Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2012 21:27
slaimer

XXX.XXX.219.19

Ahoj,
chci se zeptat, zda jste se setkali s chováním, se kterým mám teď problém u svého psa.

Jedná se o to, že jsem se se svým psem (výmar 4,5 roku) nastěhoval k přítelkyni, která má 10letou dceru. Jsou spolu kamarádi, vše bylo bez problémů, venčení, atd.. Pak ale pes začal večer vrčet, když přišla malá večer do obyváku, kde jsem ležel a spal. Bral jsem to tak, že mě hlídal. Nicméně časem se to stupňuje a už ani nemusím být v místnosti, aby pes začal štěkat a vrčet, pokud tam malá přijde. Přes den je to bez problémů, ale večer (a občas se to vyskytlo i ráno) pes reaguje takto podrážděně. Jednu chvíli to bylo v pořádku a teď se to zase vrátilo.

Netušíte, kde by mohl být problém? Případně jak toto chování změnit? Co se týče toho, že by psa týrala, nebo mu nějak ubližovala, tak si myslím, že tato možnost tam není. A přes den se chová pes normálně a bez problémů malou respektuje. S dětma obecně problém taky nemá, nijak je neprožívá, ale respektuje a zase, ublíženo mu (pokud můžu soudit) nikdy nebylo.

Předem díky za názory a nápady, jak situaci zlepšit.

24.4.2012 08:44
czizecka

XXX.XXX.250.207

slaimer napsal(a):
Ahoj,
chci se zeptat, zda jste se setkali s chováním, se kterým mám teď problém u svého psa.

Jedná se o to, že jsem se se svým psem (výmar 4,5 roku) nastěhoval k přítelkyni, která má 10letou dceru. Jsou spolu kamarádi, vše bylo bez problémů, venčení, atd.. Pak ale pes začal večer vrčet, když přišla malá večer do obyváku, kde jsem ležel a spal. Bral jsem to tak, že mě hlídal. Nicméně časem se to stupňuje a už ani nemusím být v místnosti, aby pes začal štěkat a vrčet, pokud tam malá přijde. Přes den je to bez problémů, ale večer (a občas se to vyskytlo i ráno) pes reaguje takto podrážděně. Jednu chvíli to bylo v pořádku a teď se to zase vrátilo.

Netušíte, kde by mohl být problém? Případně jak toto chování změnit? Co se týče toho, že by psa týrala, nebo mu nějak ubližovala, tak si myslím, že tato možnost tam není. A přes den se chová pes normálně a bez problémů malou respektuje. S dětma obecně problém taky nemá, nijak je neprožívá, ale respektuje a zase, ublíženo mu (pokud můžu soudit) nikdy nebylo.

Předem díky za názory a nápady, jak situaci zlepšit.

Trochu si to tam přivlastnil a on určuje, kdo tam může být a kdo ne a jelikož malá je "pod ním" tak jí to dává pěkně sežrat. Psa bych z obýváku při jakémkoli náznaku agrese vyrazila a to bez milosti. Mě pes vyjet nebo jen zavrčet na dítě, tak dostane takovej sprdung že by čuměl dva dny

24.4.2012 09:57
rude

XXX.XXX.13.149

přesně tak, okamžitě ho vykázejte pryč... je možné, že se mu to v ten moment nebude líbit ani od vás a pokud ano, tak to bohužel jen povtrzuje tento názor... musíte mu ukázat, že on je ten poslední, ne předposlední člen smečky. Že to je jen večer/ráno bych přisuzovala tomu, že chce mít svůj klid po celém dni, odpočívat a prcek ho ruší, proto tak reaguje. A jako výš postavený na to má nárok :-(

24.4.2012 10:58
czizecka

XXX.XXX.250.207

Přesně tak, chce mít svůj klid, ale je to ON kdo má tedy odejít a najít si jiné klidné místo, když mu dcera vadí. Měli byste na tom zapracovat a to co nejdřív

24.4.2012 11:32
hankaapes

XXX.XXX.152.48

Pesan je trochu rozhozený že jste se sestěhovali, i on potřebuje nějaký čas. Já bych spíš místo vyhození psa do jiné místnosti mu zakázala vrčet, vždyť je to výmar a jestli se nemýlím, máte i zkoušky, takže zákazový povel by měl stačit, event. ho zadaunovat Taky bych nechala holčičku aby psa krmila, dávala mu dobrůtky. Můj výmar se takhle skamarádil se spoustou dětí, i když je pravda, že je znal od malička kdy i on byl štěně. Zatím je pro něj holčička vetřelec, s kterým se musí dělit o přízeň pána. Ale je to případ od případu, jenom se bojím, že pokud ho vykážete pryč bude se vztah zhoršovat. Držím palce.

24.4.2012 12:37
czizecka

XXX.XXX.250.207

Nemyslím si, že by tady zákazový povel stačil. Já bych ho vykázala a za chvíli zavolala, kdyby se choval slušně, nechala bych ho tam. Nechala bych holčičku, aby ho tam "pozvala", aby to bylo v její režii. S tím krmením bych to určitě taky tak udělala, ať ho krmí ona (těžko ho bude venčit, výmar má docela sílu), češe ho a stará se o něj... Zákazovým povelem se podle mě naučí jen nevrčet v přítomnosti pána.. ale je to opravdu těžké takto na dálku, záleží na povaze psa atd..

Přidejte reakci

Přidat smajlík