Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2012 14:13
aurinka

XXX.XXX.246.22

Dobrý den,
moc vás prosím o radu.Máme zájem o štěndo ve věku 11 měs z chovné stanice s PP.Máte prosím někdo zkušenost se štěndy v tomto věku nejlépe tohoto plemene?Cane corso.Jde mi o zkušenosti jak si štěndo zvyká na novou rodinu apod.Moc děkuji:-)

7.6.2012 15:13
kolemjdouci2

XXX.XXX.93.76

aurinka napsal(a):
Dobrý den,
moc vás prosím o radu.Máme zájem o štěndo ve věku 11 měs z chovné stanice s PP.Máte prosím někdo zkušenost se štěndy v tomto věku nejlépe tohoto plemene?Cane corso.Jde mi o zkušenosti jak si štěndo zvyká na novou rodinu apod.Moc děkuji:-)

To strašně záleží na tom, jak se mu doteď věnovali a co má za sebou. Pokud bylo celých 11 měsíců odstrčené někde v kotci, případně pokud bylo třeba vrácené předchozím majitelem, který ho týral, tak bych do toho asi neměla odvahu jít. Ale pokud doteď vyrůstalo normálně v rodině, kde se mu věnovali, tak vcelku nevidím problém.
Řekl chovatel, proč je štěně v jedenácti měsících ještě u něj?

7.6.2012 20:03
aurinka

XXX.XXX.246.22

Mluvila jsem s majitelem chovné stanice,neříkal má ještě 2 pejsky v tomto věku.
http://www.greslo.cz/index.htm
Nevím proč zůstavají některá štěnata u majitelů déle a nemohou je udat do nové rodiny

8.6.2012 07:34
inusanka

XXX.XXX.175.11

Hodně bych se ptala na socializaci, brala jsem si fenečku obřího plemene v osmi měsících ze dvora, byli jsme vlastně třetí majitel, mám s tím plemenem zkušenosti a trvalo určitě rok, než bylo všechno jakž takž v pořádku. Máme ji skoro dva roky a i když jsme s ní hodně, pokud jsme doma je s námi, občas narazím na věc, která by se mnohem lépe řešila se štěndem. Navíc 11 měsíců je u obříků doba, kdy opravdu jsou na provaz, ono mít puberťáka konkrétně u nás skoro 60 kg není až taková sranda. Já bych si to rozmyslela, je to na celý psí život, když si to vychováte od štěnda, sklízíte potom plody své práce.

8.6.2012 07:46
aurinka

XXX.XXX.246.22

Moc děkuji.Štěndo zůstává stále u chovatele,nemělo žádné majitele.Stále nad tím přemýšlím chtěla bych pomoct dušičce kterou nikdo nechce z důvodu vyššího věku.Navíc chcem štěndo(fenečku) s PP a rodiče má výborné.

8.6.2012 08:00
kobroor

XXX.XXX.41.2

Třeba si jí nechali, protože vypadala nadějně a čekali, co z ní vyroste.. Nemusí to nutně znamenat, že jí nikdo nechce. Zajela bych se tam podívat, kde žije a jak se chová a poptala, co s ní dělali (socializace) a podle toho rozhodla.

8.6.2012 08:10
aurinka

XXX.XXX.246.22

určitě jedem se dnes za ní podívat povídal nám o povaze apod.Hodím pak fotečku a napíšu dojmy;-)

8.6.2012 09:27
floyd

XXX.XXX.70.116

aurinka napsal(a):
určitě jedem se dnes za ní podívat povídal nám o povaze apod.Hodím pak fotečku a napíšu dojmy;-)

Také dbejte nato, aby se pod pojmem "zvyklá na psy" nejednalo jen o psy, které má malá doma. V tomto věku by měla být mimo jiné již dostatečně seznámena i s naprosto cizími psy všech druhů a velikostí.

9.6.2012 12:37
terisek

XXX.XXX.228.235

floyd napsal(a):
Také dbejte nato, aby se pod pojmem "zvyklá na psy" nejednalo jen o psy, které má malá doma. V tomto věku by měla být mimo jiné již dostatečně seznámena i s naprosto cizími psy všech druhů a velikostí.

Myslím si, že pán z chovatelské stanice Grešlo nemohl pejsky prodat, proto je tam má tak dlouho ..

9.6.2012 14:00
aurinka

XXX.XXX.246.22

terisek napsal(a):
Myslím si, že pán z chovatelské stanice Grešlo nemohl pejsky prodat, proto je tam má tak dlouho ..

Ano máte pravdu.Prý o štěnda tohoto plemene nebyl až takový zájem a i cena byla vyšší.Každopádně jsme si štěndo koupili.Sice už 12 měsíční ale zvyká si na nový domov a okolí velmi dobře.Bojí se ano má strach z nových podnětů(já jen doufám,že to brzy bude dobré a bude se radovat ),ve stanici byla veselá.Ani nás neuvítala štěkotem ale mazlivým chováním.

9.6.2012 19:43
terisek

XXX.XXX.228.235

Tak snad to zvládnete a caník bude za nějakou dobu ready :-) Sama mám fenku Cane Corso, mám jí od štěňátka, socializovala jsem jí jak se dalo, ale nepomohlo to smajlík Bylo mi řečeno, že je to genetikou .. její vrhová ségra dělá canisterapii, je to fakt co kus to originál. Držím vám moc palce, aby se fenka aklimatizovala a brzy byla úplně v pohodě:-)

10.6.2012 10:47
aurinka

XXX.XXX.246.22

terisek napsal(a):
Tak snad to zvládnete a caník bude za nějakou dobu ready :-) Sama mám fenku Cane Corso, mám jí od štěňátka, socializovala jsem jí jak se dalo, ale nepomohlo to smajlík Bylo mi řečeno, že je to genetikou .. její vrhová ségra dělá canisterapii, je to fakt co kus to originál. Držím vám moc palce, aby se fenka aklimatizovala a brzy byla úplně v pohodě:-)

Stále je to lepší a lepší ale trápí mě,že se nemůže pořádně venku vyčůrat.Chodím s ní na procházky dlouhé a opravdu jen za den se vyčůrá jednou :-(.
Jaké máte trápení s Caníkem v jejím chování?

12.6.2012 08:26
terisek

XXX.XXX.7.2

Jestli si spíš můžeme psát maily? Můj mail: meda.terka@seznam.cz:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík