je úžasný hodný, ikdyž teď už rozmazlený ale doma super. Miloval si hrát s jakýmkoliv psem ať už z vlčákem, dogou nebo nějakým ratlíkem. Ale poslední měsíc začíná sám na psy útočit. Což je škoda, protože byl zvyklý sám běhat v parku, ale teď už to nejde. Chtěl bych poprosit o radu, zda se to dá nějakým způsobem odnaučit. Nebo je to prostě holt pes a dospěl a tak se prostě chová? Děkuji za odpověď. V tomhle jsem laik. Díky moc za rady.

12.5.2011 22:20
tancoska

XXX.XXX.64.4

Určitě pohlavně dospěl.Odnaučit se to nedá,psi maj vždycky sklon k tomu machrovat a dokazovat že jsou borci.Ale dá se to aspoň trošku korigovat.Naučit ho aby neprudil ale pouštět jen se psy s kterými by mohl vyjít.Vyzkoušet na vodítku a pak eventuelně pustit,nebo jen s fenkama.S tím se musí počítat že se pes nemusí v dospělosti snášet.A ne jen pes ale i fena si nemusí sednout s každou fenou.Mě se osvědčilo venčit se psama který zná už dlouho,jsou kámoši a znají se a nemusí si nic dokazovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík