Našla se fenka - Ml. Boleslav

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2011 10:19
pipet

XXX.XXX.64.230

Hezký den, chodím na diskuse spíš o miminech, ale jedné paní se tam zželelo toulavé fenky, našla si jejího manžela v lese a přišla s ním až domů. Zkouší najít majitele... Tak přidávám foto i sem, třeba náhodou ji někdo pozná.
Je to fenka, špinavá a hubená, ale nechala se umýt a vyčesat, takže asi docela milá.
Paní má dvě malé děti, trochu se obává si ji nechat... Jaké plemeno tam vidíte?

2.8.2011 10:26
mata

XXX.XXX.80.144

Je nádherná!!!! smajlík Na první fotce je to úplně skoro Hyena hřívnatá :-) :-), ale jinak tam vidím i NO a možná nějakýho belgičáka, dle tý užší hlavy :-) Ovšem je vážně překrásná, moc hezučká fenečka a evidentně bude hodně mladá?! Safra kdybych neměla toho německý spratka, okamžitě po ní hmátnu, i když fenky už nechci, páč mi padla do oka....
Moc jí přeju, aby buď našla majitele, který se o ní strachuje ( i když moc opečovávaně nevypadá ), anebo nového skvělého pánečka :-)

2.8.2011 10:52
frogiska

XXX.XXX.139.221

Je opravdu krásná,také mi připomíná hyenu,obzvlášť na první fotce a ty já ráda. Bo tam taky myslím bude - tervueren.Pokud máte zájem,dám Vám ji na Bo v nouzi,když mi pošlete kontakt na paní,která fenečku má:-)

2.8.2011 11:03
impact

XXX.XXX.204.5

Jsem jediná, kdo tam vidí vlčí hlavu? Tedy ČSV. :-|

2.8.2011 11:11
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Tak jsem se registrovala a posílám ještě další info:

Takže fenka byla a dosud je hodně vyhublá, byla špinavá, rozcuchaná, zdála se být ošklivá. Nicméně se nechala umýt i vyčesat, takže rozhodně to nebude nějaký zdivočelý, agresivní pes. Jinak je dosud taková vystrašená, ale když si sednu venku na lavičku, položí si na mě hlavu, chce se pohladit. Také si přede mnou lehá na záda, prý je to akt důvěry nebo podřízenosti, zkrátka, že nechce ublížit, ale já se v pejskách moc nevyznám.
Jinak jak je stará, to neodhadnu, ale zuby má bílé, nechala si prohlídnout i zuby. Sice jsem k ní přistupovala pomalu a opatrně, ale opravdu se sebou nechá docela manipulovat.
Nicméně my máme dvě opravdu malé děti -- tříleté a 9 měsíční, a tak mám strach si ji nechat. Proto pro ni hledám umístění, nejlepší by bylo, kdyby se našel majitel.
Do konce týdne se mám případně ozvat na úřadě (pokud se do té doby nikdo nepřihlásí) a převezli by ji do útulku v Lysé nad Labem.
Kontakt na mě je: 721 931 546 . Nebo email: eva.reslova@seznam.cz

2.8.2011 11:14
hankaapes

XXX.XXX.101.77

impact napsal(a):
Jsem jediná, kdo tam vidí vlčí hlavu? Tedy ČSV. :-|

Tak tam vidím ČSV. Pěkná pesa..

2.8.2011 12:04
eninka

XXX.XXX.176.30

evavaloi napsal(a):

Takže fenka byla a dosud je hodně vyhublá, byla špinavá, rozcuchaná, zdála se být ošklivá. Nicméně se nechala umýt i vyčesat, takže rozhodně to nebude nějaký zdivočelý, agresivní pes. Jinak je dosud taková vystrašená, ale když si sednu venku na lavičku, položí si na mě hlavu, chce se pohladit. Také si přede mnou lehá na záda, prý je to akt důvěry nebo podřízenosti, zkrátka, že nechce ublížit, ale já se v pejskách moc nevyznám.
Jinak jak je stará, to neodhadnu, ale zuby má bílé, nechala si prohlídnout i zuby. Sice jsem k ní přistupovala pomalu a opatrně, ale opravdu se sebou nechá docela manipulovat.
Nicméně my máme dvě opravdu malé děti -- tříleté a 9 měsíční, a tak mám strach si ji nechat. Proto pro ni hledám umístění, nejlepší by bylo, kdyby se našel majitel.
Do konce týdne se mám případně ozvat na úřadě (pokud se do té doby nikdo nepřihlásí) a převezli by ji do útulku v Lysé nad Labem.

Teda pesa je fakt moc hezká, hyenovitá, přála bych jí, abyste si ji nechali když je taková hodná a klidná. Snad to dobře dopadne a nebude muset do útulku. :-)

2.8.2011 15:13
zboza3aj

XXX.XXX.242.34

2.8.2011 20:17
terezon

XXX.XXX.25.82

No tak to je paní odvaha. Já tohle potkat někde v lese a zatvářit se to na mě jak na té první fotce tak beru fofrem roha.. smajlík Jinak moc přeji aby se našli majitelé. :-)

2.8.2011 20:45
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Ona se na mě takhle v lese nepodívala. Manžel byl s dětmi na procházce a ona za ním opatrně běžela, pravděpodobně byla už zoufalá, měla hlad a musela být strašně vyčerpaná. Včera třeba měla úplně zarudlá bělma, dnes už nemá, vyspala se venku na dece. Jinak manžel ji nejdřív domů nebral, udělala jsem to já ve chvíli, kdy jsem slyšela, jak na ní soused dupe a křičí, at´maže pryč. Prostě mi jí přišlo líto. Dostala nažrat, vyspala se, pookřála.
Nechala bych si ji, ale mám malé děti. Fenka asi nic moc dobrého nezažila, proto mám strach, aby ji děti nějak nešláply, nezatahaly, nedloubly a ona se po nich neohnala. Myslím si, že by jí bylo nejlíp u nějakého člověka v důchodu, nebo u někoho bez dětí, kdo by ji měl rád a mohla se jí trochu věnovat. Aby už konečně našla trochu klidu.
Jinak zatím se u ní neprojevily naprosto žádné sklony k agresivitě, žádné zavrčení, cenění zubů atd.
Jestli je hezká nebo není to nehraje v tomto případě velkou roli. Ona bude vděčná komukoliv, kdo se jí ujme a bude jí úplně jedno, jestli bude ten dotyčnej tlustej, hubenej, ošklivej, hezkej, bílej, kudrnatej nebo puntíkatej.

2.8.2011 21:16
jazzinka

XXX.XXX.226.101

ČSV v tom podle mě není (jedno mám doma), taky tipuji tervíka, možná kolii. Jen pro jistotu - veterináře kvůli čipu, policii a okolní útulky jste předpokládám zkoušeli? Fenka se mohla jen ztratil a je proto vyplašená, nemusela být nutně týraná a vyhozena..

2.8.2011 21:31
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Našla se včera, kontaktovala jsem veterináře, který je ale mimo a přijede zítra, městský úřad, portál pes v nouzi, informace byla sdělena během dnešního dopoledne i v rádiu. Věřte tomu, že kdyby se našel majitel, který ji postrádá, byla bych velmi ráda. Kontakt na mě je zde, na facebooku, v rádiu.

2.8.2011 21:33
eninka

XXX.XXX.124.170

evavaloi napsal(a):
Ona se na mě takhle v lese nepodívala. Manžel byl s dětmi na procházce a ona za ním opatrně běžela, pravděpodobně byla už zoufalá, měla hlad a musela být strašně vyčerpaná. Včera třeba měla úplně zarudlá bělma, dnes už nemá, vyspala se venku na dece. Jinak manžel ji nejdřív domů nebral, udělala jsem to já ve chvíli, kdy jsem slyšela, jak na ní soused dupe a křičí, at´maže pryč. Prostě mi jí přišlo líto. Dostala nažrat, vyspala se, pookřála.
Nechala bych si ji, ale mám malé děti. Fenka asi nic moc dobrého nezažila, proto mám strach, aby ji děti nějak nešláply, nezatahaly, nedloubly a ona se po nich neohnala. Myslím si, že by jí bylo nejlíp u nějakého člověka v důchodu, nebo u někoho bez dětí, kdo by ji měl rád a mohla se jí trochu věnovat. Aby už konečně našla trochu klidu.
Jinak zatím se u ní neprojevily naprosto žádné sklony k agresivitě, žádné zavrčení, cenění zubů atd.
Jestli je hezká nebo není to nehraje v tomto případě velkou roli. Ona bude vděčná komukoliv, kdo se jí ujme a bude jí úplně jedno, jestli bude ten dotyčnej tlustej, hubenej, ošklivej, hezkej, bílej, kudrnatej nebo puntíkatej.

ta fenka je už od pohledu moc krásná a milá, kéžby jste si ji za těch pár dní tak zamilovali, že by mohla zůstat. Já kdybych neměla doma tři fenky bych si jí vzala hned, pokud by se nenašel majitel, který by mohl po ní smutnit. Zkuste jestli nemá čip u veta kterej má čtečku, ale někdy je paradoxně lepší majitele nedohledat, pokud se tam moc dobře neměla, ale to člověk těžko zjistí, ach jo, no...smajlík

2.8.2011 22:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

dost mi připomíná tervíka vyštěpenýho z malinoisů - ti jsou často takový střapatí, a ani barvou nevypadají úplně jako origoš tervueren. Zkuste se kouknout do ucha, jestli přecejenom nemá tetování, popř. zjistěte přes veterináře nebo útulek, jestli nemá čip

3.8.2011 06:16
debri

XXX.XXX.16.138

evavaloi napsal(a):

Taky bych tam viděla belgičáka,pokud se chová jak popisujete a navíc píšete,že má bílý zuby a tedy i podle kukuče tipla bych to na mladocha.Pokud byste si ji rozhodli nechat myslím,že vám bude neskonale vděčná a s dětmi by se zžila,ono stějně nikdy děti se psem nemůžete nechat bez dozoru i když ho máte odmala.:-):-) A kdyžtak na seznamu je diskuse psi kteří nutně hledají domov.
No ten majitel by byl nejlepší,leč o tom pochybujusmajlíksmajlík

naše maliní čumidlo

5.8.2011 06:28
debri

XXX.XXX.16.138

ak to s fenulkou dopadlo??smajlíksmajlík

5.8.2011 07:56
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Zdravím, z fenky se vyklubal pes, Skutečně je to belgičák nebo trochu šmrncnutý a je mu rok maximálně rok a půl. Všichni mě přesvědčují, at´si ho necháme, ale já nemám se psy žádné zkušenosti. Vím, jak to bylo s ovčačkou, o kterou jsme nedávno přišli - ona potřebovala hodně pohybu a já s malejma dětma jí to nemohla dát.
Dneska má přijet nějaká paní, viděla právě tuto diskuzi a možná si ho vezme.
Pes je zodpovědnost na dlouhá léta a já nejsem z těch, kteří by se ho pak "elegantně" zbavili, až je to omrzí.
Jinak opravdu sílí, bude to velice energickej pes.

5.8.2011 13:32
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Tak paní se byla na psa podívat a opravdu bych si moc přála, aby si ho mohla převzít. Ještě se prý musí poradit, ale dala by mu to, co já mu dát nemůžu, totiž tolik potřebný čas. Kéž by to vyšlo a já už nemusela hledat dál. Jsem si jistá, že by se dostal do dobrých rukou.

5.8.2011 15:45
eninka

XXX.XXX.176.30

to jsem já, Eninka, tak si ji nakonec nenecháváte...smajlík
snad jej ta paní má vážně pro sebe, domluvte se s ní, jestli se můžete přijet podívat a tak a uvidíte reakci. A má paní domeček, nebo bude v bytě??? Škoda kluka, že jej nebudete mít, ale to se nedá nic dělat, už to, že jste se jej ujali je od vás pěkný...

5.8.2011 16:00
debri

XXX.XXX.16.138

eninka napsal(a):
to jsem já, Eninka, tak si ji nakonec nenecháváte...smajlík
snad jej ta paní má vážně pro sebe, domluvte se s ní, jestli se můžete přijet podívat a tak a uvidíte reakci. A má paní domeček, nebo bude v bytě??? Škoda kluka, že jej nebudete mít, ale to se nedá nic dělat, už to, že jste se jej ujali je od vás pěkný...

Taky si myslím,že je škoda,že si ho nenechají,ale pravda je že starost o psa a malé děti je záhul,ale koukám že mají zahradu,takže vyvenčit by nebyl problém a já chodila jak cvok kočár a 1-2 psi:-|:-|Mateřskou jsem si zpestřovala cvičákem a předvýchovou asstenčního štěnětesmajlíksmajlík

5.8.2011 16:07
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Paní se tu byla dneska podívat, mohla bych se na psa jezdit i dívat, je to paní, která je v důchodu, měla by tedy na psa čas, má domek se zahradou, ale i tak by s ním ráda chodila na procházky - má s těmito psy i zkušenosti, na rozdíl ode mně.
My máme čtyři děti a já ještě dodělávám VŠ, jezdím do Prahy, momentálně mám před státnicemi. Dokonce jsem i říkala, že kdyby šlo o starého psa, o kterého by nikdo nestál a měl by svůj život dožít v útulku, že bych za něj tu zodpovědnost přijala, ale toto je roční, velmi temperamentní a energický pes, který bude vyžadovat čas. Je to zodpovědnost na spoustu let a já se obávám, že si to ve své situaci nemohu dovolit.
Představte si, že jsou na mě někteří lidé naštvaní, že si psa nechci nechat, nakonec ještě budu já ta špatná, že jsem psa vytáhla z bryndy. Tím nemyslím nikoho zde,, jsou to lidé z mého okruhu, kteří vždy přesně vědí, co bych měla dělat - nejdřív jsem byla blázen, že jsem takovou obludu vzala, ted´jsem strašná, že si nechci takovýho pěknýho psa nechat....No však to znáte.

5.8.2011 16:09
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Ale vybarvil se, kluk, co? Jinak paní si to chce ještě do konce víkendu rozmyslet. Takže pes zatím zůstává v mé péči.

5.8.2011 21:01
debri

XXX.XXX.16.138

evavaloi napsal(a):
Paní se tu byla dneska podívat, mohla bych se na psa jezdit i dívat, je to paní, která je v důchodu, měla by tedy na psa čas, má domek se zahradou, ale i tak by s ním ráda chodila na procházky - má s těmito psy i zkušenosti, na rozdíl ode mně.
My máme čtyři děti a já ještě dodělávám VŠ, jezdím do Prahy, momentálně mám před státnicemi. Dokonce jsem i říkala, že kdyby šlo o starého psa, o kterého by nikdo nestál a měl by svůj život dožít v útulku, že bych za něj tu zodpovědnost přijala, ale toto je roční, velmi temperamentní a energický pes, který bude vyžadovat čas. Je to zodpovědnost na spoustu let a já se obávám, že si to ve své situaci nemohu dovolit.
Představte si, že jsou na mě někteří lidé naštvaní, že si psa nechci nechat, nakonec ještě budu já ta špatná, že jsem psa vytáhla z bryndy. Tím nemyslím nikoho zde,, jsou to lidé z mého okruhu, kteří vždy přesně vědí, co bych měla dělat - nejdřív jsem byla blázen, že jsem takovou obludu vzala, ted´jsem strašná, že si nechci takovýho pěknýho psa nechat....No však to znáte.

Tak to určitě ne,díky za to že jste mu pomohli.i já mám za sebou pár nalezenců a všechny jsem si rozhodně nechat nemohla:-):-)

5.8.2011 21:27
argoska

XXX.XXX.173.61

evavaloi napsal(a):

Nevím, proč byste z dobrého skutku nakonec měla mít výčitky svědomísmajlík Ti druzí lidé jsou vždycky nejchytřejší, to je normálnísmajlík Naopak, kéž by byli všichni nálezci jako vy:-) Psa jste se ujala a zodpovědně mu hledát novou rodinu. Naprosto víte, co chcete a že byste to zřejmě nezvládla, to je správný přístup.

OT: nepostrádáte někdo "vlčáka"? Dneska jsem v rádiu zaslechla na půl ucha telefonát jednoho pána, který se vrátil z hub, varoval ostatní,že tam běhá "vlčák"smajlík Výprachtice (Východní Čechy okr. ÚO)

6.8.2011 20:30
zuzina

XXX.XXX.123.184

evavaloi napsal(a):

Nemějte žádné výčitky svědomí. Je fajn, že si dokážete přiznat, že na psa nemáte čas a víte, že mu jinde bude lépe. I tak jste pro něj udělala dost.:-)

7.8.2011 20:57
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Tak pes je stále u nás, paní, která se na něj byla podívat, si ho nakonec vzít nemůže. Pes už je v pohodě, nejraději by stále někde coural. Nikdo už by do něj neřekl, že v pondělí nemohl ani stát na nohách.

8.8.2011 06:33
debri

XXX.XXX.16.138

evavaloi napsal(a):
Tak pes je stále u nás, paní, která se na něj byla podívat, si ho nakonec vzít nemůže. Pes už je v pohodě, nejraději by stále někde coural. Nikdo už by do něj neřekl, že v pondělí nemohl ani stát na nohách.

A JE TO CÍM DÁL VĚTŠÍ ZLATÍČKO,ŽE??smajlíksmajlík:-):-)

11.8.2011 09:59
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

POSOUVÁM.

Pejsek je v nabídce - v inzerci. :-)

11.8.2011 11:52
evavaloi

XXX.XXX.26.38

Ano, pejskovi hledám super páníčka. Myslím si, že jako nepejskař mu nemůžu dát vše, co potřebuje. Měl by u nás dobré jídlo, každodenní procházky, podrbání za uchem a své jisté, ale bydlel by u domu, ne v domě. Obávám se, že to je málo, co mu my můžeme nabídnout. Pes potřebuje pocit, že je členem smečky, že není vyřazen. Začala jsem se tím trochu zabývat a opravdu to není tak jednoduché, jak to vypadá. Ačkoliv ve srovnání se psy uvázanými na řetězu by se tento měl královsky. Nicméně hledá se super pán pro super psa.

16.8.2011 16:52
inbezka

XXX.XXX.97.148

Sleduji toto vlákno, protože se mi pes moc líbí (bohužel vzít si ho nemůžu) jenom mě zajímá, jak to s ním dopadá?

16.8.2011 19:01
frogiska

XXX.XXX.139.221

evavaloi napsal(a):
Ano, pejskovi hledám super páníčka. Myslím si, že jako nepejskař mu nemůžu dát vše, co potřebuje. Měl by u nás dobré jídlo, každodenní procházky, podrbání za uchem a své jisté, ale bydlel by u domu, ne v domě. Obávám se, že to je málo, co mu my můžeme nabídnout. Pes potřebuje pocit, že je členem smečky, že není vyřazen. Začala jsem se tím trochu zabývat a opravdu to není tak jednoduché, jak to vypadá. Ačkoliv ve srovnání se psy uvázanými na řetězu by se tento měl královsky. Nicméně hledá se super pán pro super psa.

A není to škoda,to je kvůli cztku?Protože důvod vyřazení ze smečky je trochu mimo...my máme tři psy venku a naprosto ok a to od začátku žili s námi v paneláku.Ubytování psa je dost individuální,to že je dnes moderní psíčky oblíkat,krmit tou nejlepší svíčkovou a hajinkat v posteli..na to bych fakt nedala,však jestli máte děti a chodíte na jejich rodinná fora,tak sama určitě znáte histerie okolo např šátkování,přirozeného porodu,výchovy apod..u psů je to to samé.Stačí zapojit selský rozum.

Odkud jste přímo?Kdyby jste opravdu stála o to psa si nechat,ale nevíte si s něčím rady,tak nabízím svou pomoc.Nebo by i třeba byl někdo z tervíkářů ochoten,co by bydlel poblíž,pokud by jste měla zájem pokusila bych se to domluvit.
Stačí jen chtít,tak si ujasněte,jak to s hafanem máte a dejte vědět.Nemusíte odpovídat hned,nechte si to projít hlavou...

