Výchova štěněte nespat v posteli

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2006 09:30

Dobrý den,
prosím zkušenější o radu:
Máme 6ti týdenní štěňátko Jack russela teriéra. Manžel předem zakázal spaní pejska v posteli. Má samozřejmě svůj pelíšek. Zatím je u postele. Ale často se budí a snaží se dostat do postele. Vždycky ji vrátíme do pelíšku, ale za chvíli je zase vzhůru, vyškrábe se k nám, usne a my ji zase vrátíme do pelíšku. Už jsme pěkně nevyspalé a tak nevíme, jestli není na tuhle výchovu ještě příliš malá. V pelíšku má plišáka a svetr k zachumlání. Poraďte prosím, jak se vyspat a nenaučit si ji do postele:-)
Moc děkuji
Eva

14.7.2006 09:46

eva schejbalova napsal(a):
Dobrý den,
Máme 6ti týdenní štěňátko Jack russela teriéra. Manžel předem zakázal spaní pejska v posteli. Má samozřejmě svůj pelíšek. Zatím je u postele. Ale často se budí a snaží se dostat do postele. Vždycky ji vrátíme do pelíšku, ale za chvíli je zase vzhůru, vyškrábe se k nám, usne a my ji zase vrátíme do pelíšku. Už jsme pěkně nevyspalé a tak nevíme, jestli není na tuhle výchovu ještě příliš malá. V pelíšku má plišáka a svetr k zachumlání. Poraďte prosím, jak se vyspat a nenaučit si ji do postele:-)
Moc děkuji
Eva

malá není. Pokud ji dovolíte teď spinkat v posteli, těžko ji odtam později dostanete. Spíš jí dejte do pelíšku nějakou věc, co jste měli na sobě, stačí ponožka, papučka, starý tepláky.. něco, z čeho vás ucítí. Mělo by ji to zklidnit. Pokud ji nechcete v posteli, rozhodně ji tam nepoštějte ani na jednu noc.

14.7.2006 09:50

Dobrý den,
Moc děkuji
Eva

někteří lidé dělají to, že zpočátku spí se psem na zemi, pomáhá to, štěně si zvyknbe na pelíšek, ve kterém spí zpočátku s páníčkem

14.7.2006 10:08

sofa napsal(a):
někteří lidé dělají to, že zpočátku spí se psem na zemi, pomáhá to, štěně si zvyknbe na pelíšek, ve kterém spí zpočátku s páníčkem

nemělo by spát ještě u feny? v 6-ti týdnech?
máme teď 4měsíční fenu bx - úplně na začátku jsem spal v přízemí na gauči a ona na zemi - bylo potřeba s ní vstávat v noci na venčení, pak jsem ji přesunul na chodbu, tak aby na mne viděla, no a teď už spí sama na chodbě a já s rodinou v patře - hlídá, kdo půjde první dolů

vzhledem k tomu, že pes po vykonání potřeby není vždy úplně čistej, občas smrdí a občas sežere něco hnusnýho, tak nejsem pro to spát s ním v posteli

navíc chrápe a prdí

14.7.2006 10:27

pavelh napsal(a):
máme teď 4měsíční fenu bx - úplně na začátku jsem spal v přízemí na gauči a ona na zemi - bylo potřeba s ní vstávat v noci na venčení, pak jsem ji přesunul na chodbu, tak aby na mne viděla, no a teď už spí sama na chodbě a já s rodinou v patře - hlídá, kdo půjde první dolů

vzhledem k tomu, že pes po vykonání potřeby není vždy úplně čistej, občas smrdí a občas sežere něco hnusnýho, tak nejsem pro to spát s ním v posteli

navíc chrápe a prdí

navíc chrápe a prdí

co máte za psa a čím krmíte?

14.7.2006 10:31

Dobrý den,
Moc děkuji
Eva

Není ještě moc malá? 6 týdnů, to by ještě měla být s fenkou ne?
Ale promiňte, to jsem odbočila.
Pokud nechcete pejska do postele, tak buďte důsledná, nám se první noc vyplatilo spustit jednu ruku do košíku . Další noc už byl v pohodě a ani nijak nevyváděl. Třetí noc se i s košíkem přestěhoval do kuchyně a od té doby do postele nevleze ani v naší nepřítomnosti.

14.7.2006 10:38

pavelh napsal(a):

navíc chrápe a prdí

Naprostá pravda!!! Máme bulmastifa a to, co občas vychází z jeho tělních otvorů, je fakt naprosto nepostelové (nehledě na velikost "zdroje").
Lucie

14.7.2006 11:14

ema napsal(a):
Není ještě moc malá? 6 týdnů, to by ještě měla být s fenkou ne?
Ale promiňte, to jsem odbočila.
Pokud nechcete pejska do postele, tak buďte důsledná, nám se první noc vyplatilo spustit jednu ruku do košíku . Další noc už byl v pohodě a ani nijak nevyváděl. Třetí noc se i s košíkem přestěhoval do kuchyně a od té doby do postele nevleze ani v naší nepřítomnosti.

Všem děkuji za reakce:-)
Ve dne v pelíšku spí vpohodě, sama si tam tedy nevleze, usne tam kde zrovna něco morduje. Večer ji tam dáme, je hned vedle gauče, kde prozatímně v obýváku dcera spí (chodí o berlích a pokoj má vpatře:-( Usne a tak po půl až hodině se budí a stěhuje na gauč. Pokud nám síly stačí stěhujeme ji zpátky:-) Zkusíme nějaký ten hadřík a i tu ruku do košíku. (Třeba manžel rezignuje a bude po problému:-) velikost nebude na překážku a zbytek se uvidí:-)
Díky

14.7.2006 11:44

Dobrý den,
Moc děkuji
Eva

my štěně vykázali s košíkem(pelíškem) ihned po příjezdu do míst, kde bude po celý jeho život jeho místo. Teprve až začal tolerovat povel místo, jsme jej pustili i na noc do celého bytu - dveře jsme nechali otevřené mimo ložnic. Do postele, leč je to malý pes nesmí. Nesmí tam ani starší fena. Ztotožňuji se s názorem, že to co kolikrát to malé sežere a vy... a jak se čistí a v čem se vyválí,je proti mému pravidlu, že postel je čisté a voňavé místo. Tam pes nepatří. Ačkoli stará fena nepozře nic, co není libové, tohle malé sežere její hovna, svá lejna, zdechliny mršiny, kameny a kde co. Když si posledně svůj ušlechtilý vous vymáčela v extra řídkém lejnu v parku, přešla mně chuť i na miliskování. Takže já jsem také názoru, že pes patří na místo, kde bude jeho místo po celý život. pár dní propláče a bude klid a zavedete režim

14.7.2006 11:46

pavelh napsal(a):

navíc chrápe a prdí

náš také chrápe a hodně prdíještě že jsou oba malí

14.7.2006 12:42

sofa napsal(a):

navíc chrápe a prdí

co máte za psa a čím krmíte?

máme bordeauxskou dogu - krmíme proplanem a syrovým masem

máme jí rádi, ale v posteli, na sedačce ani na křesle prostě ležet nebude

14.7.2006 13:02

pavelh napsal(a):
máme bordeauxskou dogu - krmíme proplanem a syrovým masem

máme jí rádi, ale v posteli, na sedačce ani na křesle prostě ležet nebude

Já si rozhodně nemyslím, že spaní v posteli určuje jak moc má člověk svého psa rád. Je to každého věc, někteří psi psi s pí v posteli rádi jiní ne, někteří lidé to tolerují jiní ne.

Naše čubina naštěstí venku žádné nechutnosti nežere a v ničem se neválí, neprdí a nesmrdí, takže mi spaní s ní v jedný posteli nevadí. Je to ale první pes, kdy takhle uvažuji, dřív jsem prohlašovala, že spát se psem v posteli je stejné jako spát špinavý, oblečený a v botách. Když byla čubina malá spinkala první měsíc vzorně ve svém pelíšku u postele. Pak jsem přistihla manžela, jak jí má rano "tajně" v posteli. Od té doby holt často převlékám postele

14.7.2006 13:38

aira napsal(a):
my štěně vykázali s košíkem(pelíškem) ihned po příjezdu do míst, kde bude po celý jeho život jeho místo. Teprve až začal tolerovat povel místo, jsme jej pustili i na noc do celého bytu - dveře jsme nechali otevřené mimo ložnic. Do postele, leč je to malý pes nesmí. Nesmí tam ani starší fena. Ztotožňuji se s názorem, že to co kolikrát to malé sežere a vy... a jak se čistí a v čem se vyválí,je proti mému pravidlu, že postel je čisté a voňavé místo. Tam pes nepatří. Ačkoli stará fena nepozře nic, co není libové, tohle malé sežere její hovna, svá lejna, zdechliny mršiny, kameny a kde co. Když si posledně svůj ušlechtilý vous vymáčela v extra řídkém lejnu v parku, přešla mně chuť i na miliskování. Takže já jsem také názoru, že pes patří na místo, kde bude jeho místo po celý život. pár dní propláče a bude klid a zavedete režim

MUJ PES SPI V POSTELI S NAMA TAM JSOU JESTE DVE KOCKY ,JINAK POHODA.jEN CASTEJI PREVLEKAM POSTELE.a KONEC KONCU CLOVEK TAKY PRDI,LEZOU S NEJ NECHUTNE VECI A K VULI TOMU SNAD BUDE SPAT TAKY NA ZEMI?

14.7.2006 13:52

iveta navratilova napsal(a):
MUJ PES SPI V POSTELI S NAMA TAM JSOU JESTE DVE KOCKY ,JINAK POHODA.jEN CASTEJI PREVLEKAM POSTELE.a KONEC KONCU CLOVEK TAKY PRDI,LEZOU S NEJ NECHUTNE VECI A K VULI TOMU SNAD BUDE SPAT TAKY NA ZEMI?

nevím, jak to je zvykem u Vás paní Navrátilová, ale u nás se před spaním sprchujeme a čistíme si zuby, po vykonání potřeby používáme papír a bidet - až tohle bude umět náš pes, tak s náma bude spát v posteli, dřív ne

neberte to prosím jako osobní útok na Vás, je mi jedno jak to máte doma u nás je to jinak

14.7.2006 14:15

pavelh napsal(a):
nevím, jak to je zvykem u Vás paní Navrátilová, ale u nás se před spaním sprchujeme a čistíme si zuby, po vykonání potřeby používáme papír a bidet - až tohle bude umět náš pes, tak s náma bude spát v posteli, dřív ne

neberte to prosím jako osobní útok na Vás, je mi jedno jak to máte doma u nás je to jinak

Já teda nevím. ale názor že podle toho jestli spí pes s pánečkem v posteli se pozná jak má páneček svého psa rád mi příjde dosti zvrácený a nechutný.
Já jsem se svým psem v posteli nespala nikdy a to ho mám radši než partnera se kterým jsem byla dva roky....

Je to prostě podle mě nehygienické - když se večer vykoupu, vymydlím umyju si vlasy a pak vlezu do postele se svým psem který samozřejmě nic takového neudělal - leda že bych mazlíka každý večer koupala umývala atd. Nehledě na to kolik pak je v posteli chlupů... Navíc pes si zvykne že do postele a na pohovku se prostě může a pak se páníci diví že jejich miláček po krásné podzimní procházce, po které vypadá jako jedna velká blátivá koule skočí i s celou hnědou parádou na pohovku v horším případě rovnou do postele.
A jak to pesa naučit? No my máme postel dost vysoko takže to bylo vyřešeno hned - prostě se k nám do postele nedostane. Ale určitě jsou dobrý ty kusy oblečení. A nebo se nevyspíte a musíte stále sundavat - za chvíli to pochopí :-)

14.7.2006 18:34

anuska napsal(a):
Já teda nevím. ale názor že podle toho jestli spí pes s pánečkem v posteli se pozná jak má páneček svého psa rád mi příjde dosti zvrácený a nechutný.
Já jsem se svým psem v posteli nespala nikdy a to ho mám radši než partnera se kterým jsem byla dva roky....

Je to prostě podle mě nehygienické - když se večer vykoupu, vymydlím umyju si vlasy a pak vlezu do postele se svým psem který samozřejmě nic takového neudělal - leda že bych mazlíka každý večer koupala umývala atd. Nehledě na to kolik pak je v posteli chlupů... Navíc pes si zvykne že do postele a na pohovku se prostě může a pak se páníci diví že jejich miláček po krásné podzimní procházce, po které vypadá jako jedna velká blátivá koule skočí i s celou hnědou parádou na pohovku v horším případě rovnou do postele.
A jak to pesa naučit? No my máme postel dost vysoko takže to bylo vyřešeno hned - prostě se k nám do postele nedostane. Ale určitě jsou dobrý ty kusy oblečení. A nebo se nevyspíte a musíte stále sundavat - za chvíli to pochopí :-)

Tak nevím, ale myslím, že odsuzovat lidi jen proto, že se psem v posteli :

a) spí
nebo za
b) nespí

je blbost. Je totiž každého věc, zda to svému psu dovolí nebo ne. Někomu se to příčí a já to tak beru,prostě psa v posteli nechce, někomu to nevadí, tak se psem v posteli spí.

Asi taky hodně záleží o jakého psa (rasu) se jedná a taky není pes jako pes.

Aničko - nemyslím si,že člověk, který si psa do postele bere ho nechá bezprostředně po procházce skočit na pohovku nebo do postele když je jako "jedna velká blátivá koule". Myslím, že existuje něco jako koupelna a sprcha a není snad problém psa omýt a vysušit ručníkem.

Já sama se svou fenou v posteli spím a nedělá to problémy nikomu v rodině. Původně jsem se řadila do "tábora" těch, co psa v posteli odmítají. No a teď se řadím mezi ty, co se psem spí.

A nevidím vůbec nic nehygienického na tom,že moje fena spí v posteli se mnou. Nesmrdí (jedná se o fenu AST), neprdí, nechrápe...., naopak v zimě hřeje a to je velmi příjemné!!!! Když hárá, bez problémů nosí hárací kalhotky.

Po každém venčení (a to máme vlastní travnatou zahradu) jde do koupelny, kde čeká, dokud ji neotřu tlapky vlhkou hadrou.
Když přijde "zašvihaná" z procházky, opláchnu ji vlažnou sprchou a dvěma ručníky vytřu jemně do sucha. Rozhodně si fena nedovolí skočit do postele či na pohovku, dokonce ani vejít do pokoje, kde máme koberce. Prostě od malička ví, že se "jdou umýt packy" a pak teprve může kam se jí zlíbí.

Jo a zuby jí taky 1x týdně čistím(samozřejmě kartáčkem a pastou pro psy), dokonce ani s chlupy nemáme problém, rozhodně jich není plná postel. Prostě převlékám 1x týdně a to bych ani nemusela a dle potřeby postel luxuji (třeba jen preventivně).

Takže myslet si, že každý kdo má svého psa v posteli je prase (i když to tu nebylo řečeno) a je to krajně "nehygienické"..... tak to já mám daleko horší zážitky, např. když se v těchto vedrech "prase kolega" vysvleče v kanceláři z trička a smrdí jak cap - to je dle mě krajně nehygienické!!!!
Bohužel to nějak nechápe......on se asi necítí....

Nesduzujte ty, co si svého psa do postele berou, stejně jako já neodsuzuju vás, co si psa do postele neberete.

P.S.
Ten, kdo psa v posteli opravdu nechce, by ho tam neměl pustit ani na minutu. Třeba 100x ho vrátit do svého pelíšku, dokud to pes nepochopí.

15.7.2006 06:27

pavelh napsal(a):

zapomela jsem napsat ze pes i kocky jsou plysove

15.7.2006 12:17

iveta navratilova napsal(a):
zapomela jsem napsat ze pes i kocky jsou plysove

Já jsem s našim psem taky prvních pár dnů ležela na zemi a on vedle mě - měl sice tendenci vlézt ke mně, ale dostal na pelíšek moji ruku a byl spokojen. Je lepší být vy u něj, než o u vás v posteli - potom si zvykne. Občas, když spíme jinde než tam kde to zná, tak se bojí a je nesvůj a chce do postele - to mu na zem k pelchu či do pelechu hodím mikinu a je v pohodě. Taky nesmí na postel, ale miluje sluníčko - takže jsem ho načapala v posteli - na ni totiž svítilo a mu do pelechu ne

15.7.2006 13:54

sabina napsal(a):
Já jsem s našim psem taky prvních pár dnů ležela na zemi a on vedle mě - měl sice tendenci vlézt ke mně, ale dostal na pelíšek moji ruku a byl spokojen. Je lepší být vy u něj, než o u vás v posteli - potom si zvykne. Občas, když spíme jinde než tam kde to zná, tak se bojí a je nesvůj a chce do postele - to mu na zem k pelchu či do pelechu hodím mikinu a je v pohodě. Taky nesmí na postel, ale miluje sluníčko - takže jsem ho načapala v posteli - na ni totiž svítilo a mu do pelechu ne

Tak nevím náš pejsek snáma spí ale když je mu zima tak de na zam..

Přidejte reakci

Přidat smajlík