Výmarský ohař - pomozte při výběru, prosím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2012 11:25
burunduk

XXX.XXX.209.124

Dobrý den,

kamarádka s přítelem si přejí výmarského ohaře krátkosrstého s PP. Tedy hlavně si ho přeje spíš přítel.
Chce pouze psa.. chce se mu sportovně věnovat - výlety, dlouhé procházky, asi i cvičák atd.
Můžete mi někdo z os. zkušeností vypsat důležité poznatky ze soužití s touto rasou, na jaké nemoci trpí, plus doporučit kvalitní chovatelskou stanici, popř. které se vyhnout?
Děkuji.

29.2.2012 11:48
hankaapes

XXX.XXX.152.48

Výmaři jsou neskutečně akční a temperamentní psi. Jsou to lovci duší tělem, jsou dominantní, člověk je musí zvládnout silou ducha, ne násilím. Nutně potřebují pracovat jak fyzicky, tak psychicky. Procházky jenom tak mu nestačí, musí při nich něco hledat, nosit, aportovat. Lovecký výcvik je pro ně to pravé ořechové. Můj odešel bohužel příliš brzy na rakovinu v sedmi letech, ale jinak je to plemeno které se v pohodě dožije přes deset let. Může se objevit DKK, jinak jsou zdraví. Podívejte se na chovku Šedý lovec a držím pěsti ať vyberete dobře. Myslím, že to není pes pro začátečníky, ale každý jednou musí začít.

29.2.2012 11:58
burunduk

XXX.XXX.209.124

hankaapes napsal(a):
Výmaři jsou neskutečně akční a temperamentní psi. Jsou to lovci duší tělem, jsou dominantní, člověk je musí zvládnout silou ducha, ne násilím. Nutně potřebují pracovat jak fyzicky, tak psychicky. Procházky jenom tak mu nestačí, musí při nich něco hledat, nosit, aportovat. Lovecký výcvik je pro ně to pravé ořechové. Můj odešel bohužel příliš brzy na rakovinu v sedmi letech, ale jinak je to plemeno které se v pohodě dožije přes deset let. Může se objevit DKK, jinak jsou zdraví. Podívejte se na chovku Šedý lovec a držím pěsti ať vyberete dobře. Myslím, že to není pes pro začátečníky, ale každý jednou musí začít.

Děkuji za reakci.
Na CHS se podívám.
Ten kamarád začátečníkem není.. ale je pravdou, že žádného ohaře ještě neměl. Všech povahových rysů si je ale (prý) dobře vědom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík