tak já teda zakládám, když se k tomu nemáte
ach ty štěňátka... mě to srdce drásá, hned bych jedno brala klidně i buldoččí
ne, já zůstanu věrná jen NF už, na víc není čas, ani znalosti... když už člověk aspoň trošku do toho plemene vidí ... už vidím, jak bych si nabila hubu přejít na jiný plemeno
mě zatím menší plemeno tolik neoslovilo, že bych do něj šla i s NF. poznala jsem pár krásných bulteriérů, pro ně mám taky slabost, ale ty jsou zas náchylní k nemocem...
Trávníky posekány! Huráááá Hnedle to vypadá lépe, ba dokonce krásně
Hani to je smutný s těma pejskama na veterině... hlavně s tím, co zemřel Doplatit na laxnost majitelů, to mě vždycky hrozně bolí
Ale i to štěndo, co dostalo restovaný játra
Tak Gulíšek je tak šikovnej s tím venčením! Ty loužičky vždy nějaké jsou, to ti malincí holt ne vždycky stíhají, ale kakičká šikulka jen venku, což je bomba
No to je brouček, že ho fascinují auta a motorky, já si snad nějakýho Gulíška budu muset pořídit taky, nebo co
Je kouzelnej, úplně to vidím, jak svraštínek v noci hajá nalepenej na tobě.... musí to být nádherný a moc si to zasloužíš, po tom všem
Jen tak dál, ať je Gulí hezky zdravučkej a nenechá tě chvilku v klidu
Peti hubu by sis určo nenabila, máš cit a jsi pravý pejskař tělem i duší, takže s enemáš čeho bát Ale chápu, že ti NF přirostli k srdci a zůstaneš u nich, taky u kavkazů zůstanu
No...nejspíš i u Papišů
Tak bulíci nejsou až tak malincí, já myslela fakt pidi pejsky Ale jsou boží, taky je žeru, jen bohužel jak píšeš, to zdravíčko je u nich o ničem
Tak Mí dojel v poledne se Stralisem a ihned odjel s osmikolkou sklopkou Má kámoše, co tadyk maká na té zavřené půlce D1 a nemá řidiče, platí dobře, a tak Mí brigádničí a užívá si dalšího obr auta
Teda, je o dost menší, než Stralis, ale zas víc teréní
Možná bude brigádničit i o víkendu a pak i další dny dle možností.... nu každá kačka dobrá
A hlavně Míťa jezdí rád, tuplem s těma obrama.... hlavně když nemusí chodit, kůže jedna líná
Ještě porovnání se Stralisem.... i když fotka mate, Stralis je víc vepředu, vypadá o hodně větší, než je, ale i tak je o dost větší, než sklopka samo Sklopka uveze myslím 30 tun a v terénu, Stralis na silnici 25 tun.
Dneska sem si malou Nelču zas muchlala ( né že jí by se to líbilo, nějaký muckání , ale silnější vyhrává
), zrovna se chystala s pánečkem do autoškoly na traktor
Má pestrej život od první minuty tady, ale líbí se jí to, je silně akční a zkoumavá
Klokaní posez
Naval ty klíče!
Leckterej ovčák by jí ten pevnej a plnej zákus mohl závidět
Vždycky po muchlání Nelči doletím dom a sním Bidíčkovi ouško Má tak stejnou velikost, jak Nela, a narostla mu tam šíleně hustá, jemná a lesklá srst, je k sežrání
už se taky těším na první sekání, na tu vůni posekané trávy ale zatím není co sekat
ty chlapy jsou jak malý kluci, čím větší auto, a horší manipulace s tím, tím víc se v tom vyžívají Michal mi o víkendu říkal, že by ho moc bavilo jezdit s vozíkem za autem, že ho hrozně baví v tím couvat a parkovat
tak jsem na něj zírala, protože já neumím zaparkovat normálně s osobákem, natož s vozíkem
srandovní akčí prcek
Bože tadyk je zzzima, vichr a hnusně zas Prej 26°C, to chci vidět, fakt.... to tak možná v Práglu, ale ne tady
Jj Peti, též sem včera tu posekanou trávu "nasávala", jak těžkej závislák S tím čiřikáním vlaštovek nad hlavou to nemělo chybu, léto jak ušitý, jen sem si musela odmyslet tu zimní bundu, čepicu a pohorky na nohách
Byla zima, fučel seveřan, ale aspoň svítilo, dneska je to úplně zabitý
Hihi, tak couvat s vozíkem se Míšovi líbí, jo? No co by ne, všecko lepší, než kdyby nám vysedávali po hospodách, nebo nedejbože se opíjeli doma a prudili všecky okolo, jak to někteří taky dělají
Tak s vozíkem za osobák to ještě dávám, ale za kamion, náklaďák..... ne ne ne.... přeci jen se jinak manipuluje s malým a jinak s velkým autem, zas s toho velkýho je dobře vidět v zrcátkách, v osobáku mám problém couvat jen dle zrcátek, tam se spíš otočím i já, zatímco v náklaďáku se čék ani otočit nemůže, ale ono to ani není třeba, je tam boží výhled ze zrcátek
To kdyby bylo v osobáku....hm.... tak to není osobák že
Sím tě Peti, co bys nezaparkovala, notabene každej jsme lepší v něčem jiným, nemůžem být všici dokonalost sama
Jsi mi připomněla, jak jsem jednou a nejspíš naposled, jela a parkovala v naňahňaným místě, kámoščinýho corsu, tu pidi a midi, prostě auto zakrslík Já sem normálně byla v kelu.... za á sem měla pocit, že jedu na kole ( a i tam mám víc místa ), ptž to je malušký a nic kolem tebe není skoro. Za bé to nejede, a za cé to odfoukne i větříček
No a du parkovat, a normálně sem s toho auta nic neviděla, je tak prťavý, že z něj není vidět, tže sem parkovala jak slepec a dement v jednom a byla nasr... a zpátky už si jela ona sama, ptž já sem odmítla s tou parodií na auto mít něco společnýho
Jí to vyhovuje, proto je tolik typů aut, ale já prostě su na ty větší, velký, největší
Musí to být vyšší, širší a delší než obyč osobák, jinak se v tom necítím a nic nevidím
Nevím, co budu dělat, až Citronek doslouží, je mi šitej na míru, a že sem těch aut už vyzkoušela Asi začnu chodit pěšky radši---
Co papú Peti, vydrželo, nebo ne?
Prtě omotáme šňůrou od klíčou a uvidíme, kterak zareaguje, aneb test nervové soustavy a funkčnosti mozku....
"....tak a du na tebe, ty funkční mozku! Néééé, naval mi je, moje klíííčéééé..."
hihi, ona je fakt tak maličká Mati ukázala jsi ji někomu doma? Nudli třeba? když vidím, jak je maličká, tak už vidím Indyho, tak by před ní utíkal, on se malým štěndům dost vyhýbá a jeden by snad řekl, že se jich i bojí
já parkovat neumím, vůbec v autoškole mě to učil jen jednou a pak jsme to už netrénovali, měla jsem takového zvláštního učitele, jezdil se mnou všude možně, ale couvat mě nenaučil
a já se k tomu nějak sama nemám
jojo, včera oběd večeře, a dnes taky, takže takových 6-7 porcí tam bylo už ale zas přemýšlím, co na zítra
JJ je miniaturní, Gríšánek byl taky, ale měl srst pořádnou, tak to tak nepřišlo, ale ona jak ji má krátkou, tak vypadá daleko menší
Indy se štěňat bojí? Asi aby je nezašlápl ne.... nejspíš ví, že divočák a nerad by je přišlápl No ukázala jsem ji všem, krom Eframa, ten jen přes branku a kupodivu začuchal a odešel
Jinak Gríšánek ji očichal a pak si šel po svých, Kikina s ní chtěla řádit, ale byla opatrná a Bidíček si hnedka lehl ( což dělá u všech štěňat, i těch, co jsou skoro stejně velký, jako on
- viz,. ten Komondor ). Malá byla zvědavá, ale přeci jen těch psů na ni bylo hodně, tak jen pozorovala
Já je pak hned zas odvedla, na první den toho měla Nelča až až a všeho s mírou
No co co Peti, parkovat se naučíš, ale je divný, že to v autoškole neřešil, viď? Taková vcelku podstatná věc
Tak jste si šmákli koukám Taky furt vymýšlím, co kdy vařit, aby se to moc neopakovalo, ale přitom to vždycky bylo rychlý a moc sem u toho nemusela trčet a nezasvinila si půlku nádobí co vlastním
A tak dneska dělám pečený bramb, normoš se šlupkou, jen je omyju, rozkrájím na větší kusy, dám na plech na pečící papír, tže bez oleje, posypu mořskou solí a provensálským a opeču do polokřupava. No a mezitím si do zapékací misky fiknu plátky masa ( je fuk jakýho, ale vždy libový, tučný nejíme ), tloušťka plátků též dle chuti strávníků, potřu olivovým olejem, osolím je, lehce opepřím, přidám provensálský, trošku zázvoru, potřu to hořčicí hodně silně z obou stran, a pak dle chuti - buď to zaleju vodou a nechám péct přikryté, a asi půl hodiny před koncem odkryju a posypu strouhaným sýrem ( ještě se na to dají dát plátky vajíčka natvrdo ), anebo to půl hoďky před koncem odkryju, zaleju smetanou ( vznikne hořčično-smetanová majda ), dám plátky jajca, posypu strouhaným sýrem a přikreju
Nic se skoro nezasviní, peče se to samo a je to, taky se to nesní hned ten den ( pokud není Mí doma teda, jak je od rána doma, tak to je pasé ).
Nebo, ale to už je piplačkovitější, udělám domácí bramb kašu, hodně, dám půlku do zapékací misky, na to vařenou brokolici se strouhaným sýrem, nato zbytek kaše, zaliju to smetanou ( nemusí být ), posypu ještě troškou sýra a asi 20 minut zapýkám. K tomu se dá jíst karbanátek, anebo i řízek, dušená kuřecí prsa, no kde co, já to jím taky samotný
Hani to ti vůbec nezávidím, ten žaludek Sama s ním mám furt problémy a vím, jak děsný to je
Hodně mi pomáhá mátovej čaj, po litrech, ale srkat pomalu průběžně celej den.... a samo hladovka a někdy, kupodivu, něco ledovýho ( tže pomalu bez kousání zblajznu mraženej dort a tak, nebo piju ledovou vodu pomalu
).
Ještě ti pošlu na email jeden recept, na to zapýkaný maso s těstovinama, co sem poslala Peti To se dá jíst tak, anebo jen to maso uděláš, ale nepokračuješ dál s těstovinama a zálivkou a pečením, ale uděláš k němu rýži, či vařený bramb, a je to taky výtečný a málo pracný
Co Gulíšek? Prohání tě?
Se budu muset jít zas zavrtat do hlíny Mám tady 3 buksusy už ale tři roky v květináči doma a už by mohli jít ven, ale netuším vůbec, kam je dát
To zas bude.... taky malý vrbičky... taky fazole okrasný už musím hodit do země, a kaly a malý astry do květináčů ven, už mi ty hlízy lezou z krabice
Taky musím vykoumat, co do závěsných květináčů, možná tam dám okrasný Povíjnice....
Nemluvě o tom, že musím zas radikálně probrat a povyházet kytky doma, sice mně to vždycky trhá srdce, ale jinak to nejde, už teďka je tu džungle a nechat to, tak zarostem úplně
A štve mě Bíšan.... kolik dní zas dělá ofuky u jídla, včera večer už skoro nejedl a dneska ráno odmítl naprosto Spratek jeden kavkazskej, co já se s ním u toho jídla vždycky načílím
Troška se oteplí ( podle něj teda, já furt mrznu!!!! ) a zase už bude jíst jen aby se neřeklo, záchovný dávky
Maso v misce nechce, ale o banán se semnou málem porve Ještě že mám ty dvě kyseliny německý ( Eframa a Kikinu ) ti dojedou všecko a bez ofrňování
tam snad bude pršet, bo co!
