Dobrý nápad s tou dvojkou, rolování už bylo dost
Já sem teď teda žádnou aktuální fotku nedám a nedám - Bětka je teď legrační oškubánek, i když si říkám, že za dva-tři večery už budeme mít první trimování za sebou a Stázka má bolavé očičko, zánět spojivek. Nejspíš nás čeká plastika spodního víčka, vnější koutek se jí točí dovnitř. Aspoň teď jak to má nateklé. Ach jo, ta má pořád něco, beruška moje malá Takže holky jsou teď "krasavice"
Jinak jsme včera zvládli očkování, Bětka základní ve třech měsících a vzteklinu. Trochu jsem se bála, aby toho na ni nebylo moc, ale řádila jako obvykle. Snad ještě víc dorážela na Stázku, která s bolavým okem opravdu nemá náladu na hraní.
Pár fotek z víkendovýho focení, máme novej foťák, tak jsem ho hned musela vyzkoušet :)
Tahle fotka je pro mě THE BEST
Březí brabantí váleček :)
Tak, poslední fotka.
Všem pěknej den!
http://brabantik.webnode.cz
Ahoj! Daisinka je fakt krásná
Stázka už má to očko bolavé týden, teprve včera ho začala částečně otvírat, léčí se jí to fakt pomalu. Snad už bude brzy v pořádku. Operaci si pak ještě nechám posoudit, stejně nemůže teď pod narkózu. To jsem ani nevěděla - prý nejmíň měsíc po očkování na vzteklinu.
dasita
napsal(a):
Ahoj! Daisinka je fakt krásná
Stázka už má to očko bolavé týden, teprve včera ho začala částečně otvírat, léčí se jí to fakt pomalu. Snad už bude brzy v pořádku. Operaci si pak ještě nechám posoudit, stejně nemůže teď pod narkózu. To jsem ani nevěděla - prý nejmíň měsíc po očkování na vzteklinu.
Hmmm, to jsem taky nevěděla, tak jsem zas o něco chytřejší.
To nemůžu ani na tu inhalační narkózu? A co hrozí, proč vlastně nemůže pes pod narkózu po očkování na vzteklinu?
tancoska
napsal(a):
Moc pěkný fotečky ,mě se nejvíc líbí tahle
.Je tam krásně vidět ten její výraz
Ale je miniaturně mázlá, ale výraz fakt super, takej vrahounek :)
Tady máš Dejsku z profilu.
Asi budu muset na oční,žádný máznutí tam nevidím .Teď mě tak napadlo když vidím ten její mininosík,maj taky problém s tou vráskou nad nosem?Jestli se jim to musí vytírat aby se jí tam nedělaly třeba kvasinky nebo něco jinýho?Jedna paní si pořídila pekinéze,má to tam chudák už skoro živý jak to má rozmokvalý.Tak jsem jí říkala že u plemen co maj ten faldík se to musí vysušovat a ona na mě zírala jak na blázna.To mě vždycky točí když si lidi poříděj psa a ví akorát že má čtyři nohy.
tancoska
napsal(a):
Asi budu muset na oční,žádný máznutí tam nevidím .Teď mě tak napadlo když vidím ten její mininosík,maj taky problém s tou vráskou nad nosem?Jestli se jim to musí vytírat aby se jí tam nedělaly třeba kvasinky nebo něco jinýho?Jedna paní si pořídila pekinéze,má to tam chudák už skoro živý jak to má rozmokvalý.Tak jsem jí říkala že u plemen co maj ten faldík se to musí vysušovat a ona na mě zírala jak na blázna.To mě vždycky točí když si lidi poříděj psa a ví akorát že má čtyři nohy.
Máznutí - je tam, takový ultraminiaturní, ale je :)
Ne, nemá problém, nosík má čistej, občas jí ho mažu canabis mastičkou domácí, jako prevence, a aby ho měla krásný a hladký. Někdy se jí trošku zvrásní a je hrubší, tak proto.
Zmokvalý a skoro živý --- ty jo, no tak to teda chudák pekinézek :(
Dejska tam totiž má škvíru, takže nos se nelepí na to čelo, je to vzdušný.. pekinéz tam má víc srsti, tak to má značně horší.
Paní byla zřejmě velice chytrá, je to fakt úlet, že někteří majitelé ani neznají základní péči o svoje plemeno.
panebože
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/8793164/Chussell.php
ještě se vychloubají, že jde o CÍLENÉ spojení, už podruhé!!
broo

XXX.XXX.226.212
broo

XXX.XXX.226.212
burunduk
napsal(a):
Jeee máme tu paní Vousatou :)) ..je super
Stafice se mi taky moc líbí, plánujeme s přítelem, ale až za hodně moc let. Zatím pouze obdivujeme.
Tohle je ale kluk :-) Ještěřici nemá paní vousatá v lásce, takže nemáme foto :-)
Paní vousatá je úúžasná. je to už straší dáma, ale umí bláznit jako štěně - když se jí chce. Většinou se tváří distingovaně na ty naše blázny
broo
napsal(a):
Tohle je ale kluk :-) Ještěřici nemá paní vousatá v lásce, takže nemáme foto :-)
Paní vousatá je úúžasná. je to už straší dáma, ale umí bláznit jako štěně - když se jí chce. Většinou se tváří distingovaně na ty naše blázny
Nějak zapadáme, brabantíčkáři ... tak kde jste všichni? Na dovolených?
Ahoj!
Eva - Fialka je očividně tak vytížená štěňátkama, že sem ani nezabrousí Hlavně ať jde všechno tak jak má. A u Dejsky asi napětí vrcholí, co?
Jenom my poklidně (no, spíš divoce, ale normálně) rosteme a pořád ještě léčíme Stázky oko, je to děsný, včera jsme vyfásli u veta nové kapičky. Bětka po završeném prvním trimování už připomíná grifonku a řádí a blbne čím dál tím víc, je to skvělá čertice
Tady si holky hoví na polštáři
Dejska včera porodila ... tak jsme se dočkaly. Bylo to náročné pro obě, ale všichni jsou v pořádku a zdraví, už i přibrali na váze, super.
Tady máte foto:
Přímo do spojivky!? .. ty jo.. au :/
No snad k tomu nedojde.
Štěňata přibrala jak sviňa (jak se u nás na Hané říká ) ..hleděla jsem na ten příběr jako na zjevení. Asi měla Dejska hodně výživné mlezivo.
Ještě mě tak napadlo - proč si lidé, jejichž fenka má pár štěňátek (třeba kolem pěti, šesti) berou po narození štěňat 2-3 týdny dovolenou. Vždyť pokud je fenka starostlivá, tak vše obstará sama. Nepotřebuje k tomu nikoho. Pokud je nějaké štěně nemocné nebo nějak postižené, tak stejně nepřežije, nemá smysl ho nějak moc piplat.
Jaký je váš názor?
burunduk
napsal(a):
Přímo do spojivky!? .. ty jo.. au :/
No snad k tomu nedojde.
Štěňata přibrala jak sviňa (jak se u nás na Hané říká ) ..hleděla jsem na ten příběr jako na zjevení. Asi měla Dejska hodně výživné mlezivo.
Ještě mě tak napadlo - proč si lidé, jejichž fenka má pár štěňátek (třeba kolem pěti, šesti) berou po narození štěňat 2-3 týdny dovolenou. Vždyť pokud je fenka starostlivá, tak vše obstará sama. Nepotřebuje k tomu nikoho. Pokud je nějaké štěně nemocné nebo nějak postižené, tak stejně nepřežije, nemá smysl ho nějak moc piplat.
Jaký je váš názor?
Moc gratuluju k mimčům,jsou to cukříci slaďoučký
K tý "mateřský" když se narodí prckové.Já teda vím že u stafíků si někdo veme tak ten týden a je to spíš o tom pohlídat jestli fenka chce kojit,jestli se postará atp.Jde asi o ten pocit že všechno udělali správně a nic nezanedbali.Pak chodí normálně do práce.Ale je fakt že asi záleží na velikosti mimin,třeba tvoji prckové po dobu tvojí nepřítomnosti asi nezasviní porodní bednu jako třeba 6-8stafíků .
Tak ať ti prckové pěkně rostou a najdeš pro ně ty nej páníky
tancoska
napsal(a):
Moc gratuluju k mimčům,jsou to cukříci slaďoučký
K tý "mateřský" když se narodí prckové.Já teda vím že u stafíků si někdo veme tak ten týden a je to spíš o tom pohlídat jestli fenka chce kojit,jestli se postará atp.Jde asi o ten pocit že všechno udělali správně a nic nezanedbali.Pak chodí normálně do práce.Ale je fakt že asi záleží na velikosti mimin,třeba tvoji prckové po dobu tvojí nepřítomnosti asi nezasviní porodní bednu jako třeba 6-8stafíků .
