Tak jsem vám založila nové téma, snad se na mě nebudete zlobit
A tady posílám foto příspěvek naší smečky
paja m
napsal(a):
SAO Pascha
laten
napsal(a):
Ať koukám, jak koukám, to přece není kavkazák s kavkazánčetem, nebo snad ano?
Není, je tam taky napsané, že je to SAO ( Středoasijský pastevecký pes ). Je to něco podobného jako KAO ( Kavkazský ovčák). Včera jsem tady pozdravila přítomné na kavkazácích a padlo něco o tom, že chtějí fotečku Středoasijce. Tak jsem poslala své mlaďochy. Doufám, že jsem tím někoho nenaštvala
paja m
napsal(a):
Není, je tam taky napsané, že je to SAO ( Středoasijský pastevecký pes ). Je to něco podobného jako KAO ( Kavkazský ovčák). Včera jsem tady pozdravila přítomné na kavkazácích a padlo něco o tom, že chtějí fotečku Středoasijce. Tak jsem poslala své mlaďochy. Doufám, že jsem tím někoho nenaštvala
Jsou krásní,oba..... i když,neuražte se,ale já prostě ty Kavkazáky žeru víc,prostě mi připadají hezčí
tak snad jsem neurazila.
paja m
napsal(a):
Nenaštvala, samozřejmě že ne, vždyť jestli je to alespoň u poloviny lidiček tady jako u mě, tak mě jako majiteli KAO ten SAO pořád vrtá a nahlodává, jestli jo, a nebo raději ne k těm mým psiskům. Ale raději ne, rodina se snad lépe srovná.
pvc
napsal(a):
Nenaštvala, samozřejmě že ne, vždyť jestli je to alespoň u poloviny lidiček tady jako u mě, tak mě jako majiteli KAO ten SAO pořád vrtá a nahlodává, jestli jo, a nebo raději ne k těm mým psiskům. Ale raději ne, rodina se snad lépe srovná.
Každý " žereme " něco jiného. Ale taky tady pořád koukám a kochám se těma chlupáčama
.
paja m
napsal(a):
Každý " žereme " něco jiného. Ale taky tady pořád koukám a kochám se těma chlupáčama
.
Kde jste všici??? A kdo tedy jede o té MB?
Posílám fotku naší Grozule (takhle teď tráví dny) a to bílé co se po ní válí, nabízím darem někomu, kdo má psy co nežerou kočky, páč on je kámoš se psy všech velikostí... Nechcete ho někdo
monika s
napsal(a):
Posílám fotku naší Grozule (takhle teď tráví dny) a to bílé co se po ní válí, nabízím darem někomu, kdo má psy co nežerou kočky, páč on je kámoš se psy všech velikostí... Nechcete ho někdo
Kuk... Je tu Šejtanka? Není? Bájo. Jedna fotka od trapitelky psů (čili mě).
Jó hlad je prevít....
eavy
napsal(a):
Kuk... Je tu Šejtanka? Není? Bájo. Jedna fotka od trapitelky psů (čili mě).
Jó hlad je prevít....
Ještě jedna...
paja m
napsal(a):
Ahojky
tak ještě jste se neupekli???já skoro jooo
jinak Moniko - já bych taky měla nabídku čičin
A Verčo - nejen,že trápíš pesany ,ale i slípky ??
A ja teda do MB nejedu
nada
napsal(a):
Ahojky
A ja teda do MB nejedu
Verčo,chi chi to by mě zajímalo,jestli to Sára ocenila,že jí takhle podsluhuješ
a taky nám potom pošli fotku spolubydlící,až to zjistí,její výraz by mě hrooozně zajímal
A kočičky k nám neeeee,to by si pesani smlsly....zrovna teď jsem se s nima vrátila z prochajdy a jednu jsme potkali.....ehm,jsem ráda,že jsem je udržela
jesie
napsal(a):
a taky nám potom pošli fotku spolubydlící,až to zjistí,její výraz by mě hrooozně zajímal
A kočičky k nám neeeee,to by si pesani smlsly....zrovna teď jsem se s nima vrátila z prochajdy a jednu jsme potkali.....ehm,jsem ráda,že jsem je udržela
Verčo - s tou pipinou jsi rozpoutala diskus na nemoderce
nada
napsal(a):
Verčo - s tou pipinou jsi rozpoutala diskus na nemoderce
ahoj všem teda Verčo to stou slepicí mě fakt pobavilo super foto jen doufám že Sáře ta pipka chutná když si jí ulovila
knám číčí také nemohou a takhle Baršín venčí naší Simču
monika s
napsal(a):
Jéé, to je krásný kocourek Já bych teda kočičku ráda, holky by taky nic nenamítaly, ale Denyš je gauner
Kvůlivá něho už před lety dobrovolně emigroval náš kocour...
nada
napsal(a):
Ahojky
A ja teda do MB nejedu
Vy mě tu nelechtejte s těmi čičinam i Brala bych je všechny, ale takového spolubydlícího, jako je náš Denny, to bych nepřála žádné kočce
jesie
napsal(a):
To jste Jindřiško dobrá, když se Vám podařilo udržet oba dva při pohledu na cizí kočku Já mám problém udržet jednoho psa.
A Máša uzavřela s kočkami "tichou dohodu" Když kočka leží a nehýbe se, je jí dovoleno ostat na svém místě. Jakmile se pohne, a nedejbože když začne utíkat, máme co dělat obě dvě.
Já i kočka
lmusa
napsal(a):
Vy mě tu nelechtejte s těmi čičinam i Brala bych je všechny, ale takového spolubydlícího, jako je náš Denny, to bych nepřála žádné kočce
Tak u nás je soužití psů a koček harmonické - ale když maji hafani náladu tak je taky umí pěkně prohnat ,ale jinka spolu taky klidně žerou z jedné misky
nada
napsal(a):
Tak u nás je soužití psů a koček harmonické - ale když maji hafani náladu tak je taky umí pěkně prohnat ,ale jinka spolu taky klidně žerou z jedné misky
jj, u náš též... Jen to žraní z jedné misky bych vynechala- i když, když by šlo o misku kočičí, tak to jó, protože psi moc dobře vědí, že není jejich, tak tam kočku snesou. U svojí ne.
Přidávám foto pro všechny co mají doma "holé" kavkazany, takhle teď vypadá naše Džína- to ona schválně, páč ví, že s ní na výstavu nepojedu- je to potvora
maťa

nada
napsal(a):
Ahojda
Tak vidím, že se tady dává nabídka čičinek......brala bych klíďo tu bílou, jenže už jaksi máme přečičintováno, dvě mi bohatě stačí A vzhledem k tomu, že se dožívají - v domácím prostředí teda - 20 let a více, dlouho ještě bude obsazeno
Verčo, chudák malá pípa, tohle vidět ty moje vymazlené pípy, tak je klepne
Jindřiško, ona si Jess už nechce s dětma hrát? Nebo proč máš "zamotanou" hlavu?
Včera nám v Brně u výstaviště, kde staví NOVÝ obchvat, prasklo vodovodní potrubí, nájezd na Prahu byl zavřenej, neb tam byla mamutí jáma do země plná vody a "vodotrysk" dosahoval 30 metrů!!! Takovej hic a takový plýtvání vodou.....a na nové silnici......tomu říkám kvalitně provedená práce
maťa