Mě s toho fakt klepne, hnusný počasí U těch kytek asi umrznu zaživa....
asi tě Mati pasuju na svou osobní kuchařskou rádkyni včera jsem dělala ty brambory a kuřecí plátky, ve finále jsem ty plátky jen položila syrové na brambory a pokračovala v pečení, navrch dala sýr, ale mňamka
čistá práce, bez špinavého nádobí a skvělý výsledek
až zas budeš něco mít, tak řekni
zítra odjíždíme na takový tábor od salašníků, od pátka do pondělí tady u Jičína ... Indy bude zas konečně mezi psy, proto tam taky jedu, aby se zas společensky vyžil a je k tomu i cvičení, a hlavně je tam i rybník na víkend hlásí super počásko, takže budem u vody a mezi psy, co víc si přát
dneska musím vše dobalit a zítra po práci odjezd.
včera jsem rovnala terén na zahradě a sela trávu, zatím je to krásně rovné, tak uvidím, co na to Indy. Dlažba je hotová a gril nastěhovaný, i základy postavené... večer vyfotím ale hnuli jsme s tím fest, každý večer dokud je světlo na tom děláme i s tátou...
to je hrozný s těma nežravcema.... Indy mi nechtěl v neděli, uvařila jsem mu z toho brojlera kůži,játra a kostru
s těstovinama a vůbec to nechtěl, asi to bylo na něj moc čerstvé, když je to hned zabité... čuchne k tomu a uplně zhnuseně odejde. o syrovém nemluvě, k tomu by ani nečuchl
Peti to su moc ráda, že ti ty recepty tak bodly A přesně, upravit si to právě čék může dle libosti, navíc fakt nic nezaprasí a je to dobré
Ještě pár takových receptíků mám, tak pak dodám
Super s tím táborem, a počásko má fakt přát, tak to jistě nebude mít chybu! Hodně foť!
Ale jen až se budeš nudit
, důležitý je si to užít, foťák je to poslední
Páni tak vy už máte hotovo Neuvěřitelný šikulky a věřím, že jste se všici pěkně nadřeli, zas ale výsledek stojí za to a teďka se můžete kochat, chodit a obdivovat
Na fotky se vážně těškám!!!
Hihi, ono to syrový maso jede jak kterýmu psovi.... jak tak koukám kolem sebe, není to o zvyku, jak tvrdí zarytí "barfisti", ale o chuti psa, mně syrový dlabe jen Efram a Džava, jinak nikdo, a ani Batulka mi ho nejedla zrovna nadšeně, jen občas, a to samé Arguška, Zera ta si dala No jo, ale jak se otepluje, tak to Bíšan vždycky začne dělat ofuky u jídla, prostě si sám drží linii
Kdyby měl zdravé ty nohy, budu zoufalá, takto su polozoufalá jen, páč se drží štíhlej sám no
Nu já se teďka vrátila z veteriny, byla jsem tam ráno s Bidíčkem, ptž včera odpo začal zas sedat a vykusovat zadek, tže šupito vymačkat žlázky, měl je opět přeplněné. Něco mu trošíčku povyteklo doma ještě, ale on s tím mám problémy odjakživa Tak se mu moc ulevilo
a doma se hnedle vrhnul na misku, ale abych se moc neradovala jo, snědl jen půlku
Ale byla sem tam a přede mnou takovej starej pán s německým pinčem s PP, krásnej psík. Dali jsme se do řeči, a pán ( fakt stařičkej, říkal 76 let ) mi vykládal, jak mu napřed před rokem pejska přejelo auto, moc ho to bolelo, ale už mu nedokázal pomoci. Pak jeho manželka dostala od dcery právě toho pinče, no a 3 týdny na to zemřela
Fakt hrozný.... a tak prej to teďka spolu nějak táhnou sami, ale pesan měl písek v moči a šel na lehkou operaci. No...a pak mu vetka říkala, že pejsek sice budu vzhůru, až pro něj přijde, ale musí ho nést, že nesmí chodit. Pán byl sice pro mladého člověka relativně kousek odsud, ale do strmýho kopce a takovej křehučkej dědeček.... chudák na vetku koukal a říká, že nemá jak ho donést domů, auto nemá.... a tak sem mu říkala, že ho odvezu..... tže sem hodila Bíšu dom, vyzvedla pána, nakoupili jsme, a pak jsme vyzvedli pejska a odvezla jsem je domů a ještě jsem mu ho vynesla do 3.patra a uložila v pelíšku
Pán byl moc vděčnej a chudák i plakal.... že v dnešní době prej by tohle nečekal.... no nechala sem mu své číslo na mobil, kdyby někdy něco potřeboval, ať mi zavolá.
Tak je mi na jednu stranu smutno z jeho osudu, na druhou jsem moc ráda, že jsem mu mohla aspoň troška pomoci. Páč dcera samo žije na druhým konci republiky, známe to.
Venku je úchvatně, a též se zítra odhrkávám pryč, do nitra příroda, jen štěnda, stan a já Akorát na čarodky se musím vrátit, neb kamarádi pořádaj retro čarodky a já se neprozřetelně nabídla, že pomůžu s přípravou
Předevčírem vyletěli jedni kosáci malincí ze smrku, tři! A den na to si druhej pár udělal hnízdo z druhé strany a sedí, tak tu mám veselo Obzvlášť ty tři kosáčí kropenatý buchničky nemají chybu
Fotit navečer na dálku docela síla, ale přesto...
První vylétnuvší kosáččí buchnička....
víc takových lidí jako jsi ty, Mati takový skutek fakt zahřeje u srdce, mám z toho radost za tebe
Indy syrové normálně jí, ale většinou bývá 1x už rozmražené, nikdy nechce přímo to, co bylo čerstvě zabité... asi to smrdí, nebo je z toho něco cítit... takové maso musím vždy uvařit, a i tak ho nechtěl
my jsme na čarodky asi doma, uvidím, zda tam zůstanem nebo ne. ale žádný plán nemáme. a fotit budu, konečn při slunci a hezkém počasí, já totiž bez slunce nefotím, nemám to ráda s černým psem to moc nejde ani... a barvy nejsou tak syté.
ono takových lidí víc určo je Peti, jen nejsou vidět, mezi tím vším svinstvem u nás
Děkuju, taky z toho mám prosluněnej den....
Jj je to cítit určitě jinak, úplně čerstvé maso cítím i já. Má to specifickej pach krve a takové...no "živosti" ještě?! či jak to popsat Proto kupuju mražené mleté, nebo krájené na větší kousky, a vařím to.
Uvidíte Peti, někdy čék plánuje a je to o ničem, většinou ( i když výjímky samo jsou ) je nejlepší neplánovaná hurá akce Bývá nejlepší. A já teda popravdě na žádný buřty a pivo chuť nemám, jedu tam stejně autem, tže snad si to užiju a až to začně v opilství padat všecko do ohně, můžu prchnout
no jo, při slúněti se fotí nejlíp, pokud trčí ve správným úhlu
Já zas fotím, když mám chuť, což jaksi až tak často není, příčemž vždycky zapomenu, co tam mám nastavený a dojde mi to až při pár hrůzo fotkách, tak šteluju, než našteluju, je všecko jinak ( objekt focení aj počasí ), a tak to stejně stojí za hááá, ale co už, bohudíky mi to žíly netrhá. A kupodivu čím míň se snažím, tím lepší fotky vyjdou
rude
napsal(a):
ježiš já jsem truhla, ten plakající smajlík neměl být, měl být tenhle a pivní smajlík taky neměl být, měl být tenhle
jsem fakt už slepá
měla bych zajít na oční, fakt už.
ještě to není tak hrozný, dokud rozeznáš Míšu od Indyho, tak se nemusíš bát
Koupila sem si Avulitin myslím, na oči, ptž taky slepnu nějak rychle a docela mě to děsí, a to slunko teďka po těch bouřích sem nese nějaký nezdravý elekromagnetický vlny, což očím škodí fest, tak se snažím troška je chránit.....otázka, zda to pomůže no. A prej betakaroten sám o sobě spíš škodí očím, než co jinýho, tož papám totok a uvidím....
Jo holky, ještě něco, už jste ochytnaly novej Zlatopramen Radler - Limetka se zázvorem? Hned po Lemonkovi je to to nej, co mi chutná Sice se to dělá zatím jen v plechu, ale i tak, mňam! A Lemonka už dělaj aj v litrovým plastu
Jooo doba jde kupředu a pro lidi jako já, co skoro nepijí, tydlek ochucený piva s míň než 2% alkoholu ( to maj všecky značky, co sou ochucený, ptž aj Gambáč se dělá s Citronem atp. ) jsou naprostá ideálka
Hani co ti ten Gulíšek provádí, že tu skoro nejsi?
Holky nestíhám, ale o víkendu vložím fotky. Zase jsem lítala po doktorech, Guliverovi se to vrátilo a pořád průjmoval krev. Teď bere nějaká další ATB a během půl dne je snad úplně v pořádku, krásná hovénka a ani kapka krve. Cpe se jak nezavřenej, přijímá návštěvy s obrovským nadšením, chodí za ním holčička od sousedů i sousedka....teď jsem čekala až usne a rychle jsem jela nakoupit, opět mě přivítal s takovou radostí.......Hezký víkend, užijte si počáska a přírody
chuďátko, snad bude brzo ok
ten Radler jsem teda neměla... ale zkusím
foto grilu a části zdi
ještě se vymění ten plot co je nalevo, bude ze stejných prken jako pergola na to vlítnem hned po víkendu.
a jeden král zahrady
Ahoj..omlouvám se, už sem tu dlouho nebyla, je toho nějak moc poslední dobou..ale musím se s Vámi podělit o dnešní perfektní zkušenost s očkováním Tequily..dneska v deset ráno jsem šla na veterinu, že chci naočkovat, tak mi naočkoval a šli jsme domu..doma koukám, psovi začala šíleně natýkat hlava, dýchal jako, když má každou chvíli umřít..tak jsem letěla zpátky, že má asi nějakou reakci na očkování...on mu s naprostým klidem píchl kortikoidy a že do dovu hodin to má přejít...takže jsem teď doma a já čekám a čekám a doufám, že pes bude v pořádku až po týhle šílenosti mi řekl, že nepoužívá českou vakcínu, ale nějakou francouzskou, ale žeby mi to dopředu řekl, že hodlá očkovat něčím, co ten pes nikdy nedostal..v očkováku má jasně napsáno, že dosud dostávala biocan a teď dostal nějaký eurican
já nevím, ale mě ten vet přiapdá jako naprostý pitomec
co mě zarazilo, že si za to , co způsobil ještě vzal další peníze...
Hani děkuju...však jsme tam byli naposled, už se budeme stěhovat..Už ho v životě nechci vidět, debila jednoho,pardon za sprostý slovo, ale nemůžu jinak..Tekouš už vypadá, že bude v pořádku, už vrtí ocasem a vzal si i namku..hlavičku má ještě trošku oteklou, ale hlavní je, že už normálně dýchá a je veselej..předtím fakt bylo vidět jak trpí, drbal si tu hubu, lítal sem tam, pořád se třepal a dýchla jak o život..opravud jsem měla strach, že o psa přijdu To jsem si vyčítala, že jsem vůbec na nějaký očkování šla, ráno byl pesan v pořádku a pak se mu kvůli mě stane tohle
Jo a na mé obavy, aby se mi neudusil tím otokem mi řekl, že nikdy neslyšel o tom, že by se pes mohl udusit následkem alergické reakce..Ten je fakt uplně mimo ten člověk...když se může udusit člověk následkem anafylaktického šoku(nebo jak se to píše..) tak co by nemohlo zvíře proboha... A to se minule zdál jako dobrý vet...teď mi psa pomalu zabil jen blbým očkováním..Ještě mi řekl, že má asi špatnou imunitu, když má takovou reakci..no bodejť by neměl reakci, když tu vakcínu nikdy nedostal!
tak kde jste všichni ??? tady je mrtvo ale ! co děláte ?
Na výcvikovém víkendu bylo fajn, pocvičili jsme, spousta psů a fajn lidi....
tunel nemusí být jen na běhání
Ahoooooooj!!!!
Holky tadyk vůbec nic nepřibylo!! Sem se těšila, jak si počtu a vono nič! Na zadek! Peti, Hani, úžo fotky, ale je jich smutně MÁLO!!!!
Aspoň 5x tolik jich má být, šup šup!!!
TAk víkend super? To je prima, a co altán, už komplet? A travička Peti? Roste?
Hani co Gulíšek? Jak roste? Jak zlobí? Jak se máte?
Holčičky já si užila takovou malou dovču, pěkně v "divočině" se štěndy, moc fajn, a taky samo byla práce, povinnosti, zábava, prostě moc a moc a nestíhám nic Ale to neva, su nabitá energií, tže bomba
Tak honem honem tuny fotek holky!!!
pergola hotová, dokonce i plot už máme, už jsme i 2x grilovali, vyfotím a koupila jsem si za odměnu i zahradní houpačku, je rozkládací a dají se z toho udělat 2 menší lůžka, přitom se můžeš i houpat
zahrada konečně vypadá k světu...
mě bylo jasné, že jsi v thau, když tady nic... že se někde touláš v přírodě
Indy si to užíval
tady trénujeme výstavy, jak dělat v kruhu, co nedělat, jaké jsou chyby atd...
je fakt, že chvílema se Indy mezi těma bernskýma ztrácel, jak barvou tak výškou
tady jsme zkoušeli vodit více psů, našeho a jednoho cizího... my byli ve skupině, kde byli spíš takové socializační hry, takže ne klasický výcvik, ale spíš výchova
Ahoj všem..
Peti krásný fotky a věřím že jste si to báječně užívali. Nevim proč ale když vidim BSP mám kopřivku Ale to nic.
Jinak taky sem si myslela že Maťa a každá z vás je někdy mimo domov.
Doufám že Ma´ta něco nafotila a přihraje fotečky taky.
Jinak Hanka - to je beztak klasika Gulíšek vládne a věřím že už bude pořádnej obřík. ( též se těším na fotky )
A já? Mimo utrženej stehení sval a auto pořád v opravně se vlastně nic nového neudálo
já BSP jako plemeno taky nevyhledávám, ale zase mají fajn majitele
tady se zrovna uvolnil pyl ze stromů, byla to docela síla, chudáci alergici
cos dělala, že sis utrhla sval?
Peti nádherný fotky! A náhodou mi nepřijde, že by se Indy ztrácel, ostatně taky ty BSP nemusím
Ten lesík tam za Indym na jedný fotce vypadá skvěle, plus voda, no je vidět, že jste se měli bájově
Což je nejdůležitější!
Na fotky altánku už se moc těším! Jste ho už aj pokřtili dvěma grilovačkama jo? Bomba! A jak se v něm griluje, líp než na tom původním místě, viď?
Stálo to za tu námahu, že?!
Čék má potom vždycky děsnou radost s toho, furt chodí a okukuje a prohlíží a kochá se....
Sabi teda, jak to, že autí ještě není? Taková doba Kámoš rozbil auto před pár dny, a fakt jako rozbil, to tvoje je škrábnutíčko oproti němu, a Mí zapracoval, a z 45 tisícové škody měl autí v cajku za 8 litrů během 5 dní
Holt Míťa no.... nikdo, krom mne samo, neb ho už znám, tomu nevěřil
Fotky nemám, netahám sebou foťák, když jedu sama se psama a Citrího nechávám někde trčet a dál jdeme pěcha, není na foťák už holt místo, ale ani ruce, nálada a dostatečná ochrana, aby se mu něco nestalo Nijak mě to ale ani nemrzí, z hlavy mi tyhle úniky do divočiny nikdo nevymaže
Tak Hanka je možná na tý chatě už s Gulíškem, není? Anebo u té kamarádky, jak psala.... no snad se objeví časem a dá nám tuny nových fotek a hlavně popíše, co a jak vyvádějí
Já toho mám furt moc, doháním kde co a zároveň nedoháním, nu prostě si jen tak vesele žiju O víkendu pořádá kámoš kulečníkovej turnaj, tak sem se přihlásila a možná vyhraju i pohárek, takovej maluškej, roztomilej
Ale spíš ne, jak se znám....
Kámošovo auto, mohl to být čelňák, ale stihl to strhnout na stranu, tže to dostalo přímou pecku o strom do boku, strom se zlomil Středovej sloupek, což je to nejhorší, narvanej dovnitř dobrých 30 čísel, plus samo hnutý dovnitř prahy, prasklý čelní sklo, oboje dveře doslova na odpis zmačkaný jak papír
Jemu se naštěstí nic nestalo.
Tady je to dobře vidět.
Mí samo nemá profi vybavení a dílnu, ale šikovný ručičky a hlavička dokáží taky hodně Tady se lehce vytahoval sloupek a prahy, pak se to takto nechalo a dovyklepávalo se několik hodin ručně
Koupili se dveře, samo na vrakáči, dneska se nevyplatí kupovat na auta pod milion cokoliv novýho, no a dle dveří se tvaroval sloupek a prahy a lemy, aby vše sedělo jak má, aby dveře dolíhali atd. Tadyk je už prah hotovej a zastříkanej bodynou.... Mí ho musel rozřezat napřed, a pak znovu spojit, vytvarovat, svařit....
A je to! Na to, v jakejch podmínkách se to dělalo, s jakým nářadím a technikou, spíš netechnikou, krásnej vůz, ne?
A to všici zatratili, že to nemá cenu, že to patří sešrotovat
Ještě to čelní sklo teďka vymění a to levý přední kolo, ptž ten disk je hnutej, jak dostal ranu, ale už v tom vesele jezdí do hokny a autí už zase vydělává peníze
Za odměnu se jeli všici zregenerovat a udělali si hasičské cvičení, neb závody se blíží
No auto se dělá postupně při další práci. Abych se z té ceny nesesypala...Jinak vypadá dost podobně, až nato, že je to od těch předních dvěří až po zadek no. Sice dveře byli šrábnuté..ale celá půlka auta jde taky doprdele. Radši mě tam nikdo nechce pustit, jelikož bych se asi zhroutila, kdybych to viděla takhle naporcovaný
Jinak Míťa? Starej dobrej Mí.... šikula šikovná!
to bych ani nepoznala, že to je z mobilu ! kdybys viděla mou kvalitu z mobilu
týýýjo, to je sranda rovnání toho sloupku To by mě nenapadlo, máš šikovnýho chlapa
Michal taky jezdí pro vše na vrakáč
kulečník mě vždy bavil, tak to is užiješ a co ty víš, nějakej maličkej pohárek za xxx místo
třeba za 3.
boží fotka Peti
No tak já kulečník taky miluju, kdysi jo, asi tak za c.a k. Polního Maršálka jo jsem ho hrávala špičkově, a to jako fakt, jenže jaksi roky letěj, není čas trénovat a nějak mi to nejde
Zkoušela jsem to a nic moc, tže mám pár dní na trénink, leč tím ty roky flákání nedoženu
Ale co co, jde tadyk o srandu, ne o nervy, tže si to hodlám užít a kdybych k tomu náhodou dostalo nějakej mini pidi pohárčíček za -10tý místo, taky se zlobit nebudu
Peti nafoť i tu houpačku, jsem na to dost zvědavá, taky o něčem vzdáleně přemýšlím na příští rok, tak ať se inspiruju
Sabi máš špatný opraváře čéče, taková doba a nic s toho To chce vyměnit personál
a přitisknout pár bankovek
Anebo si narazit arabskýho šejka
Jináč tu taky mám lazaret, samej kriplík Agbarovi zas hučí a chce svou milenečku Eframa
, Mú si nějak vytočila nohu a natáhla si úponovej sval, tže belhá o hůlce a Mí si zas frajer nachladil záda, ptž si nedá říct a následně si samo též natáhl sval, tže chodí jak posr.. a rychlostí tak závratnou, že co krok, to den
Všici si za všecko můžou ale sami, tož su na ně tvrdá a spíš naštvaná, než že je lituju
Kdyby poctivě cvičili, ne silově, ale tréninkově, jako já, a drželi se v teple a poslouchali moje rady, tak se jim to nestane
Jenže když je někdo sedící pecka, je to.... ale škoda slov, nebudu se zas čílit, už sem se pro ně načílila až až
Jako já sem si při včerejším tréninku kickboxu jenom zlomila nehýtek, a při dnešním běhu s Frííí druhej jo, což je NIC Takhle se "zraňovat" je zcela v pořádku
Sem to semky přece dávala, aj to psala, že Peti?!
Já teda nedělám úplně čistej kickbox, míchám to i s Muay Thai, přijde mi to totiž víc šitý na míru A Muay Thai není tak agresivní, je to právě spíš protahování a výdrž. Já u toho ale narozdíl od někoho ( že!!! ) vydržela, ptž sem chodila, ač nepravidelně, už dřív
Petíííí kde sou ty fotky altánu a houpačkýýý????
Sem dneska koupila za super, fakt super cenu, dva slunečníky, jeden s kloubkem a jeden bez Teďka ještě kde koupit sluníčko a 35°C
k nim, že
Mati asi o víkendu, až bude hezky, teď je teda pěkná zima, že se mi venku ani nechce pobývat a pro změnu děláme zas doma, stále nemáme ještě posuvné dveře, takže jsme se přesunuli s prací dom a ještě ke všemu naši dole bourají špajzku a budou tam mít novou koupelnu, takže budem ted zas pomáhat my jim s rekonstrukcí... my se asi nezastavíme
ale slibiju v sobotu budou fotky
dneska jsme na té nové houpačce našli klíště jak hrášek !! pravděpodobně si tam Indy chodí lehat a ono ho tam zrovna opustilo, na houpačce je i čmouha od tlap, takže mladej pán, jak mu mamka říká, si tam chodí dělat pohodlí
Tak jo, o víkendu to ale určo nafoť Páni to jste tedy akční, pořád budujete, ale ono je to zase fajný, mít furt nad čím přemýšlet, koumat, co vylepšovat a krášlit
Akorát si čék holt mákne no, ale lepší, než se nudit u telky s nohama hore a cpát se brambůrkama, no ne?
Tohle je záslužná, ač náročná práce, to domácí kutilství
Hihi tak Indy vám nechává na houpačce takový "dárečky" jo, darebák jeden nenááápadnej Tož co by trčel na holé, studené a tvrdé zemi, když se může hezky v měkkoučku houpičkat
Já zas mizím, sem jenom honem uvařila, obstarala štěnda a praskám dál Venku je teda ale šíleně, navíc ten ledovej vichr mě úplně trhá žíly, zmetek hnusná odporná, ať si táhne kamsi do Grónska laskavě
No super, v noci a ráno tu byl mráz jak blb -5°C a mám fazole, astry aj kaly ( všecko už bylo vvylezlé ) černý.... pochybuju, že se zmátoří Fakt nasr... s tímhle počasím
K víkendu přibyla další akce, tže 4 dohromady a jen dva dny na to Netuším, jak to budu zvládat, ale všude být musím, někde jako organizátor, jinde jako účastník, a všude jako ofiko fotograf a dokumentarista, tže foťák a kamera... jdu si nabrousit nožíky a sekyrky, abych se mohla naporcovat do aspoň 4 osob
Krásnej víkend všem
Holčičky všem hezký víkend, bohužel se mi nechtějí načíst obrázky. Rozvádím se, takže mám spoustu běhání, ale až to bude vyřízené, budu opět pravidelným návštěvníkem. Guliver je neobyčejný pesan, už si umí říct, když chce ven a řekla bych, že je i dost vyčůranej. Je s ním zábava a na procházkách se většinou nikam nedostaneme, protože ho každý muchlá a Guliver to také od každého vyžaduje. Náš vet je z něj úplně vedle, chodí se s ním mazlit hned jak ho vidí a ještě ho vyprovází až do recepce
Guliver je jediný pes, který nechce odcházet z ordinace, miluje celý personál a celý personál, jak slyší Guliver se na něj sesype a muchlá a muchlá.......
Tak se opatrujte
Tyjo Hani, tak to nezávidím...
Jinak to, že bude Guliver oblíbenec bylo nám všem jasné, ale že až takhle
Posílám fotku, co nám poslala tetka z nedávné procházky
Hani to je mi líto, ale drž se a užívej Gulivera
Moc hezké foto Sabi ten Gabo má hrudník jak tank ! Indy nemá zdaleka takový !
pár foteček ze zahrady - tady konečná pergola na místě
češeme a vlastně tady na tom plácku, kde je dlažba a stojí ted houpačka stála pergola předtím
a naše hawai na houpačce... tady je to rozložené a má to asi 110cm... Indy se tam dnes vyloženě cpal. přišli jsme od vody a on si tam suverénně vylezl jako že asi "povycházkový siesta"
a tady před boudou , to bylo ještě před vycházkou, byl nějak mrtvý... pak přijde od vody a ožije
díky Sabi ! jsme rádi že jsme tak učinili a výsledek nás moc uspokojuje
a už mi tam roste i travička, co jsem vysela, pravidelně taky zalévám po večerech
my dnes hodovali taky jak na nějaké oslavě, grilovali jsme pstruhy a zeleninu (paprika, cibule, brambory na kostičky) na grilu... výtečný... taky jsem se přežrala
To je teda drzoun Ale moc vám to slušákuje
No koukám, taky jste si dali do nosu. My měly snad všechno možný... Krkovičku, kuře, celerovej salát, kardinálův řez, pagáče, koktejl, víno, šampus, samej oříšek a brambůrka No hrůůůůza Sem jak demižon
Tady je sparing partnerka na procházce Bulmastifka Sindy
Ahooooj holčičky
Kde jste, co robíte?
Peti super fotky, moc ti to tam sluší, a nejlepší foto je, jak Indy oblizuje Míšu
To se fakt povedlo! A ta houpačka je úchvatná! Takovou bych taky brala!
Jen v tomhle počasí, vté zimě a tom všem vichru, si neužívám ani svých slunečníčků, natož houpačky, kdybych ji měla
Už mě to štve, to počasí, a to tak, že velmi....
Hani co ty s tím Gulíškem kde provádíš, že ani nenajukneš a nehodíš nám jeho foto???? Vždyť tak rychle vyroste a my se ani nepokocháme....
Tak a já zas musím letět.... od včera su zas mrzák, ta stejná noha co loni, kdy mi Bidíček zlomil na pravé noze ukazováček, tak mi včera Efram skalpoval vršek malíčku.... vlastně mám na něm "otevírací čepičku" do dost velké hloubky... O bolesti pomlčím, chůze je zajímavá, jízda v autě skoro nereálná, prostě na háááá.... ale snad to přiroste, páč kdyby ne, asi zešílím úplně
Jooo jinak turnaj v kulecu super, pro mě brambora, víc sem fotila, než hrála, ale první místo vyhrál kdo??? Jooo správně, příšernej Míťa
Krásnej víkend všem a pište a foťte ženský, bo vás bacím
Pro book: Klárka má asi frčák, ale myslím, že jinak je v pořádku snad, taky se jí chystám psát na email... asi už půl roku.... su ostuda.... tak ji kdyžtak písni, nebo zavolej, na webu myslím má i tel.
Ahoj holčičky, žiju
Mám teď docela dost málo času, jsem pořád někde v akci. Byli jsme s kámoškama na výstavě v Litoměřicích a všechny jsme konstatovaly, že vlastně opravdovým vítězem výstavy byl Guliver
Stály na něj doslova fronty, každý si ho chtěl pohladit, vyfotit, vyfotit s ním své děti i sám sebe včetně profesionálních fotografů . Lidi se ptali jestli je to ten z Tlusťocha a Jakea, kde se dá koupit, rozdala jsem kontakty na chovatelku....Byl to fantastický den. Guliver se ničeho nebojí, miluje lidi i psy, jenom je tak nezvykle pomalý když to srovnávám s Hubertem. Ale abych mu nekřivdila, když něco ukradne, tak je taky hodně rychlej při úprku. Doufala jsem, že se bude trochu bát vody, ale opak je pravdou, na procházce kolem potoka jsem musela neustále hlídat, aby tam neskočil, má asi pokyny od Huberta......Jinak, rozvod probíhá standartně, mám skvělou právničku a děti na své straně, takže jsem vlastně šťastná a konečně se cítím svobodná, jenom už se těším až se přestěhuju a budu mít za sebou všechno to odporné obíhání papírů, to je na tom snad to nejhorší
Hani huráááá, jsi tu! Ty fotečky jsou úžasný, jedním slovem DOKONALÝ!
Gulíšek je fakt nádhernej a kouzelnej k tomu, nedivím se, že jsou z něj všichni paf
Taky bych byla! Je fajn, že si užíváte naplno všeho, a s tím rozvodem je aspoň příjemný, že probíhá v normálu a děti jsou při tobě
Papírování holt dneska patří ke všemu, bohužel.... holt úřednickej stát no
Hlavně aby to šlo vše co nejlépe a nejrychleji a mělas už svůj klid a mohla se posunout dál
I když chápu, že máš frčák, přesto za námi najukni občas a fikni fotky, napiš jak se máš a tak, ju?
Peti a co ty? Ten altán je teďka na daleko lepším místě a získali jste tím spoustu volného prostoru, což je příjemný viď? Celá ta akce a námaha stála za to, je to o moc lepší, než to bylo původně
Já taky nějak nic nestíhám, ale malíček se hojí, tak aspoň už nejsu přikovaná k židli
Díky Mati, ty jsi samé zranění, jsi asi moc akční
manžel začal dělat problémy. tak jsem bez nálady, ale zítra jedeme se psama za jedním myslivcem do krásné hájenky, tak si užijeme přírody
Doufám, že si nezapomenu foťák........ Připadá mě, že ti Mí zhubnul, nebo se mýlím? Ale sluší mu to chlapovi jednomu
Tady kámoška vypouští "Krakena" abych ho mohla vyfotit
no já se vůbec nedivím, že každej Gulivera miluje... je k sežrání, hlavně na té fotce s tou kostí
takže vítězství bylo "doma"
já kulec nehrála.... pche 5 let snad, ale dřív jsme na něj chodili do jedné hospůdky tady, taky jsme chodili pravidelně na fotbálek, ale to už je taky dávno... já s Michalem jsme váleli - teda spíš on, já byla v jeho stínu, ale občas jsem taky něco chytla
s ním se vyhrávalo snadno.
holky taky máte všude tolik klíšťat? Indymu pořád něco tahám, ted už teda trochu méně, ale po tom Advantixu byl plný těch sviní a má po nich i bouličky pak jsem koupila Duowin a lepší, ale stejně...
Ahoj holčičky, Peti klíšťat je letos nějak moc, Guliver měl zatím jen jedno a to měl ještě funkční pipetu od chovatelky, teď jsem mu dala obojek Scalibr a zatím klid, ale pořád z něj nějaké lezoucí sundavám. Guliver byl na výcviku ohařů na vodní zkoušky. Všechny nás dostal do kolen, vlezl do rybníka jako první a tahal kachnu za krk z vody ven
Výstřelů se vůbec nebojí, on se do něj snad převtělil Hubert.....potom jsme byli ve staročeské hospodě v Dětenicích, možná jste o ní slyšely, je tam tma, jen pár svíček a drsný personál co se chová jako ve středověku. Gulivera si chtěli odnést a ugrilovat, ale potom neodolali a mazlili se sním. Když jse se usadili ke stolu, Guliver si lehnul vedle kámoše a celou dobu prospal, jenom na záchod šel se mnou abych mu náhodou nezmizela
Všude potkáváme lidi, co tohle zvíře ještě nikdy neviděli naživo, takže pořád říkáme, jak bude velký, kolik bude asi vážit a že mu jsou teprve třiapůl měsíce, že je to ještě mimino
Už vůbec nedělá loužičky doma, prostě si pro mě dojde a vede mě ke dveřím......pár fotek vložím, ale Peti a Mati, nesledujte kvalitu, já to prostě neumím....
Hnai ten se tak změnil !!!! ale je ještě krásnější, ani se nedivím, že se každej ptá a je z něj paf
snad i nepejskař by se do něj zamiloval ! změnila se mu dost hlava a ten hrudník má jak tank ! boží fotky
Hani a když jste byli na výstavě, vystavovali jste? budeš s ním jezdit? to je dojemný s tou vodou, jako by s něm fakt byl kus Huberta, nebo mu Hubert zezhora napovídá, co a jak, jak na tebe
v Dětěnicích jsme byli taky, ty ho teda parádně socializuješ bude otrkanej a zvyklej na všechno.
Indymu je přesně dnes 5 let, tak u nás byla s pátek jeho ségra a dostali dortík a my jsme grilovali, pár fotek
Ahooooj dětíííí
Vůbec nestíhám, nejen víkendy dnem i nocí , ale aj všední dny máme úplně nadupaný, pár hodin spánku a zas fofr
Akorát to nečasí je protivný no
Hani naprosto dokonalý fotky, moc jsem se pokochala a díky za ně! Gulíšek je vážně čím dál krásnější a pěkně masivní, taková malá stodola
Ale je vidět, že je pevnej a bude z něj mega svalopes
Je úchvatnej a fakt se nedivím, že i nepejskaři padaj na kolena
Škoda, že ti manžel dělá problémy, i tak je to všecko náročný, a ještě když to nejde v klidu, je to na hááá
Snad se umoudří....
Jj Míťa troška zhubnul, vzala jsem to do svých ruček, neb se mi rozpadá ( záda, loket, rameno.... ) a v jeho věku to nejde.... není se čemu divit, když se nehýbal tak, jak by měl ( čili nezrušit se jednou za měsíc dva, ale každej den pár minut lehkého fit cvičení ) a tož jsem to vzala do ruček a pokud jsem doma, kopu ho do zadku Sem mu říkala, že jestli s tím něco neudělá, sbalím mu batůžek, ptž opečovávat ho nehodlám dřív, než tak za 60-70 let
A to, jak Gulíšek aportuje a skáče do vody, mě nepřekvapuje, říkala jsem ti, že Hubýsek tě jen tak neopustí Ty "manuálky", co tu naši miláčci nechávají, jsou skvělá věc ( někdy teda, hrabání jam lvových do toho nepočítám
).
Peti překrásný fotek z narozek!!! A dodatečně moc MOC MOC GRATULUJEME K PŮLKULATINÁM
Hlavně to zdravíčko, ostatní se už nějak zvládne
Kdo přišel na nápad s těma bryndáčkama a čepičkama? To je úžasný prostě! Nemá to chybu!
Ale když vidím ty opatlaný ruce tím dortem, zvedá se mi kufr
Todlek já nemůžu, ty jejich sliny a patlání slintojídla, fuuuuj, jim to vždycky dám do misek a mizím, abych se nepoblila
Dávat jim to na rukách áááááááááááá
Ale věřím, že jim chutnalo, vypadá to nějak smetanově šlehačkový, je to tak?
Hihi Hani, je švanda, že když něco dělám ( stříhám živý ploty na vratkým žebříku s 20 kg nůžkama, běhám či koluju s Frííí, atd. atp. ) tak se paradoxně nezraním, ale jakmile nedělám nic a jen si tak JDU Z VENKU DOMŮ, ČI NAOPAK, tak padám ze schodů a su dobitá jak kůň, nebo mi pes zlomí prst na noze, nebo mi skalpuje pomale vršek malíčku na noze, či mě sejme a já sebou fláknu a rozmlátím se, nebo si jen při procházení rozříznu hlavu o plech na střeše a tak no Klasika, mám to všecko nějak naopak. Ono není umění se zranit při nějaké akci, ale je umění se totálka zrušit když nic neděláš
Tadyk fotka z jedné z mnoha akcí, co mám za sebou... Truckshow 2012, účastnili jsme se aktivně
Mimo jiné tam byla i soutěž v páce, co pořádá kámoš, tže se Míťa samo zúčastnil ( u čehož mu křuplo v tom lokti ), tady právě s kámošem, rozehřívací kolo
A kde je zbytek človíčků????
Marťa s Bertičkou, nevíte někdo, co s nima je? Jak se mají????
Soňa s pomíkem, co děláte Soni, malej roste? Nějaký fotky bys nám hodit mohla
A Evča proboha, kde ta se zatoulala???? Evčííííííí, jak se máš? Co kde vyvádíš? Zas honíš mamon?
A Sabina je kdeee??? Co Gabo? Amir?
Tak šup šup....
Kupodivu i přes děsivě deštivý den byla účast na Truckshow velká, jak samotných trucků, tak diváků Lécali tam letadla, vyhlídkové lety ve vrtulníku, prostě nuda nebyla
Spanilá jízda též neměla chybu, jen focení bylo skoro nereálný, v dešti
I takovýhle trucky tam byly Super krása, jen přebývajících pár desítek tisíc na účtě mi chybí že
Míťa mi lohl mou "hučku" ( nejoblíbenější klobouček ) a otočil ji styl á la námořní čapka a fikl si ju na kšiltovku ještě
Jooo na blbosti ho užije
A založte někdo nový téma jo?
Zrcadlo zrcadlo řekni mi, kdo je na světě nej....