Jedno ucho stojí víc než druhé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2012 16:03
beránková

XXX.XXX.236.59

Ahoj,
nedávno jsem si všimla že mojí pětiměsíční fence BOC stojí jedno ucho více než to druhé.
Nevíte jestli se s tím dá ještě něco dělat, nebo už je pozdě ?? Popřípadě jak by se to dalo udělat.

Budu vám strašně vděčná za jakékoliv rady :-))

12.7.2012 19:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

beránková napsal(a):
Ahoj,
nedávno jsem si všimla že mojí pětiměsíční fence BOC stojí jedno ucho více než to druhé.
Nevíte jestli se s tím dá ještě něco dělat, nebo už je pozdě ?? Popřípadě jak by se to dalo udělat.

Budu vám strašně vděčná za jakékoliv rady :-))

V 5 měsících pes ještě přezubuje, a to padají uši i psům, kterým už hezky stály, takže to není žádná tragédie, a určitě to jde řešit. U bordery je to složitější jenom o to, že nemají pevně daný tvar a "stojatost" ucha, jak je to u ostatních plemen - tam se prostě ví, jak má ucho vypadat, a podle toho se vylepí buď nahoru, dolů, dozadu, nebo se zatíží špička. U BOC musíte odhadnout jaký je bude mít v dospělosti, a vylepovat tak aby je pak měl obě stejné. Zkuste sem dát fotku

13.7.2012 13:02
beránková

XXX.XXX.40.64

Inspektor Pišišvor napsal(a):
V 5 měsících pes ještě přezubuje, a to padají uši i psům, kterým už hezky stály, takže to není žádná tragédie, a určitě to jde řešit. U bordery je to složitější jenom o to, že nemají pevně daný tvar a "stojatost" ucha, jak je to u ostatních plemen - tam se prostě ví, jak má ucho vypadat, a podle toho se vylepí buď nahoru, dolů, dozadu, nebo se zatíží špička. U BOC musíte odhadnout jaký je bude mít v dospělosti, a vylepovat tak aby je pak měl obě stejné. Zkuste sem dát fotku

Dobře, děkuji za radu. Je to tak o 3cm. Zítra přidám fotku :-)

13.7.2012 19:06
beránková

XXX.XXX.40.64

nejde mi to vyfotit :P.
Ale zítra jedeme za chovatelkou, tak se jí zeptám jestli s tím nemá nějaké zkušenosti. a 16 jdeme na očkování, tak se když tak zeptám tam....

Přidejte reakci

Přidat smajlík