maťa
napsal(a):
Ahojda
Tak vidím, že se tady dává nabídka čičinek......brala bych klíďo tu bílou, jenže už jaksi máme přečičintováno, dvě mi bohatě stačí A vzhledem k tomu, že se dožívají - v domácím prostředí teda - 20 let a více, dlouho ještě bude obsazeno
Včera nám v Brně u výstaviště, kde staví NOVÝ obchvat, prasklo vodovodní potrubí, nájezd na Prahu byl zavřenej, neb tam byla mamutí jáma do země plná vody a "vodotrysk" dosahoval 30 metrů!!! Takovej hic a takový plýtvání vodou.....a na nové silnici......tomu říkám kvalitně provedená práce
Jo a ti asiati sou moc hezuncí, fakt je, že mám jistou obavu, že jednou u mne bude taky. Vcelku mě jejich povaha sedí a vzhled též
Ale kavkazánče je kavkazánče, to mě chytlo už dááávno a bude mě držet, doufám, do konce
Nebyl Babur náhodou na MVP v Brně?
maťa
napsal(a):
Jo a ti asiati sou moc hezuncí, fakt je, že mám jistou obavu, že jednou u mne bude taky. Vcelku mě jejich povaha sedí a vzhled též
Ale kavkazánče je kavkazánče, to mě chytlo už dááávno a bude mě držet, doufám, do konce
Nebyl Babur náhodou na MVP v Brně?
Moniko - no toteda Džína fakt dělá naschvál
A misku jsem myslela kočičí obráceně by to asi bylo horší
Máto - tak jsi měla hned využít situaci a jit se schladit pod spršku :-))
maťa
napsal(a):
Ahojda
Jéééžiš, Maťo DVĚ čičinky, to je málo, my jich máme momentálně 9, (i s 2 koťaty) upozorňuji, že krom jedné je vše vykastrované, no a ta jedna donesla dva dárečky. My jsme tu na konci vsi něco jako sběrný tábor a když se nic nedotahne samo, dotáhnou to naši klucí Jinak bílej raději jen do bytu, neb je nejspíš hluchý jak poleno, což mu ovšem neubírá na drzosti a vynalézavosti
maťa

nada
napsal(a):
Moniko - no toteda Džína fakt dělá naschvál
A misku jsem myslela kočičí obráceně by to asi bylo horší
Máto - tak jsi měla hned využít situaci a jit se schladit pod spršku :-))
No toť, chtěla sem se schladit, leč hasiči a poliši mě tam nepustili A obávám se, že tahle "sprška" by mi rozdrtila kosti v těle
Sem to fotila mobilem, tak až bude řádně fachat čítač, zkusím, jestli by to tady bylo vidět - on přítel celej čítač rozvrtal a dává tam novej disk a procesor a podobný "divný" věci
Mimochodem, jak sem tak fotila - ten mobil je přítele - najednou čučím a on má ve fotkách ještě kavkazánčata z Brna!!!! A barozdíl ode mne, hezky z očí do očí
Tudíž to sem pak fláknu
maťa

monika s
napsal(a):
Jéééžiš, Maťo DVĚ čičinky, to je málo, my jich máme momentálně 9, (i s 2 koťaty) upozorňuji, že krom jedné je vše vykastrované, no a ta jedna donesla dva dárečky. My jsme tu na konci vsi něco jako sběrný tábor a když se nic nedotahne samo, dotáhnou to naši klucí Jinak bílej raději jen do bytu, neb je nejspíš hluchý jak poleno, což mu ovšem neubírá na drzosti a vynalézavosti
Moniko, málo jo? Oni sou jen v bytě, a i když je to velikánskej byt, dvě čičinty stačí bohatě, však to určo znáš sama Teda ale devět mňaučivek, to je dobrý, máte veselo, že? Je to hezký, že se o ně postaráte a přitom je nenecháte dále množit, za tohle bych dávala nějaký odměny...
Sem si taky říkala, že asi bude hluchej, ale to je fuk, to je to nejmenší. Ona třeba naše Čika nikdy neuteče, ven se bojí, ale kdybych tohle prtě vzala sem na Vsočinu, mám strach, že by zdrhalo ven, což se sousedníma "nudlama" ze všech stran, nevidím moc růžově
A taky bych asi přítelovi musela za zadek pořídit tu černošku........
monika s
napsal(a):
Tak vás všechny zdravím.
K dotazu, zda byl Babur na MVP v Brně.Tak ano.
A ty kočičky jsou úžasné.Naši pesani se sousedovic kotětem žerou z jedné misky ( zatím)Ale už ji několikrát asiati málem zadupali
paja m
napsal(a):
Tak vás všechny zdravím.
K dotazu, zda byl Babur na MVP v Brně.Tak ano.
A ty kočičky jsou úžasné.Naši pesani se sousedovic kotětem žerou z jedné misky ( zatím)Ale už ji několikrát asiati málem zadupali
A tady Babur ještě jako mimi
maťa

paja m
napsal(a):
A tady Babur ještě jako mimi
Pájo, já sem si říkala, že jinej takovej asiat to asi být nemůže, néjen podle "fleků", ale i mohutnosti
Byla sem z něj troška..........
Je fakt krásnej!! Kolik mu je?
maťa
napsal(a):
Pájo, já sem si říkala, že jinej takovej asiat to asi být nemůže, néjen podle "fleků", ale i mohutnosti
Byla sem z něj troška..........
Je fakt krásnej!! Kolik mu je?
Jééé, děkuji za pochvalu.Teď mu bude 9 měsíců.
Máme doma dva extrémy: Babur mega asiat a Pascha miniasiat.Té bude za týden 6 měsíců a je hodně malinká.Byla poslední z vrhu,dvanáctá.Sice mi chovatelka nabízela super štěně, jenže já uviděla ji a to byla ta srdcová záležitost
.Však to znáte
A tady foto, kdy měl Babur pózovat. Říkal, že on pózovat nebude, on tedy ne
maťa

paja m
napsal(a):
Máme doma dva extrémy: Babur mega asiat a Pascha miniasiat.Té bude za týden 6 měsíců a je hodně malinká.Byla poslední z vrhu,dvanáctá.Sice mi chovatelka nabízela super štěně, jenže já uviděla ji a to byla ta srdcová záležitost
.Však to znáte
Znám to!!! Moje fenka je sice NO, ale byla taky nejmenší z vrhu, přitom já chtěla obra - byla sem v pubošce.....
- no a stačil jeden pohled a mám ji už skoro 12 let a neměnila bych, co nemá na velikosti, dohání vychytralostí
Babur je fakt kus, su ráda, že sem ho na té výstavě poznala živě
No jóóó.....fakt nepózuje......úžo fotka
paja m
napsal(a):
.Však to znáte
Ahojky....
Pro nezasvěcené-k pipině...
Pipina byla už uvalchovaná,když jsem to fotila z druhého patra,dřív jsem na to nepřišla...
To jen pro ty,kterým se to nelíbí. Rozpoutala se diskuse na nemoderce a já chci jen snímek okomentovat.
maťa
napsal(a):
Znám to!!! Moje fenka je sice NO, ale byla taky nejmenší z vrhu, přitom já chtěla obra - byla sem v pubošce.....
- no a stačil jeden pohled a mám ji už skoro 12 let a neměnila bych, co nemá na velikosti, dohání vychytralostí
Babur je fakt kus, su ráda, že sem ho na té výstavě poznala živě
No jóóó.....fakt nepózuje......úžo fotka
A tady ještě jedna, prý ať každý vidí, že to má fakt na háku
Jinak taky jsem chtěla pořádnou fenu, ale zase si déle užívám "malého" štěňátka
eavy
napsal(a):
Ahojky....
Pipina byla už uvalchovaná,když jsem to fotila z druhého patra,dřív jsem na to nepřišla...
To jen pro ty,kterým se to nelíbí. Rozpoutala se diskuse na nemoderce a já chci jen snímek okomentovat.
Já jsem si všimla, jak se toho hned nemoderka chytla.
Neměli by o čem psát a co pomlouvat.
Už si však zvykám i já, že o našich rasách se zde mluví jako o " hovadách",
maťa

eavy
napsal(a):
Ahojky....
Ahojík Verčí, no my víme, že už byla v pánu a Sára jen dozkoumávala A na nemoderku se vyprdni, sou lidi, co daj fotku králíčka a živého, jak ho žere had
Vím, že to takhle chodí, ale vidět to nemusím
Moji psi taky nejsou svatoušci, než se naučili, že pípy k jídlu nejsou......no a stejně ctí jen ty moje, cizí neee eee, je to jak u koček , taky ctí jen ty naše
Stejnak ty psy týráš....Sára vypadala nad tou pípou dost znechuceně
Uživatel s deaktivovaným účtem

maťa
napsal(a):
Ahojík Verčí, no my víme, že už byla v pánu a Sára jen dozkoumávala A na nemoderku se vyprdni, sou lidi, co daj fotku králíčka a živého, jak ho žere had
Vím, že to takhle chodí, ale vidět to nemusím
Moji psi taky nejsou svatoušci, než se naučili, že pípy k jídlu nejsou......no a stejně ctí jen ty moje, cizí neee eee, je to jak u koček , taky ctí jen ty naše
Stejnak ty psy týráš....Sára vypadala nad tou pípou dost znechuceně
a jak jsi prosímtě z druhého patra poznala že ta pipina je už mrtvá?
neříkám že by můj pes neulovil ale rozhodně by mě nenapadlo ho při tom fotit ,nejprve bych se běžela podívat na tu slepici a pak by dostal co proto ,ono totiž když má někdo opravdu rád zvířata tak má rád všechny ,nejenom svého psa
napsal(a):
neříkám že by můj pes neulovil ale rozhodně by mě nenapadlo ho při tom fotit ,nejprve bych se běžela podívat na tu slepici a pak by dostal co proto ,ono totiž když má někdo opravdu rád zvířata tak má rád všechny ,nejenom svého psa
Tak co se stalo, stalo se, určitě je víc lidí, komu se toto přihodilo a myslím, že ty komentáře stačí, ne?
Proč to neustále rozebírat.Zadavatelka si jistě přečetla všechny názory a reakce a už na to reagovala, tak se k tomu nevracejme
maťa

napsal(a):
To Habe:
Nic proti tvému názoru, mám ráda všechny zvířata a nikdy bch psy nenechala, aby jim ubližovali, nebo je týrali!
Ale: mám sousedy "rádobymyslivce", mají asi osm "nudlí" a různou zvěř, holuby - na maso, né na výstavy - kačeny, slepice, husy atd. atp. Tito lidé pravidelně nechávají své psy jednou za čas, asi jako učení, zamordovat slepici, nebo kačenu Dovedete si představit tu hrůzu a řev, když to ten čokl neumí??? Slepice, či kačena, trpí dlouho a celá rodina "rádobymyslivců" stojí kolem s kamerou, aby pak na srazu podobných blbů mohli porovnávat
Jednou si dokonce za tímto účelem dotáhli lišku!!!!
Mohla sem si stěžovat, kde sem chtěla, nikdo s tím nic neudělal!!!!!
Takže pokud ta fenka zabila slepici, co tam neměla co dělar, a pak ji už mrtvou jen zkoumala, nic špatného na tom není. Mně takto feny v pubošce zavraždily pět slepic, které přelítli od sousedů k nám a já to nevěděla.

maťa
napsal(a):
To Habe:
Nic proti tvému názoru, mám ráda všechny zvířata a nikdy bch psy nenechala, aby jim ubližovali, nebo je týrali!
Ale: mám sousedy "rádobymyslivce", mají asi osm "nudlí" a různou zvěř, holuby - na maso, né na výstavy - kačeny, slepice, husy atd. atp. Tito lidé pravidelně nechávají své psy jednou za čas, asi jako učení, zamordovat slepici, nebo kačenu Dovedete si představit tu hrůzu a řev, když to ten čokl neumí??? Slepice, či kačena, trpí dlouho a celá rodina "rádobymyslivců" stojí kolem s kamerou, aby pak na srazu podobných blbů mohli porovnávat
Takže pokud ta fenka zabila slepici, co tam neměla co dělar, a pak ji už mrtvou jen zkoumala, nic špatného na tom není. Mně takto feny v pubošce zavraždily pět slepic, které přelítli od sousedů k nám a já to nevěděla.
to máš sousedy pěkný magory ,já vím že takoví lidi jsou ,ale prostě to nesnáším ,neříkám že některý z mých psů nikdy nezakousl slepici nebo kočku ,ale vadí mi to ,je mi toho zvířete líto ,pes za to dostal a nikdy by mě nenapadlo ho u toho fotit nebo natáčet na kameru . protože si uvědomuju že tu kočku kterej můj pes třeba tahá v hubě měl někdo rád a je mi jí líto ,a rozhodně to neomlouvám tím že tam neměla co dělat.
maťa
napsal(a):
To Habe:
Vždycky se mi líbí, jak se každý začne hned starat o druhý. Napřed by si každý měl udělat čisto před svým prahem a pak kritizovat. Ono, když na slépku vlítne i jen němčour, tak slípka je zakouslá raz dva. A co takových 60 kilo, nebo kolik kavkazi mají.....
maťa
napsal(a):
To Habe:
Děkuji všem za zastání
Končím tuto diskusi a na další podobně nevraživé otázky odpovídat nebudu.
Slepice je zakousnutá a odvezená do kafilerky A TEČKA ! Diskuse o proč,nač a jestli - už není na místě. Nikdo to neplánoval,nikdo to nepřichystal. Prostě se to stalo. A propos... Pipka už byla zakouslá,když jsem vykoukla z ona. A nevím jak Habe,ale já mám miminko a rozhodně ho nenechám doma samotné jen kvůli pipce.
Děkuji.
------------
Martí,až budeš mít ICQ v cajku,tak písni
eavy
napsal(a):
Děkuji všem za zastání
Slepice je zakousnutá a odvezená do kafilerky A TEČKA ! Diskuse o proč,nač a jestli - už není na místě. Nikdo to neplánoval,nikdo to nepřichystal. Prostě se to stalo. A propos... Pipka už byla zakouslá,když jsem vykoukla z ona. A nevím jak Habe,ale já mám miminko a rozhodně ho nenechám doma samotné jen kvůli pipce.
Děkuji.
------------
Verčo, kolik kavkaz váží? Jen tak por info
maťa

danan
napsal(a):
Vždycky se mi líbí, jak se každý začne hned starat o druhý. Napřed by si každý měl udělat čisto před svým prahem a pak kritizovat. Ono, když na slépku vlítne i jen němčour, tak slípka je zakouslá raz dva. A co takových 60 kilo, nebo kolik kavkazi mají.....
To Habe:
Ano, mám sousedy naprosto idiotský, a jak říkám, snažila jsem se to hlásit na MÚ, SVS i u Ligy na ochranu zvířat, ale jak už to tak bývá, všichni hubou zachraňují, ale rukama ani nehnou
Kdybych byla stejná, jako oni, nechala bych jejich "nudli", která se k nám podhrabala, zabít svou ovčandou, protože ta je samo nesnáší, ovšem stejná nejsem, fenu jsem odvolala . narozdíl od jejich psů, ti moji poslušnost znají - a jejich "nudlu" sem jim donesla Ten pes za svoje majitele bohužel nemůže a mstít se na zvířeti je snad nemožný, pro normálního člověka. O svoje psy se ale z jejich strany bojím, proto buduju opatření, od živého plotu, přes plachtu na plot, po druhý vysoký plot ze své strany. Jistota je jistota!
Moje ovčandy taky zakously slepice, kočky, jedna dokonce králíka, ale né moje, cizí a na našem pozemku. Nebyla sem u toho, jinak bych jim dala co proto, to je jasný, ale zase je chápu, berou to prostě jako vetřelce.
Nikoho neomlouvám, jen prezentuju svůj názor na tyto události.
maťa

eavy
napsal(a):
Děkuji všem za zastání
Děkuji.
------------
Verčí, písnu určo, jen co to přítel dá do cajku.....a jestli se mi vrátí z těch Němčour živ a zdráv, v tomhle hicu a s hrůzama na silnicích
Už ti Bára přibírá? Kdy se chodí k vetovi zjistit, zda je mamča, nebo ne?
maťa

