Uvažuju nad jedním z těchto plemen. Srdce mě táhne spíše k beardedce. Většinu roku by měl být pesan venku s volným přístupem do baráku, žádný uzavřený kotec !! Má někdo beradedku venku mimo silné mrazy ? Podělte se o zkušenosti...
Pejska, respektive fenku chci výhradně s PP a rádi bychom jezdili i na výstavy.
laponka
napsal(a):
Uvažuju nad jedním z těchto plemen. Srdce mě táhne spíše k beardedce. Většinu roku by měl být pesan venku s volným přístupem do baráku, žádný uzavřený kotec !! Má někdo beradedku venku mimo silné mrazy ? Podělte se o zkušenosti...
Pejska, respektive fenku chci výhradně s PP a rádi bychom jezdili i na výstavy.
Měli jsme beardedky (psa a fenku) celoročně venku, s přístupem do domu, kdy oni sami chtěli (průchozí dvířka do garáže a chodby + když jsme byli doma, nezamykali jsme dveře od chodby a uměli si otevřit). Pes byl nezmar a domů ho to moc netáhlo, i v největších mrazech spával venku na sněhu mimo boudu, až na stáří ho to táhlo do chodby domu, ale uvnitř bytu samotného nikdy moc dlouho být nechtěl. Fenka se pomalu ale jistě přestěhovala dovnitř :) beardedka určitě venku vydrží, ale je dost o jedinci samotném, jestli se bude spíš táhnout za lidmi do domu nebo bude pobíhat po venku (spíš jsou to závisláci na lidech). Teď už je máme jen v domě, s občasným přístupem na zahradu.
Už jsem vám odpovídala i na jiné diskuzi, že mezi beardedkou a australákem je docela velký rozdíl v povaze, to hodně zvažte, co víc sedne vám.