Beagle vám bude utíkat za zvěří, ať bude sebelíp vycvičenej. Lovecký pudy jsou silnější než vy.
Jezevčík má svou hlavu, výcvik u něj se spíš o kompromisech a domluvě, než o výcviku. K dětem moc není.
Zlaťák, pokud si dáte práci s výběrem předků bude dobrej. Pozor na klouby u rodičů a prarodičů
tak já dělám s jezevčicema canisterapii v maeřských školkách a nedám na ně dopustit. Jsou to zlatíčka...Ostatně - jaké si to vychováte, takové to máte...:-)
Je to absolutní nesmysli co tady píší někteří lidi. A už mě to celkem štve. Nevím proč by jste si nemohla koupit jezevčíka. Za svůj život jsem měla hodně ras psů. A vždy se jedná jen o to co má ten pes v povaze po rodičích a jak ho jeho budoucí majitel vychová. My měli jednou jezevčíka s malýma dětma a byl to jejich nenahraditelný kamarád. Známá si koupila zl. retrívra a napadal psi a dokonce i lidi. Takže nechápu jak můžete tvrdit že jezevčík je nevhodný k dětem. Jde jen o to že je to myslivecký pes taky. Má své pudy. Takže pokud chytí stopu apod. tak hold je to takový pes. Může mít sebelepší výcvik. Zl. retrívr je chytrý pes, ale někdy si chce prostě dělat podle sebe. Jak jsem již uvedla jediná důležitá věc je vzít psa od chovatele který vám řekne jeho předky a vlastnosti.