maťa
napsal(a):
Verčí, písnu určo, jen co to přítel dá do cajku.....a jestli se mi vrátí z těch Němčour živ a zdráv, v tomhle hicu a s hrůzama na silnicích
Už ti Bára přibírá? Kdy se chodí k vetovi zjistit, zda je mamča, nebo ne?
P.S. Kdyby to ICQ nefachalo nějak dlouho, půjčím si od sousedů vypaseného holuba a zkusím ho poslat Ovšem zda ten tlusťoch doletí, nevím........
maťa
napsal(a):
P.S. Kdyby to ICQ nefachalo nějak dlouho, půjčím si od sousedů vypaseného holuba a zkusím ho poslat Ovšem zda ten tlusťoch doletí, nevím........
Martí,jen žádné létavce prosím!!! Sic ho Sára sloví... Barča měla dneska jít na UZ,jenže v tomhle hicu se nám jí nechce rvát do auta. Včera se i mě v autě udělalo z toho hicu mdlo...
maťa
napsal(a):
A já trápím nejspíš myši a ať to všichni slyší, protože mám hady a nechci je utrápit hlady
danan
napsal(a):
Verčo, nic. Jen se ptám. Napsala jsem kolem 60kg tak jak to je. Nic tím nesleduju.
Dano,
tak to ano. Já myslela,že mi budeš taky nadávat za tu zakouslou pipku. Něco v tom smyslu - jestli měla pipka šanci proti 70kg živé váhy kavkaze...
Neměla jsi náhodou toho krásného starého ovčáčka? Myslím že jsem o něm četla...
maťa

eavy
napsal(a):
Martí,jen žádné létavce prosím!!! Sic ho Sára sloví... Barča měla dneska jít na UZ,jenže v tomhle hicu se nám jí nechce rvát do auta. Včera se i mě v autě udělalo z toho hicu mdlo...
Neměj obavu, von by ten tlustej holub stejnak nedolítl, neb má co dělat, aby se přenesl z holubníku na zahradu
To jo, v tom vedru je to v autě na prd, pokud nemáte klimošku, a i tak mám vždy strach, že se zas nachladí z klimošky, si nevybereš
Škoda, že tam vet není v noci, viď?
A tváří se už Bára jako mamina??? Je třebas důležitá? Jestli to klapne, budou to nádherný štěnda, to si piš!!!
maťa

paja m
napsal(a):
A já trápím nejspíš myši a ať to všichni slyší, protože mám hady a nechci je utrápit hlady
No Pájo, furt lepší, než když sem v ZOO viděla polomrtvý kůzlata na kárce, jak je hází lvům
Mi je jasný, že každý zvíře papá něco, ale jak říkám, vidět to nemusím. Je mi na nic, když mi tady v zimě Krahujec loví ptáčky na budce, ale zas vím, že se tím živí a celého ptáčka sní, ne jak kočky od sousedů, co je pomuchlaj a nic
Zákon přírody beru, vymrčenost koček ne, a přitom mám kočky ráda, a pokud by toho ptáčka snědli z hladu, nevadilo by mi to, asi chápete, že?
maťa
napsal(a):
Neměj obavu, von by ten tlustej holub stejnak nedolítl, neb má co dělat, aby se přenesl z holubníku na zahradu
To jo, v tom vedru je to v autě na prd, pokud nemáte klimošku, a i tak mám vždy strach, že se zas nachladí z klimošky, si nevybereš
Škoda, že tam vet není v noci, viď?
A tváří se už Bára jako mamina??? Je třebas důležitá? Jestli to klapne, budou to nádherný štěnda, to si piš!!!
Verčo, jo měla jsem ho. Dědouška mýho....teď mám brioše. No víš co, dědouš mi taky zamordoval slepice...asi dvě a vždycky to bylo rychlý. Než jsem zařvala fuj, bylo po nich. Takže takový věci na netu neřeším, abych někaho napadala a tak.

maťa
napsal(a):
No Pájo, furt lepší, než když sem v ZOO viděla polomrtvý kůzlata na kárce, jak je hází lvům
Mi je jasný, že každý zvíře papá něco, ale jak říkám, vidět to nemusím. Je mi na nic, když mi tady v zimě Krahujec loví ptáčky na budce, ale zas vím, že se tím živí a celého ptáčka sní, ne jak kočky od sousedů, co je pomuchlaj a nic
Zákon přírody beru, vymrčenost koček ne, a přitom mám kočky ráda, a pokud by toho ptáčka snědli z hladu, nevadilo by mi to, asi chápete, že?
Eavy
už to nehodlám řešit protože vidím že si myslíš jaký tvoje fena nepodala výkon ,,bohužel i takoví jsou mezi majiteli psů .jinak když bude tvoje fena rvát nějaké jiné zvíře nebo třeba cizí dítě které si dovolilo vniknout na tvůj pozemek ,tak jí vyfotíš a řekneš že jsi nemohla jít dolů protože máš mimino? to je fajn takový důvod by mě nenapadl .,jen aby se ti jednou nestalo že si tvoje dítě vleze pro míč do cizí zahrady a ta paní tam bude mít taky miminko.
napsal(a):
Eavy
už to nehodlám řešit protože vidím že si myslíš jaký tvoje fena nepodala výkon ,,bohužel i takoví jsou mezi majiteli psů .jinak když bude tvoje fena rvát nějaké jiné zvíře nebo třeba cizí dítě které si dovolilo vniknout na tvůj pozemek ,tak jí vyfotíš a řekneš že jsi nemohla jít dolů protože máš mimino? to je fajn takový důvod by mě nenapadl .,jen aby se ti jednou nestalo že si tvoje dítě vleze pro míč do cizí zahrady a ta paní tam bude mít taky miminko.
Tak od zvířat jsme opět u "rvaní" dětí
Tak to fakt nemá komentář.
Já měla štěně belgičana-mělo 3 měsíce, šla jsem na procházku a ono uvidělo slepici.A co udělalo, začalo ji honit.Co jsem udělala já? Honila psa, který honil slepici a pak mě honil chlápek, i když slepice nebyla jeho. Slepice přežila.Akorát já měla náhle ze štěněte psa vlkodlaka, který trhá děti. A to podotýkám, že vedle mě byli další dva dospělí belgičani, kteří se na pipenu jen dívali, protože ví, že se to nesmí.Ale štěně to vidělo poprvé a přesto podle názoru dotyčného trhalo dítě.
Ach jo
maťa

paja m
napsal(a):
Tak od zvířat jsme opět u "rvaní" dětí
Tak to fakt nemá komentář.
Já měla štěně belgičana-mělo 3 měsíce, šla jsem na procházku a ono uvidělo slepici.A co udělalo, začalo ji honit.Co jsem udělala já? Honila psa, který honil slepici a pak mě honil chlápek, i když slepice nebyla jeho. Slepice přežila.Akorát já měla náhle ze štěněte psa vlkodlaka, který trhá děti. A to podotýkám, že vedle mě byli další dva dospělí belgičani, kteří se na pipenu jen dívali, protože ví, že se to nesmí.Ale štěně to vidělo poprvé a přesto podle názoru dotyčného trhalo dítě.
Ach jo
Taky už bych to nerozebírala
Trošku to odlehčím: Pájo, máte odvážné štěně, mně ve třech měsících Brituša honila naši pípu, leč pípa na konci zahrady dál nemohla, tož to otočila a hu......začala honit Britušu Jak ta zdrhala, to sem neviděla, a pak se urazila, protože sem se válela smíchy
Mám i fotku, se mi zdařila, pípa byla vytrvalá
Jenže teď ji sem nedám, díky "vykuchanému" PC
maťa
napsal(a):
Trošku to odlehčím: Pájo, máte odvážné štěně, mně ve třech měsících Brituša honila naši pípu, leč pípa na konci zahrady dál nemohla, tož to otočila a hu......začala honit Britušu Jak ta zdrhala, to sem neviděla, a pak se urazila, protože sem se válela smíchy
štěně nebylo přímo moje, nýbrž mého přítele, se kterým už nejsem
Moji byli ti dva vychovaní
Teď už mám jen jednoho, protože v lednu ve 13,5 letech jsme Greye museli uspat
.
maťa
napsal(a):
Prečo sa do moderovaného fóra púšťajú anonimní???????
maťa

paja m
napsal(a):
štěně nebylo přímo moje, nýbrž mého přítele, se kterým už nejsem
Moji byli ti dva vychovaní
Teď už mám jen jednoho, protože v lednu ve 13,5 letech jsme Greye museli uspat
.
Aha tak to jo, přítele.....chápu
13,5 roků je krásný věk Kéž by Brituša byla ještě dlóóuho předlóóuho
A když sme tak u těch "věků", kolika se asi dožívají kavkazani? Mám dojem, že tady někdo - Monika?
- psal o 11 letech, nebo i třinácti? No abych nekecala
A Pájo, asiati sou na tom jak?
vlado
napsal(a):
Prečo sa do moderovaného fóra púšťajú anonimní???????
Vlado, asi proto, aby mohli i tady prudit a moralizovat.
Habe tím jedním zrovna je. Když pozoruju její/ho reakce, tak nezná příčinu a kritizuje. Co ví, jak se ta psina chová normálně? Nic. Akorát vidí jednu blbou fotku, která zachycuje situaci které se nedalo předejít. A už ta psina trhá děti....
danan
napsal(a):
Vlado, asi proto, aby mohli i tady prudit a moralizovat.
Habe tím jedním zrovna je. Když pozoruju její/ho reakce, tak nezná příčinu a kritizuje. Co ví, jak se ta psina chová normálně? Nic. Akorát vidí jednu blbou fotku, která zachycuje situaci které se nedalo předejít. A už ta psina trhá děti....
Presne tak...
danan
napsal(a):
Kuknite na fórum pejskaři z novojičínska. Taky tam jork honí slepici....mimo jiné prý nedožila druhého dne....a to nikomu nevadí? Je to stejný případ....
Tak co já mám zprávy, tak asiati patří taky mezi ty plemena, kde není vyjímkou 11 i více let
Tak doufám, že my nebude na tom jinak.
Jinak můj druhý belgičan už má taky 13,5 let.Na splečném fotu na začátku je vyfocen. Fotky jsou staré asi tak měsíc
paja m
napsal(a):
Tak co já mám zprávy, tak asiati patří taky mezi ty plemena, kde není vyjímkou 11 i více let
Jinak můj druhý belgičan už má taky 13,5 let.Na splečném fotu na začátku je vyfocen. Fotky jsou staré asi tak měsíc
A tady Babur a Geoffrey-tervueren
maťa

paja m
napsal(a):
Šmarjááá, Pájo, teda klobouk dolů, tomuhle jestli je 13,5 roku, tak ať se propadnu ......nepropadla, bude to pravda
Moc mu přeju, ať to táhne v pohodě dááál a dááál........
Vždycky mě strašně potěší, když nějakej baf dosáhne pěknýho věku a v dobrém zdraví, hned mi je veseleji
Ono právě ten věk je další věc, která mě na kavkazanech, i asiatech a ostatních "příroďáků", dává o to větší důvod ho mít. Protože aby mi pesan odešel třebas v šesti letech sešlostí věkem.....děkuju neee.
Moc se líbí vlkodavi, ale ten věk mě právě drží zpátky, počkám si a třebas za pár let to bude lepší.......
maťa

maťa
napsal(a):
Šmarjááá, Pájo, teda klobouk dolů, tomuhle jestli je 13,5 roku, tak ať se propadnu ......nepropadla, bude to pravda
Vždycky mě strašně potěší, když nějakej baf dosáhne pěknýho věku a v dobrém zdraví, hned mi je veseleji
Ono právě ten věk je další věc, která mě na kavkazanech, i asiatech a ostatních "příroďáků", dává o to větší důvod ho mít. Protože aby mi pesan odešel třebas v šesti letech sešlostí věkem.....děkuju neee.
Moc se líbí vlkodavi, ale ten věk mě právě drží zpátky, počkám si a třebas za pár let to bude lepší.......
Jen tiše čekám, kdy nás tady "holky" sepsujou, že kecáme o slepicích a dětech a všem možným, jen né o kavkazánčatech
O tom, že nás sepsuje nemoderka, jak tadyk opět probíráme netémata, nepochybuju vůbec, jest to pouze otázka času
maťa
napsal(a):
jojo, vlkodav je taky hezké plemeno, jenže opravdu odchází celkem brzy.
A já bych na to neměla psychicky, kdyby odešel v 8 letech.
No, Geoffrey byl ještě v lednu na Olomoucké národní výstavě a vyhrál 1.místo v závěrečné soutěži
Jinak strýc od mého nynějšího přítele měl hodně dlouho kavkazáka. Ten miloval jen " svou" rodinu a běda tomu, kdo vstoupil na pozemek
Prý se vždy schoval někde, aby ho nebylo vidět, nechal si nic netušícího dotyčného přijít blíž a pak amen
Ale naštěstí vždy vše dobře dopadlo
paja m
napsal(a):
No, Geoffrey byl ještě v lednu na Olomoucké národní výstavě a vyhrál 1.místo v závěrečné soutěži
Jinak strýc od mého nynějšího přítele měl hodně dlouho kavkazáka. Ten miloval jen " svou" rodinu a běda tomu, kdo vstoupil na pozemek
Prý se vždy schoval někde, aby ho nebylo vidět, nechal si nic netušícího dotyčného přijít blíž a pak amen
Já to teď doufám napravila.
K tomu kavkazákovi, prý nevydal ani hlásku, jen tiše mlčky čekal.Byl prý obrovský, ale nic bližšího o něm nevím, ani zda byl s PP nebo ne.Ptala jsem se přítele, ale už je to několik let, co ho strýc měl,tak soudím, že v té době bylo málo kavkazanů, tudíž PP mít mohl.
maťa

paja m
napsal(a):
Právě, taky bych to psychicky nezvládla, když si čovek veme, že tři roky se pes opatruje, jak oko v hlavě, aby dobře rostl, všichni přežili pubertu a tak všechno, a pak, když je "hotovej" celkově, tak si ho užiju opět jen tři roky, a to ještě když budu mít štěstí a nebude mít žádný srdeční vady a torze žaludku
Je to moc smutný, ale je to tak!
Hmm....tak to byl kavkazan "lapač".....
Já se před pár dnama s jedním kamarádila, přes plot, fotky byli v minulém, nebo už předminulém tématu?, a pesan to byl "navoko" pohodovej, ale ten plot bych nepřelezla

paja m
napsal(a):
Já to teď doufám napravila.
K tomu kavkazákovi, prý nevydal ani hlásku, jen tiše mlčky čekal.Byl prý obrovský, ale nic bližšího o něm nevím, ani zda byl s PP nebo ne.Ptala jsem se přítele, ale už je to několik let, co ho strýc měl,tak soudím, že v té době bylo málo kavkazanů, tudíž PP mít mohl.
Danan
je vidět že jsi nic nepochopila ,tady vůbec nejde o toho psa jakej je nebo jak se chová ,tady jde o tu slepici ,o to že mě připadá zvrhlý fotit psa kterej zabil jinýho tvora ,ne kvůli tomu psovi ale kvůli té slepici protože i ona chtěla žít ,samozřejmě někdy se to stane je to příroda ,ale nemusím prostě fotit svého psa jak zabíjí jiné zvíře přijde mi to stejně úchylný jako třeba psí zápasy.
napsal(a):
Danan
je vidět že jsi nic nepochopila ,tady vůbec nejde o toho psa jakej je nebo jak se chová ,tady jde o tu slepici ,o to že mě připadá zvrhlý fotit psa kterej zabil jinýho tvora ,ne kvůli tomu psovi ale kvůli té slepici protože i ona chtěla žít ,samozřejmě někdy se to stane je to příroda ,ale nemusím prostě fotit svého psa jak zabíjí jiné zvíře přijde mi to stejně úchylný jako třeba psí zápasy.
Jo? Nejde o psa? A proč teda tak strašně zdůrazňuješ to, že zabije dítě? A proč zdůrazňuješ to, že to udělal pes? Já nejsem takový tydýt, jak píšeš první větou. Nevidím důvod, proč by to nemohlo být vyfocený. No a co, tak se stalo.
paja m
napsal(a):
Danan,
děkuji za rozumné názory.
Hale,
bež prudit někam jinam,ano? Než ses do mě začal/začala navážet za pipku,tak tu byl klid a nemuseli jsme zde řešit takové "prkotiny". Prostě stalo se,stalo. Ber to tak,jak to je. A už nám s tím dej pokoj,ano? Děkuji.
maťa
napsal(a):
Právě, taky bych to psychicky nezvládla, když si čovek veme, že tři roky se pes opatruje, jak oko v hlavě, aby dobře rostl, všichni přežili pubertu a tak všechno, a pak, když je "hotovej" celkově, tak si ho užiju opět jen tři roky, a to ještě když budu mít štěstí a nebude mít žádný srdeční vady a torze žaludku
Je to moc smutný, ale je to tak!
Hmm....tak to byl kavkazan "lapač".....
Já se před pár dnama s jedním kamarádila, přes plot, fotky byli v minulém, nebo už předminulém tématu?, a pesan to byl "navoko" pohodovej, ale ten plot bych nepřelezla
Já jsem se nedávno potkala se známou, která má kavkazany.Myslím, že se její pes jmenuje Agir z Blerkova, měla ještě s sebou fenu, pak kámošku, která taky měla kavkazačku a nějakého malého křížence.Tak jsme se sešli u mostu 3 kavkazáci a 2 asiati.To bylo kino pro kolemjdoucí.Ale musím říci, že se psi chovali vzorně a pokud si někdo myslí, že to musel být humbuk, protože jsou to všichni, dle některých na nemoderce, krvalečné bestie, tak je musím zklamat.Spíše byli obdivování
eavy
napsal(a):
Danan,
Hale,
bež prudit někam jinam,ano? Než ses do mě začal/začala navážet za pipku,tak tu byl klid a nemuseli jsme zde řešit takové "prkotiny". Prostě stalo se,stalo. Ber to tak,jak to je. A už nám s tím dej pokoj,ano? Děkuji.
Jedna fotka mimo téma KAO.
Moje fenka NO,12 let Ta horka jí dávají pěkně zabrat,chudince...
maťa

eavy
napsal(a):
Danan,
Hale,
Pájo, nebyl to jen Agir, ale i jeho mamka Bller Ajčin Dvůr? A ta druhá kamarádka neměla plavého kavkaze, Cipíska???????
eavy
napsal(a):
Danan,
Hale,
Verčo, nemáš zač. Mě takoví prudiči taky dokážou pěkně zvednout. Nezná situaci, nezná psa, ale bude to řešit. Jestli pak má psa a jakýho?
Nějakýho hysterickýho malýho čokla, co kouše všechno kolem sebe, ne.
Ale už se tím nebudu zaobírat, je potřeba ten čas v práci nějak prožít, tak proč ne zrovna tím, že budu otravovat někomu život. Schovám se za nějakou přezdívku a je vymalováno.
maťa

paja m
napsal(a):
Šmarjáááá, Agir to byl určitě a Zuzka říkala, že je po fence, co tam měla s sebou.Ale jak se jmenovala ta druhá kavkazanda, to vážně nevím
No jasan, tak to byl Agir z Bllerkova a jeho mamča Bllerka Bezva psi, bezva majitelé.
Ovšem ta druhá byla fenka......nevím, jak sem přišla na psa
Tak jestli se ještě někdy proťápnete, psiska pozdravuj
maťa

danan
napsal(a):
Verčo, nemáš zač. Mě takoví prudiči taky dokážou pěkně zvednout. Nezná situaci, nezná psa, ale bude to řešit. Jestli pak má psa a jakýho?
Nějakýho hysterickýho malýho čokla, co kouše všechno kolem sebe, ne.
Ale už se tím nebudu zaobírat, je potřeba ten čas v práci nějak prožít, tak proč ne zrovna tím, že budu otravovat někomu život. Schovám se za nějakou přezdívku a je vymalováno.
TO Danan:
Já mám taky malýho čoklíka, tak pozóór.....
maťa

eavy
napsal(a):
Jedna fotka mimo téma KAO.
Moje fenka NO,12 let Ta horka jí dávají pěkně zabrat,chudince...
Verčí, Eavy je pořád stejná, nějak nestárne, japak to dělá???
maťa
napsal(a):
Verčí, Eavy je pořád stejná, nějak nestárne, japak to dělá???
No já přece taky. Sice má 43cm v kohoutku, ale je malý, a tudíž "neškodný"....vlastně mám dva
maťa

paja m
napsal(a):
Já taky
Ale je to zvláštní, že? Máme malý štěky, a přesto sme názor na malý hysterky nezměnily
Ačkoliv věřím, že ti Vaši sou stejní, jak ten můj, tedy vychovaný krédem velkého psa, nehysteričtí, poslušní a nekousaví
A co máte Vy, Pájo, za prďolku???
maťa
napsal(a):
Ale je to zvláštní, že? Máme malý štěky, a přesto sme názor na malý hysterky nezměnily
Ačkoliv věřím, že ti Vaši sou stejní, jak ten můj, tedy vychovaný krédem velkého psa, nehysteričtí, poslušní a nekousaví
Ono záleží na malým a malým psovi. Pokud je vedený, není problém. Pokud není, je problém. Ale ti naši jsou s velkýma a taky cvičení. Teda fox už má dva roky a je moc šikovný na výcvik. A to malý chlupatý mělo 4 měsíce a je to briardice
maťa
napsal(a):
Můj prďola je vidět na společném fotu hned na začátku, ten malý černý flek
maťa

paja m
napsal(a):
Můj prďola je vidět na společném fotu hned na začátku, ten malý černý flek
Ahááá, no já čučela jen na Babura.........
Špiclík! Super, taky sem měla, střeďáka Bezva štěci, jen se musí dost usměrnit, ale pak to stojí za to!
A přesně, jak píšete Danan, pokud je člověk vychová stejně, jako ty velké, nejsou sebemenší problémy! Dokonce u nás to šlo i líp, pač malýmu stačí zvýšený hlas, či vykulené oko a okamžitě všeho nechá
maťa
napsal(a):
Ahááá, no já čučela jen na Babura.........
Špiclík! Super, taky sem měla, střeďáka Bezva štěci, jen se musí dost usměrnit, ale pak to stojí za to!
A přesně, jak píšete Danan, pokud je člověk vychová stejně, jako ty velké, nejsou sebemenší problémy! Dokonce u nás to šlo i líp, pač malýmu stačí zvýšený hlas, či vykulené oko a okamžitě všeho nechá
Vykulené oko, tak to je přesný, ale je to potvora, když kárám nějakého psa, tak ho začne tady ten "flek" kousat! Postaví se na stranu silnějšího.Má dvě kila a dělá hrdinu ve všech směrech.Pochopitelně na zahradě nejvíc uštěkaný
, ale jinak, když jde s námi kamkoli, tak nemá ani vodítko a poslouchá na slovo.V restauraci o něm nikdy ani neví, tak je hodnej
paja m
napsal(a):
Vykulené oko, tak to je přesný, ale je to potvora, když kárám nějakého psa, tak ho začne tady ten "flek" kousat! Postaví se na stranu silnějšího.Má dvě kila a dělá hrdinu ve všech směrech.Pochopitelně na zahradě nejvíc uštěkaný
, ale jinak, když jde s námi kamkoli, tak nemá ani vodítko a poslouchá na slovo.V restauraci o něm nikdy ani neví, tak je hodnej
Tak já pro dnešek končím, mě dnes v práci padla
Ale zítra, pokud půjde vše tak, jak dnes, tak se určitě stavím
Přeji všem krásně strávený zbytek dne
maťa

paja m
napsal(a):
Tak já pro dnešek končím, mě dnes v práci padla
Ale zítra, pokud půjde vše tak, jak dnes, tak se určitě stavím
Přeji všem krásně strávený zbytek dne
Taky to balím, jdu pípám vyčistit kurník

paja m
napsal(a):
Eavy Danan
kašlu na vás ,končí mi práce jdu radši ze psama do rybníka ,jinak pro Danan mí psi rozhodně hysteričtí nejsou zvládnou se pohybovat i mezi slepicema bez toho aby je museli dávit.ale když vám to dělá dobře tak se klidně kochejte mrtvou putou příjemnou zábavu.
napsal(a):
Eavy
To HABE: docela je hnus,takhle diskutovat o tom,zda pes měl či neměl právo zakousnout pipku,která se rozhodla spáchat kamikadze....rpstě se stalo.Nechtěla jsem se k tomu vyjadřovat,neb už tady holky řekly vše za mě,ale dost mě nadzvedlo,že nebereš jako argument dítě,které má Verča doma.Upřímně,říkám to veřejně,já bych vždycky upřednostnila svoje děti před jinou havětí a to i před vlastními psy!!! Takže pokud Verča napsala,že nemohla jít odchytit psa od pipky (a že Kavkazana o tom stejně nepřesvědčíš,jelikož to není povelový pes),tak to tak je a ber to jako fakt a ne jako diskuzi.
napsal(a):
Eavy Danan
kašlu na vás ,končí mi práce jdu radši ze psama do rybníka ,jinak pro Danan mí psi rozhodně hysteričtí nejsou zvládnou se pohybovat i mezi slepicema bez toho aby je museli dávit.ale když vám to dělá dobře tak se klidně kochejte mrtvou putou příjemnou zábavu.
Líbo,já nejsem tak hrozně dobrá,že jsem je udržela,já jsem se jen naučila předvídat nebezpečí a vždycky hledám pohledem nejbližší strom o který se opřu,kdyby něco
MaŤo,Jes je jiná svým chováním,hlavně k Cerbovi a já jsem první dny nevěděla,co si o tom myslet,naštěstí holky má pořád ráda a pořád je k nim hrozně milá....ehm,což mi připomíná,že dneska jsem načapala holky,jak se pusinkují s Cerbem.A tu fotku,jak pípa honí psa bych ráda viděla,těším se až ji sem dáš
Pajo,Babur je fakt krásný psisko,buďte ráda,že ta druhá fenula je spíš menší,ať to máte doma vyrovnané,ne?Nebo jste s ní počítala do chovu?A hadi,eeeeeee,bojim,bojim......eeeeee
maťa

jesie
napsal(a):
Líbo,já nejsem tak hrozně dobrá,že jsem je udržela,já jsem se jen naučila předvídat nebezpečí a vždycky hledám pohledem nejbližší strom o který se opřu,kdyby něco
MaŤo,Jes je jiná svým chováním,hlavně k Cerbovi a já jsem první dny nevěděla,co si o tom myslet,naštěstí holky má pořád ráda a pořád je k nim hrozně milá....ehm,což mi připomíná,že dneska jsem načapala holky,jak se pusinkují s Cerbem.A tu fotku,jak pípa honí psa bych ráda viděla,těším se až ji sem dáš
Pajo,Babur je fakt krásný psisko,buďte ráda,že ta druhá fenula je spíš menší,ať to máte doma vyrovnané,ne?Nebo jste s ní počítala do chovu?A hadi,eeeeeee,bojim,bojim......eeeeee
Aha, Jindřiško, já si říkala, proč máš tu hlavu z ní "zamotanou" víš?
No ale mi je jasný, že pesan v rukách zdejších "bláznů" bude vždy normálně v pohodě, neb páníčci sú také
Tu fotku sem fláknu, slibuju, i ty kavkazánčata z mobilu přítele - tajnůstkář jeden - jen co to bude fachčit, mi přítel včera udělal přednášku a z neznámých výrazů o čítači
sem zachytila jen pojem jeden až dva dny, tak vydržíme...........
........a snad sa dočkáme
Hadi mi neva, já umírám při pohledu na pavouky, sršně a vosy Brrrrr fuuuuuj.......
jesie
napsal(a):
Aha, tak to jo Myslím, že my všichni jsme byli donuceni naučit se předvídat
Taky občas hledám pevný strom v lese anebo dobře zabetonovaný sloupek plotu
maťa

lmusa
napsal(a):
Mě to rozesmálo, vzpomněla sem si, jak mi spolužačka - bývalá - co má tibetskou dogu, vyprávěla, že buď ten strom, či sloup používá na odtrhnutí psa z místa, nebo na zastavení Né pravidelně, ale občas má pesan své vrtochy, ač to nemyslí zle. Prostě buď stojí na místě, třeba půl hodiny a čučí "kamsi v dál"
, nebo se na povel hned rozejde, sice pomalu, ale jistě a jde a jde.........tam, kam vůbec nikdo jít nechce a on zas nechce měnit směr
Jo jo, přírodní plemeno je přírodní plemeno............
lmusa
napsal(a):
Ty pevné "body" při venčení znám taky zrovna dnes jsem vysvětlovala bredíkovi , že krávy se na potkání nežerou
No ,ale nechtěl si to nechat vysvětlit - ráchaly se "v jeho" rybníku
Ale ukecala jsem ho
To by už asi skoro soused nerozdejchal - nedávno mu dobrman roztrhal ovečku
maťa
napsal(a):
Mě to rozesmálo, vzpomněla sem si, jak mi spolužačka - bývalá - co má tibetskou dogu, vyprávěla, že buď ten strom, či sloup používá na odtrhnutí psa z místa, nebo na zastavení Né pravidelně, ale občas má pesan své vrtochy, ač to nemyslí zle. Prostě buď stojí na místě, třeba půl hodiny a čučí "kamsi v dál"
, nebo se na povel hned rozejde, sice pomalu, ale jistě a jde a jde.........tam, kam vůbec nikdo jít nechce a on zas nechce měnit směr
Jo jo, přírodní plemeno je přírodní plemeno............
Naďo, ač nemám tibetské dogy, důvěrně znám situace, kdy se zvláště Máša začumí do blba a stojí, jako by jí nohy přirostly k cestě anebo tu druhou popisovanou situaci....
A někdy si připadám jako šmírák, když se Máša rozhodne, že si důkladně prohlídne zamilovaný párek v lese
lmusa
napsal(a):
Naďo, ač nemám tibetské dogy, důvěrně znám situace, kdy se zvláště Máša začumí do blba a stojí, jako by jí nohy přirostly k cestě anebo tu druhou popisovanou situaci....
A někdy si připadám jako šmírák, když se Máša rozhodne, že si důkladně prohlídne zamilovaný párek v lese
Tak jsem to zblbla. To patřilo ne Nadě, ale Maťě
To mám z horka
nada
napsal(a):
Ty pevné "body" při venčení znám taky zrovna dnes jsem vysvětlovala bredíkovi , že krávy se na potkání nežerou
Ale ukecala jsem ho
No, Naďo, a představ si, kdybys to náhodou neustála a pak vyfotila a dala tady na moderku fotku, jak Bredík rdousí žíznivou drzou krávu !!!
To by se nám tu točily příspěvky jako na kolotoči. Já se nestačila divit, když jsem ráno skončila u dvacátého příspěvku a kouknu sem po čtrnácté hodině a nevěřím vlastním očím !!! Byla celá devadesátka !!!
maťa

nada
napsal(a):
Ale ukecala jsem ho
Libo, to je dobrý, tak su moc ráda, že kavkazánčata sou stejní......už se těším, až budu stát hodinu na palouku, bude prát slunce a můj přírodní pastevec bude čučet "do stromu" a nic........ To bude bezva, vítám každou novou zkušenost
Za změnu jména se nezlobím, ono když člověk dělá a myslí na milion věcí zaráz, někdy se diví, co všechno neudělá....
Naďo, chudák ovečka! Co to bylo za dobrouše? Někoho z okolí??
maťa
napsal(a):
Libo, to je dobrý, tak su moc ráda, že kavkazánčata sou stejní......už se těším, až budu stát hodinu na palouku, bude prát slunce a můj přírodní pastevec bude čučet "do stromu" a nic........ To bude bezva, vítám každou novou zkušenost
Za změnu jména se nezlobím, ono když člověk dělá a myslí na milion věcí zaráz, někdy se diví, co všechno neudělá....
Naďo, chudák ovečka! Co to bylo za dobrouše? Někoho z okolí??
Líbo - taky jsem koukala jak blázen jak to tady dneska jelo
A to víš,že mně to s tou fotkou hned napadlo taky
Máťo - dobrman je z okolí - ale roste jak dříví v plotě , budou mu asi 2 roky a jeho pán je furt na mol a venčí ho tím způsobem , že ho vypustí ven ze zahrady no a on se nenechá ani chytit - neni zlej ,ale je to "střevo"
nabízela jsem se mu ,že s ním budu chodit na cvičák ,ale nemá zájem - je to moc peněz,tak jen čekám kdy mu ho sejme auto
tady je kravička z lonska ,ale to to strašení Bred nebral ještě tak vážně :-))) a hlavně po zimě jim trochu zpuchřel plot
maťa

nada
napsal(a):
Líbo - taky jsem koukala jak blázen jak to tady dneska jelo
A to víš,že mně to s tou fotkou hned napadlo taky
Máťo - dobrman je z okolí - ale roste jak dříví v plotě , budou mu asi 2 roky a jeho pán je furt na mol a venčí ho tím způsobem , že ho vypustí ven ze zahrady no a on se nenechá ani chytit - neni zlej ,ale je to "střevo"
nabízela jsem se mu ,že s ním budu chodit na cvičák ,ale nemá zájem - je to moc peněz,tak jen čekám kdy mu ho sejme auto
tady je kravička z lonska ,ale to to strašení Bred nebral ještě tak vážně :-))) a hlavně po zimě jim trochu zpuchřel plot
No jo, chudák pes, to je nejhorší, že nakonec na to doplatí to zvíře, né pán
Taky tady mám podobný případ, a před pár lety tady byli případy tři - husky, NO a kříženec NO a fundláka! Docela strašný......
Hezká kravička A ještě hezčí Bredík
maťa

nada
napsal(a):
No jasně , vždy je to o lidech - takovej by si měl pořídit psa plyšovýho
přesně tak, a pro takový lidi je i plyšáka škoda!!!
maťa
napsal(a):
přesně tak, a pro takový lidi je i plyšáka škoda!!!
tak tedy nevím,naše psiska se tedy "nezačumují" nikam a už vůbec ne do dálky a pokud se tak náááhodou stane,tak větřim problém....buď vášnivý houbař nebo vášnivá dvojice a nebo ta nejhorší možnost a to stádo laní nebo srn....to je pak o život,někdy i ten strom je na nic takže pak reju nohama do země a modlím se,aby na mě pesani brali ohledy
Dneska se ty naši hlídači celý den rochnili v chodbě domu,tam je chládeček a vůbec nevykazovali nějakou činnost.....no,jedině,že slyšeli vrznout branku,to pak Cerbík dostává záchvat Prostě je to hlídač k nezaplacení.
No a s těma krávama,myslíte,že jsou Kavkazani schopni pochopit,že když si pořídím koně,že patří taky do "smečky" a nebo mi ho nemilosrdně sežerou?
jesie
napsal(a):
tak tedy nevím,naše psiska se tedy "nezačumují" nikam a už vůbec ne do dálky a pokud se tak náááhodou stane,tak větřim problém....buď vášnivý houbař nebo vášnivá dvojice a nebo ta nejhorší možnost a to stádo laní nebo srn....to je pak o život,někdy i ten strom je na nic takže pak reju nohama do země a modlím se,aby na mě pesani brali ohledy
Dneska se ty naši hlídači celý den rochnili v chodbě domu,tam je chládeček a vůbec nevykazovali nějakou činnost.....no,jedině,že slyšeli vrznout branku,to pak Cerbík dostává záchvat Prostě je to hlídač k nezaplacení.
No a s těma krávama,myslíte,že jsou Kavkazani schopni pochopit,že když si pořídím koně,že patří taky do "smečky" a nebo mi ho nemilosrdně sežerou?
Jindřiško, to bude tím, že chodíte zaráz s oběma Naši, když jdou spolu, tak se taky nezačumují, protože chce být každý první
Ale když jde Mašule sama, tak si to užívá a kouká a kouká až něco vykouká
Ale když ji chytne blbá, tak mě klidně protáhne kopřivami, jak letí nevím za čím. Tak jako včera
lmusa
napsal(a):
Jindřiško, to bude tím, že chodíte zaráz s oběma Naši, když jdou spolu, tak se taky nezačumují, protože chce být každý první
Ale když jde Mašule sama, tak si to užívá a kouká a kouká až něco vykouká
Ale když ji chytne blbá, tak mě klidně protáhne kopřivami, jak letí nevím za čím. Tak jako včera
Líbo - aspon nebudeš na starý kolena miti reuma
u nás to je tak ,že běhaj ,běhaj a když je zavolám tak začnout čumět ,kde se co děje ,že je chci mit u sebe ,takže čujou nějakej podraz od paničko (vodítko)
Ale bez vodítka teda už jen bredajz a na přehledném prostoru - nedávno nás na chalupě v lese překvapili jezdci na koních a to by se ve mně krve nedořezalo - naštěstí Bred zkoprněla taky - tak to bylo OK ,ale jinak nevím , nevím
nada
napsal(a):
u nás to je tak ,že běhaj ,běhaj a když je zavolám tak začnout čumět ,kde se co děje ,že je chci mit u sebe ,takže čujou nějakej podraz od paničko (vodítko)
Ale bez vodítka teda už jen bredajz a na přehledném prostoru - nedávno nás na chalupě v lese překvapili jezdci na koních a to by se ve mně krve nedořezalo - naštěstí Bred zkoprněla taky - tak to bylo OK ,ale jinak nevím , nevím
Tak jsem včera vyslýchala přítele, copak to měl ten strýc za kavkazáka.No jo, jenže ti muži, takové věci se jim nezdají důležité Tak byl to pes přivezený z Ruska, PP měl určitě, ale je to minimálně 12 let zpět, tak už neví ani, jak se jmenoval.Nikdo v té době takového psa neměl, prý viděl kavkazáka tehdy úplně prvně.Strýc choval ovčáky, ale vzhledem k tomu, že potřeboval spolehlivého psa ke hlídání objektu, který byl několikrát vykraden, tak si nechal přivézt kavkazáka.A jak jsem výše popsala, bylo na něj spoleh
Prý to nejhůře odnesl nějaký Japonec, který tam chtěl jít krást.Měl dorvaný ramena, nějaké pohmožděniny, ale vyvázl živý
Co se týká Paschy, tak jsem s ní do chovu počítala a stále počítámTypově je moc hezká a já věřím, že to dožene.No a když ne, tak se taky svět nepostaví na hlavu.Je to přítelova princeznička
Tedy až po mě
Doufám
nada
napsal(a):
Naďo, moje kolena jsou stará už teď a reuma v nich bylo ještě dávno před tím, než stačila zestárnout Takže kopřivy mě už teďka nespasí
A s tím zavoláním je to přesné
V první řadě se holky rozhlížejí, kde je jaký nepřítel a o přivolání si můžu nechat jenom zdát
Akorát na Denyša je spoleh, že přijde. Holt není to přírodní plemeno
lmusa
napsal(a):
Naďo, moje kolena jsou stará už teď a reuma v nich bylo ještě dávno před tím, než stačila zestárnout Takže kopřivy mě už teďka nespasí
A s tím zavoláním je to přesné
V první řadě se holky rozhlížejí, kde je jaký nepřítel a o přivolání si můžu nechat jenom zdát
Akorát na Denyša je spoleh, že přijde. Holt není to přírodní plemeno