16.8.2011 21:53
evavaloi

XXX.XXX.26.38

frogiska napsal(a):
A není to škoda,to je kvůli cztku?Protože důvod vyřazení ze smečky je trochu mimo...my máme tři psy venku a naprosto ok a to od začátku žili s námi v paneláku.Ubytování psa je dost individuální,to že je dnes moderní psíčky oblíkat,krmit tou nejlepší svíčkovou a hajinkat v posteli..na to bych fakt nedala,však jestli máte děti a chodíte na jejich rodinná fora,tak sama určitě znáte histerie okolo např šátkování,přirozeného porodu,výchovy apod..u psů je to to samé.Stačí zapojit selský rozum.

Odkud jste přímo?Kdyby jste opravdu stála o to psa si nechat,ale nevíte si s něčím rady,tak nabízím svou pomoc.Nebo by i třeba byl někdo z tervíkářů ochoten,co by bydlel poblíž,pokud by jste měla zájem pokusila bych se to domluvit.
Stačí jen chtít,tak si ujasněte,jak to s hafanem máte a dejte vědět.Nemusíte odpovídat hned,nechte si to projít hlavou...

Já už jsem se rozhodla, že si psa necháme. Nakonec on se dosud stejně nikdo, kdo by měl o psa zájem, neozval. Samozřejmě za dobrou radu či pomoc bych byla ráda. Kontakt na mě tady už někde je, ale napíši ho sem ještě jednou:
Eva.Reslova@seznam.cz, tak pokud se se mnou nějak zkontaktujete, budu ráda.

16.8.2011 22:11
argoska

XXX.XXX.173.61

evavaloi napsal(a):
Já už jsem se rozhodla, že si psa necháme. Nakonec on se dosud stejně nikdo, kdo by měl o psa zájem, neozval. Samozřejmě za dobrou radu či pomoc bych byla ráda. Kontakt na mě tady už někde je, ale napíši ho sem ještě jednou:
Eva.Reslova@seznam.cz, tak pokud se se mnou nějak zkontaktujete, budu ráda.

smajlíksmajlíksmajlík

16.8.2011 22:27
prokynot

XXX.XXX.69.34

tak prý pejsek půjde k novému (dost pochybnému) páníkovi...:-(

16.8.2011 22:36
evavaloi

XXX.XXX.26.38

prokynot napsal(a):

Myslím, že konkrétně tobě je úplně jedno, jestli pes někam půjde nebo nepůjde, jestli bude v útulku nebo cárat po lese, jestli dostane nažrat nebo ránu do palice atd. A neotravuj.

16.8.2011 22:38
eninka

XXX.XXX.124.170

prokynot napsal(a):

ježiši, jak jsi na to přišel (přišla)??? smajlík
vždyť tady je jasně psáno, že pes zůstává doma

16.8.2011 22:40
prokynot

XXX.XXX.69.34

nevěřte všemu, co se píše, věřte vlastním očím!

17.8.2011 08:59
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Každý, kdo má takovou starost o to, kam tento pejskem půjde, má možnost si ho vzít k sobě, že? Docela mě tu štve to přemlouvání paní, co ho zachránila, aby si ho nechala. Ona už udělala dost a naprosto chápu, že se nechce na dalších 10 let uvázat k psovi, kterého neplánovala a třeba jejímu životnímu stylu nevyhovuje. To totiž z dlouhodobého hlediska nebude dobré pro ni ani pro toho psa.
Takže pokud samy nejste schopné se kvůli tomu psovi omezit a nabídnout mu nový domov nebo mu sehnat kvalitního páníčka, neočekávejte od druhých, že oni to udělají.

17.8.2011 11:04
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

evavaloi napsal(a):
Myslím, že konkrétně tobě je úplně jedno, jestli pes někam půjde nebo nepůjde, jestli bude v útulku nebo cárat po lese, jestli dostane nažrat nebo ránu do palice atd. A neotravuj.

smajlík smajlík smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík