Ahoj, před nedávnem jsme si přivezli fenečku, mělo se jednat o čistokrevné štěňátko ..
bohužel se tak nestalo jak již je u nás v ČR zvykem .. a doklady v nedohlednu ..
obracím se na Vás tedy s prosbou, copak si myslíte, že je to zač .. fenka má nyní 9 měsíců
a váží 25 kg .. je velmi hravá, bojácná, nijak zvlášť se neprojevuje a ráda aportuje a běhá ..
je velmi žravá a nemá ráda malé děti .. běžně má ouška svěšená podél tlamy, ale když se
rozruší, sklopí je do takového kornoutku a přilepí je dozadu k hlavě, v tu chvíli vypadá
spíše jako stafford .. má specifické zbarvení a bílé znaky .. děkuji za rozluštění hádanky, Ivča.
více fotek: http://cerridwen.rajce.idnes.cz/Bellinka_2012/#
kupovali jsme ji jako malorskou dogu .. jasně že jsme šťastní, že je zdravá a hodná !! ;-) zajímá mě to jen kvůli tomu, že bych třeba našla nějaké její přednosti a možná záliby tipické pro její plemeno .. a jsem zvědavá, s čím by tak mohla být křížená .. dnes jsem na ulici potkala autem pejska uplně podobného .. jen nebyla příležitost se zeptat .. : ) nemám žádné ambice .. jenom bych byla spokojenější, když by mi to někdo zkušenější mohl aspoň malinko přiblížit .. hlavně to zdraví .. protože jako malinká mi kulhala .. spravil to až fitmin přípravek na klouby .. taky nechci nic zanedbat ; )) a nejde mi sem vložit fotka .. což je škoda .. : /
Je moc hezká, ale nevím nevím jestli je to malorka ... když jsem si zadala do googlu malorská doga, vyjeli mi psi s mnohem mohutnější kostrou i hlavou ... Což o to; kostra se ještě může dodělat, ale ten spíše špičatější čeníšek ...
A to je s PP nebo bez? Píšete něco o dokumentech, ale není jasné jak to je.
Každopádně je to moc hezká fenečka!
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
Moc krásná fenečka:)
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
Matku vašeho šťenda jste neviděli? Aspoň na fotce?
matku jsem neviděla, brali jsme si ji na čtyřech měsících a paní řekla, že matku fenky má syn a ten je pryč a fotky nemají .. opravdu nevím, proto zjišťuji : ) na kanárskou dogu se mě už také lidi ptali .. jenomže opravdu mi přijde, že z obou plemen by mohla něco mít, ale jen tak lehce .. škoda, že paní nemohla říct narovinu jak se věci mají .. ale jak říkám, nevadí mi to .. je to její svědomí, chtěla být v kontaktu a najednou když fenečka roste, ztratila zájem, doufala jsem, že mi jednou nějakou fotku rodičů pošle
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
to už se to víc blíží té malorské než kanárské. každopádně čistokrevné to nebude. koukala jsem i na druhé album a je fakt, že na pár fotkách mi její hlavička přijde, že by tam mohla mít něco ze stafíka či podobného bulla. tipuji to ale ještě na něco hubeného s delším čumákem.
cerridwen
napsal(a):
matku jsem neviděla, brali jsme si ji na čtyřech měsících a paní řekla, že matku fenky má syn a ten je pryč a fotky nemají .. opravdu nevím, proto zjišťuji : ) na kanárskou dogu se mě už také lidi ptali .. jenomže opravdu mi přijde, že z obou plemen by mohla něco mít, ale jen tak lehce .. škoda, že paní nemohla říct narovinu jak se věci mají .. ale jak říkám, nevadí mi to .. je to její svědomí, chtěla být v kontaktu a najednou když fenečka roste, ztratila zájem, doufala jsem, že mi jednou nějakou fotku rodičů pošle
Skoda, bohuzel tak uz to u bezpapirovych byva. Taky tam vidim neco z te kanarky, kazdopadne je naprosto uzasna!
cerridwen
napsal(a):
Ahoj, před nedávnem jsme si přivezli fenečku, mělo se jednat o čistokrevné štěňátko ..
bohužel se tak nestalo jak již je u nás v ČR zvykem .. a doklady v nedohlednu ..
obracím se na Vás tedy s prosbou, copak si myslíte, že je to zač .. fenka má nyní 9 měsíců
a váží 25 kg .. je velmi hravá, bojácná, nijak zvlášť se neprojevuje a ráda aportuje a běhá ..
je velmi žravá a nemá ráda malé děti .. běžně má ouška svěšená podél tlamy, ale když se
rozruší, sklopí je do takového kornoutku a přilepí je dozadu k hlavě, v tu chvíli vypadá
spíše jako stafford .. má specifické zbarvení a bílé znaky .. děkuji za rozluštění hádanky, Ivča.
více fotek: http://cerridwen.rajce.idnes.cz/Bellinka_2012/#
Až na hlavu pěkná fenka, žíhání hodně zkresluje. Může být po čistokrevných rodičích, někdy se stane u lehčích linií že kostra se ne zcela povede. Ovšem je bez PP, tak těžko spekulovat. Také se mi narodila štěnda se špičatými držkami i když lid preferuje u plemene psy s obrovskými hlavami a mordami, v devíti měsících hlava teprve začíná narůstat a mohutnět, u vaší váhové kategorie možná i o nějaký měsíc později, nevěšte hlavu. Do obrovské hlavy to nedotáhne, ale trochu se ještě rozšíří. Na můj vkus je dobře vykrmená :-)
děkuji za milé info .. no přijde mi, že se teď docela vytáhla a že je hubená .. to jsou fotky ze zimy .. tady ještě jeden aktuálnější odkaz http://cerridwen.rajce.idnes.cz/Bicycling_and_Belling_March_012/ jako menší byla taková kulatější .. teď toho sní pomalu za dva .. je dost aktivní a tak doufám, že se to ustálí na nějaké rozumné postavičce .. lidi mi občas říkají, ať ji dám víc najíst .. přitom ona si svoje sní a malinko nechá .. dávám ji 300 gramů granulí od Akany a myslím, že je to adekvátní věku, zátěži i její povaze .. přeci jen je to takové naše malé kinder surrprice a jsem na ni zvědavá : )
cerridwen
napsal(a):
děkuji za milé info .. no přijde mi, že se teď docela vytáhla a že je hubená .. to jsou fotky ze zimy .. tady ještě jeden aktuálnější odkaz http://cerridwen.rajce.idnes.cz/Bicycling_and_Belling_March_012/ jako menší byla taková kulatější .. teď toho sní pomalu za dva .. je dost aktivní a tak doufám, že se to ustálí na nějaké rozumné postavičce .. lidi mi občas říkají, ať ji dám víc najíst .. přitom ona si svoje sní a malinko nechá .. dávám ji 300 gramů granulí od Akany a myslím, že je to adekvátní věku, zátěži i její povaze .. přeci jen je to takové naše malé kinder surrprice a jsem na ni zvědavá : )
v tomhle plemeni se nevyznám, až teď koukám lépe na fotky hlavy-no dost úzká čelist, ale nevadí, vypadá spokojeně