Holčičky, nemám moc času na popsání všech lumpáren a úspěchů s Guliverem. Už perfektně šlyší na jméno, ke mě přibíhá hned po zavolání a vrtí ocáskem. Loužičky a bobky zatím krásně dělá na zahradě, ale musím ho pořád pozorovat
Včera tady měl pudlí návštěvu a dost si jí užíval, hlídali jsme, aby ho Guliver nekousnul do citlivých míst, jak zkoumal nadšeně to divné zvíře
jinak je pracovitý, už si stačil do pelechu natahat všechny boty z předsíně, budeme muset být velmi pořádní
Haníííííííííííí GRATULUJU!!!
že už máš Gulíška doma!!!
Je úžasnej, prostě bezkonkurenční, suprový fotky, fakt že jo!!!
Málem jsem snědla monitor!
Hahaha, tak už rabuje botičky, to je ale šikulka malá
A co ještě provádí? Nový fotky máš? Musíš teďka fotit aspoň 50x denně, víš?

A kde je ta Peťa???
Snad se nezasypali s Míšou tím altánem
![]()
Lvíček Zlatý
No nééé Peti, ty žiješ! Hurááá
Cos vyváděla sím tě, to máte tolik práce v práci? 
To věřím, že ten déšť a zima to kazí tu přestavbu altánu, ale bude líp, uvidíš
A jste šikulky, že už to máte skoro hotový
Pak dáš fotky, viď?
Mangabej černý
A ještě... Mangabej černý...
Míťa se včera zúčastnil v Brně na Masarykově okruhu rekordu v počtu motorek jedoucích po okruhu v čele s Abrahamem a Kornfeilem, a nejen že minulý rekord překročili mnohonásobně, ale ještě si užili, prej to bylo moc fajn a dostali samolepku na mašinu a tak. Míťa je taky na ofiko fotkách i s kámošema, co tam spolu byli
Ale počasí moc nepřálo... no co co... já nakonec nejela, neb sem to nestihla domů včas.
Víc info i fotky zde:
http://www.zkracovatko.cz/7Z0W3A
Holčičky, chlubím se, dneska spal Guliver až do půl deváté, ani jednou nešel čůrat a všechno jsme v pohodě zvládli na zahradě, ještě než jsme vylezli z postele trval na pořádném mazlení. Je úžasnej, všechny kolem kouše, jenom mě olizuje
Tady je tak hnusně, že se mi ani fotit nechce, to chce sluníčko a zahradu. Kdybyste slyšely, jaké zvuky to stvoření vydává....ječí jako gumová hračka a když začne štěkat všichni padáme smíchy
taky dneska poprvé zaštěkal, když zazvonil domovní zvonek, byl pochválený. Upřímě, Hubert to není, ale doufám, že brzy bude taky taková osobnost. Stejná je u nich láska
Peti ta pergola bude skvostá, už se těším na závěrečnou slavnostní fotku. Mati lvíčka bych taky chtěla, ale pes je pes
Tady jedna z fotek, abyste na těch ostatních, když budete chtít, Míťu s kámošema našli
Mí má červenočernostříbrnou kombinézu a modro-zeleno-černou mašinu, jeden kámoš má tu žlutou mašinu a druhej černou. Ta Míťova a kámošova mašina se tak nejlíp hledají na fotce ![]()
Mí, jeho mašinu, kámošovu žlutou i černou mašinu a jednoho kámoše, sem zakroužkovala, ale na ofiko webu je to ve větším líp prohlížitelné
A ještě tady jsou
Jinak web Motorkáři.cz vytvořil a spravuje Míťův švagr, že
Hani to je bombastický, že Gulíšek je tak šikovnej a lulá venku, vydrží celou noc a už dokonce štěkinká
A to víš děvče, že Hubýsek to ani nemůže být.... Gulíšek bude zase jinak úžasnej.... a taky se to silný pouto neukáže hned, i když jeden pes je vždycky lepší v tom, že se to vše urychlí a dřív projeví. Ale jak bude dospívat a až bude za puboškou, najednou zjistíš, jak moc jste spojení
Věřím tomu, už to, že všecky kouše a tebe líže, a že se tak moc potřebuje mazličkat
Šmarjá jto musí být nádhera, muchlit a mazlit takovýho svraštíčka masívního

Tohle je Manul, nad tím teda vždycky slintám, nádherný čičinty, co?
no jo žiju
nafotím, byla to teda fuška, měli jsme to na paleťáku, 40cm vysoko na trámech a kymácelo se jako na houpačce, ale dovezli jsme to tam, ukotvili, zabetonovali nohy, udělali obrubáky kolem dokola, základ na gril a teď se bude dávat dlažba. snad po večerech v týdnu.
Hani už z těch fotek cítím, že to bude taky osobnost
ty vrásky... asi bych ho pořád mačkala a nepustila z ruky
to klukům teda počasí na motorky moc nevyšlo, ale hlavně, že si to užili
Tohle fotil Mí mobilem.... naše mašina modrá v pravo, za ní jeden kámoš, v levo žlutá mašina druhého kámoše a mezi nima dřepící syn toho druhého kámoše
Teda Peti to jste si mákli a ještě máknete! To by byl děs, kdyby to spadlo co?
Uf uf.... ale tak zase to stálo za to
No jo, počasí žádná hipoška, navíc pak začalo pršet, ale tak co už.... mě napřed moc mrzelo, že jsem to nestihla, ale nakonec jsem byla i ráda, ptž mi není nějak nejlíp a když i horkokrevné Mí přijelo domů zmrzlé, tak to už je co říct
Medvěd malajský
Já Mati nevím kde to dávali, já vždycky juknu když se manžel dívá a kmitám kolem Gulivera. Ale dívala jsem se na to nějak k večeru, možná na Nově po zprávách v 17. hod.? nebo naopak ve večerním vysílání ČT ? Guliverova chovatelka říkala, že má reálné šance na hodně titulů, že je správně krátkej a širokorozchodnej, má krásnou hlavu a nějaký žádaný oblouk na hrudi. Uvidíme, zase to tolik neřeším, jestli bude pěknej, budu s ním chodit na výstavy, jestli ne, budeme mít pohodu i tak
Hani neva, já zkuaím juknout na archív ČT, u NOvy je už placenej, takže nic 
No jak píšeš, výstavy nevýstavy, vy budete spolu šťastní i tak
Je vážně hrozně povedenej, prostě svraštíkovitá držtička
Morče divoké
Morče domácí
Měli spousty maličkých, a dva jsme si s kámoškou málem vrazily do kapes, byli úchvatní
No to je šikulka Gulíšek, a evidentně už nyní otužilec, lulá i v dešti
Bude to sportGulí
Ostatně už tak i vypadá, žádnej neforemnej váleček, ale už nyní je krásně vypracovanej, ty linie a tak, bude to nádhernej buldok 
Panda červená
Musím dnes zas do víru velkoměsta a fakt se mi do toho slejváku chce ![]()
Pelikán bílý
Kráásnééé zoubečky jáááá mááám.... tak si hezkýýýý posníííídáááám ![]()
Zrovna snídali
Samička ležela nalepená na mách kolenou ( přes sklo bohužel ) a chtěla pořád mazliky ( přes sklo bohužel )
Sem tam dřepěla, sameček se cpal a ona to sklo málem promáčkla, jak se na mě mačkala a otírala se o něj, jakože se mazlíme
Mám je hrozně ráda, oba dva
tady jedna fotka, když to bylo ještě na trámech, ale už na svém místě... Indy chodil a kontroloval nás
když jsme to převáželi, tak to bylo ještě o 1 takový trám výš. já šla radši do skleníku přesazovat kytky, protože jsem to nemohla vidět, jak se to kymácelo
Mati fotky krásný, ostrý
šikovná
děkuju za pochvalu holky
No jo, zvířátka jsou nádherná, ať jsou to kterákoliv, vzhledem i povahou jsou všechna dokonalá, narozdíl od lidí ![]()
Peti i v minulým tématu jsem měla hodně fotek ze ZOO, se kdyžtak jukni... Kosmánci a levharti a tak, jsou krásní, tak se můžeš rozplývat ![]()
Šmane jen to vidím na té fotce a je mi mdlo, naprosto je mi jasný, jak děsně se to muselo kymácet
Chápu, žeš prchla do skleníku a jen čekala na ohromnou ránu, viď?
Ještě že jste šikule a povedlo se, ale teda totok fakt není žádná sranda a je super, že jste se do toho pustili a dokázali to
Fakt šikulky no, to říkám furt! A ten asistující Indýsek je dokonalý
To by byla švanda, kdyby se to najednou zvedlo nad něj a zmizelo to a on by jen seděl a koukal.... "přísahal bych, že sem dřepěl v altánu!!! Kde je? Už šílím!"

Tamarín pinčí
Ti se tam všude po ZOO pohybují volně, což je bomba.... si tak čék jde, najednou na větvičce vedle něj chlupatej kos a on to Tamarín
Sem tam trčela obalená v keřích.... a stejnak mě odhalili
Jsou o trošku větší, než ti Kosmani, ale i tak samo drobečci
a důležitej pan s kopejtkem - zapoměla jsem ho na vánoce dát pod stromek
dávám mu to ale po částech, první den to jen tak okousal na povrchu a dneska dostal nehet, nejde to ukousat tak si s tím pořád hraje, kopeme ty základy na dlažbu a on si to tam důležitě přinese, lehne si do hlíny a kouše si to tam u nás
Peti udělaly jste kus práce..granutuji!! A nevim, ale to je ta noha koňská? Mě tak přijde. Ale je to blbě vidět.
Nicméně Indýsek je královskej s tou pomlázkou.
Maťulka má překrásné fotky !!! Moc moc moc. A Míťa si to koukám užil. Ikdyž teda neměly zas tak překrásně, jak by si zasloužily, ale hlavně že jsou v pohodě a nic se nikomu nestalo.
A Gulíšek - no Hani. Asi mě chápeš, já tyhle svraštíky můžu a až se zžijete, věřím, že nebudeš chtít nic jiného. Jelikož se na tohle prostě nedá nezvyknout a hlavně nedá odvyknout
Bré ránko, dneska je tu krásně, i když zzzzima, a co u vás děti? ![]()
Peti super ty fotky, dokonale to zmapovaly
A teda fakt máš recht, že toho místa je tam najednou strašně moc a taky sluníčko se tam dostane, viď?
Bylo to u těch schodů a domečku takový moc namáčklý a teďka to máte naprosto dokonalý
No a Indýsek je úchvatnej, jak tam důležitě sedí a pak stojí a vše sleduje a kontroluje, zda je to dobře
Nožka mu evidentně chutná, je vidět, jak si pomlaskává
Taky komu by nechutnala.... a s tou pomlázkou je kouzelnej, jooo kdyby chodili tací koledníci, nechám se vymrskat každej den
Sabi díky za pochvalu
A co brmí? Pořád se ještě nespravuje?
Jak to bez auta přežíváš? Nebo máš nějaký půjčený?
Já vám myslím ani nepsala, jak sem utekla bouračce za 5 min 12, nebo jo?
O tom brzdovým třmenu?!
Tuleň obecný
Šlo o to, že mi někde před pár týdny praskl brzdovej třmen, resp. nepraskl, ale uvolnil se.... dva dny šli z předku divný zvuky, jak kdyby tam někde blimbala nějaká trubka, ale když sem lezla pod auto, tak nic. A pak se vracím dom, naštěstí pár km před barákem, se zvuky děsně zhoršily a mně bylo jasný, že je moc zle.... tže sem asi tak třicítkou dohrkala domů a když pod to Míťa vlezl a uviděl to.... oddělal kolo a ukázal mi, jak jeden ze dvou šroubů, co třmen drží, tam vůbec není a druhej povolenej na poslední závit.... kdyby upadl, třmen se zamotá do kola a to se samo vzpříčí a sekne, na straně řidiče a vepředu by to byla dobrá mela, rozbila bych si držku jako nic, nemluvě o jiných na silnici, kdyby tam byli
Vyděsilo mě to, a Míťa říkal, že s tímto se ještě nesetkal, aby třmen praskl, to jo, ale aby se stalo tohle....
No co už, dopadlo to dobře, ale znovu sem se přesvědčila v tom, že má smysl poslouchat auto za jízdy, kdybych měla v uších sluchátka, nebo rádio naplno, tak su jasná
Oprava Mí trvala asi tak 10 minut, našel šroub, dal ho tam, druhej utáhl, kolo sem si už nasadila sama... ale co všecko to může udělat, když to není v pořádku....
Tygr sumaterský - samec a vyhublej, zrovna měli období páření a pářili se prakticky furt, tže byli oba se samičkou naprosto vyšťavení
Byla jsem taky domluvená na to vypouštění Zubrů do přírody, ale nestíhala jsem to.... zastihla nás nečekaně ta vánice tenkrát ( v polsku byla též ), a to sem se těšila na fotky....
Ale tak co už, čék nemůže být všude
Opět tygr sumaterský
- samice, samec stojí nad ní, ale to sklo uvnitř bylo děsně špinavý
Samičce se moc líbilo jedno malý dítě, čekala sem, kdy proskočí sklem a zhltne ho, jak ho očima fixovala
Je fakt, že to byl spratek na entou, tže co už
A Vydra malá ( ne říční, ta je větší )
Ta furt prchala a Vydrák ji furt naháněl a pískal jak ptáče, ptž hodlal trtkat, zatímco Vydra byla jinýho názoru
A poslední ZOO fotka, konečně ![]()
Od té středně velké želvy nahoře, přes tu největší, po tu dole nejmenší.... Želva ostruhatá, Želva pardálí, Želva zelenavá
Mati tak to je síla.... Až se mi udělalo zle. Radši nedomýšlet, že? Ještě že ten Míťa takhle lehne a hned vidí. Uf uf. Tak bude možná potřeba to kontrolovat častěji, jestli se to uvolňuje samovolně.
Já mám brmí pořád rozporcovaný - dám vám fotku těsně po havárce. Ač to nevypadá nijak šíleně. Rana to byla pěkná, a mít jiné auto tak to dopadlo hůř. A to co tady vidíte, už vidět vlastně není
A tygry a všechny tyhle kočičky můžu! Tam bych seděla celej den. A ževlýýýý no ty sou boží. Měla sem jednu doma, ač sem chtěla psa, dostala sem jako 6 letá ževlu
tak nějaká vzpomínka proběhla.
Sabi hovězí noha, koňskou bych nikdy nekloupila, na to mám koně moc ráda abych kupovala něco z nich jak pro nás, tak pro psa 
dokonalý to bude až v květnu vyseju trávu a bude pryč všechen ten bordel, pořád jen uklízím suť, kupy hlíny, ale jde to, pomalu se přibližujem do cíle a už se těšíme na kolaudaci 
týýjo, to jsi měla teda kliku !!
to si člověk až pak uvědomí, že si nelze s ničím zahrávat, jsou pořád jen stroje
ještě že máš tak šikovnýho mužskýho, co to dá do cajku
samička kouká pěkně zlostně
snadná kořist to malý sprátě, jen to sklo no... ![]()
seš borec Mati, všechno to zvěrstvo znát na zpaměť
moje znalost všech těch druhů je asi jako u dítěte na prvním stupni
No...vypadá to "hezky"
Ale pozitivum je, že to nešlo na středovej sloupek, kdyby se hnul ten, můžeš to autí fakt jako vyhodit do kontyše
Teďka jenom tápu, kdes jela, že to máš chycený u řidiče?
Ten náklaďák jel z vedlejšky? A kam? A ty? Nemáš náhodou nákres na papírech pro pojišťovnu? Že bys mi to mohla poslat na email, docela by mě to jímalo ( jakože totok zkoumám a zajímám se, čék se poučí totiž, čeho všeho je kdo schopnej a na co si tak dávat pozor, neb někdá dělají řidiči až fantaskní kiksy
).
Kámoška, co nám pojišťuje vozovej park mi pár nákresů ukazovala a dvě třešínky tam fakt byli!
Na mou duši bych při nejlepší fantazii nevěřila, že totok někdo může udělat
Tže si na to dávám pozor od té doby, kdybych náhodou takovýho cvoka potkala někdy
rude
napsal(a):
Sabi hovězí noha, koňskou bych nikdy nekloupila, na to mám koně moc ráda abych kupovala něco z nich jak pro nás, tak pro psa 
dokonalý to bude až v květnu vyseju trávu a bude pryč všechen ten bordel, pořád jen uklízím suť, kupy hlíny, ale jde to, pomalu se přibližujem do cíle a už se těšíme na kolaudaci 
týýjo, to jsi měla teda kliku !!
to si člověk až pak uvědomí, že si nelze s ničím zahrávat, jsou pořád jen stroje
ještě že máš tak šikovnýho mužskýho, co to dá do cajku
samička kouká pěkně zlostně
snadná kořist to malý sprátě, jen to sklo no... ![]()
seš borec Mati, všechno to zvěrstvo znát na zpaměť
moje znalost všech těch druhů je asi jako u dítěte na prvním stupni
Tak jasně že to vše nemůže být hned Peti, ale to už jsou drobnůstky,. to nejhorší je za váma, a teďka už jen zvelebovat
Peti taky úplně všecko nazpaměť neznám a musím si někdy pomáhat atlasem, jako šelmy jsou bez debat, ty jo, ale býložravce až tak... a třás ty želvy a žáby, to je tolik druhů, že všechny neznám, a taky se mi pletou, ptž jako mladý jsou jiný, než jako starý a tak
Stejně tak Giboni jsou v několika příšerných druzích s tím, že mladí jsou jiní, samci jiní, samice jiní.... tam taky tápu a hledám v atlase.... asi jako u psů honiči, tam taky mám mezery
Zelený auto sem já![]()
Milan řikal, kdybych jela pomaleji, nebo to zvládla dobrzdit, auto je v prdeli a já taky.
