Zdravím všechny.. Máme doma 3 měsíční štěně fenky Rhodeského ridgebacka.Malá se neustále drbe a okusuje. Po těle se jí objevují jakoby štípance a drobná krupička na krku, u tlamičky pod očima.. Vet vyloučil alergii, (že je to prý ještě brzy, aby se nějaká alergie ukázala) a víceméně i nějakou potvoru (jako blechu, nebo svrabíka)..Dostala kapku proti klíšťatům a blechám a teď ještě Advocate, ale drbání neustává. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Moc díky a přeji fajn víkend.
equitana
napsal(a):
Zdravím všechny.. Máme doma 3 měsíční štěně fenky Rhodeského ridgebacka.Malá se neustále drbe a okusuje. Po těle se jí objevují jakoby štípance a drobná krupička na krku, u tlamičky pod očima.. Vet vyloučil alergii, (že je to prý ještě brzy, aby se nějaká alergie ukázala) a víceméně i nějakou potvoru (jako blechu, nebo svrabíka)..Dostala kapku proti klíšťatům a blechám a teď ještě Advocate, ale drbání neustává. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Moc díky a přeji fajn víkend.
Alergie ještě ne, ale nesnášenlivost něčeho už se může projevit i v tomto věku. U nás to bylo na krmení. Vyměnili jsme a byl pokoj. Drbala si hlavně uši.
Od narození je a není.. Když se prckové narodili, byli v bytě do 3. týdne, pak do odběru majitelů byly na zahradě u rodičů, pak jsme si ji vzali opět do bytu.. Začínám mít podezření na trudíkovitost.. Bylo mi vynadáno v jiné diskuzi, že jsme malé zatížili organismu najednou očkováním, kapkou proti parazitům (klíšťata, blechy), šampon a zase kapka proti parazitům (tentokrát proti srdečním červům, svrabu, blechám).. Ale to vše nám naordinovala veterinářka, tak počítám s tím, že to tak asi má být. V pátek máme jet na 3. očkování a vzteklinu, máme vyfasovat další pipetu Advocate, tak doufám, že tentokrát doktorka malou pořádně prohlédne a popř. vezme vzorek kůže.
Nic se neděje :) Lidi dneska krmí čimkoli a jen aby uštřili, ale takový případ nejsem. :) chci pro holky jen to nejlepší a co jsem četla, tak purina patří mezi lepší krmiva. Pamlsky dostává sušené kůže, sušené maso a uvědomila jsem si, že jsem ji před pár týdny dala malý kousek syrového kuřecího masa a nebylo přemražené jen chlazené.
Může se drbat tak 3 týdny, ale za posledních 14 dní se začaly objevovat jakési pupínky nebo nevím, jak bych to popsala. Na krku má krupičku, teď už to jsou spíše stroupky, jak se škrabe, tak cca 2 cm po očima má rozdrbané stroupky, sem tam je má i u papuly, dneska se jí "pupínkama" osypala hlavička, ale to si nedrbe a okusuje se. Máčím jí to řepíkovým čajem a řekla bych, že drbání není takové.
Jezdíme na kliniku, kde se střídá více doktorů, takže určitě není problém se obrátit na někoho jiného. V pátek budu chtít, aby vet vzal vzorek kůže. Všechno směřuje k demodexu. Příznaky a to jak to vypadá a akorát se drbe a tím si to roznáší. Měli bysme dostat šampon a snad nějaký postřik. Prý to je to časově i finančně náročně, ale hlavně, aby to pomohlo.