Tak ať ti prckové pěkně rostou a najdeš pro ně ty nej páníky
Už mám dva, ti budou super.. a dva jsou jeste volni.
A k tomu, ze tyden se divat, jestli se fenka umi postarat, to vidim prvni den, jestli to zvlada.
Musi to byt sila, kdyz se narodi treba dvanact .. a dokrmovat je a prikladat a vsechno kolem...
Zlati malinci nenarocni a hodni brabanticci :)
Diky za prani ohledne tech majitelu, to je pro me nejdulezitejsi aspekt. Minulej vrh to vyslo, nasla jsem skvely lidi.
Ahoj!
Pokusná loga na žádost z nemoderované diskuze. Jde udělat cokoliv ale je potřeba fotka a říct přesně tvar, velikost. V gify to bude ovál (barva) okolí průsvit, ale sem to nedám. Jana
tancoska
napsal(a):
Jéé ty rostou úplně před očima ,jsou to už pěkní cvalíci
.A co jména?Už seš nějak rozhodnutá?
Jsou to superkoule.
Jména - fenka Adora. to tak chce ta majitelka.. tak proc ji to nesplnit.
Kluk - Atilla - to tak chteji majitele.
A dalsi este nevim :)
Vyberu neco z tech, co jste mi navrhovali ve stafčím tématu.
jafar
napsal(a):
Pokusná loga na žádost z nemoderované diskuze. Jde udělat cokoliv ale je potřeba fotka a říct přesně tvar, velikost. V gify to bude ovál (barva) okolí průsvit, ale sem to nedám. Jana
Děkuju moc.
Já bych si přála obrysově brabantíčka.
Z profilu.. Jen tlustá černá linka a uprostřed bílo :)
burunduk
napsal(a):
Děkuju moc.
Já bych si přála obrysově brabantíčka.
Z profilu.. Jen tlustá černá linka a uprostřed bílo :)
Pro BURUNDUK
burunduk
napsal(a):
Jsou to superkoule.
Jména - fenka Adora. to tak chce ta majitelka.. tak proc ji to nesplnit.
Kluk - Atilla - to tak chteji majitele.
A dalsi este nevim :)
Vyberu neco z tech, co jste mi navrhovali ve stafčím tématu.
Pěkný jména,hlavně Atilla je dobrej .Pod tím jménem vidím třeba boxera takže až bude pán volat Atillo tak si každej bude myslet co vyběhne za telátko a on to brabantíček
dasita
napsal(a):
Teď už opravdu věřím, že Stázce konečně skončilo trápení s očičkem, odpoledne jdeme na poslední kontrolu. Nakonec to byla řasa, která rostla do oka a prorostla víčko. V neděli jí to odoperovali a od té doby vesele kouká na obě oči. HURÁ !!!
Počkat.. a na toto přišli po x týdenním trápení Stázky???
Tomu nerozumím.
Jak to, že to neodhalil veterinář hned na první prohlídce?
No každopádně je super, že se na to přišlo a že už se jí dobře dívá a nic ji nelechtá.
Já mám hrozný problémy se svýma očima, rostou mi nějak divně řasy jakoby do oka .. a mě to pořád lechtá a musím si ty oči pořád mnout, je to strašně nepříjemný, ani malovat si ty oči moc nemůžu, bych si to rozpatlala :(
Se Stázkou soucítím, vím dobře, jaký to je.
Snad už bude úplně v pořádku.
Ahojte ..tak štěňata mají už půl kila dnes, to to letí... ve středu se přijede podívat majitelka fenečky, jsem zvědavá, jaká bude naživo, přes maily působí hodně sympaticky.
Co u vás nového?
http://brabantik.webnode.cz
No jo, s tím okem se to těžko diagnostikuje - našel to když byla uspaná a nějakou speciální lupou. Hlavně že je to za námi!
Katko, Vám by ty řasy odoperovat nemohli? Žebych Vám poslala kontakt na našeho veta?
Na léto jsme přestěhovaní na chalupě (nááádhera!) a Stázka tam s Bětkou lítá tak nadšeně, že jí rozbolela bývalá zlomenina v tlapce. Musím ji zavírat vevnitř a venku brát na ruce, když začne kulhat, jinak by si tu tlapku snad odrovnala.
dasita
napsal(a):
No jo, s tím okem se to těžko diagnostikuje - našel to když byla uspaná a nějakou speciální lupou. Hlavně že je to za námi!
Katko, Vám by ty řasy odoperovat nemohli? Žebych Vám poslala kontakt na našeho veta?
Na léto jsme přestěhovaní na chalupě (nááádhera!) a Stázka tam s Bětkou lítá tak nadšeně, že jí rozbolela bývalá zlomenina v tlapce. Musím ji zavírat vevnitř a venku brát na ruce, když začne kulhat, jinak by si tu tlapku snad odrovnala.
To nevim ..:))) ..nejspis mi nikdo nepomuze. Snad jedine ze by mi nekdo prevratil vicka a pak to tak zasil, aby se to nevratilo. Ale jak bych mrkala? Dyt by mi vyschly oci.
No nevim, co si pocit, uz me to trapi hodne let.
A davate Stazce nejake chondro nebo neco podobnyho? Na vyzivu kosti a chrupavek v te nozce. Dobrej je Aptus - AptoFlex a Hyalgel - ten je levnejsi, ale neobsahuje myslim msm.
Davam jednu fotku Dejsky s mladaty (foceno dnes):
Stázce doplňky na kosti a chrupavky nedávám, dostávala nějaký čas kalcium, teď už dlouho ne. Teď jí dávám nějaké kapičky na doporučení veta, posílenní imunity, protizánětlivost a tak, dal nám to, když jsme válčily s tím okem. To její kulhání bylo jeden den výrazné, od té doby jenom málokdy a malinko. Asi se částečně naučila se šetřit a částečně se dostává ona i ta tlapička do letní lítací kondice. Holky jsou teď senzační, krásná dvojka jak si hrajou a společně lítají, nemůžu se na ně vynadívat.
Od pondělí budu mít 14 dní dovolenou, budu si užívat na chalupě, už se hrozně těším
Tak se tu všichni mějte a užívejte si léta a pejsků a štěňátek...
burunduk
napsal(a):
To nevim ..:))) ..nejspis mi nikdo nepomuze. Snad jedine ze by mi nekdo prevratil vicka a pak to tak zasil, aby se to nevratilo. Ale jak bych mrkala? Dyt by mi vyschly oci.
No nevim, co si pocit, uz me to trapi hodne let.
A davate Stazce nejake chondro nebo neco podobnyho? Na vyzivu kosti a chrupavek v te nozce. Dobrej je Aptus - AptoFlex a Hyalgel - ten je levnejsi, ale neobsahuje myslim msm.
Davam jednu fotku Dejsky s mladaty (foceno dnes):
Krásný ,zachvíli snad mamču vysajou úplně.Jsou to pěkný buřtíci
tancoska
napsal(a):
Burunduk,tak co prckové?Žádný fotky jak vyrostli?
čau :)
tady máš fotečku.. stará 2 dny.
Ještě jeden pejsek je doma, povezou si ho do Itálie, tak čeká, příští týden půjde do novýho domova.
tancoska
napsal(a):
Ještě uvidim,zatím se snažím hodně cvičit.Teď máme za sebou dvoje závody a před sebou 5 zkoušek.S Ozzym dvoje a Itou troje,tak snad se zadaří.Mám ti eventuelně jednoho prcka rezervovat?
Preju hodne pevnych nervu a stistka pri zkouskach!
Stafbulicku (fenku) si preju vyhledove... za x let, treba 8, vis.
Vyckam si na tu pravou.
burunduk
napsal(a):
Preju hodne pevnych nervu a stistka pri zkouskach!
Stafbulicku (fenku) si preju vyhledove... za x let, treba 8, vis.
Vyckam si na tu pravou.
Díky moc,určitě písnu jak jsme dopadli.Nebo sleduješ naší diskuzi tady na moderce?Tam písnu určitě,ať vám tu nezaplácám téma o brabantíkách
burunduk
napsal(a):
jo jo, sleduju ji .. myslis, ze za osm let ta diskuze jeste pobezi? :) ..doufam, ze ano!
Tak to fakt nevím .Tak osm let je dlouhá doba,to můžeš změnit názor a pořídit si třeba něco jinýho.Já chci holce pořídit tervíka,třeba mě nadchnou a pujdu do něj taky,kdo ví.Podle videí vypadaj dobře,pěkný obrany a temperament mají pěknej.I když se stafíkama jsme za exoty a baví mě překvapovat lidi který jsou pak v úžasu jak to cvičí
tancoska
napsal(a):
Tak to fakt nevím .Tak osm let je dlouhá doba,to můžeš změnit názor a pořídit si třeba něco jinýho.Já chci holce pořídit tervíka,třeba mě nadchnou a pujdu do něj taky,kdo ví.Podle videí vypadaj dobře,pěkný obrany a temperament mají pěknej.I když se stafíkama jsme za exoty a baví mě překvapovat lidi který jsou pak v úžasu jak to cvičí
Myslíš, že by se snesla stafbulí fenka s brabantíkem? (taky fenkou)
Já doufám, že jo .. buď zůstanem u brabantíků a nebo brabantíka fenku plus stafčí fenku.
Jo osm let je hodně dlouhá doba, může se všechno proměnit.. jsem v tomhle střízlivá.
Tak paaa!
burunduk
napsal(a):
Myslíš, že by se snesla stafbulí fenka s brabantíkem? (taky fenkou)
Já doufám, že jo .. buď zůstanem u brabantíků a nebo brabantíka fenku plus stafčí fenku.
Jo osm let je hodně dlouhá doba, může se všechno proměnit.. jsem v tomhle střízlivá.
Tak paaa!
Při důsledný výchově můžeš mít v pohodě brabantíka se stafíkem.Jedna chovatelka má asi 4-5fenek a 1psa SBT a dvě fenky čivav.Nemá problémy ve smečce.A co vidím u těch mích,oni malýho psa nenapadnou.Asi vědí že to nemaj zapotřebí,jsou u malých psů nad věcí.Itě se zakousla 7měsíční fenka jezevčíka do ucha,ve hře,ta to nebrala jako rvačku a běhala po zahradě s plandajícím jezevcem na uchu ,vypadalo to že jí to snad i bavilo
.Akorát je zapotřebí krotit štěně SBT při hře s malým plemenem a oni se to i naučí.A Ozzy ten když se rozdováděl s boloňkem a šlápl na něj,boloněk vyjekl tak bylo vidět že si pak Oz dával víc pozor.
tibetak

XXX.XXX.14.7
Mám dotaz jak jsou na tom brabantíci se zdravím?
tibetak
napsal(a):
Mám dotaz jak jsou na tom brabantíci se zdravím?
Velmi dobře, znám jich osobně spousty a žádný není nějak zatížen. Ovšem mluvím o psech s pp - tam se pouští do chovu zdraví vyšetření jedinci. Je to zdravé malé plemeno.
Jedině snad, co vím, že se v horkých dnech zadýchají, ale to každé krátkolebé plemeno.
Jinak netrpí na nic - srdce, klouby, srst - vše v pořádku.
tibetak

XXX.XXX.14.7
burunduk
napsal(a):
Velmi dobře, znám jich osobně spousty a žádný není nějak zatížen. Ovšem mluvím o psech s pp - tam se pouští do chovu zdraví vyšetření jedinci. Je to zdravé malé plemeno.
Jedině snad, co vím, že se v horkých dnech zadýchají, ale to každé krátkolebé plemeno.
Jinak netrpí na nic - srdce, klouby, srst - vše v pořádku.
Tak samo by přicházel v úvahu pejsek s PP.
A jak to je s tou jejich uštěkaností? Většinou jsem slyšela, že neštěkají, ale někde na netu jsem četla, že když je sám, naučí se štěkat.
tibetak
napsal(a):
Tak samo by přicházel v úvahu pejsek s PP.
A jak to je s tou jejich uštěkaností? Většinou jsem slyšela, že neštěkají, ale někde na netu jsem četla, že když je sám, naučí se štěkat.
Tak to by mohlo platit na každou rasu - když je sama, naučí se štěkat.:) to je hloupost.
Opravdu moc neštěkají, jen málo. Ale když jedeme na chatu, tak to berou, že jsou v cizím prostředí, a hlídají.
tibetak

XXX.XXX.14.7
A můžu se zeptat, co všechno se u grifonků vyšetřuje než se pustí do chovu? Např oči, patelly atd
tibetak

XXX.XXX.14.7
burunduk
napsal(a):
Povinné jsou patelly.
Jinak můžete navštívit klubové stránky kchgb.eu - je tam spousta informací:)
Díky