Přiznám se, že začínám mít trochu strach. V neděli si jedeme pro králíčka, samičku teddy králíčka. Moc se na ní těším, ale... přeci jen dva psy mám hlodavci absolutně netknuté a Cid zná jen osmáky, tak se bojím, aby ve vteřince nepozornosti je nenapadlo pustit se do klece, kde princezna bude... Klec je sice obří (120x60x50 cm), takže s ní nehnou, ale i tak... Máte s tím zkušenosti? Jediný, kdo s ní bude v naší nepřítomnosti je Cid a u toho jsem docela v klidu, ten si zvířat v klecích moc nevšímá... Jinak tady naše princezna, jsem z ní nadšená
tondaschumacher
napsal(a):
Nádherná štěnátka! Jsou opravdu baculatá a jako by už byla starší. To budou nádherní cvalíci jak jim bude tak měsíc... dávej prosím fotky... Alespoň zavzpomínáme... To naše štěndo už má 13 kilo a nedávno byl taky takový.
Děkuji.. no ona jsou dost veliká, takže možná proto vypadají starší.. Tak uvidíme, jak nám porostou, zatím se mají čile k světu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
Taky gratuluju ke štěnískům, už jsem se těšila na fotky...to strakatý je nejkrásnější!
rapotacka11
napsal(a):
- pro ast lolita
- králíček by se měl pouštět taky proběhnout
Neboooj, to všechno vím. Ale zas nejsem tak neschopná (ač se to místním asi zdá), abych neuměla na tu hodinku denně psy zavřít do jíné místnosti Nebo pošlu přítele se psama a pustím si králíčka. Spíš by mě zajímaly zkušenosti, jak seznamovat psy s králíčkem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
U nás doma (teda spíš u rodičů) probíhalo seznamování fenky s králíkem tak, že pes byl zvědavý a nevěděl pořádně co to je, ale kamarádským způsobem se ke králíkovi hrnul, králík ovšem moc inteligence nepobral, takže se asi instinktivně vyděsil,udělal škrk, pes se lekl jako prase a od té doby se měli tendence nahánět a vraždit (ale pes venku, králík doma). Pak se Květa (králík) odstěhovala za lepším domovem do králíkárny na druhý konec republiky, protože ikdyž měla být zakrslá, byl to snad normální český strakáč na pekáč
astlolita
napsal(a):
Neboooj, to všechno vím. Ale zas nejsem tak neschopná (ač se to místním asi zdá), abych neuměla na tu hodinku denně psy zavřít do jíné místnosti Nebo pošlu přítele se psama a pustím si králíčka. Spíš by mě zajímaly zkušenosti, jak seznamovat psy s králíčkem.
- seznamovat ?
Třeba jako se seznamují s novým psem . . . . . .(to je fuk) , hlavně je nenechat ani na vteřinu bez dohledu !
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás doma (teda spíš u rodičů) probíhalo seznamování fenky s králíkem tak, že pes byl zvědavý a nevěděl pořádně co to je, ale kamarádským způsobem se ke králíkovi hrnul, králík ovšem moc inteligence nepobral, takže se asi instinktivně vyděsil,udělal škrk, pes se lekl jako prase a od té doby se měli tendence nahánět a vraždit (ale pes venku, králík doma). Pak se Květa (králík) odstěhovala za lepším domovem do králíkárny na druhý konec republiky, protože ikdyž měla být zakrslá, byl to snad normální český strakáč na pekáč
Tak tahle je naštěstí na psy zvyklá, takže utíkání nehrozí (pokud nekouká na zprávy a nepozná v mých psech ty šílené krvelačné zabijáky ). A že by přerostla je taky planá obava, mám ji s výpisem předků
Tak jsem moc zvědavá, jak to dopadne
rapotacka11
napsal(a):
- seznamovat ?
Třeba jako se seznamují s novým psem . . . . . .(to je fuk) , hlavně je nenechat ani na vteřinu bez dohledu !
Tak to by mě ani nenapadlo. Zas tolik jim nevěřím, těm mým pakům No uvidíme, hlavně je musím naučit ignorovat klec. Když ono je to takový chundelatý, skoro jako plyšák, ale samo se to hýbe a voooní to
Abysme nezapadli.. Přidávám jednoho mimiše..
A Ozzákovi posíláme velkou gratulaci k úspěchu na klubovce.
Díky masoterianko ,mám radost.Posudek byl krásnej,všechno výborný a podle mě rozhodlo mezi Colinem a Ozákem pohyb.Paní rozhodčí chtěla v pohybu tam a zpátky a pak mi řekla ještě jednou.Tak si myslím že rozhodl pohyb.Mě se Colin líbí ze zlaťáků nejvíc a určitě si to zasloužil.Byl v pěkný kondici.Ten tvůj bílej prcek je krásnej,zajímavej
Tondo v sobotu na klubovce byl Ozák V2,res.CAC.Taky jsem viděla Barneho bráchu Bronca,je to opravdu povedenej a krásnej pejsek.Má nádhernej výraz a hlavu.No prostě krásnej čudla .Má určitě šanci bejt úspěšnej,fakt se povedl a povahově je miláček.
tancosko a nezdá se ti Bronco moc tlustý? Každý kdo ho na srazu viděl tak říkal že je až moc velká koule... Ale hlavu má nádhernou - jako tygr širokou. Jinak mezi prckama byl i ten pejsek od nás... co jsem ho chtěl kámošit s Bárnym. Byl druhý před Broncem (říkala jeho majitelka). Škoda že jsem to neviděl na vlastní oči... my byli s Bárnym na výletě
tancoska
napsal(a):
Díky masoterianko ,mám radost.Posudek byl krásnej,všechno výborný a podle mě rozhodlo mezi Colinem a Ozákem pohyb.Paní rozhodčí chtěla v pohybu tam a zpátky a pak mi řekla ještě jednou.Tak si myslím že rozhodl pohyb.Mě se Colin líbí ze zlaťáků nejvíc a určitě si to zasloužil.Byl v pěkný kondici.Ten tvůj bílej prcek je krásnej,zajímavej
Tondo v sobotu na klubovce byl Ozák V2,res.CAC.Taky jsem viděla Barneho bráchu Bronca,je to opravdu povedenej a krásnej pejsek.Má nádhernej výraz a hlavu.No prostě krásnej čudla .Má určitě šanci bejt úspěšnej,fakt se povedl a povahově je miláček.
Jojo, Colin je taky moc pěknej pesan, nevadí, res.CAC z klubovky je taky parádní a koukala jsem, že i Ithaka zaslouží gratulaci za zkoušku.
Dnes v noci se Flájinka zbláznila, spím u porodní bedny, chvíli Fláj ležela se mnou v posteli a pak se vrátila ke štěňatům a asi usoudila, že v posteli jim bude taky líp. Probudím se, vedle hlavy na polštáři jedno štěně, skoro pod polštářem druhý a Fláj na cestě se třetím v tlamce. No nevím, co jí to napadlo, ještěže jsem žádné nezalehla. Mám z mimišů radost, všichni přibírají a krásně baští, hlavně tedy jeden pejsek, ten je pořád u zdroje.
Kluci už mají všichni pánečky, jen holčička je volná.
tondaschumacher
napsal(a):
tancosko a nezdá se ti Bronco moc tlustý? Každý kdo ho na srazu viděl tak říkal že je až moc velká koule... Ale hlavu má nádhernou - jako tygr širokou. Jinak mezi prckama byl i ten pejsek od nás... co jsem ho chtěl kámošit s Bárnym. Byl druhý před Broncem (říkala jeho majitelka). Škoda že jsem to neviděl na vlastní oči... my byli s Bárnym na výletě
No byl špekatější ale tlustej určitě nebyl.Tím špekatějším myslím štěněcí.Ale podle fotek Barneho bych řekla že je nižší že je Barney nohatější.Ale fotky zkreslujou,musel bys ho změřit.A má krásný uši,složený.No vypadá to že z něj bude výstavní kabrňák .A asi už začínám mít odhad protože mě se líbil ze všech nejvíc už od narození.Musim kouknout k někomu na fotky abych jukla na toho vašeho kámoše.Já tam měla kamarádku co vystavovala se mnou v pracovce a celou výstavu jsme prodrbaly
,od 9h až do 16h než jsme šly do kruhu.Bylo to tentokrát šíleně dlouhý,vstávala jsem ve tři v noci a domů přijela ve 21:15.Byla jsem KO.Druhej den jsem vstávala v šest,jela jsem na zkoušky.Itaka udělala ZOP ale Oz bohužel nechtěl v tom horku stopovat a tak ZPU1 neudělal
,tak příště to snad nebude sabotovat pacholek jeden.
burunduk
napsal(a):
Příště se to Ozzymu podaří..
Meso - gratuluju ke stenatum
Toho vypasenejsiho Barneyho brachu bych chtela videt.. jestli jsou naky fotky, sem s nima
No jestli ne a bude mi to sabotovat tak jsem mu slíbila že s ním zajdu do Asia restaurace a ukážu mu jídelní lístek,takový kungpaodog .Tak má první výstrahu.Jinak jsem si řekla že budou dostávat žrát jen na stopě,čucháš = nažereš se když nečucháš=hlad.Zrovna jsem přišla ze stopy,čuchal i předměty zalehl tak se nažral.Itaka sice jela jak tryskomyš a jeden předmět nezalehla ale šlo to tak se taky nažrala.Zítra pujdu zase tak uvidíme jak to pujde.
Tak už mám opravdu krásný fotky ze zkoušek,kdo chcete jukněte http://ozit.rajce.idnes.cz/ZOP_a_ZPU1_-_12.6.2011/
tondaschumacher
napsal(a):
tanci, burunduk.. koukněte na webovky "naší" chovky. Chovatel tam má super fotky jak Bárnyho tak hlavně jeho Bráchy kterého si myslím ponechal (spoluúčast). Moraviaknight.cz
mmm odkaz neexistuje.
pro ty, co touzi videt odkaz a fotky - http://moravia-knight.webnode.cz/
Jupíí máme internet!! :)
Jinak ještě jednou gratuluju ke všem přírůstkům, ať už psím, nebo hlodavčím :)
A tancosce k úspěchu na výstavě :)
No a pridám foto mého stafbula Ze všech, co jsem kdy měla, má nejširší hlavu, i když není největší :)
joli
napsal(a):
Jupíí máme internet!! :)
Jinak ještě jednou gratuluju ke všem přírůstkům, ať už psím, nebo hlodavčím :)
A tancosce k úspěchu na výstavě :)
No a pridám foto mého stafbula Ze všech, co jsem kdy měla, má nejširší hlavu, i když není největší :)
Supér,budeš tu častěji a děkuju
Teda ten tvůj stafbul má fakt makovici jak kýbl,by z fleku mohl dělat obrany .Je pěknej.
Jinak měli jsme dneska krásnej,závodní a legrační den tak kdyby si chtěl někdo přečíst jak jsme se měli tak tady http://www.arthurthekinglegoscha.estranky.cz/clanky/novinky/klubovy-zavody-18.6.2011.html
ahoj všem,
padlo doma konečné rozhodnutí, že se naše domácnost (já, přítel, dvouměsíční syn, půlroční jorkšírka,tříletá kříženka papilona, kocour a agama ) rozroste na jaře příštího roku o stafbulíka... poradíte, na co si dát při výběru chovatelské stanice a štěňátka pozor? Na co mají být rodiče testovaní, atd...
mám zkušennosti s ovčáky, kavkazany, malými plemeny a špiclíky - rodinná smečka, o kterou se průběžně starám a většinu z nich jsem poslušnost učila já...
Uvědomujeme si, že stafbullík je úplně jiný plemeno, než ty, který znám, ale líbí se nám jak povahou, tak vzhledem a hodně nás uchvátilo, jak se chovají k dětem. Rádi bychom si pořídili fenku - na výstavy, sport a do rodiny. Pokud budete mít i tip na nějakou chovku, budu ráda ...
díky
aneleh
napsal(a):
ahoj všem,
padlo doma konečné rozhodnutí, že se naše domácnost (já, přítel, dvouměsíční syn, půlroční jorkšírka,tříletá kříženka papilona, kocour a agama ) rozroste na jaře příštího roku o stafbulíka... poradíte, na co si dát při výběru chovatelské stanice a štěňátka pozor? Na co mají být rodiče testovaní, atd...
mám zkušennosti s ovčáky, kavkazany, malými plemeny a špiclíky - rodinná smečka, o kterou se průběžně starám a většinu z nich jsem poslušnost učila já...
Uvědomujeme si, že stafbullík je úplně jiný plemeno, než ty, který znám, ale líbí se nám jak povahou, tak vzhledem a hodně nás uchvátilo, jak se chovají k dětem. Rádi bychom si pořídili fenku - na výstavy, sport a do rodiny. Pokud budete mít i tip na nějakou chovku, budu ráda ...
díky
Ahoj,neřekla bych že je stafík tak jiný plemeno.Jestli máš zkušenost s výchovou psů jak píšeš tak určitě nebudeš mít problém,kort s fenkou.Psi bejvaj oproti fenám trošku tvrdší co se týče chování k jiným,cizím psům.To s dětma je opravdu tak jak všude píšou a jestli štěně vyrůstá s dítětem tak je to sranda a je furt co pozorovat.Hlavně ale musíš naučit dítě co může a co ne.Moji stafíci od malička nevzali ani jedno z mojich dětí jehličkama což jsem nechtěla věřit.Taky jsem mívala ovčáky a tam to bylo jiný.Byli jako normální štěňata který kousali,stafíci mi to nedělali u dětí ale u nás dospělých když se rozblbli tak jo.Hned od začátku učit co můžou a co ne a pak je to bez problémů.Tip na chovku ti nedám,musíš kouknout na klub.str. a prolézt chovky a hledat co se ti líbí.U stafíka jsou dvě nemoci L2-HGA a HC,u nás jsou už snad všichni psi testovaný nebo gen. čistý.Štěňat je ažaž tak je z čeho vybírat
Já mám doma 5 měsíční štěně stafbulíka a řeknu vám že Vás obdivuju a moc Vám fandím. Myslím to tak že je to HODNĚ akční a energický pes. A Vy píšete že máte malé mimčo a ještě Yorka atd. Já nemám ani dítě a ani jiného psa a někdy opravdu padám večer na hubu jak nám dává ten prcek zabrat... Chodíme s kámoškou která má ročního Pitbula na procházky a pitbul má dost a náš pořád tahá.... jsem diabetik a už si sebou raději beru cukr ...jednou jsem už málem zkolaboval. Ale i když je to takový pošuk tak ho máme moc rádi.
Pokud chcete taky takového divocha tak chovatel z "naší" chovky bude mít koncem roku nebo v lednu štěnátka a spojení bude stejné jako u našeho psa. Cena a přístup chovatele super... mohu jen doporučit.
Trochu vyvrátim to co píše Tonda.Je to tak akční pes jakýho si ho uděláte.Moji psi jsou doma spáči a to od mala,venku akční.Když štěněti od prvního dne ukážete že doma má bejt klidnej tak bude.Je to o výchově a o tom kde psu vyměříte hranici.Moje známá má psa kterej když chce házet tenisák v jedenáct večer tak mu ho hází ,chce se přetahovat tak se přetahujou atd.Stafíka musíte důslednou rukou vychovat a když je třeba mu i jednu plesknout,sice píšou jaký to jsou chůvičky a babydog ale jsou to teriéři a ty pevnou ruku potřebujou.Hned od prvního dne učit že např. lovení ptáků je NE a to platí pro celej jeho život.Ne že je to sranda a za pár měsíců už není a začne se s převýchovou.
Tancosko asi ti přijedu toho pošuka ukázat osobně. jak chceš z něho udělat klidase? To NEJDE! A věř mi že se mi věnuju všechen svůj čas (podle některých až moc), chodím s ním ven, učím povely atd.... Já už začínám věřit že ani na výstavu nikdy nepojedu protože on je takový divoch že než se mu zahojí jedna rána tak má druhou... dnes si podřel hubu o šutr jak zkoušel "létat". Chodíme 1x týdně na cvičák (zatím pro rady a na čumendu), mám knihy o psech i stafbulech, dělám co můžu.... Přál bych ti ho vidět osobně... Jeho brácha Bronco je proti němu líný "buřtík"...
tondaschumacher
napsal(a):
Tancosko asi ti přijedu toho pošuka ukázat osobně. jak chceš z něho udělat klidase? To NEJDE! A věř mi že se mi věnuju všechen svůj čas (podle některých až moc), chodím s ním ven, učím povely atd.... Já už začínám věřit že ani na výstavu nikdy nepojedu protože on je takový divoch že než se mu zahojí jedna rána tak má druhou... dnes si podřel hubu o šutr jak zkoušel "létat". Chodíme 1x týdně na cvičák (zatím pro rady a na čumendu), mám knihy o psech i stafbulech, dělám co můžu.... Přál bych ti ho vidět osobně... Jeho brácha Bronco je proti němu líný "buřtík"...
A to je ono!!!Všechen svůj čas.Ty musíš nechat psa aby se naučil bejt i v klidu a ležet na svým místě nebo gauči,to je fuk.Ale musí vědět že i když jsi doma tak tě nemůže furt otravovat.Podle mě sis nevzal některý rady vůbec k srdci,promiň.To samý s venčením.Já i chovatel jsme ti říkali kolik pohybu by mělo mít štěně.A ty napíšeš že pitbul padal na hubu a tvůj řádil.Až bude mít Barney klouby v hajzlu tak aspoň budeš vědět z čeho.Teď mu je 5měsíců tak tipuju že mezi 7-9měsícem ti může začít kulhat,to se může stát protože roste a řídnou mu kosti a ty ho necháš řádit jako dospělýho psa.No dělej jak myslíš,jestli si dobře pamatuju tak v předešlých diskuzích já ale i jiný ti radili.
masoterianka
napsal(a):
Jojo, Colin je taky moc pěknej pesan, nevadí, res.CAC z klubovky je taky parádní a koukala jsem, že i Ithaka zaslouží gratulaci za zkoušku.
Dnes v noci se Flájinka zbláznila, spím u porodní bedny, chvíli Fláj ležela se mnou v posteli a pak se vrátila ke štěňatům a asi usoudila, že v posteli jim bude taky líp. Probudím se, vedle hlavy na polštáři jedno štěně, skoro pod polštářem druhý a Fláj na cestě se třetím v tlamce. No nevím, co jí to napadlo, ještěže jsem žádné nezalehla. Mám z mimišů radost, všichni přibírají a krásně baští, hlavně tedy jeden pejsek, ten je pořád u zdroje.
Kluci už mají všichni pánečky, jen holčička je volná.
Jééé já jsem přehlídla tvůj příspěvěk,sorry
Teda to je starostlivá máma,asi chtěla aby její miminka spali taky v měkoučkým a jestli je vychcaná jako já tak ví že miminka v posteli v noci spí a neotravujou,chtěla se pořádně vyspat no .To je zajímavý že jsou kluci zadaný,já myslela že kluci nejdou na dračku že spíš feny.
Stafbula sice nemám, ale Casi je taky každej den hyper super aktivní :) Ale je naučená, že když jdu někam pryč, doma bude klid. Joo, tahá si hračky, určitě blbne, ale ne tak, aby zbořila celej byt. Když jsem doma a sem tam jí šibe, tak jí nechám, ať si honí hračky, honí si nohu (místo ocasu si honí zadní nohu ), klidně se přetahujem. Ale jen když přistoupím i já. Pokud nechci, má smůlu. Občas jí chytne rapl, že začne lítat z místnosti do místnosti - okamžitě jí to utnu a je zas v klidu. Někam si zaleze, okusuje kosti, hraje si se svýma hračkama nebo spí. Pak se venku vylítá za klackama atd. a doma je zas na pár hodin klídek.. Chrápe a kolikrát nepřijde ani žebrat :) Teď se třeba válí po přítelovi a čumí :)
díky za odpovědi.
S tím, jak naučit hyperaktivního psa klidu doma problém nemám - ovčandu (z pracovního chovu) jsem měla taky v bytě a pokud byla doma, tak ležela a pospávala... S tou důsledností to u ní bylo koukám taky podobné - od malička musela mít jasně vymezené co smí a co ne a dost dlouho zkoušela moji trpělivost Štěndo máme v plánu pořídit zhruba někdy během zimy nebo na jaře - teď jsou synovi dva měsíce, takže bych ráda,a by trošku odrostl a jak se chovat ke zvířatům se naučil na našich dospělých holkách, ne na štěndu.
Vím, že je stafbulík aktivní pes a jsme připravení se mu věnovat. Cvičák - samozřejmě poslušnost a pak co ho bude bavit... může si zkusit rekreačně obrany, agility, dogdancing, obedience... prostě cokoli.... vyzkoušíme všechno a uvidíme, co bude psisko bavit No a kromě toho klasický procházky, to je jasný. S malýma čubinama chodíme dvakrát denně na hodinu a půl, plus mají výběh na zahrádce. Navíc často chodíme na "hromadný" procházky s kamarády a jejich psy.
s malými fenkami děláme agi, dogdancing, poslušnost, stopy... prostě se nám jen neválí na gauči a stejně tak by to bylo se stafbulíkem...
pro všechny, co fotí a vyznají se:
Máme novej foťák, Canon PS SX120, a včera jsem udělala několik hezkých fotek, jen nevím, jak dát pryč datum vzniku, je to pořád v rohu a já nevím, jak to odstranit. Buď v nastavení foťáku (to jsem zatím nenašla) nebo pak v nějakým programu. Raději bych radu, jak to oddělat ve foťáku.
Díky moc!
tondaschumacher
napsal(a):
Ještě jsem neviděla klidný štěně stafbula oni jsou "pošuci" téměř všichni. Nemůžeš být otrokem svýho psa a už vůbec mu nedávat všechno, co chce. Chce si hrát a řádit? Nauč se ho ignorovat...ty určuješ, kdy hra začíná a kdy končí! To stejný s procházkou...ty udáváš směr a délku trasy. A pokud pak doma vyvádí a lítá ti po bytě, tak mu to prostě zatrhni a dej mu něco na žvýkání nebo mu hračku se kterou řádí prostě seber a ukliď. Věřím, že má enerie na rozdávání, ale věř, že to většina z nás měla taky doma a je to hlavně o výchově.
Pro tancosku:
když máš tak ráda ty placatý čumáčky
Víc fotek na brabantím tématu
Co myslíš, je to dobrá fotka, po technické stránce? Zkouším fotit, jsem začátečník, tak nepoznám, co je špatně.. ale s touhle jsem dost spokojená
aneleh
napsal(a):
díky za odpovědi.
S tím, jak naučit hyperaktivního psa klidu doma problém nemám - ovčandu (z pracovního chovu) jsem měla taky v bytě a pokud byla doma, tak ležela a pospávala... S tou důsledností to u ní bylo koukám taky podobné - od malička musela mít jasně vymezené co smí a co ne a dost dlouho zkoušela moji trpělivost Štěndo máme v plánu pořídit zhruba někdy během zimy nebo na jaře - teď jsou synovi dva měsíce, takže bych ráda,a by trošku odrostl a jak se chovat ke zvířatům se naučil na našich dospělých holkách, ne na štěndu.
Vím, že je stafbulík aktivní pes a jsme připravení se mu věnovat. Cvičák - samozřejmě poslušnost a pak co ho bude bavit... může si zkusit rekreačně obrany, agility, dogdancing, obedience... prostě cokoli.... vyzkoušíme všechno a uvidíme, co bude psisko bavit No a kromě toho klasický procházky, to je jasný. S malýma čubinama chodíme dvakrát denně na hodinu a půl, plus mají výběh na zahrádce. Navíc často chodíme na "hromadný" procházky s kamarády a jejich psy.
s malými fenkami děláme agi, dogdancing, poslušnost, stopy... prostě se nám jen neválí na gauči a stejně tak by to bylo se stafbulíkem...
Výhoda je že stafíka baví snad všechno,kort když má daný od rodičů nějaký geny ať už kynologický nebo jiný.Můj pes je po sportovně vedených rodičích který maj i zkoušky a je to poznat.Je to nejvášnivější aportér a to už jsem za těch dvacet let pár psů měla.Obrany miluje a jdou mu.Jsou stafíci co běhaj cursing,lovečinu i agi.Jsou to nadšenci do všeho ale je dobrý hned od mala učit co bys chtěla dělat.S citem bez zátěže.
burunduk
napsal(a):
Pro tancosku:
když máš tak ráda ty placatý čumáčky
Víc fotek na brabantím tématu
Co myslíš, je to dobrá fotka, po technické stránce? Zkouším fotit, jsem začátečník, tak nepoznám, co je špatně.. ale s touhle jsem dost spokojená
jj už jsem koukala,jsou krásný .S foťákem neporadim,jsem v tomhle laik.Jinak i jako laik dokážu ohodnotit a maj krásný barvy ty fotky,prostě úžasný.To se budou mimča fotit co?
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
Chjo.
Mám doma ted roční fenku stafbulíka. Od mala jsem s ní chodila ven, lítala se psama a musela jsem ji já krotit a mírnit.
Sice ve čtyřech měsících bez potíží chodila venkat i na hodinu ven, ale šla, neběhala, chodila. Max klusala, naučila se, že nejde aby furt lítala.
Ted má rok, klidně zvládne celej den ležet na gauči, když je hnusně a prší. Další den ovšem musím na delší výšlap nebo alespon pořádné blnutí a lítání za míčkem, peškem...
Doma od mala byla cepována, že se nelítá, neblbne, ale leží, ožužlávají se hračky...
tancoško to " všechen svůj čas" zase asi chápeš jinak. Já jsem od 6 do 14:30 v práci a to je Bárny sám doma a spí a hraje si se svýma hračkama. Na oběd chodím domů tak mu dám granulky a dám ho vyvenčit. Jinak má odpoledne procházku ... nic moc šíleného atd. Velký divoch je zejména o víkendu kdy jezdím za kamarádkou která má Pitbula (jsou tam i jiní pesani a lidé). Tam jak jdeme ven tak tahá div se neuškrtí, je takový celý ...moc hrr. To chce pokecat osobně... takhle přes net to není objektivní. Protože to co jeden myslí že je moc je pro druhého málo atd. Ale je to prostě divoch - to je pravda.
