Ahoj všichni :-)
Chtěla bych oslovit hlavně majitele nebo ty, kdo se s tímto plemenem setkali:-) Ne ani pro radu, ale pro porovnání :-) Máme už druhého psa, oba velice krásní jedinci, ale co mě zaujalo, tak naprosto STEJNÍ povahově - tedy pěkkní uličníci :-) Je to teda úžasně přátelské plemeno, mazel, hodně rychle se učí, a poslouchají - ovšem dokud je něco nevyruší, nebo není nějaká krizová situace, třeba když vidí jiného psa a chce se kamarádit - ne, že by neposlechl, ale vteřinku u toho váhá aneposlechne hned, což mi trošinku vadí, ale jakmile na něj trochu zvýšíte hlas, tak se kračí a tváří strašně kajícně. Oba dva nám do dvou let utíkali pod plotem na soukromé vycházky, uplně stejně :-) Bohužel ten první na to doplatil...
Uvítám veškeré příspěvky s vašimi zkušenostmi s tímto plemenem:-)
To je pravda, zase lepší chovatel pořádně zodpovědný, než aby mu to bylo jedno NO já jsem teda k barvářům přirostla asi jako vy k retrívrovi
asi už nikdy nebudu měnit
zrovna retrívry moc nemusím, ale mají zase jiné přednosti
Každý má svoje pro i proti...
Já asi retrívra už také měnit nebudu
Když jsme si ho pořídila, moc jich tu ještě nebylo, ale za to teď jsou vidět na každém kroku, což je velká škoda.
Bohužel díky módě jsou to teď většinou spíš už jen parodie na zlatý retrívry (i retrívry celkově)
Takže můj další budu import co nejvíce podobný těm původním - snad ještě seženu...
Pejsan je krásný
A nemáte fotku? Je pravda že teď jsou hooodně rozšíření, stejně jako labradoři.A je pravda, že každý jiný, to máte pravdu, už jsem si toho taky všimla, už ani nevím, jak ten ,,pravý,, retrívr by měl vypadat. Nevíte, jsou si tyhle dvě plemena odlišná jen srstí, a povahově stejná, nebo jsou hodně odlišní?
Pořád si jen tak googlím a googlím a hledám a hledám...
Tyhle dvě fotky se mi strašně líbí.
Na jedné je
Miki Golden Araukarity - Ch ČSSR, Vítěz ČSR 1987, Klub. vítěz 1988, PZ II. cena
A na druhé můj Bag. Import z Holandska, ale neuchovněn.
Ten druhý se mi mc líbí! Mají teda nádhernou srst, a buď to dělá to anebo mi přijde že jsou v hrudi mnohm širší...V každým případě retrívrů s takovou náprsenkou moc k vidění není...paráda! Ještě k labradorům se mi hodně líbí hnědá barva, je docela neobvyklá, otázka je, jestli je to vzácnost nebo chyba v chovu.