Agresivní štěně rotvajlera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2011 20:33
dasacz

XXX.XXX.35.246

Ahojte,chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenost s rotvajleřím agresivním štěnětem. Když jí chceme zvednout a pomazlit tak vrčí a když se dává zpět na zem tak má vyceněné zuby a docela se i ohání. Jsou jí 3 měsíce a včera když jí přítel přitahoval k sobě a ona nechtěla kousla ho. Nejde přeci to abychom ustupovali psovi tak jak si slečinka zamane kor když je to Rotvajler. Doma k tomu máme 5 měsíční mimnko, proto jeho bezpečí je na prvním místě. Nemá někdo zkušenost co s tím? Většinou když vrčela tak od nás dostala ještě víc aby si to nezvykala a přestala, to se ale nezdá jako účiné. Prosím o radu, nechci ze psa vychovat agresivního tyrana, a bát se o děti. Doma už jsme jednu rotvajleří slečnu měli,takže krapet té zkušenosti máme,ale s agresivitou nikoli. Děkuji a přeji krásný den.

16.8.2011 10:54
tancoska

XXX.XXX.64.4

dasacz napsal(a):
Ahojte,chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenost s rotvajleřím agresivním štěnětem. Když jí chceme zvednout a pomazlit tak vrčí a když se dává zpět na zem tak má vyceněné zuby a docela se i ohání. Jsou jí 3 měsíce a včera když jí přítel přitahoval k sobě a ona nechtěla kousla ho. Nejde přeci to abychom ustupovali psovi tak jak si slečinka zamane kor když je to Rotvajler. Doma k tomu máme 5 měsíční mimnko, proto jeho bezpečí je na prvním místě. Nemá někdo zkušenost co s tím? Většinou když vrčela tak od nás dostala ještě víc aby si to nezvykala a přestala, to se ale nezdá jako účiné. Prosím o radu, nechci ze psa vychovat agresivního tyrana, a bát se o děti. Doma už jsme jednu rotvajleří slečnu měli,takže krapet té zkušenosti máme,ale s agresivitou nikoli. Děkuji a přeji krásný den.

Tak v první řadě je chyba když zavrčí že dostane.Agresi určitě neodnaučíte agresí z vaší strany.Jestli vám něco říká pozitivní motivace,učení pomocí pamlsku tak tam by jste měli začít.Tím že jí dáte po hubě to jen zhoršíte protože pes nechápe za co dostal od vás.Je možný že nebyl dlouho se sourozencema a fenou a nemá základní socializaci.Nejspíš to neznala braní do náruče,nejdřív bych jí naučila sedět jen na klíně a přitom jí dávat pamlsek.Když jí zvednete ze země tak by jí někdo druhej(třeba váš manžel) měl taky dávat pamlsek.Aby zjistila že se nemá čeho bát že o nic nejde.Když jí dáváte na zem tak jí říct něco jako to byla šikulka výborně a odměnit.Je to štěně a vy jí musíte všechno naučit ale po dobrým.Vaše dítě když vemete do náruče a bude řvát tak ho taky neplesknete nebo?Takže s citem a snad to bude lepší ;-)

16.8.2011 11:07
lavacca

XXX.XXX.1.3

dasacz napsal(a):

A byla na to zvedání zvyklá? Řekla bych, že se bojí, co se bude dít. proto tak vrčí. Co jí mazlit dole - pomazlit a pamlsek, pak jí třeba nechat za piškotou na ten klín vlézt samotnou.

To samé dávání zpět domů - vlastně tím dává najevo, že se jí to nelíbilo a ať jí dáte pokoj. No tříměsíční nevím zda vůbec tahat do náruče, ale určitě nemlátit. Naopak si spojí - klín = bití. Ona neví, že to je přímo jen za vrčení. Pokud vrčí, chce to okřiknout Nesmíš a nabídnout ji třeba hračku, apod. Prostě rozptýlit ji. je to štěně, taky máme teď 3 měsíčního prcka - občas taky kousne, ale jen při hře. Žádné takové agresivní projevy vůči páníkům neberu.

16.8.2011 12:22
kobroor

XXX.XXX.41.2

A nemůže jí třeba něco bolet? Jestli to dělá jen při zvedání... Jinak souhlasím s tím, nebýt na štěně agresivní (mlátit, třepat za kůži nebo převalovat na záda atp.).

