evinaajonášínek
XXX.XXX.197.92
Můj pejsek měl od 4 let diagnostikovanou lehčí vadu srdíčka a bral fortekor denně 1-0-0 a každé tři měsíce jsme chodili na kontrolní EKG a SONO.Byl velice aktivní a vše jsme podřídili,když chtěl na dlouhou procházku tak šel,kdy se mu nechtělo šlo se domů. Doma řádil jen v létě mu teplo nedělalo dobře,ale také proto,že byl černý huňatý skoro-jezevčík co vážil a měl 12.65kg. Taky byl jeden čas díky mě silný,ale rychle jsem to srovnala.Protože i prodělal zhoubný mastocitom bral od těch 4 let Wobenzym a poslední asi 4 roky geriatrika Karsivan.Myslela jsem si bláhově,že pro něj dělám vše(začala jsem pracovat doma abychom byli spolu).Od začátku roku pokašlával,okamžitě mu vet. vzal laboratoř na všeco se dalo a byl úplně v pořádku."Jen" dostal zánět průdušek a začal brát kapky na kašel Atussin a když nezabraly dostal antibiotika.Pořád byl pod kontrolou se srdíčkem. V létě ho napadl pes a rapidně se mu zvýšil tlak a začal brát 1/4 Furonu ráno a večer a 1/8 Verospironu. Pořád byl ve výbornékondici jen k vet. jsme jezdili častěji na krev na ledviny.Jonášínek 28.8.oslavil 11leté narozeniny a v říjnu se mu zvýšil Furon i Verospiron znovu měl antibiotika a cortikoidy Fortecortin.Zhoršil se tak,že jsme chodili 2 denně na kapačky Furonu,ale pořád hezky papal,čůral a měl zájem.Vůbec jsem nepochopila ráno 22.11. kdy mě ve vteřině umřel.Ještě jem volala psí záchranku a muž mu dával masáž srdíčka a foukal mu do čumáčku ale...Nikdy si neodpustím,že se vlastně udusil, ale věřte mi na ukončení jeho života to ještě večer nebylo.Já jsem tak věřila udělala bych pro něj všechno na světě a neumím se s jeho odchodem smířit.Mám pořád pocit,že jsem něco zanedbala,ještě dostal Diazepam 1/4na zklidnění od vet.tak pořád nevím kde jsem udělala chybu a potřebovala bych to pochopit. Vždyť tady ještě před pár dny řádil veselý pejsek-můj JONÁŠEK. Eva
Ach jo, co na to říct. Nic si nevyčítejte, vždyť jste ho se srdeční vadou udržela v relativní pohodě do 11 let. Mě na srdíčko umřela fenka během tří dnů od prvního příznaku (skrytá srdeční vada) v osmi letech. Poplačte si, časem budete myslet spíš na to hezké, co jste spolu prožili, věřte, že časem to smutné vytěsníte. Psi prostě žijí pro nás co je milujeme moc krátce - já už se musela rozloučit se sedmi. Nejlepší je pořídit dalšího kamaráda - ne aby nahradil, to nejde, ale zaměstná vás a budete muset myslet i na něco jiného. Držte se, stejně nic jiného nezbývá.
Vůbec nic si nevyčítejte! Tak královskou péči by Jonášínkovi mohl závidět každý jiný psík. Nejlepší na tu bolest je nové štěňátko. Mě umřel před 4 roky naše zlato Garisek-golden retriever.Měl 12 let. V té době jsme měli doma 6 ti letého pejska a nové štěňátko. Garisek omládl, opatroval ho a já myslela, že tu bude ještě pár let a ze dne na den konec. Musela jsem ho nechat uspat a o to to bylo horší, že já jsem byla ta co musela rozhodnout. Nádory střev a žaludku, vet řekl operace by možná prodloužila život na chvíli, spíše by to nevydrželo srdíčko a bylo by to trápení pro oba. Tak jsem ho toho řezání s pláčem ušetřila...
evinaajonášínek
XXX.XXX.197.92
Moc děkuju za podporu a zkušenosti kterými jste si bohužel musela projít.Pořád si říkám,že kdybych odešla první já( JE MI 38 let,ale stát se může cokoliv) on by byl nešťastný a nechápal by to.Myslel by si,že jsem ho opustila.A proto to tak muselo být. Miluju ho pořád stejně a pro mě TO SMRTÍ NEKONČÍ! Ještě jednou děkuju a přeju vám všem nejvíc zdraví!!!!!!!! evinaajonášínek
broo
XXX.XXX.52.6
Víte, mám doma 5 letého kardiaka. Vadu má vrozenou. Od roku a půl, kdy měl záchvat, se mu léky jen zvedají a přibývají. Tuším jak vám je, ale budte ráda a vděčná, že jste Jonáška měla tak dlouho. My to štěstí mít nebudeme. Měl se u vás jistě dobře a dopřáli jste mu skvělou péči.
evinaajonášínek
XXX.XXX.197.92
Odpověď pro broo:
Děkuju a moc si pro vás všechny přeju zázrak, který by pomohl.Jste všichni moc stateční a ještě mě utěšujete děkuju.Posílám vám moc a moc štěstí!!! Eva
Tak sem si zas pekne pobrecela
Take nechapu proc tu snama nemuzou byt cely zivot,je to tak smutne se stema nasema laskama rozloucit a pustit je,kdyz uz je cas,ale bohuzel to tak je a bude.Bude to uz skoro rok,co me opustila ma beruska Galinka.Nejskvelejsi a nejhodnejsi dobrmanka na svete,ma ochrankyne a spolecnice,ktera me vzdy vytahla ze vseho a dodala mi chut a energii zit.IVe trech letech si zlomila nohu a i presto,ze v ni mela ctyri srouby,tak nikdy na ni nic nebylo znat,neustale plna zivota a radosti.V deviti letech ji nasli nador mlecnych zlaz,ktery se odoperoval a Galinka ma bojovnice tri mesice byla zas jak male stene ve velkem tele
Uzivala si kazdicky den po celych kratkych trech mesicich jejiho zbyvajiciho zivota.Ta ma statecna a vzdy plna energiie sirici psi slecna se najednou nemohla postavit na zadni nozicky ,nikdy nezapomenu na tu jeji bezmoc v ocich,kdyz nechapala,proc ji jeji telicko zradilo .Bohuzel nebylo jine reseni a musela sem ji nechat odejit 
Dalsi dva mesice sem chodila jak bez duse a rikala si proc,proc tak brzo.Ta somota a stesk,bylo neco tak neprekonatelneho a bolaveho,ze sem si musela poridit pejska,proste by to jinak nepreslo.Gal byla me zlato na ktere nikdy nezapomenu,ale zivot jde dal a me ted dela spolecnost dalsi blaznive zlato,za ktere opet moc dekuji a sem zas stastna
evinaajonášínek
XXX.XXX.197.92
izzi
napsal(a):
Tak sem si zas pekne pobrecela
Take nechapu proc tu snama nemuzou byt cely zivot,je to tak smutne se stema nasema laskama rozloucit a pustit je,kdyz uz je cas,ale bohuzel to tak je a bude.Bude to uz skoro rok,co me opustila ma beruska Galinka.Nejskvelejsi a nejhodnejsi dobrmanka na svete,ma ochrankyne a spolecnice,ktera me vzdy vytahla ze vseho a dodala mi chut a energii zit.IVe trech letech si zlomila nohu a i presto,ze v ni mela ctyri srouby,tak nikdy na ni nic nebylo znat,neustale plna zivota a radosti.V deviti letech ji nasli nador mlecnych zlaz,ktery se odoperoval a Galinka ma bojovnice tri mesice byla zas jak male stene ve velkem tele
Uzivala si kazdicky den po celych kratkych trech mesicich jejiho zbyvajiciho zivota.Ta ma statecna a vzdy plna energiie sirici psi slecna se najednou nemohla postavit na zadni nozicky ,nikdy nezapomenu na tu jeji bezmoc v ocich,kdyz nechapala,proc ji jeji telicko zradilo .Bohuzel nebylo jine reseni a musela sem ji nechat odejit 
Dalsi dva mesice sem chodila jak bez duse a rikala si proc,proc tak brzo.Ta somota a stesk,bylo neco tak neprekonatelneho a bolaveho,ze sem si musela poridit pejska,proste by to jinak nepreslo.Gal byla me zlato na ktere nikdy nezapomenu,ale zivot jde dal a me ted dela spolecnost dalsi blaznive zlato,za ktere opet moc dekuji a sem zas stastna
Děkuji za krásná slova které stejně nestačí na popsání něčeho tak vzácného jako je láska k pejskům a všem živým tvorečkům.Věříte v psí nebe? Já se snažím a když jsme v roce 2004 přišli o Donouška německého drátosrstého ohaře myslela jsem si,že končí pro mě radost a život vůbec.A píšu Vám to hlavně proto,že se mu moc líbily dobrmanky a teď určitě s Galinkou běhají a laškují-jsou mladí a zdraví a šťastní.A moje zlatíčko Jonášínek je určitě namočený v krásném rybníčku,protože miloval vodu a kvetou kolem něho "šunkové kytičky".A já prosím o jediné: až příjde můj čas tak půjdu přímou cestou do PSÍHO NEBE!!! evinaajonášínek
Nebojte,vsichni tam na nas cekaji a tesi se,az nam daji hubana pres celou pusu:)
Poridte si noveho spolecnika,ktery urcite na vas uz nekde netrpelive ceka a tesi se az vam bude moc rozdat celou psi lasku a zit a dychat jen a jen pro Vas.Urcite by si to pral i vas Jonasek,aby ste netruchlila a tesila se ze zivota a pomohla dalsimu chlupaci prozit plno let krasneho a uzasneho zivota
evinaajonášínek
XXX.XXX.197.92
chtěla jsem se zeptat jestli vašemu pejskovi dáváte granule.Mám tady po Jonášínkovi neotevřené granule Cardiac od Royal Canin 2 kg a datum spotřeby je do 9/2012.Kdyby vás to neurazilo a pejska jimi krmíte moc ráda bych vám je dala.Stačí napsat a jestli jste z Prahy tak se na metru někde sejdeme a pokud ne pošlu je někam poštou. Jonášínek by byl určitě rád a vrátit je nedokážu.
Hodně zdraví a klidu na duši přeje EvinaaJonášínek