Takhle je akorád ten zadní sloupek v řitit a trochu plechu. Ale i tak se to vyšplhalo solidně vysoko.
Peti, ten pán 30 let neměl nehodu ani zápis. byl z toho dost blbej. Já nejprve nevěděla co dělat a jak naschvál, jeden tel bez kreditu, druhej dodělával s baterkou, ještě že vozim nabíječku v autě.
No až přivolaní policajti zjistily že tatra teda spíš ,, liaz,, nemá rok technickou, takže pokuta. Navíc byla ta liaz asi přeložená tím štěrkem no bylo toho hromada.
Prej mě vážně neviděl.... Tak sem si říkala, je to možný, auto zelený. ale mám v autě namontovaný tak ,,hnusně,, pichlavý xenonový světla, že sem čuměla. Já ho viděla, jak se řítí, už sem dobržďovala, s tím že mi tam vjede a já se za něj zařadím. Vteřina nauběhla...a bác ho. Díky bohu mě nabral od kliky u řidiče dál..no.
To přejde Sabi, musíš jezdit a jezdit, bát se jo, ale s mírou, jinak čék začne dělat kiksy
Taky sem měla strach, když sem byla po bouračce, neřídila sem, kámoš řídil a já seděla vzadu za ním, sedadlo smrti že.... na dálnici sme se točili jak cvoci, od svodidel ke svodidlům, prostě hnus.... nějaký čas sem se pak strašně bála jezdit, ale čék musí, jinak to může rovnou zabalit ![]()
Musím vám napsat, jak sem zas včera perlila...
Du do drogošky a přemýšlím nad 150 věcma co musím, můžu, měla bych.... najednou su na řadě a říkám prodavačce: Chtěla bych támhle.... ( a totál výpadek, slova jako "parfém", Exclamation, Chanson d´Eau, nic, prázdno )... no tu černobílou lahvičku s vodičkou
jo jo tu ( když se prodavačku na pokyn mého prstíku sunula podél regálů
. Podala mi ji a já říkám: A ještě tamto zelený, taky vodičkový....
To už se smála a já ji říkám: Mám dneska úžasný vyjadřovací schopnosti, co? 
Sme se zasmály, ona mě pobrala v poho, a hned bylo veseleji 
To su pako co? A to mi ještě není 90

ani já nejsem výjimka, někdy si připadám jak totální negramota
někdy si nevzpomenu na obyčejný, běžně užívaný slova, asi mi odumíraj mozkový buňky nějak rychle
nejhorší je, když se ti to stane před lidma, který nemaj pochopení, ne jako ta prodavačka, která to vzala ![]()
nedivim se, že se bojíš, ale to překonáš, otrkáš se zas, jak píše Maťa
hankaapes
napsal(a):
Holčičky držte mi palce, večer jedu s Guliverem na kliniku, má trochu krve v hovínkách, ach jo, já si s těma chlupatcema užívám....jinak je pořád radostnej a čilej, jíst mu chutná, tak uvidím, potom písnu..
Hani to snad ne!!!! Kruci fix!!!! Moc držíme palečky, a dej prosím vědět!!! A moc doufám, že je to jen prasklá žilka, jak víc tlačil, nebo snědl něco co ho víc přiucpalo a hovínko bylo tvrdší, než by mělo.... doufám!!! Pokud je krev "čerstvá", mělo by to být o.k., pokud je tmavá a tuhá, je to horší.... dej vědět, ju??? Myslím na vás!!!
mata
napsal(a):
Hani to snad ne!!!! Kruci fix!!!! Moc držíme palečky, a dej prosím vědět!!! A moc doufám, že je to jen prasklá žilka, jak víc tlačil, nebo snědl něco co ho víc přiucpalo a hovínko bylo tvrdší, než by mělo.... doufám!!! Pokud je krev "čerstvá", mělo by to být o.k., pokud je tmavá a tuhá, je to horší.... dej vědět, ju??? Myslím na vás!!!
Díky moc, hned dám vědět......Je světlá tak snad to nebude nic vážného
hankaapes
napsal(a):
Díky moc, hned dám vědět......Je světlá tak snad to nebude nic vážného
Nejsu vet, ale světlá krev by měla signalizovat problém na konci střeva, čili konečník, což v 99,9% případů bývá způsobený prasklou žilkou při silném tlačení pevnější stolice
, anebo třás když pesan kaká kosti ( ne tvůj případ ), tak se konečník o ostrou kost natrhne a krev je pak na hovínku. Tmavá a sražená signalizuje obvykle problém ve střevech, či žaludku, je už jakoby částečně strávená, tže to pak bývá horší ![]()
Když Efram jako menší rozkousal a sežral kusance větve a polena, pak to kakal a taky měl světlou krev, ptž si tím dement ten konečník narušil
Taky sem zkoumala, co a jak, a pak už ho hlídala.... byl divočák a pako, no... ne že by s toho vyrostl jo 
Vědět dej, držíme kde co!!!!
Zrovna sem ho přizabila dementa, zas mi zničil NOVEJ ŽIVEJ PLŮTEK ZASAZENEJ i s okrasným kolem něj!!! Fakt ho zabiju jednou asi
Stojí to majlant, čék se s tím piple a..... možná vás všecky pozvu o víkendu na NĚMECKÝ KARBANÁTKY
Mati, na ty karbanátky zapomeň, přece bys to nejedla, svého mufínka
Je to dobrý, máme zánět střevní sliznice, je to infekční a může to spustit ten přesun od psí rodinky. Teď jsem se vrátila, dostal kapačku a ATB a další pilule. Zítra jdeme opět na kapačku, snad jí Guliver zase prospí, trvá to hodinu a něco.... Ale obživnul šíleně padouch malinkej. Tam se s ním všichni mazlili, fotili si ho a on si toho užíval, já už míň, celou tu dobu jsem ho držela na klíně
Písnu jak pokračujeme, je to moje finanční klíště
Hani tak to je moc dobrá zpráva!!!
Po ránu mě vážně potěšila, ani netušíš jak a Gulíšek je teda hrozně šikovnej, když tu kapačku prospinká
Nedivím se, že si ho všici fotili, spíš se divím, že ti ho neumačkali
Já bych ho na místě zmuchlala a snědla roztomilostí 
Tak moc držíme palečky, ať je brzo fit a v pořádku ( i když jak píšeš, on si evidentně nemocně nepřipadá
) a můžete si zase užívat veselosti a bezstarostnosti
A hoď nám potom nějaký fotky, informuj, jak to dál vypadá, ju?
Tyhle záněty jsou hned, Gríšátko je mělo taky, sice v menším, že pomohla dietka pár dní a Smecta,bez ATB, ale měl. Ony ty štěněcí drobínci jsou holt náchylnější, ještě tu imunitu nemají a když jdou od své psí rodiny, tak to pro ně určitej stres samo je, což tyhle infekce přitahuje.
Ale zlobičká pořád ne? Tahá bačkůrky a botičky?
to je dobře, že to není nic vážného
taky se nedivím, že ho obdivovali, malej krasavec
taky bych hou muchlala vidět ho naživo... škoda, že to k sobě nemáme blíž, přijeli bysme ti ho umačkat
jsme takovej trojúhelník Praha-HK-Brno ![]()
hihi, prej německé karbanátky
ale řekni, že už se na něj nezlobíš dneska?
táta včera zapoměl zavřít dveře na verandu, tak si Indy odnesl to kopito ven a snad půlku ho sežral
ten pes je jak kyselina
Peti tos dokonale vystihla s tím trojúhelníkem
Taky mě mrzí, že si nejsme blíž, už nás vidím, jak jsme ustavičně "po návštěvách"
a navzájem si žumláme štěnda ![]()
Pravdu Peti? Zlobím... bohužel sem ho ráno načapala při tomtéž, nevím co s ním je, nikdy to nedělal....
Ač sem měla fakt chuť ho na místě doslova zakopat a zadupat do země, tak sem stiskla rty, rozedrala si dlaně nehtama a.... uvázala ho na řetěz. Bude tam aspoň celý dopoledne, pro něj je to nejjasnější trest
hihi ten Indy je ale číslo!
Ale tak hlavně že mu chutnalo
Však má taky pořádnou tlamajznu a sílu v čelisti, taky sem čučela, když mi to štěnda šrotovala, jakoby to byla šlehačka
Dnes je tu nádherně a tož se po práci vyšoupnu na zahradu a budu vymýšlet, čím to - krom ohradníku s 220V!!! - zadělat, aby se tam ten hajzlík německá nedostal
To by byla paráda ten trojúhelník, už to vidím, vzájemné ožižlávání pesanů
Dneska mě ten hejzlík béžový prokousnul prst, je děsnej...Vidíš Mati, zlobí občas každý pes
Vůbec se mi na tu kapačku nechce, ale musím......
Nazdáár ženský, hlásím návrat mezi živé. Měla jsem velepracovní frmol, zadek sem skoro neodlepila ze židle. Ale teď už, tralalaa, pěkně lítando s čůzama povenku a sosání solární energie. A propo, Péti, jak to s tebou vypadá na víkend? Mám tu eště ty ryby pro tebe, budeš je chtít? A že bysme zase vyrazily, Ag dohárává, tu nechám doma, ale mlaďošky rádi uviděj Indíka pindíka zase po dlouhý době. Ikdyž mlaďošky... já si včera uvědomila, že Amyně bude za tři týdny už 7 let!
A ono to je furt takový jelito praštěný, hupsavý, magorský, žádná decentnost věkem stále ne a ne přijít.
Nebo budete ještě dodělávat pergolu? - btw, moc se vám to povedlo, fest jste si teda máknuli!
Mati - prej německý karbanátky
Jak moc ti rozumím... Oni to ty čoklové moc dobře cítí, když se něčím kocháš a s láskou se hrabeš v zemi, tetelíš se blahem, jak to bude pěkný, až to povyroste... a pak podniknou guerillovej útok ze zálohy a můžeš jen bezmocně dupat nožičkama a vztekat se.
Holky mi takhle zničily nepočítaně výtvorů, dycky pár dní jen nenápadně chodily okolo, až moje ostražitost polevila a pak huráá do díla.
Hanko, Gulíšek je prďáckej, přeju mu brzké uzdravení! Určitě to je první a poslední zdravotní lapalie, kterou si prožijete a pak už jen samá pozitiva, slinty, chrochtání a podobné jistoty.
ježiiš kopito s měkkým i 
hlavně že to je vyjmenované slovo 
jsem fakt tydýt
co já někdy dokážu napsat za volovinu
to je zmetek, už zas jo? asi to nepochopil, že to je tvůj plůtek, na ktere se nesahá
Indy už zas začal hrabat díry, takže taky chodím a zahrabávám, on vyhrabává, já zas zahrabávám, pak se divím, že nemáme trávu
teď bylo hodně hlíny navíc, tak jsem prošla zahradu a dodala tam, kde scházela, jsem zvědavá jak dlouho to bude uhlazené a nerozryté
potřebuju ho vzít k vodě už, jak je všude rozryto je jak prase...
joooo Hani, jehličky zoubečky jsou mršky
Vždycky jsem taky byla jak cedník, od toho jejich kousání
No co co hele, máš akupunkturu zadara
To je bomba fotka, Gulíšek tady vypadá děsně nevinně a důležitě, ba až dospěle, dokonalost sama
V minutě bych ho umačkala ![]()
Kapačku zvládnete a bude zas dobře, dej pak vědět, ju? ![]()
No Evčííí ahooooj!!! Tak tys pilná včelka finančnice, co teďka s těma vydělanýma milionama podnikneš?
No přesně, to ničení.... ale Efram právě nikdá ničitel nebyl, on v tom jednom koutě sice zničil všecko, ale to proto, aby se dostal k sousedovic psům a mohl je konečně zabít
Jinak nic neničí.... narozdíl od přesazovacího, zahradnického Bidíčka
Tadyk ale žádnej pes, co by mu Frííí chtěl pustit žilou, není
Přesto okrasnej plot zvalchoval a za ním maličké rostlinky plotu živého zadupal a polámal
Nevím co s ním je.... nejspíš ho už nikdo dlouho nezamlátil do země
Peti s toho si nic nedělej
Ty češtinářský překlepy, když čék rychle píše, ale ještě rychlejc myslí, jsou někdá hustý a aspoň se máme čemu zasmát
S těma dírama ti taky nezávidím, taky to znám, ale bavím se při představě Indyho, kterak ti za zádama hrabičká, zatímco ty pracně zahrabičkácáš
To su teda taky zvědavá, jak dlouho tam ty uhlazený plácky navozené hlíny vydrží 
Bože....tam je tááák krááásně a táááák zima
Bych si na tu zahradu vzala kožich a tuleňky snad, bo co...
Loni v dubnu třicítky, letos zima.... i když vlastně ne, je po dlouhé době ten správnej duben, co by měl být
Maťo, co bych tak asi s těma milijonama dělala.. budu do nich skákat šipku a plavat v nich, jak strejda Skrblík.
A k tomu hrabánkování na zahradě já mám dobrej fígl, vzhledem ke krtkovi, co tu pilně hospodaří a dvěma teriérkám, který se ho snaží odlapit. Sice to není moc estetický, ale 100% účinný.
Neboli na plochu, kde si nepřejeme hrabání, položíme co? No? Aaano, psí hovno.
A máš vidět, jak to ty šlechtičny obcházej obloukem.
Čéče Evčí tak to ti závidím, koupat se v milionech byl vždycky můj sen
Vzpomeň si na mě, až si půjdeš "zaplavat" jo?
Třás mě někdy necháš si skočit aspoň maluškatou šipinečku
Hihi to je dobrý s tím hovnem
Ale říkám si, jestli to neplatí jen pro fenky.... no, Peti zkus to a dej vědět ( možná vás sousedi ani nezahluší, byť budete mít po celý zahradě tuny hoven
), já kdyžtak těma hovnama obskládám celej ten obří stříbrnej smrk, místo těch palet, páč tam teda by hrabali s chutí
Ale věřím, že Bíšan by to taky obcházel.... možná.... on je dámička
a frfník na entou.... ovšem Efram a Kikina.... ty dvě hnusný, odporný, prasácký humusky.... ti asi ne...

To, co má Kikina před sebou není hovno
, alébrž po zimě nalezené, seschlé, hnědé jabko
Sežrala ho mimochodem

no to jsi mě Evi pobavila 
je fakt, že tomu by se zhnuseně vyhnul i Indy
jen by to asi fakt nebylo vážně estetické a praktické... palouček s pěstěnou travičkou a sem tam preventivně boban ![]()
Indy taky seže nahnilá jablka... máme je v košíku na zahradě a když má tu svou náladičku, chodí si pro ně, hází s níma do vzduchu a poté sežere - marně mu říkám, ať to nedělá, že je nahnilé, ale jemu to neva.... v létě by se ho ani nedotkl, to si ze stromu vybírá, jaké si utrhne
Peti Indy je stejnej jak ti moji, akorát že ty nahniliny přes zimu, papaj jen Kikina a Efram, Bidíček s Gríšulkou by se toho ani nedotkli, ti si počkají zas na čerstvý ![]()
Hani tak co Gulíšek??? Jak jste zvládli kapačku? A jak mu je? Povídej, přeháněj a foť!!!! ![]()
Já se chystám letos poprvé posekat trávníky.... jak furt sněžilo a následně pršelo, nějak to narostlo a nechat to přes ten upršenej víkend, co má být, tak se tam budu prokousávat horko těžko
Joooo a děckááá, jsou tu Šťovičky!!!!! Od včera a 4!!!!
Teda včera sem si jich všimla, ale mám dobrý uši, to bych je slyšela, kdyby tu byly dřív
Tááákže jaro je tu, aj kdyby nechtělo
Gríšenkova nejoblíbenější poloha, na žabičku
Tady zrovna hamičkal plněnou kostičku
Péťo, já klohnila včera kotel segedýnu. Ale nevím, zda se tato představa snoubí s tvými hubnoucími snahami. :) A na víkend je v plánu decentka pstruh na másle s brimburem a čočka na neděli.
Maťo, Gříša je dobrej placatec, ochlupenej. Moc mu to sluší. A šťovky - jak jáá je miluju! - tu ještě nejsou. Zato trávník už je jednou posekán, jak pršelo, dost rychle to vylezlo.
Jsem ráda že je Gulíšek jakš tak ve zdraví už teď...Ještě že tak!
Jinak německý karbanárky - to bych chtěla vidět
Nicméně chápu Mati, tvoje rozhořčení. Vřískala bych stejně a psiska byť bez kulé, by za ně hompalo na plotě![]()
Nicméně štovky sem ještě neviděla...ale pampelišky a tulipáni tady valí v plném květu!!!
Vrátila sem se z vyjížďky a nechutně sme zmokly!
Jinak téma na oběd. Dneska byla žemlovka - mňám. Zítra netušim. V sobotu asi kuře na medu
Sem se vrátila od Mí rodičů.... jeho mamka furt spekulovala, zda si koupit kolo, nekoupit, štangla a blabla, sem naložila obě naše, odjela, narvala ju na to, ukázala jí, co a jak, projely jsme se a najednou vidí rozdíl mezi dnešním kolem, trekovým, a dřívějšíma Ezkama a zítra frčí pro kolo
Takhle se na ně musí, prostě nedebatovat jak Mí dvě hodiny po telefonu, když ona stejně neví, o čem se mluví, když to nezná.... je třeba AKCE! 
Taky sme zmokly, ale tadyk u nás ani kapka 
Peti no jo, letí to.... taky mi nepřijde, že je to už rok.... ten čas nějak valí, víc a víc....
Hele, a když nechceš furt vařit, tak udělej do velkýho plechu zapýkaný těstoviny s masem a zeleninou a posypat sýrem a je to... znáš to? Kdyžtak napíšu recept, je to rychlý, levný, nasytí to a hlavně krom pánvičky a toho plechu nic nezaprasíš a dá se to pak fiknout do lednice a jen ohřívat porce v mikrovlnce
Nám to vydrží 2 dny, i 3 dny, když Mí není moc doma
Evčí jj, taky Šťovičky miluju, žeru je, když jsou slyšet, stejně jako Skřivani, už mám léto na jazyku
Tadyk jsou fakt od včera a jen 4 zatím, ale přeslechnout a posléze tedy ani přehlídnout se nedají
Mňam, jsi labužník, mňam.... jooo kdyby mi totok někdo navařil, dám si, ale sama to klohnit? Nééééé ![]()
Ha! Tak já se radovala, jak bu první, a ty už posekáno.... no co co, aj druhá je dobrá ![]()
Sabi tak u vás taky prší? Ach jo.... všude prší, jen ne tady
No aspoň mi ten trávník, co sem samo jaksi neposekala, pak nedá tak zabrat, však on sem ten déšť dojde, tipuju večer, a pak hned tak neodejde
hihi, no jasně Mati, že jsem komp zapla až v 8 večer, kdy jsem měla už kuře v troubě
ale dík za tip, udělám to asi dneska
zní to zajímavě a hlavně to není za den snědený
ty pstruhy dáme asi v týdnu, dobrý nápad! a žemlovka byla v pondělí a úterý
ale já ji moc nemusím, mě ty bezmasý jídla moc nezasytí a vždy mám brzo hlad a musím to dohánět, většinou něčím tučnějším ...
prej 3 dny když není Mí doma
ti chlapi toho hrozně sežerou
mě stačí vždy taková normální porčička a on toho zdlábne a ještě se musí dorazit něčím jiným
holt pracující muži naši
tady nepršelo ani neprší, včera jsme ještě skládali dlažbu, snad poslední paletu a o víkendu bude Michal zas pokládat, snad už to doděláme.
Bré pondělní ránečko svítíčko holčičky
![]()
Jakej byl víkend? Peti máte hotovou dlažbu? A dělalas ty těstoviny? ![]()
Hani co Gulíšek, řádí? Ty fotky jsou prostě fantastický, Gulíšek je k focení zrozenej, je tak kouzelnej, že nejde vyfotit špatně
A mezi těma botama je skvělej
Já cu taky Gulíšká, aspoň na jeden den
A jakýpak že povídat budeš jindy, povídat musíš hned!!!! Povídej Hani, jsme zvědavé a lačné po informacích ze života s Gulíškem
Sabi tak ses zamilovala jo?
Ti furt říkám, že to není o velikosti, a kdo říká, že malej pes není pes je blb
Mě to naučil Gríšenka, nikdy jsem nic tak skvostnýho, jako je on ( a jak jsem zjistila postupem času, tak každej Papiš ) neměla a doslova mě uchvátil
Ostatně AB nijak malej není ![]()
No a nám tu včera po večerních zprávách zvoní soused, tak jdem ven a.....
...zrovna ji přivezl a páč mě zná, tak ani nešel dom, ale cinknul, ať se jdem s Mí rozpustit a já si ji samo hned nafotila
Sice světla už moc nebylo, ale co už....
Je to už jejich pátá trpa jezevčička ( všecko fenky, má je celá rodina, rodiče, prarodiče, děti
), nevímkolikátej jezevčík jako takovej ( měli i standoše a psy dva, ne jen fenky ), je jí 10 týdnů a jmenuje se Nelinka
A byla nejmenší z vrhu, ale má naprosto kouzelnou povahu! 
Srovnání pánečkovi nohy a Nelušky....
Byla fakt pidi a midi
No.-... říkala sem sousedovi - kámošovi, že si s ní asi docela užije, za á holčička, za bé její povaha se jeví už nyní jasně: nebojácná, zvídavá, vychcaná, nerada se chová v náručí, silně akční, a ač ví, že pánečka ještě potřebuje, snaží se nedávat to moc najevo a dělá velikou
, i když se pak pro jistotu schoulí NA jeho noze
Chvilku si ná s s Mí a okolí očichávala s ocáskem lehce svěšeným ( ne na břichu a ne staženým! Prostě nebojsa ) a posléze už řádila jak černá ruka, skotačila, chytala nás za nohavice, honila nás, pak my ji.... chodila sama na daleký průzkum.... ale čék zavolal a ona k němu běžela, jak o závod
Je vážně úchvatná a Gríšánek mi najednou přišel jako obří německá doga, oproti Nelušce
Nějak sem nadělala 480 fotek, ani nevím jak 
"Mňamičky mňam travička...."
"ééé já vím....žvejky žvejky....že travička je FUJ.....žvejky.....však taky žádnou.... žvejky POLK!....nepapám!"
"Volalas mě? Už jdúúúú, když tak krásně prosíš" ![]()
Pak někdo založte nový téma, já se dneska možná konečně dostanu k posekání té zahrady
jéééé, ta je boží
a jak je prťavá !!! fakt maličkatá trpaslice s kraťoučkýma nožkama
jó, jeslti to bude typická tvrdohlavá jezevčice, tak si s ní užijou
jezevčíci to jsou osobnosti ...
jo Mati, včera jsem kuchtila, jen jsem si ten recept krapet upravila - jen hovězí mleté do 10% tuku - to víš, štíhlá linie
a bez smetanové zálivky - sice jsi psala, že můžu i mléko místo smetany, ale já nesnáším mléko a v jídle když ho cítím tak se mi zvedá kotel. ale i tak to bylo výborné
snad to vydrží aspon ještě na zítra. moc díky za recept ![]()
my nakonec v neděli nike nebyli, zabíjeli jsme brojlery u příbuzných, až v 18h jsme skončili. ale s Evčou snad vyrazíme zítra po práci
v sobotu jsme dělali dlažbu, chybí nám asi 40ks, které dnes Michal doveze a budem už stavět základ na gril, takže finišujem
a večer jsme pak vzali autem Indyho k vodě, aby si zaplaval aspoň... jak se válí všude v tom bordelu doma, tak je jak čuně, černé tlapy - bílá, kdepak bílá... hnědošedá. ![]()
Guliver je fakt fotogenický!a když si představím, jak by vypadal z mého foťáku v tom správném úhlu... ![]()
já měla vždy slabost na tyhle vrásčitý pesany
i když jsem na obr psy, tak třeba neapol. mastif mě vůbec nebere, ale tohle prdítko malý strašně ![]()
To je krásná mrňavá trpaslice
Holky já fakt nestíhám, pořád nosím Gulivera ven, aby se co nejdřív naučil kam se chodí, hovínka jsme zatím vychytali všechna, ale ty louže....
Na té klinice jak jsme byli kapačkovat, jsme seděli v "nemocnici", pejsci se tam mají fakt dobře, v čisťoučku, teploučku a ošetřovatelky jsou na hodné, samé ťu ťu ňu ňu
Ale byl tam jeden pejsek, střední terrier, nevím přesně, a toho si podal RTW, byl zafačovaný a plakal, byli tam za ním majitelé, říkali, že je to jejich chyba, že ho něměli na vodítku a neodvolali....když jsem byla druhý den, tak pejsek už nebyl. V noci ho museli reoperovat a nepřežil
Potom tam bylo štěňátko špice, chovatelka mu udělala k jídlu restovaná tresčí játra a on chudínek v jednom měsíci bojoval o život. Ten to vyhrál a druhý den šel domů, ale všichni byli udivení, že tohle dokážet člověk, který chová psy a měl by o nich něco vědět. Guliver už umí přiběhnout ke mě na zavolání, taky byl už venku na vodítku, zatím chodí moc hezky a je fascinován autama a z motorek je úplně nadšenej, pes pro tebe a Míťu Mati
Byli jsme jenom ale kousek a jenom na chodníku. V noci spí s hlavičkou na polštáři přimačknutej k mému krku, umuchlat se nedá, je to nezmar
su ráda, že se škrtě líbí, je vážně úžasná, prostě mini škrtě ![]()
To jsem ráda, že sem dobře poradila
, A jak sis ho hezky upravila, ona je to výhoda, že si to čék upraví, jak potřebuje
Já třás to míchanici z masa používám jen tak, nefiknu to do těstovin a nezapeču, ale k tomu masu uvařím rýži a je to
Což je taky dietnější, akorát to tak dlouho nevydrží
Páni teda vy valíte s tím altánkem, jste šikulky!
Když si to představím, jdou na mě mdloby, jste fakt dobří, že jste to zvládli a ještě sami a tak rychle 
Hihi jste Indýska vyvezli se umýt jo?
Njn, hrabčení je holt zábava pro ty psy.... já ti včera koumala, kde se ten Bíšan zas zaprasil, hledám, hledám a juk.... pod smrkem mám palety, ale on si jednu decentně odsunul a vyhloubil tam jámu lvovou
Páč jsou větve nízko, napadalo mu jehličí do uší a očí a srsti a celej večer sem vyčesávala, vytírala a otírala, ptž samo začal slzet, klepat hlavou....
Bacit málo
Pár let si už toho nevšiml a teďka ho napadne odsunout paletu a hrabat....
Z tvého foťáku a s tvýma ručkama by to byly supr fotky Peti
Nechceš si pořídit taky Gulíška?
A přesně, taky mám slabost pro obr pesany a chundelatý navíc jo - samo zbožňuju všechny psy jako celek - ale jak tak poznávám jedince a jak tak stárnu, vidím, že i pidi midi pes dokáže plnohodnotně vyvážit ty obry
A i když to může vypadat, jak si vychvaluju vlastního psa, tak to tak není. Fakt objektivně vidím, že Papišové se mi zavrtali do srdíčka poctivě a hluboko, mají svoje místo s kavkazáky jasné
A tahle malá Nelča mě svoji povahou za ty dvě hodinky naprosto dostala, opravdu jsem toto u tak maličkého pesnaa ještě nezažila
Tahala za šňůru od klíčů třás, ony spadly, a ona nic, ani nehla brvou, jen očko natočila, aby zjistila co to je, a když viděla že NIC, dál vesele kousala šňůru od nich ) viz. foto ), posléze je táhla cinkající po celým chodníku.... no prostě je boží
Není ani nervoznía vzteklá, ani plašan, ani flegmouš, má dokonale pevnou nervovou soustavu a o životě má evidentně jasno už teďka 
Já sem dovařila oběd ( právě to maso s rýží
) a páč je tam furt hezky, asi fakt poseču konečně ty trávníky