Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NikolaMo

28.8.2011 02:04
NikolaMo

XXX.XXX.18.65

Ahoj. Pořídili jsme si štěňátko bígla a nevím jestli ho mám učit na noviny a nebo pořídit psí záchod (http://www.sportovni-kynologie.cz/vycvik-psa/vychova-stenete/toaleta-pro-psy-puppy-trainer/)? nejraději bych asi aby se učil hned od mala čůrat venku..:-) jenže nevím jestli to pokaždé vydrží když si toho hned nevšimnu. Takhle by bylo naučené chodit samo na ten záchod. Máte někdo s tímhle záchodkem nějaké zkušenosti?? Jestli je dobrý nebo ne?

28.8.2011 07:43
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Učila bych rovnou ven a noviny i záchůdek vynechala. Samozřejmě na začátku budete furt uklízet. Já tedy ani noviny nezkoušela, ale kamarádka ano a spíš to prodloužilo dobu, než se pes naučil chodit ven (a by t je stejně počůranej). Asi extrémní případ jsem zažila na jednom výcvikovém víkendu - tam byla mladá fenka, která si zafixovala venčení jen na noviny a naopak se nebyla ochotná vyčůrat venku (velké plemeno!). Až na tom víkendu "bez novin, ale v přírodě" to pochopila.

28.8.2011 10:56
sabina

XXX.XXX.60.81

asi tak, učit ven?
Je to snad kočka?

28.8.2011 11:29
terezon

XXX.XXX.25.82

Myslím, že to jsou zbytečně vyhozený peníze. Já teď odchovy učila na podložku, ale jinak stačí starý igelit a já musela na svoji fenu mít hadru, noviny okanmitě roztrhala, ta před ní zase jen chodila na noviny.. :-D Jasně, že pokud budete dlouho v práci tak se nehoda stane, ale určitě bych nevyhazovala peníze za nějaký záchůdek, který za pár týdnů schováte do skříně. Pokud máte možnost a jste doma tak hned jak se pejsek vzbudí šup ven, hned jak uvidíte, že nějak divně obchází šup ven.. a venku chválit a chválit a já jsem odmala i venku piškotkovala, doma když se trefily na podložku tak jen z dálky řekla tak je správně, ale doma tu pochvalu nepřehánět. Do půl roku věku byla občas nějaká nehoda pokud jsme byli dýl pryč, teď už všechny holky čurají venku.

28.8.2011 13:10
nikolamo

XXX.XXX.18.65

Děkuji za názory, jo, to hlídám, když sebou začne šít a čmuchat všude kolem, hned ho vezmu na zahrádku. Jenže někdy to nestihneme a tak mě právě napadlo vyhradit mu místo s novinama, nebo jak píšete tím igelitem.. protože jak si na to zvykne, tak odpadne počůrání jinde než na novinách.. bude mít naučené chodit na to místo. Vím, že kamarádka to tak dělala, že je učila na noviny a pak chodili jenom tam. A časem, jak jsem na internetu četla, budu noviny přesouvat blíže ke dveřím.. aby si zvyklo chodit jakoby upozornit ke dveřím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2011 13:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

taky sem si takhle naučila psa ,zrovna bígla ,přinesla sem ho v zimě bylo hodně sněhu a velké mrazy tak sem ho učila na hadr ,naučil se spolehlivě chodit na ten hadr ,čůrat i kakat jinam po bytě to neudělal ,problém byl v tom že jako už skoro dospělý vzrostlý pes přiběhl z třeba půl denní procházky a klidně se vydělal na hadr, ale to se venku venčil taky, dost blbě se to odnaučilo ,nakonec když jsme byli asi 14 dní pod stanem se to odnaučil ale trvalo to dost dlouho ,radši bych ho učila rovnou ven.

28.8.2011 13:28
sabina

XXX.XXX.60.81

Já nevim, mě to přijde jako totální zbytečnost a akorád to psovi domotá hlavu. Přece když donesu štěně, tak hold počítám s tím, že sem tak loužička, nebo bobeček bude.

Můj štěník kdysi uměl do 14 dnů úplně v pohodě na záchod. loužičky sem nestihla 3x a bobek 1x. Ale to proto, že sem štěníka hned učila že se budu vzdalovat i bez něj... přijde mi akorád blbnutí psa tím, že jednou může čůrat doma, jednou ne.... fakt nechápu proč to takhle dělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík