Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2011 19:38
sabina

XXX.XXX.60.81

Krásnej večer všem...

Můj pes vedl od mala dost aktivní život, procházky s bandou psisek, výlety, práce, cestování a tak.. Každý týden jsme taky chodili pracovat, tahat pneumatiky, pokud to šlo, tak plavat, a lozili jsme hodně kopců. Psisák měl silné záda i pořádně udělanej zadek a celej byl takovej pevnej...

Chtěla bych přijít nato, jak by šlo dnes již dospělého, mollosoidního pána zbytečně nepřetěžovat na klouby, ale přece jen mu dopřát nějakou tu větší práci, aby ty záda pořádně zpevnil. Někdo řekne že pevné jsou, mě se prostě nezdají. Denně je venku 100% 2 hodiny (krom klasických čůracích vycházek).

Měl by někdo nějakou radu? To že pes váží 60 kilo, neznamená, že musí mít kus špeka na sobě...(což nechci)
Navíc bych ráda víc nasvalila zadní partii, aby až propukne artroza, nebo se třeba zhorší klouby, tak aby svaly pomohly a trochu ty nožky zafixovaly.

Pro představu dávám fotku...
JInak díky moc...
Jakýkoliv nápad sem.

Neregistrovaný uživatel

7.10.2011 10:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.10

sabina napsal(a):
Krásnej večer všem...

Můj pes vedl od mala dost aktivní život, procházky s bandou psisek, výlety, práce, cestování a tak.. Každý týden jsme taky chodili pracovat, tahat pneumatiky, pokud to šlo, tak plavat, a lozili jsme hodně kopců. Psisák měl silné záda i pořádně udělanej zadek a celej byl takovej pevnej...

Chtěla bych přijít nato, jak by šlo dnes již dospělého, mollosoidního pána zbytečně nepřetěžovat na klouby, ale přece jen mu dopřát nějakou tu větší práci, aby ty záda pořádně zpevnil. Někdo řekne že pevné jsou, mě se prostě nezdají. Denně je venku 100% 2 hodiny (krom klasických čůracích vycházek).

Měl by někdo nějakou radu? To že pes váží 60 kilo, neznamená, že musí mít kus špeka na sobě...(což nechci)
Navíc bych ráda víc nasvalila zadní partii, aby až propukne artroza, nebo se třeba zhorší klouby, tak aby svaly pomohly a trochu ty nožky zafixovaly.

Pro představu dávám fotku...
JInak díky moc...
Jakýkoliv nápad sem.

Napadá mě plavání - tam se psovi klouby nepřetěžují, ale dokáže se nabrat slušná svalová hmota. Jenže nevím do jaké míry je to proveditelné přes zimu.

7.10.2011 10:51
pinoha

XXX.XXX.69.167

Pokud je pes aktivní a "svolný", doporučuju tahání zátěží. Začínat menšími váhami, aby si osvojil správný způsob, a postupně přidávat. My máme pneumatiku, nebo boby (na sníh i na trávu), kam dáváme kameny, šutry, kusy betonu, cizí děti :-). V plánu je už pár let i vozík. Psi mají postroj se zápinkami na bocích (od Zera nebo K9) a rozporku na tažných lanech. Vyšší škola pak je pomalý, pravidelný tah do nepříliš prudkého, ale dlouhého kopce (na nasvalení hřbetu a zadku).
Je ale fakt, že ne každý pes tahání oblibuje! :-))
Výše zmíněné plavání je skvělé!
Lucie

7.10.2011 19:08
hafani

XXX.XXX.19.125

zdravim.osobne by som n vasom mieste asi urobil najprv rtg klbov kolien.bordo doga je sice perfektne plemeno,ale na daku extra zataz asi nie su moc stavani.aby ste mu zbytocnou zatazou ,,v dobrom" vac neublizili.plavanie je super.ale neviem,co v zime.myslim,ze dlhe prechadzky na volno-popripade s druhym psom su dostacujuce.on vam sam ukaze,ci vladze a c uz ma dost.drzim palce.jano

7.10.2011 19:15
sabina

XXX.XXX.60.81

DKK i DLK vyšetřené máme..takže vím jak natom jsme. I srdce máme vyšetřované a to několikrát - vše pro můj klid. On neměl nikdo problémy, takže právě proto zvažuju, že bych ho opět zařadila do nějaké větší pracovní pozice - aby se ty záda i zadek zpevnily..Jen ty nohy nechci zbytečně přetěžovat..tak proto se ptám, jestli někdo nemá nějaký ten nápad.

Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík