Já osobně píchám herpes 7 dní ( týden ) po posledním krytí. A jinak si ho na veterině pouze koupím a vakcinu mám pár dní doma, a pak ji aplikuji podkožně feně v klidu doma - kdy potřebuji. I když moje zvířata nemají s chozením na veterinu žádný problém, ale nechodím tam s nima zbytečně, aby nakryté feny ještě něco nechytly. To samé se štěňaty - na první očkování je vůbec na veterinu netahám, veterinář mi orazí očkováky a dá vakciny a já je štěňatům doma aplikuji - také je nechci nikam tahat, aby zbyxtečně nic nechytla.
Píchali jsme týden po krytí, osobně bych raději volila aplikaci před krytím, ale o podmínce krytí ohledně očkování jsme se dozvěděli pozdě, v podstatě den nebo dva před plánovaným krytím. Chovatelka ze zahraničí měla představu očkování bezprostředně po aktu, což by byla ta největší hloupost...
feherkocos
napsal(a):
Jinak jestli si dobře pamatuji, tak náš vet říkal, že ta první aplikace asi týden před krytím, ale osobní zkušenost jen jak jsem psala až po...
To si právě můžete vybrat,, jestli to píchnete týden před krytím nebo týden po krytí, podle příbalového letáku je to možné píchnout v tomto rozmezí - jak již jsem napsal, já osobně to píchám týden po posledním krytí.
A musí to být bezprostředně týden před krytím? Kamarádka údajně očkuje 3 dny před krytím.
Já bych raději také očkovala před krytím. V pátek bude mít fena 9. den.
V ponděli pojedeme na progesteron.
Mám tedy herpes nechat očkovat již v pátek?
Předpokládám, že krytí proběhne ve středu/ čtvrtek...
black
napsal(a):
A musí to být bezprostředně týden před krytím? Kamarádka údajně očkuje 3 dny před krytím.
Mojí feně asi 2 dny před krytím veterinář dost rezolutně odmítl herpes píchnout, v termínu 7-10 dní po krytí v pohodě (nepřekrýváme). A nebo říkal, že příště můžeme přijít i ten týden před plánovaným krytím. Takže já bych jela zřejmě v ten pátek, nicméně bych mému veterináři ohledně termínu ještě zavolala :)
black
napsal(a):
Máte tam rozmezí týden před a týden po - takže klidně můžete píchat 3 dny před krytím nebo i 3 dny pokrytí - prostě kdykoli v tomto rozmezí. Ale já fenu před krytím nechci ničím rozhodit, protože už takhle s ní cloumají hormony, jak hárá a nechci organismus niojak zatěžovat a oslabovat vakcinací před krytím. Takže čekám ten týden po krytí ( někdy to píchnu 6 den po, někdy 7 dní), až se případná štěňata dobře ,,uchytí,, a pak fenu naočkuji.
Tak to asi také nechám po tom krytí.. bude to má první zkušenost s touto vakcínou
zase jsem si říkala, že pokud by fena herpes měla, tak by třeba vakcína "až týden po krytí" byla zbytečná...
váhám tedy, jestli jít na vakcínu teď v pátek - krytí bude asi ve čtvrtek nebo to nechat, až po tom krytí... fenka je dost rozmazlená a nechtělo se mi jí stresovat ordinací po krytí ...čeká nás cesta za ženichem 700 km
black
napsal(a):
Tak to asi také nechám po tom krytí.. bude to má první zkušenost s touto vakcínou
zase jsem si říkala, že pokud by fena herpes měla, tak by třeba vakcína "až týden po krytí" byla zbytečná...
váhám tedy, jestli jít na vakcínu teď v pátek - krytí bude asi ve čtvrtek nebo to nechat, až po tom krytí... fenka je dost rozmazlená a nechtělo se mi jí stresovat ordinací po krytí ...čeká nás cesta za ženichem 700 km
Ne, opravdu to funguje i ten týden po krytí. Mám to vyzkoušené u jedné problémové fenky, kde byl bez očkování problém - první vrh 5 štěňat uhynul do 3 dní po porodu. Po naočkování - týden po krytí druhý vrh - 6 štěňat celý bez nejmenšího problému odchovala. Takže , že by Vám nezabřezla kvůli tomu, že naočkujete týden po očkování - to nehrozí - broblémové feny normálně zabřeznou, ale pokud se nepíchne vůbec herpes po krytí, tak to potom mohou vstřebat nebo potratit nebo Vám uhyne většina vrhu nebo celý vrh do pár dnů po porodu. Takže opravdu těch 6 nebo 7 dní po krytí stačí.
Očkuji při každé březosti a neřídím se běžným veterinářem který doporučuje před krytím. Držím se veterinářky Mullerové která se touto chorobou zabývá již dlouho. ROZHODNĚ OČKOVAT 7-12DNÍ PO KRYTÍ! dobu týden před krytím a týden po krytí pokryje Oscillococcinum.. Tato veterinářka má svou chovatelskou stanici kde má aplikaci před i po vyzkoušenou a naprosto je zastáncem aplikovat po krytí! a pak 14-10dní před porodem...
trisha
napsal(a):
Očkuji při každé březosti a neřídím se běžným veterinářem který doporučuje před krytím. Držím se veterinářky Mullerové která se touto chorobou zabývá již dlouho. ROZHODNĚ OČKOVAT 7-12DNÍ PO KRYTÍ! dobu týden před krytím a týden po krytí pokryje Oscillococcinum.. Tato veterinářka má svou chovatelskou stanici kde má aplikaci před i po vyzkoušenou a naprosto je zastáncem aplikovat po krytí! a pak 14-10dní před porodem...
Jasně tu druhou dáváme pokud fena zabřezne, tak kolem toho 50. - 52. dne březosti. A jak již jsem napsal výše, také jsem osobně zastánce u té první injekce - 7 dní po posledním krytí.