Jinak doma umí být hodný... řeknu mu povel "místo" a on ví že má jít do svého pelíšku. Nebo si tam vleze sám. Já si spíš myslím že ho musím brát víc někam kde je hodně lidí a šrumec, víc psů atd. Aby si zvykal. Jak o víkendu přijedu za tou kámoškou tak se těší jako malé děcko... šílené. A lidé co mají doma stafbula a viděli ho naživo říkají: Oni jsou takoví divočáci.. ale ten tvůj je extra raketa (asi tak)
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
tancoško to " všechen svůj čas" zase asi chápeš jinak. Já jsem od 6 do 14:30 v práci a to je Bárny sám doma a spí a hraje si se svýma hračkama. Na oběd chodím domů tak mu dám granulky a dám ho vyvenčit. Jinak má odpoledne procházku ... nic moc šíleného atd. Velký divoch je zejména o víkendu kdy jezdím za kamarádkou která má Pitbula (jsou tam i jiní pesani a lidé). Tam jak jdeme ven tak tahá div se neuškrtí, je takový celý ...moc hrr. To chce pokecat osobně... takhle přes net to není objektivní. Protože to co jeden myslí že je moc je pro druhého málo atd. Ale je to prostě divoch - to je pravda.
Jinak doma umí být hodný... řeknu mu povel "místo" a on ví že má jít do svého pelíšku. Nebo si tam vleze sám. Já si spíš myslím že ho musím brát víc někam kde je hodně lidí a šrumec, víc psů atd. Aby si zvykal. Jak o víkendu přijedu za tou kámoškou tak se těší jako malé děcko... šílené. A lidé co mají doma stafbula a viděli ho naživo říkají: Oni jsou takoví divočáci.. ale ten tvůj je extra raketa (asi tak)
hele a není spíš jen málo vyblbnutý se psama?
broo

XXX.XXX.226.212
broo

XXX.XXX.226.212
To jsou pusinky :)
Tondo, ta moje je ze psů taky hotová. S cizíma je to ok, to se nechá v 90% odvolat, ale jak je to náš kámoš, tak má zatmění a může se zbláznit. Tak ji nechám přivítat, ale pokud někam jdeme s tím psím kámošem, tak se musí uklidnit a jít u nohy nebo tak, aby netahala na vodítku, dokud není možnost je pustit. Vidím na ní to nutkání vítat a provokovat, ale musí to zvládnout. I když je to pro ni boj :) Ale prostě musí.
Tak mě napadlo.. myslíte, že psy (a vlastně všechna zvířata) může bolet hlava? Dneska jsem totiž myslela, že mi ta moje praskne. Byla jsem v práci (jsem na brigádě v Tescu), začlo mi to tak okolo 11. a pak se to stupňovalo. Ve 2 už to bylo nesnesitelný, bolela mě, motala se mi, nevěděla jsem, jestli hodím šavli nebo ne.. Musela pro mě přijet mamka, protože domů bych nedošla, sotva jsem se doplazila na zastávku asi 150 m za Tescem. Mamina do mě nějak nacpala brufen a ten mi skoro po hodině pomohl.. Tak jsem si říkala, že jestli mají tohle psi, tak to potěš.. když si nemůžou ulevit práškem
tancoska
napsal(a):
jj už jsem koukala,jsou krásný .S foťákem neporadim,jsem v tomhle laik.Jinak i jako laik dokážu ohodnotit a maj krásný barvy ty fotky,prostě úžasný.To se budou mimča fotit co?
jo jo, to bude každodenní foceníčko
Díky za pochvalu, časem to bude eště lepší. Baví mě fotit.
broo
napsal(a):
hele a není spíš jen málo vyblbnutý se psama?
No navolno ho pouštím právě jen s tím pitbulem. Je hodně dobře socializovaný a navíc ustojí tu jeho "hrr povahu". Jiné pejsky by umačkal... nebo spíš majitelé těch jiných si nechnou hrát s tím "bojovým". Ale jak říkám... min 1x týdně jezdím za kamarádkou a doprovázím ji na cvičák... tam je moře psů a lektoři kteří poradí i nám (přihlížíme). nedávno jsme zkusili ze srandy kladinu a peška (opatrně přezubujem) a pan cvičitel se nestačil divit... takže na toto on bude opravdu dobrý. Na výstavu možná taky ale pokud nebude mít zrovna rozbitou hubu . My ho máme stejně hlavně jako partáka a kámoše
Taky zjištuju že miluje vodu. Nedávno jsem si četl článek o labradorech a to je jako psané o něm
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
No navolno ho pouštím právě jen s tím pitbulem. Je hodně dobře socializovaný a navíc ustojí tu jeho "hrr povahu". Jiné pejsky by umačkal... nebo spíš majitelé těch jiných si nechnou hrát s tím "bojovým". Ale jak říkám... min 1x týdně jezdím za kamarádkou a doprovázím ji na cvičák... tam je moře psů a lektoři kteří poradí i nám (přihlížíme). nedávno jsme zkusili ze srandy kladinu a peška (opatrně přezubujem) a pan cvičitel se nestačil divit... takže na toto on bude opravdu dobrý. Na výstavu možná taky ale pokud nebude mít zrovna rozbitou hubu . My ho máme stejně hlavně jako partáka a kámoše
Taky zjištuju že miluje vodu. Nedávno jsem si četl článek o labradorech a to je jako psané o něm
Tak to je jasný. štěně potřebuje co nejvíc psích kámošů všech plemen, věku a velikostí. On chce prostě kontakt, který mu chybí.
Dopřejte mu konečně normální kontakt, neučte ho jak se ke psům chovat / hrát a uvidíte, že se zlepší i to jeho tahání a bláznění.
Když mu nedopřejete kontakt a vyblbnutí, poznávání jiných psů, je to moc špatně.
Neumím si představit mít jen jednoho psího partáka. Vždyt socializace na psy je to nejdůležitější, co musíte štěněti umožnit!!!! Bože.
broo

XXX.XXX.226.212
broo
napsal(a):
Tak to je jasný. štěně potřebuje co nejvíc psích kámošů všech plemen, věku a velikostí. On chce prostě kontakt, který mu chybí.
Dopřejte mu konečně normální kontakt, neučte ho jak se ke psům chovat / hrát a uvidíte, že se zlepší i to jeho tahání a bláznění.
Když mu nedopřejete kontakt a vyblbnutí, poznávání jiných psů, je to moc špatně.
Neumím si představit mít jen jednoho psího partáka. Vždyt socializace na psy je to nejdůležitější, co musíte štěněti umožnit!!!! Bože.
Vážně si tu někdy připadám jako bych ho trápil... chudák pes. Tak asi tak - chodíme mezi jiné psy co to jde, i na cvičák (zatím jen jako doprovod na čumendu) kde je plno jiných psů. Já mu nic nezakazuju !!! A nevím co myslíte tím: dopřejte mu už normální kontakt atd. Já mu přeju ale pokud on vletí na jiného psa tím svým stylem tak i majitelka jiného stejně starého stafbula už s náma nechce navolno (o jiných rasách ani nemluvím).
Fakt mne tu ty "chytré rady" vždy zvednou ze židle... Člověk dělá pro psa co může a ještě ho tu pořád někdo drbe a "radí" Náš Bárny byl už i v Zoo, každý den jsme venku atd... Jiní psy co vidím tady jsou u boudy a dál se ani nedostanou... a majitelé těchto psů mne označují za blázna ... chodím s ním ven když mám velkou zahradu, kupujumu mu hračky, cvičák a jiné podle nich hovadinky...
tondaschumacher
napsal(a):
Vážně si tu někdy připadám jako bych ho trápil... chudák pes. Tak asi tak - chodíme mezi jiné psy co to jde, i na cvičák (zatím jen jako doprovod na čumendu) kde je plno jiných psů. Já mu nic nezakazuju !!! A nevím co myslíte tím: dopřejte mu už normální kontakt atd. Já mu přeju ale pokud on vletí na jiného psa tím svým stylem tak i majitelka jiného stejně starého stafbula už s náma nechce navolno (o jiných rasách ani nemluvím).
Fakt mne tu ty "chytré rady" vždy zvednou ze židle... Člověk dělá pro psa co může a ještě ho tu pořád někdo drbe a "radí" Náš Bárny byl už i v Zoo, každý den jsme venku atd... Jiní psy co vidím tady jsou u boudy a dál se ani nedostanou... a majitelé těchto psů mne označují za blázna ... chodím s ním ven když mám velkou zahradu, kupujumu mu hračky, cvičák a jiné podle nich hovadinky...
Proč se čertíš,sám víš že psaný slovo vyzní úplně jinak.Ty mu musíš vysvětlit a klidně ručně že na ostatní psy musí normálně,ne hrrr.Víš Tondo,to že je tvůj v hraní divokej a tím pádem ho necháš blbnout jen s tím pitem ale neděláš dobře.Teď je malej,zvykne si že hra je drsná ale za pár měsíců se ti buď servou a to mi věř že 100% nebo nebude mít vůbec nikoho na blbnutí protože bude agresivní.Když ho nebudeš krotit ve hře tak agresivní bude určitě.Ozák si hrál s boloňkem když mu bylo asi půl roku.Byl na něj docela něžnej ale taky se rozblbl a stiskl víc.Boloňek kviknul,Ozák se sice lekl ale i tak jsem mu vynadala slovně.Naučil se povel "pomalu,malinkej" a umí ho dodneška.Zrovna když jsem šla před chvílí do školky tak běhal černej kokr(pes) bez paničky.Nebyl agresivní ani uštěkanej,jen zvědavej.Samozřejmě že si chtěl očuchat Itaku,očuchali se všichni navzájem a šli jsme.Ale je dost stafbulů který by ho sežrali,ta socializace je hrozně důležitá.Když si Barney hraje moc divoce tak ho chyť za obojek,seřvi a nauč ho na nějaký slovo aby věděl že si má hrát normálně.Nebo max. naučit že je puštěnej ale neprudí druhýho psa.Vždyť je škoda že jste přišli o stafíka kamaráda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo, já si myslím, že to nebylo myšleno až tak špatně (jenom narovinu napsané). Já bych to shrnula nějak stručně a tak jak to z tvého povídání působí na mě. Je důležité zjistit, nebo si spíš uvědomit, kde je ta hranice toho, kdy ty svého psa miluješ nadevše a děláš pro něj cokoliv z tvé vlastní vůle a kdy už je to to, že s tebou tvůj pes jakýmsi velmi neviditelným způsobem manipuluje, ale ty si pořád myslíš, že pánem v tom vzahu jsi ty. Myslím, že zrovna tahle hranice je tak tenká jako mezi tím někoho milovat a nenávidět.
Chápu, že Barney je vaše zlato, myslím, že taky budu mít občas takové tendence, až si svého prvního vlastního jenom mého psa pořídím, ale občas to chce zahodit všechny ty emoce a zauvažovat jak to ve skutečnosti vlastně je, nebo minimálně jak se to jeví ostatním. A jinak ti moc fandím, a Barney se mi jako pes hodně líbí (ikdyž dobré ani trénované oko nemám
).
tineski... manipuluje .. to snad né. Vím že toto plemeno potřebuje řádnou socializačku a i výchovu. proto taky chodím i tu na rady a čtu co se dá...
Tancoška. Já ho učím na povel "pomalu" když moc tahá a nebo je moc hrr k jiným psům. Což on je. ta kamarádka co má toho pita těm bull psům rozumí víc než dost a sama mi řekla že v Bárnym není ani kousek agresivity.. jen je asi trošku dominantnější a má v sobě víc energie. Tím chtěla říct že se bude hodit na různé ty psí sporty atd.
U nás na vesnici už je pes výborný... jak za plotem štěká jiný pes tak kolikrát si ho ani nevšimne (dřív táhl k němu)... je takový klidnější... Moc hrr je nyní už jen u té kámošky... je jak děcko když přijedou kolotoče. Když na to ale kouknu s odstupem tak tam vidím pokrok.
Jinajk..jedete někdo v sobotu do Brna na Intercanis a veletrh? Já tam s ženou moc chtěl ale nevím... je to celkem daleko, s 5 měsíčním černým psem pokud bude horko to taky není ideál... tak uvidím. Možná pojedu sám s kámošem a žena bude s Bárnym doma a možná budem doma všeci (na 80%)
Tondo, když byla Ebina malá, tak byly její hry dost divoký a měli jsem dost problém najít psí kámoše, kteří by její hry ustáli. Její styl bylo položit psa na lopatky (nebo se na něj pověsit za chlupy), rajtovat po něm a zakusovat...k tomu u toho ještě řvala a bublala. Dalším její oblíbený bylo věšet se psům na obojky nebo chytnout psa za kšíry a potahat po zemi. Nemusím asi říkat, že tohle se dost majitelům nelíbilo a nelíbilo se to ani mě, protože si s ní málokterý pes chtěl hrát. Jakmile jsem viděla, že druhýho psa děsí nebo hodně kouše, hru jsem jí utnula. Dost často byla na stopovačce, tak jsem ji měla alespoň trochu pod kontrolou a když to přeháněla, tak šla na vodítko a na chvíli za plot výběhu...případně dostala náhubek nebo byla chvíli přivázaná u stromu a koukala, jak si ostatní hrají. Pak jsem ji zase pustila a za každý nevhodný chování vynadala a ukončila její hru. Vybírala jsem hlavně velký odrostlý štěňata nebo dospělý vyrovnaný psy (který znám osobně a vím, že neublíží), kteří jí občas dali "výchovnou" aby si uvědomila, že takhle si s dospělákem hrát nebude....nic se jí samozřejmně nestalo a mělo to větší efekt, než ji tisíckrát stahovat ze psa. Tohle trvalo do zhruba jednoho roku, pak se trochu uklidnila. Dnes se taky umí pořádně rozjet a porajtovat psa, ale to může jen se svýma psíma kámošema, kterým to nevadí a hlavně to nevadí páníkům. Tady jedna řvoucí fotka, když jí bylo 5 měsíců při hře s tervuerenkou.
denulko... Barny je přesně v tom věku jako máš fotky a myslím že je to přesně to co popisuješ... Dokonce se mi zdá že ani není tak drsny jako toto Proto píšu že nej si pohraje navolno s tím ročním pitem a ještě jedním 2 letým stafbulem... ostatní nějak nezvládají ... Ale nebojte já na něm makám... Nechci aby z něj měli jiní strach ale aby měl co nej kámošů. Já to tady většinou "blbě" napíšu a už je oheň na střeše... přitom je Barnys jen trochu temperamentnější stafík
tondaschumacher
napsal(a):
denulko... Barny je přesně v tom věku jako máš fotky a myslím že je to přesně to co popisuješ... Dokonce se mi zdá že ani není tak drsny jako toto Proto píšu že nej si pohraje navolno s tím ročním pitem a ještě jedním 2 letým stafbulem... ostatní nějak nezvládají ... Ale nebojte já na něm makám... Nechci aby z něj měli jiní strach ale aby měl co nej kámošů. Já to tady většinou "blbě" napíšu a už je oheň na střeše... přitom je Barnys jen trochu temperamentnější stafík
Já myslím, že to půjde a že se Barney naučí, ale chce to co nejvíc vyrovnaných psů, nejlíp větších a těžších něž je on sám. Klidně ho dej na dlouhý vodítko (stopovačku) a pokud to bude přehánět, tak ho jednoduše stáhneš ze psa a chvilku počkáč, až se zklidní. Musíš sledovat reakce druhýho psa a pokud se pes nebojí a znova Barneyho provokuje ke hře, tak ať se vyřádí :-) Pokud je majitel psa ok, druhý pes nepiští nebo není vyditelně naštvaný, tak ať si pohrají. My měli na učení ve štěněcím věku všechny možný rasy, ale nejvíc asi zlaťáky.
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
Víš, psala jsme to narovinu a vycházela z toho, co jsi psal sám - psal jsi, že hocháváš řádit jen s pitbulem.Což je prostě blbě.
Pes se ti nenaučí komunikovat s jinými plemeny a hrát si jemněji - Denulka ti potvrdí, jaký jsem s tím měla problém u Bena - do půl roku neznal jiné hafany ( ne mou vinou, neměla jsem ho od mala ) a hrál si jen po stafbulím - případně po RR, dogím způsobem a pod.. takže dost tvrdě. hodně psů se ho bálo a já s tím bojovala dlouho.
Takže radím, nech ho přijít i k jiným psům, klidně na vodítku a hru hned ukonči jakmile sebbude chovat blbě, nebo moc hrr. Navíc, pokud je pit pes - kluk, tak do budoucna je ve hvězdách jak si budou ti dva hrát dál....
U reyunky jsme ji dala hned k jiným psům a plemenům a umí si hrát s každým. Jen paní vousatou prostě miluje moc a ona je to už stará dáma a tak ji hned seřve :-D
Ovšme s Benem si taky hraje na okousávanou a odnesla si už pár kousanců - ve hře ...
Myslím to dobře. Jen socializuj, houšt a houšt, nauč se ho usměrnit - jeho energii a hru .
Na lidi, co maj psiska u boudy a nic víc neznají kašli. To tady máme taky - vesnice, no :-D
broo

XXX.XXX.52.6
burunduk
napsal(a):
ho hooo tak i sem prosákl grifonek :))
jasn,ě to je paní vousatá - naše sousedka :-)
Starší dáma v letech.Bena miluje, Reyu dycky seřve :-D
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo, tak přijeďte na druhej konec republiky za náma, Casi je taky magor, třeba by si rozuměli :)
tondaschumacher
napsal(a):
- na 5 měs. na cvičák na čumendu ?
A kdy chcete začít cvičit ? Období , kdy je štěně tvárné a ochotné brzy skončí .
Nastoupí puberta a to už by měl základy mít . . . .
Já mu nic nezakazuju ?
Téda, člověk tu chvíli neni a už jste zase pořádně popojeli.
Jsem toho měla nějak moc, měla jsem ve škole státnice (konečně za mnou a úspěšně, UF ) a ještě k tomu doma mimišové, kteří už začínají vypadat jako pejskové, už koukají a pokouší se o první krůčky.
rapotacka11
napsal(a):
- na 5 měs. na cvičák na čumendu ?
A kdy chcete začít cvičit ? Období , kdy je štěně tvárné a ochotné brzy skončí .
Nastoupí puberta a to už by měl základy mít . . . .
Já mu nic nezakazuju ?
slečno klidněte hormon! Já znám více lidí se stejně starým stafbulem a jsem jediný kdo o cvičáku jen uvažuje! Jiní tvrdí že to je škoda času... A jak tam tak koukám tak asi jo... přivolání a podobné cviky co tam dělají už umí nyní ... Výhodu vidím jen v tom že je tam více psů a je to super socializačka... Jinak o ničem.
Jinak jsem se právě vrátil z Brna, pokecal jsem s našímchovatelem, dal mi PP od Bárnyho a viděl jsem moc hezkých psů..nejen SBT. A utratil půl výplaty za věci pro psa.. a půl dne ve vlaku
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
slečno klidněte hormon! Já znám více lidí se stejně starým stafbulem a jsem jediný kdo o cvičáku jen uvažuje! Jiní tvrdí že to je škoda času... A jak tam tak koukám tak asi jo... přivolání a podobné cviky co tam dělají už umí nyní ... Výhodu vidím jen v tom že je tam více psů a je to super socializačka... Jinak o ničem.
Jinak jsem se právě vrátil z Brna, pokecal jsem s našímchovatelem, dal mi PP od Bárnyho a viděl jsem moc hezkých psů..nejen SBT. A utratil půl výplaty za věci pro psa.. a půl dne ve vlaku
No, ono to, že lidi se stafbulama většinou prd dělají, je bohužel všeobecně rozšířený trend
Slečna má pravdu, čím dřív začneš něco dělat, tím líp .
Cvičitel ti ukáže co děláš blbě, pomůže ti. Není to o ničem, nebo je to blbej cvičák
a že je tvůj pes umí? v 5 měsících umí cviky ? Přesně, rychle, radostně a kdykoliv a kdekoliv? Pak máš doma asi geniálního psa
Nezlob se, ale ohánět se ostatními, kteří se stafbulíky nic nedělají umí každej, co koukat na ty co něco dělají a umí?
Člověk se má furt učit a to jde od těch úspěšných a zkušených a ne od těch co si dají teriéra na gauč .
V Brně jsme byla taky, haly narvaný, vydýchaný vzduch, ale super seznámení s kravičkama, koníkama, králíčkama a pštrosama :-.D Malá pmazlená od milionu lidí, dětí, pohrála si s milionem psů a nakoupeno : aport, stahovák, pelíšek, smrady a hračka pro Beníčka.
broo

XXX.XXX.52.6
masoterianka
napsal(a):
Jsem toho měla nějak moc, měla jsem ve škole státnice (konečně za mnou a úspěšně, UF ) a ještě k tomu doma mimišové, kteří už začínají vypadat jako pejskové, už koukají a pokouší se o první krůčky.
Jsou krásní.
A gratuluji ke státnicím :-)
masoterianka
napsal(a):
Moc gratuluju ke státnicím
Prckové jsou krásný,za chvíli už budou pěkně zlobit
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo začínám bejt z tebe zklamaná ,tvoje reakce jsou hned přehnaný.Nemám ráda když někdo reaguje stylem "klidni hormon atp".Jde to i bez toho,slušně.Každej má právo říct svůj názor a zrovna ten na kterej reaguješ není nijak hnusnej tak proč se zase čílíš?Moji psi umí přivolání ve třech měsících a to tak jako na zkoušku s předsednutím a přisednutím k noze.Sedni lehni už i pár dnů po příchodu k nám domů.Na cvičák,dobrej cvičák by měl chodit buď ten kdo neví jak na výchovu a některý cviky nebo ten kdo to má jako koníčka.Komu stačí že pes poslechne někdy na přivolání tak na cvičák chodit nemusí.Je to každýho volba.A věř nebo ne ale já i po tolika letech se naučím různý novoty a vychytávky ve výcviku,psi jsou šťastný protože se nenudí a já samozřejmě taky protože vím že mím psům dopřeju zábavu.
broo

XXX.XXX.52.6
tancoska
napsal(a):
Tondo začínám bejt z tebe zklamaná ,tvoje reakce jsou hned přehnaný.Nemám ráda když někdo reaguje stylem "klidni hormon atp".Jde to i bez toho,slušně.Každej má právo říct svůj názor a zrovna ten na kterej reaguješ není nijak hnusnej tak proč se zase čílíš?Moji psi umí přivolání ve třech měsících a to tak jako na zkoušku s předsednutím a přisednutím k noze.Sedni lehni už i pár dnů po příchodu k nám domů.Na cvičák,dobrej cvičák by měl chodit buď ten kdo neví jak na výchovu a některý cviky nebo ten kdo to má jako koníčka.Komu stačí že pes poslechne někdy na přivolání tak na cvičák chodit nemusí.Je to každýho volba.A věř nebo ne ale já i po tolika letech se naučím různý novoty a vychytávky ve výcviku,psi jsou šťastný protože se nenudí a já samozřejmě taky protože vím že mím psům dopřeju zábavu.
Jenže ono je to všeobecně rozšířený názor, že cvičák je na nic :-( nebo že se s stafbulem nic dělat nemusí , nebo že štěně se nemusí nic moc učit , že stačí jen pár povelů a zbytek nic :-/
Už to, že v 5 měsících chodí občas na volno mluví za vše ... moji psíci chodili na volno od počátku. Ben od 6 měsíců, když jsem si ho dovezla od chovatelky, kam se vrátil od majitelky ( prý pro agresivitu a nezvladatelnost) , ještěrka od 1. dne co jsem si ji dovezla.
Neříkám, že každej pes musí chodit na cvičák, ale myslet si, že ho nepotřebuji, protože můj pes umí v 5 měsících přivolání ? ( počkej až bude puberta, nebo bude hárat v okolí nějaká vonavá fenulka ...)
Třeba ty jsi takový můj vzor, který doufám dotáhnu
Holky, děkuju.. byla to fuška. Kor když se člověk pořádně nemůže soustředit na učení, když mám ty štěniska. Jsem jak posedlá. Neustále je kontroluju, kdykoliv kvíknou tak se letim podívat, co se děje (neděje se nic, akorát se všichni 4 přetahujou o jeden cecík - jako kdyby Fláj měla jenom jeden
) a taky člověk radši ňuňá miminka, než aby si otevřel knížku, že. Znáte to.
Měla jsem hrůzu, aby se neobjevil třeba ten syndrom plavajícího štěňátka, jak o tom psala Míša Koucká (mám opravdu buřtíky), sice to ještě žádný velký běhání neni(jsou jim 2 týdny), ale začínají se snažit.
Já vim, že to s tou starostlivostí asi přeháním, ale nemůžu si pomoct.
Jinak já na cvičák nechodím, ale co bych dala za to, aby tady v okolí nějaký kloudný cvičák byl. Chodila jsem na jeden, ale po tom, co od mého molosse s typickou molossoidní povahou očekávali přesnost a rychlost NOčka, tak jsem tam chodit přestala..Všem našim odchovům vždycky doporučuju, pokud mají možnost na cvičák chodit, aby určitě chodili. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.
Moje Fláj je taky od malinka hodně temperamentní, naprostý šílenec s energií, co by vystačila pro tři psy, takže vím co to je, mít doma šílence, ale i s tím se dá rozumně vyjít. I ona si umí doma lehnout a ležet. Bazuka je od malinka klidnější, ale občas jí taky "chytí rapl", ale přiznávám, že to je s ní podstatně jednodušší, nebo člověk už má víc zkušeností? Bazuka taky chodí od malinka na volno, je hodně fixovaná na Fláj, tak se ani sama moc nevzdaluje.
Nedavno jsme vyrazili s Bazukou na naší venčící louku, kterou posekali a nechali tam ty veliké balíky kulaté. To tam nikdy nebylo a měli jste vidět Bazuku. Nevěděla co to je a kde se to tam vzalo, tak to opatrně obíhala a štěkala na ně. Tak jsem jí musela jít ukázat, že to je jen balík, který opravdu nic nedělá a najednou měla z balíků hroznou radost. Jak málo stačí ke staffí radosti.
broo
napsal(a):
Jenže ono je to všeobecně rozšířený názor, že cvičák je na nic :-( nebo že se s stafbulem nic dělat nemusí , nebo že štěně se nemusí nic moc učit , že stačí jen pár povelů a zbytek nic :-/
Už to, že v 5 měsících chodí občas na volno mluví za vše ... moji psíci chodili na volno od počátku. Ben od 6 měsíců, když jsem si ho dovezla od chovatelky, kam se vrátil od majitelky ( prý pro agresivitu a nezvladatelnost) , ještěrka od 1. dne co jsem si ji dovezla.
Neříkám, že každej pes musí chodit na cvičák, ale myslet si, že ho nepotřebuji, protože můj pes umí v 5 měsících přivolání ? ( počkej až bude puberta, nebo bude hárat v okolí nějaká vonavá fenulka ...)
Třeba ty jsi takový můj vzor, který doufám dotáhnu
Jejda Majko děkuju ale zas nepřeháněj .
Já chtěla po mateřský zase psa se kterým bych mohla dělat hlavně ten cvičák.Výstavy v plánu moc nebyly ale taky mě to chytlo.Sice ne v takovým množství protože to zabere hodně času.Přece jen mám taky děti a těm musim taky dát kousek mojeho volna a ne jen psům.Jenže jsme přišli o zahrádku tak jsem potřebovala psa vhodnýho na výcvik ale aby mohl být i v bytě.Takže prac.plemena jako NO-rotvík nepřicházeli v úvahu.A hlavně aby to byl přátelskej pes k dětem.Tak volba padla na stafíka.Bylo to nejlepší rozhodnutí,nelituju spíš naopak.Moji psi taky byli od prvního dne na volno a nebylo těžký je naučit přivolání,sice jsem byla za magora kterej mluví jak šílenec ale tohle prostě zabere vždycky když chceš být zajímavější než třeba jinej pes-pták-člověk atp.
Včera jsem byla v Uhříněvsi,příští rok chci jít taky soutěžit.Budem trénovat opičí dráhu a tahání pneu,možná přetahování jenže na to nemám dalšího psa.Tak snad někoho najdem kdo bude mít čas a chuť to vyzkoušet.
masoterianka
napsal(a):
Holky, děkuju.. byla to fuška. Kor když se člověk pořádně nemůže soustředit na učení, když mám ty štěniska. Jsem jak posedlá. Neustále je kontroluju, kdykoliv kvíknou tak se letim podívat, co se děje (neděje se nic, akorát se všichni 4 přetahujou o jeden cecík - jako kdyby Fláj měla jenom jeden
) a taky člověk radši ňuňá miminka, než aby si otevřel knížku, že. Znáte to.
Měla jsem hrůzu, aby se neobjevil třeba ten syndrom plavajícího štěňátka, jak o tom psala Míša Koucká (mám opravdu buřtíky), sice to ještě žádný velký běhání neni(jsou jim 2 týdny), ale začínají se snažit.
Já vim, že to s tou starostlivostí asi přeháním, ale nemůžu si pomoct.
Jinak já na cvičák nechodím, ale co bych dala za to, aby tady v okolí nějaký kloudný cvičák byl. Chodila jsem na jeden, ale po tom, co od mého molosse s typickou molossoidní povahou očekávali přesnost a rychlost NOčka, tak jsem tam chodit přestala..Všem našim odchovům vždycky doporučuju, pokud mají možnost na cvičák chodit, aby určitě chodili. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.
Moje Fláj je taky od malinka hodně temperamentní, naprostý šílenec s energií, co by vystačila pro tři psy, takže vím co to je, mít doma šílence, ale i s tím se dá rozumně vyjít. I ona si umí doma lehnout a ležet. Bazuka je od malinka klidnější, ale občas jí taky "chytí rapl", ale přiznávám, že to je s ní podstatně jednodušší, nebo člověk už má víc zkušeností? Bazuka taky chodí od malinka na volno, je hodně fixovaná na Fláj, tak se ani sama moc nevzdaluje.
Nedavno jsme vyrazili s Bazukou na naší venčící louku, kterou posekali a nechali tam ty veliké balíky kulaté. To tam nikdy nebylo a měli jste vidět Bazuku. Nevěděla co to je a kde se to tam vzalo, tak to opatrně obíhala a štěkala na ně. Tak jsem jí musela jít ukázat, že to je jen balík, který opravdu nic nedělá a najednou měla z balíků hroznou radost. Jak málo stačí ke staffí radosti.
Třeba jí z toho cecíku teče lepší mlíko
U nás je zas v tomhle otrlá Itaka,ta když něco vidí tak to jde prozkoumat ale Ozák je opatrnější.Ten zůstane stát,napnutej a kouká jestli ta věc je nebezpečná .Jednou byl u popelnic velkej černej pytel a on z dálky najednou stojí a kouká,mručí jak býk a pomalu se k němu plížil.Když zjistil že je to neškodný,zvedl nohu a pochcal ho a odkráčel jak hrdina
broo

XXX.XXX.226.212
tancoska
napsal(a):
Třeba jí z toho cecíku teče lepší mlíko
U nás je zas v tomhle otrlá Itaka,ta když něco vidí tak to jde prozkoumat ale Ozák je opatrnější.Ten zůstane stát,napnutej a kouká jestli ta věc je nebezpečná .Jednou byl u popelnic velkej černej pytel a on z dálky najednou stojí a kouká,mručí jak býk a pomalu se k němu plížil.Když zjistil že je to neškodný,zvedl nohu a pochcal ho a odkráčel jak hrdina
Dobrý :-))
Na výstavišti byla maketa telátka v řiv. velikosti. Ještěřice se k ní plazila po bříšku asi 5 minut, naježená, pak opatrně natáhla hlavu, čuchla si, vykulila oči, narovnala se a celá se rozvlinla jak mávala ocsákem.
Tož nevím co si myslela, ale lidi kolem se dobře bavili
Já netvrdím že v 5 měs umí vše ale na svůj věk celkem dost. na cvičák budem chodit od září... To jim začíná nový kurz školky pro mladé psy. Budu tamchodit hlavně proto aby se pes zabavil a byl v kontaktu s jinýma psama... jak již někdo napsal "co se v mládí naučíš atd.."
Jinak taky někdo píše že ... už jen to že v 5 měs s ním chodí sem tam navolno... já chodila odmalinka. To je hezké ale vůbec si to neumím u nás na vesnici představit. To už bych měl dávno po psovi... Byl by pod autem, nebo zakousnutý jiným vesnickým psem který o cvičáku ani neslyšel... I nyní jak jdeme na vodítku tak se tu procházejí celkem drsní pesani navolno... to je celkem špatný pocit. A kdo dělá něco špatně? Já? Navolno ho pouštím jen tam kde vím že ho nesejme auto nebo nesežere nějaký cizí pes... A věřte že využívám každou možnost.
Jeěte dotaz . kolikrát denně bych měl krmit Bárnyho v 5 měsících? Já dávám Acanu (ale asi brzy přejdem na belcando) dávám asi něco přes 300g a 3x denně. Mluvil jsem s chovatelem a ten mi řekl že ok, jen by už dal jen 2 dávky... Od kolika měsíců jste dávali 2x? A dospělým dáváte 2x nebo jen jednou?
Musím se s vámi podělit o vtipnou historku. Včera večer jsme vzali kluky společně ven a Cid se zasekl u prvního auta, strčil hlavu pod něj a omítal vylézt. Tak jsem poodstoupila a koukám, pod autem holub. Cid by na něj uplně klidně dosáhl. Holub stál, ani se nehnul a Cid: Hlavu asi 10 cm od holuba a pořád dokola uskakoval, přibližoval se, "napadal", uskakoval, lekal se.... A holub pořád stál a ani se nehnul No trvalo to 10 minut, pořád dokola, tak jsem Cida odtáhla
Ten celej naštvanej, že ho ten holub chtěl zabít, tak skočil po Brunovi. Ořvala jsem ho a byl klid. No a na to se Bruno vrhnul taktéž pod auto... a co myslíte, že se stalo? Uplně to samé co s Cidem
Poskakoval tam taky 10 minut, holub se ani nehnul
Fakt jsem čůrala smíchy
Kdybyste je viděli. Z dálky hrdinové, štěkali, kňučeli, bordel jako kdyby ho chtěli zabít.. .a jak k němu došli ,tak se málem pokandili strachy
A holub pořád jen stál a nevěřícně zíral
Pošuci, hlavně, že jsou strašně bojový
Poté odkráčel středem
Musím se s vámi podělit o vtipnou historku. Včera večer jsme vzali kluky společně ven a Cid se zasekl u prvního auta, strčil hlavu pod něj a omítal vylézt. Tak jsem poodstoupila a koukám, pod autem holub. Cid by na něj uplně klidně dosáhl. Holub stál, ani se nehnul a Cid: Hlavu asi 10 cm od holuba a pořád dokola uskakoval, přibližoval se, "napadal", uskakoval, lekal se.... A holub pořád stál a ani se nehnul No trvalo to 10 minut, pořád dokola, tak jsem Cida odtáhla
Ten celej naštvanej, že ho ten holub chtěl zabít, tak skočil po Brunovi. Ořvala jsem ho a byl klid. No a na to se Bruno vrhnul taktéž pod auto... a co myslíte, že se stalo? Uplně to samé co s Cidem
Poskakoval tam taky 10 minut, holub se ani nehnul
Fakt jsem čůrala smíchy
Kdybyste je viděli. Z dálky hrdinové, štěkali, kňučeli, bordel jako kdyby ho chtěli zabít.. .a jak k němu došli ,tak se málem pokandili strachy
A holub pořád jen stál a nevěřícně zíral
Pošuci, hlavně, že jsou strašně bojový
Poté odkráčel středem
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
Já netvrdím že v 5 měs umí vše ale na svůj věk celkem dost. na cvičák budem chodit od září... To jim začíná nový kurz školky pro mladé psy. Budu tamchodit hlavně proto aby se pes zabavil a byl v kontaktu s jinýma psama... jak již někdo napsal "co se v mládí naučíš atd.."
Jinak taky někdo píše že ... už jen to že v 5 měs s ním chodí sem tam navolno... já chodila odmalinka. To je hezké ale vůbec si to neumím u nás na vesnici představit. To už bych měl dávno po psovi... Byl by pod autem, nebo zakousnutý jiným vesnickým psem který o cvičáku ani neslyšel... I nyní jak jdeme na vodítku tak se tu procházejí celkem drsní pesani navolno... to je celkem špatný pocit. A kdo dělá něco špatně? Já? Navolno ho pouštím jen tam kde vím že ho nesejme auto nebo nesežere nějaký cizí pes... A věřte že využívám každou možnost.
Jeěte dotaz . kolikrát denně bych měl krmit Bárnyho v 5 měsících? Já dávám Acanu (ale asi brzy přejdem na belcando) dávám asi něco přes 300g a 3x denně. Mluvil jsem s chovatelem a ten mi řekl že ok, jen by už dal jen 2 dávky... Od kolika měsíců jste dávali 2x? A dospělým dáváte 2x nebo jen jednou?
Proč až od září? chodila bych hned a přidala se k již fungující skupině, pokud píšeš, že tvůj pe sumí to, co se tam učí. Neměl by být přece problém se domluvit :-)
V září bude mít už skoro 9 měsíců a to mi přijde už docela pozdě na psí školku ... ( moje fena skládala v 11 měsících a týdenu ZZO , co by dělala v 9 měsících ve školce je mi docela záhadou) .
já taky bydlím na vesnici. takže na vodítku přejdu ulici k polu a pouštím.
hele, místní vošmejdíci jsou problém, taky tady máme pár, kvůli jednomu jsem málem před 2 měsíci přišla o staršího psa Je to těžký, jediný co pomáhá jsou pevný boty, hlasivky jak tur a psa prostě při nejhorším domlátit
někteří majitelé jsou na palici prostě :-( Ale po dvou letech, co tady bydlím se nám už někteří preventivně vyhýbají obloukem - po pár setkání kdy jejich pes dostal ode mě pár do čenichu a majitel pár nadávek.
Já dávala 2 dávky asi od 4 měsíců. a krmím tak dodnes a i Beníka. Jen když jdeme ráno na stopičky, tak veřer nekrmím ani ráno a před cvičákem dám ráno jenom malinko.
Belcnado je super, taky jsem tím krmila, ale pokud sedí Acana, tak bych nepřecházela.
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
Barney a jeho největší kámoš roční pitbul
hezká dvojka, jen se bojím, že jim to vydrží jen do doby, než oba dva dospějí :-(
broo u Acany se mi zdá že má trochu jiný bobek jak když do toho přimíchám belcando.Není to tak hrozné ale mohlo by to být lepší. Měl jsem kilovku na zkoušku (belcando). Jinak musím chodit od září... každý kdo chce chodit na cvičák MUSÍ prvně projít tou jejich školkou... a až pak absolvovat klasický cvičák. A školka byla na jaře a nyní zkončila a další začíná v září. Já chodil nyní alespon na čumendu. sama šéfka cvičáku říkala že na tuto jarní školku byl barney ještě moc malý a roztěkaný... doporučila abych chodil a koukal a pejsek si zvykal na jiné pesany... Včera už běhal po kladině (nebo jak se to jmenuje?) jako starý mazák (zkusili jsme to) a psy ze cvičáku se museli přemlouvat piškotkem A myslím že Barny nebude nejstarší... bylo tam mnoho psů kolem jednoho roku a někteří i 4letí a víc..
Jinak k tomu kamarádovi Pitbulovi... On je výborně socializovaný a hodný... tak hodného a poslušného psa jsem ještě neviděl... a u Pitbula to vypadá jako sen - je dokonalý. Už jak byl Barney prcek si s ním hrál s takovým citem že to byla radost porozovat... Sám jsem zvědav zda jim to vydrží...
A k tomu krmení: Tak já mu tu prostřední dávku budu pomalu zmenšovat a nakonec ji vyřadím... Zatím dávám 3x denně.
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
broo u Acany se mi zdá že má trochu jiný bobek jak když do toho přimíchám belcando.Není to tak hrozné ale mohlo by to být lepší. Měl jsem kilovku na zkoušku (belcando). Jinak musím chodit od září... každý kdo chce chodit na cvičák MUSÍ prvně projít tou jejich školkou... a až pak absolvovat klasický cvičák. A školka byla na jaře a nyní zkončila a další začíná v září. Já chodil nyní alespon na čumendu. sama šéfka cvičáku říkala že na tuto jarní školku byl barney ještě moc malý a roztěkaný... doporučila abych chodil a koukal a pejsek si zvykal na jiné pesany... Včera už běhal po kladině (nebo jak se to jmenuje?) jako starý mazák (zkusili jsme to) a psy ze cvičáku se museli přemlouvat piškotkem A myslím že Barny nebude nejstarší... bylo tam mnoho psů kolem jednoho roku a někteří i 4letí a víc..
Jinak k tomu kamarádovi Pitbulovi... On je výborně socializovaný a hodný... tak hodného a poslušného psa jsem ještě neviděl... a u Pitbula to vypadá jako sen - je dokonalý. Už jak byl Barney prcek si s ním hrál s takovým citem že to byla radost porozovat... Sám jsem zvědav zda jim to vydrží...
A k tomu krmení: Tak já mu tu prostřední dávku budu pomalu zmenšovat a nakonec ji vyřadím... Zatím dávám 3x denně.
Tondo, tak to jo. Pokud se ti víc zdá Belcando, tak jdi do něho. U nás byla spokojenost hlavně s jehněčím :-)
To je blbé :-( U nás se pod pojmem školka skrývá fakt školka pro štěnátka, takové to učení na jméno, blbnutí s psíky a tak.. žádné cvičení, což si myslím, že 9 měsíční pes už má prostě dávno za sebou. To už bych klidně viděla na normální výcvik a třeba i přípravu na zkoušky.
Od nás ( brno) znám právě , že si cvičitel max přezkouší co pes umí a podle toho pak doporučí do jaké skupiny ho zařadí - začátečníci nebo pokročilí.
BTW : co je to za cvičák?
JJ, kladina :-) Na tu musí psíci dozrát, stejně jako na áčko. Ještěřice se jako malá bála ( kolem toho 4 měsíce) a později už běhala krásně sama amusím říci, že patří mezi její nejoblíbenější překážky :-)
Pitásek má ale rok, je to děcko. Může být jak chce socializovaný, ale pokud je to pit a ne napodobenina koupená někde na parkovišti, tak až psych. dospěje nebude si už hrát se psíky stejnoho pohlaví. Bude je tolerovat, ale hrát už ne. Tak to bohužel u pitíků a i u dost stafbulích kluků prostě bývá. Fenečky jooo, ale kluky prostě nemusí.
Uvidíš jak se to bude u nich dál vyvíjet :-)
Ke krmení, já prostě přešla na dvě dávky neb jsem to časově nestíhala.
To je ten cvičák kde bude Bárney od září chodit. Koukněte na fotky... je tam vyfocen na té kladině ... nebo co to je
http://www.zkochomyz.estranky.cz/
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
To je ten cvičák kde bude Bárney od září chodit. Koukněte na fotky... je tam vyfocen na té kladině ... nebo co to je
http://www.zkochomyz.estranky.cz/
hmm, takže je to klasický kurz poslušnosti a ne školka :-) já si říkala, co by dělal skorodospělej pes ve školce :-)
Vypadá to docela zajímavě, jen jsme nepochopila proč nechtějí aby si brali jako kokina granule.moji cvičí na granule krásně , lepší jak párek
Akorát jsem nenašla kdo vede výcvik a jaké má úspěchy a s jakými psisky, ale asi blbě koukám :-)
Taky nechápu proč nemůžu granule.. Já mám na krmení tu Acanu a jako "kokino" to belcando a super... Po párku by měl srajdu. A kdo cvičí? Ještě to tam neznám ale je tam víc "šéfů" a jeden má velkého knírače, pak jsem tam viděl NO a maliňáka a ještě něco menšího... taková směs. Jinak ten pitbul na fotkách je ten Bárnyho kámoš...
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
Taky nechápu proč nemůžu granule.. Já mám na krmení tu Acanu a jako "kokino" to belcando a super... Po párku by měl srajdu. A kdo cvičí? Ještě to tam neznám ale je tam víc "šéfů" a jeden má velkého knírače, pak jsem tam viděl NO a maliňáka a ještě něco menšího... taková směs. Jinak ten pitbul na fotkách je ten Bárnyho kámoš...
já myslela kdo vede výcvik, výcvikář a co má už za sebou a jaké zkušenosti.
Ono je jiný přístup k NO a jiný ke stafbulovi... aby na něho nechtěli používat vycukávání a řev .
Já cvičívala i na tvrdej sýr, kousek chleba, ale nejlepší jsou granule. Třeba koupím jinou značku, nebo příchut než krmím a ty dávám. Na stopu dávám jen granulky, kterýma krmím.
jinak moji sežerou snad cokoliv - od ovoce a zeleniny po suchej tvrdej chleba