16.8.2011 13:03
kalliope

XXX.XXX.10.55

souhlasím s tancoskou: agrese budí agresi, takže především se uklidněte vy a pak něco provádějte se psem. V klídku, bz nějakých větších emocí, rozhodně psa netřepejte za kůži, ani mu nedávejte facek co se do něj vejdte. Začněte na pár vteřinách apostupně dobu prodlužujte. Nijak nadměrně nechvalte, je to přeci normální. Jde o to ve štěněti vyvolat pocit, že u vás je dobře a to uděláte jen tím, že budete v klidu a nabídnete jí u vás něco pozitivního. O rotvíků platí dvojnásob, že než něco provedete, dvakrát si to rozmyslete.

16.8.2011 20:44
lucies

XXX.XXX.197.182

Víte, co je to agresivita ZE STRACHU? Tak to je právě to, co máte doma. Štěně ve věku 3 měsíčů by mělo ve svém pánečkovi vidět "boha", co všechno umí, všechno zná a je nejlepší a nejdokonalejší. První, co musíte udělat, když si ho přinesete domů, je začít tuto štěněcí důvěru v sebe budovat. A jak? Tím, že budete jednat klidně, jasně, předvídatelně, bez hysterie, BEZ NÁSILÍ, důsledně. Takhla to u vás doma není, takže někde něco bude špatně. Osobně to vidím v tom bití, pes se prostě nebije a takhle malé štěně už vůbec ne. Pokud na vás někdy zavrčela, byl to její způsob komunikace, o kterém ještě jaksi netušila, že se na pánečky neprovozuje. V takovou chvíli její chování přesměrujte, upoutejte ji něčím jiným, vražte do huby hračku, případně jasně a klidně řekněte "ne" a víc to neřešte.
Teď už je u vás situace taková, že to bude chtít poměrně pracnou nápravu, protože v první řadě budete muset změnit chování k fence a hlavně vnímání toho, jak se chová ona. Ona si NEDOVOLUJE, ona se jenom bojí a proto nejspíš vrčí. Zkuste se zklidnit a stát se tím skálopevným skvělým páníčkem, ke kterému by mohla vzhlížet. A pozor, nedosáhnete toho nějakým rozmazlováním, ale tím, co píšu úplně na začátku.
Konkrétně ke zvedání, vyhněte se všem situacím, kdy vrčí (takže nezvedejte, nemuchlujte) a upravte své chování v těch situacích, které jsou ještě v klidu. Jakmile se to zlepší tam, zlepší se i ty kritičtější situace skoro samy od sebe.

16.8.2011 22:33
dasacz

XXX.XXX.35.246

Když jsme si fenečku od chovatelky brali , sama nám říkala, že štěnata brzo od matky odstavila, mám i ten pocit, že s nimi moc nebyla, protože si jí chovatelka od štěnat odvážela. Chovatelka měla jedno štěně oblíbené, sama to i řekla, a to si myslím, bylo mazleno, ti ostatní to asi moc neznali. Snažíme se vše změnit pamlsky, jak tu bylo zmíněno. Situace tu byla ze začátku hodně vyhrocená, jelikož jsme si pořídili štěně a doma máme (tedy převážně já mám ) 5 měsíční miminko. Což samo o sobě je celkem nová a náročná životní role :-). Jednou jsme se takto rozhodli, náš postoj změníme a můžeme jen doufat , že se fenečka uklidní. Protože upřímně si nedovedu představit mít v podvědomí to ,že je agresivní a vedle ní vyrůstá náš malý chlapeček.

16.8.2011 22:42
ivucha

XXX.XXX.135.115

Napište odkud jste, najdeme někoho, kdo by poradil:-)

16.8.2011 22:53
dasacz

XXX.XXX.35.246

Z Roudnice nad Labem. Máme tu pár psích trenérů se kterýma jsem domluvená na výcviku. Ale víc jak zvládnout "sedni" , "lehni" , "ke mně".... bych chtěla mít 100% ujištění, že je fenka klidná a nemá v sobě krapet agrese. Prcek bude růst, určitě se nevyhneme tomu aby fenku "otravoval" , kor když s námi bydlí v baráčku. Máme sice zahradu,ale u nás je to prostě tak zařízené, že psisko bydlí s námi pod jednou střechou.

16.8.2011 23:05
ivucha

XXX.XXX.135.115

Ono nejde o výcvik, ale o dobré soužití a o důvěru. Chápu, že máte obavu.
Zkusím se poptat a najít někoho, kdo pomůže, od nás jste bohužel moc daleko.

17.8.2011 07:40
inusanka

XXX.XXX.175.11

Dítě a pes je vždycky starost a vy jste si bohužel k miminku vzali nesocializované štěně a hned jste nenapravili to, co bylo načato. Přitom jste to už při koupi věděli.... Zatím máte možnost všechno napravit, ale fenečka je zjevně bojácnější a já si myslím, že budete muset při styku s dítětem dávat pozor, aby se nelekla. V takové situaci mne kousla moje čubinka, která jednala jen ve stresu tak, jako na vás vaše čubinka vrčí. Takže je hlavně třeba ji toho strachu zbavit

17.8.2011 09:45
lavacca

XXX.XXX.1.3

dasacz napsal(a):
Když jsme si fenečku od chovatelky brali , sama nám říkala, že štěnata brzo od matky odstavila, mám i ten pocit, že s nimi moc nebyla, protože si jí chovatelka od štěnat odvážela. Chovatelka měla jedno štěně oblíbené, sama to i řekla, a to si myslím, bylo mazleno, ti ostatní to asi moc neznali. Snažíme se vše změnit pamlsky, jak tu bylo zmíněno. Situace tu byla ze začátku hodně vyhrocená, jelikož jsme si pořídili štěně a doma máme (tedy převážně já mám ) 5 měsíční miminko. Což samo o sobě je celkem nová a náročná životní role :-). Jednou jsme se takto rozhodli, náš postoj změníme a můžeme jen doufat , že se fenečka uklidní. Protože upřímně si nedovedu představit mít v podvědomí to ,že je agresivní a vedle ní vyrůstá náš malý chlapeček.

Tak to je pak jasný... my si brali před 4 lety 6 týdenní fenečku, která bych řekla taky moc mazleníčka nezažila. Spala s námi přes týden v posteli, postupně si zvykala na naše další 3 psy. Občas byla taky agresivnější - do teď má tendenci si mě bránit. Např. ji mazlím, chce se přidat další pes a ona na něj začne temně vrčet, ať vypadne. Můžu říct, že ze začátku jsem z toho byla docela vyděšená...jenže bít jsme ji za to nechtěla, aby se měn nebála. Pak jsem ji naučila, že když začala vrčet prostě jsem se sebrala a šla hladit právě psa na kterého vrčela. Aby věděla, že když vrčí, končím mazlit. Nevěřila by jste, jak rychle tohle pochopila a dnes to udělá výjimečně.

Tím chci říct, že bez bití to jde taky a hlavně si tím nepokazíte vztah psa k vám. Jak říkám, začala bych hladit fenku jen dole, nejlépe i občas odměnit či si s ním pohrát - např. naše fena miluje přetahování se o uzel. Vemte to od začátku, jakoby k vám teprve přišla. prostě jako se štěňátkem, zkuste v ní budovat pocit, že vy jste fajn páníček, co jí krmí, co mazlí, co si s ní hraje. Možná bych i občas krmila z ruky, aby si to dostatečně spojila. U nás třeba malá měla chvilkama pocit, že musí vrčet na ruku, co jí hrabe do misky. Tak jsme chvilku krmili z ruky (střídavě, zas ne, že by jedla celý den jen z tý ruky) a různě ji do té misky přidávali něco lepšího. Ono to štěňátkům někdy trvá, ale dá se to ukočírovat. U vaší fenečky to vidím tak, že se jí chovatelka nevěnovala a ona vlastně neví, jak se k lidem moc chovat. Na jiná štěňata si vrčet mohla, případně se s nimi poprala. Ale s vámi si není jistá a bojí se a tak radši vrčí. A nechápe, proč za to dostane na zadek.

17.8.2011 12:11
dasacz

XXX.XXX.35.246

Bohužel to že byla fenka brzo odstavená a to , že měla chovatelku jednu favoritku ve mě vůbec nevyvovalo pochyby o tom, že bude štěně agresivní , bojácné atd.... S tím bohužel žádné zkušenosti nemám. To byla asi ta chyba. Pro příště už samozřejmě budu chytřejší i budu schopná poradit v okolí až si pojedou pro štěnátko.

17.8.2011 12:56
lavacca

XXX.XXX.1.3

dasacz napsal(a):
Bohužel to že byla fenka brzo odstavená a to , že měla chovatelku jednu favoritku ve mě vůbec nevyvovalo pochyby o tom, že bude štěně agresivní , bojácné atd.... S tím bohužel žádné zkušenosti nemám. To byla asi ta chyba. Pro příště už samozřejmě budu chytřejší i budu schopná poradit v okolí až si pojedou pro štěnátko.

Já to chápu, ono to člověka prvně netrkne. Abych pravdu řekla, taky mívám ve vrhu koťat svého oblíbence. Ale neznamená to, že ostatní nemazlím. Jen prostě některé kotě je větší mazlík, popř. rozkošněji kouká. :-)

Spíš to vidím na ten odstav brzo, u nás převzala roli matky naše KAO a plus viděla 2 další psy, takže to naše holka dohonila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík