ahoj lidi,potřebovala bych poradit,moje fenka si teď v pondělí rozřízla nohu ve vodě o sklo,samozřejmě jsem hned letěla k nejbližšímu vetrináři...nevím jestli je to štěstí nebo ne,ale neměla rozřízlý polštářek ale nějak mezy prsty tu ránu jsem přesně neviděla,ale šíleně z ní valila krev,pak mi veta řekl že měla rozřízlou cévku,hned ju uspal,zašil jí to zatřel tou zelenou vodičkou zavázal,dostaly jsme antibiotika,protože dnes tj. ve čtvrtek si do té nožky začla ďobat,tak jsem jí to odvázala abych se mrkla jestli jí to nehnisá.Naštěstí ne,měla tlapku úplně suchou chvíli jsem jí ju nechala na volno ať to trochu dýchá a opět zavázala antibiotika už mám jen na dnešek a zítřejší ráno,chci se zeptat,jak dlouho se hojí vstřebatelné stehy a za jak dlouho může pes zas chodit na procházky....popřípadě se opět koupat...je to totiž dost aktivní pes a je k neudržení doma když je venku takhle moc děkuji za rady.
chiquita
napsal(a):
ahoj lidi,potřebovala bych poradit,moje fenka si teď v pondělí rozřízla nohu ve vodě o sklo,samozřejmě jsem hned letěla k nejbližšímu vetrináři...nevím jestli je to štěstí nebo ne,ale neměla rozřízlý polštářek ale nějak mezy prsty tu ránu jsem přesně neviděla,ale šíleně z ní valila krev,pak mi veta řekl že měla rozřízlou cévku,hned ju uspal,zašil jí to zatřel tou zelenou vodičkou zavázal,dostaly jsme antibiotika,protože dnes tj. ve čtvrtek si do té nožky začla ďobat,tak jsem jí to odvázala abych se mrkla jestli jí to nehnisá.Naštěstí ne,měla tlapku úplně suchou chvíli jsem jí ju nechala na volno ať to trochu dýchá a opět zavázala antibiotika už mám jen na dnešek a zítřejší ráno,chci se zeptat,jak dlouho se hojí vstřebatelné stehy a za jak dlouho může pes zas chodit na procházky....popřípadě se opět koupat...je to totiž dost aktivní pes a je k neudržení doma když je venku takhle moc děkuji za rady.
Já teda nevím jak dlouho to bude trvat, ale poradím ti něco co pomůže a urychlí hojení ... dermochlorophyl - v lidské lékárně ho koupíš :) - doporučuji
no v lékarně jsme s eprávě ptala a tam mi daly jakousi měsíčkovou mast s calciem,jenže to má zašité někde mezi polštářkama a ani nevidím přesně kde,stehy nejsou přímo vidět a nechci jí do toho rýpat,abych jí steh nenatrhla kdybych jí roztáhla prsty.nj je to těžký,no zvlášť když nevím jestli ju to bolí či ne,ona totiž vůbec nekňučí u ničeho...
Můj ovčák si taky rozřízl packu v potoce,ten velkej polštářek mu držel asi na jednom cenťáku.Když jsme přijeli ze šití byl ještě v narkóze a probral se až v noci (je to už 20let).Druhej den šel už do kotce a když jsem odpo přišla tak ležel na boudě jak byl zvyklej.Jak mě viděl tak skočil dolu,já už myslela že mu to popraská ale stehy držely.Taky to byly ty co se vstřebaj.Venčit jsem chodila normálně,na cvičák asi týden nešel.Nepatlala jsem mu na to nic,tenkrát toho moc nebylo a noha se uzdravila během toho týdne.
chiquita
napsal(a):
tak milí chovatelé děkuji moc za rady ale nakonec to skončilo tak že jsem sbalila psa a jela k vetovi ten jí to zatřel tou zelenou vodičkou a znovu důkladně zavázal a v pondělí jí to mám sundat a může už začít trochu chodit na procházky,jen bude muset být prdelka na vodítku aby moc nelítala.no a pak ještě týden jí to vždycky každý den zkontrolovat a pak už bude zase skákat do vody a hopsat v trávě jako dřív
bože někteří veterináři by měly dát výpověď tak jsem byla na tom převazu šla jsem z druhým psem ven a jak jsem se vrátila tak ten převaz jí z té nohy sjel tak že má na pacce takovou bambulu že nemůže ani chodit jak o to packá,hlavně že chtěl za blbej obvaz 100 debil opravdu takže jí to můžu sundat a bude doma chodit volně a ven jí to vždycky zavážu sama a hotovo.
tancoska
napsal(a):
Můžeš jí na to dát dětskou ponožku aby si to nelízala a nekousala ty stehy.Já to dávala psovi když jsem mu mazala mastičku a jemu móc chutnala
když já se furt bojím že jí to praskne,ale zas mi každej říká že doma na rovné podlaze bez kamenů a trsů trávy se jí s tím nic neudělá,prostě péče pro ně je z mojí strany asi přehnaná,jen mám hold strach aby to bylo co njedřív zahojené a mohla lítat,úplně vidím jak je zničená z toho nic nedělání....
Uživatel s deaktivovaným účtem

můj pes jednou vletěl ke vratům na jiného psa a ten ho chytil za tlapu, nejdřív sem si říkala že se to zahojí ,ale po dvou dnech to začlo vypadat divně tak jsme šli na veterinu ,veterinář ho operoval měl ty prsty rozdrcené, když sem to převazovala sypala sem mu na to framykoin, stehy se vyndaly asi za dva týdny a pak se to ještě tak týden hojilo než sem to nechala volně ,dávala sem mu na to ponožku přelepenou leukoplastí a když pršelo tak ještě takovou tu botičku z neoprenu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

chiquita
napsal(a):
když já se furt bojím že jí to praskne,ale zas mi každej říká že doma na rovné podlaze bez kamenů a trsů trávy se jí s tím nic neudělá,prostě péče pro ně je z mojí strany asi přehnaná,jen mám hold strach aby to bylo co njedřív zahojené a mohla lítat,úplně vidím jak je zničená z toho nic nedělání....
to se neboj když to má zavázaný tak to nic neudělá ,když jí máš na vodítku a nelítá jak magor tak to nepraskne