Pasení- jak to naučit ? XD

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2012 18:26
beránková

XXX.XXX.30.117

Ahoj,
pře chvílí ( než začalo pršet ) jsem zkoušela se svojí malou borderkou pást ovce. Jsme totiž u babičky a ta dvě má.
Ale zaprvé, oni z ní nemají vůbec respekt a vůbec, ona je prostě bere jako psi. Pak sem si vzala dlouhý klacek a jako že jí tím zkusím navádět. Nic, bez úspěch. Prostě nevím jak ji to mám naučit smajlík

Pomůžete mi prosím ?? Já si s tím prostě nevím rady .......

15.7.2012 19:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

beránková napsal(a):
Ahoj,
pře chvílí ( než začalo pršet ) jsem zkoušela se svojí malou borderkou pást ovce. Jsme totiž u babičky a ta dvě má.
Ale zaprvé, oni z ní nemají vůbec respekt a vůbec, ona je prostě bere jako psi. Pak sem si vzala dlouhý klacek a jako že jí tím zkusím navádět. Nic, bez úspěch. Prostě nevím jak ji to mám naučit smajlík

Pomůžete mi prosím ?? Já si s tím prostě nevím rady .......

vlohy pro pasení jsou vrozené, a pokud je pes nemá, tak se můžete postavit na hlavu, a stejně ho to nenaučíte. Když je má, tak má sám o ovečky velký zájem, má tendenci je obíhat, hlídat a "manipulovat s nima" - u bordery s typickým hypnotizováním očima a "přikrčeným" držením těla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2012 20:28

Co je to " malá " ?

15.7.2012 20:57
beránková

XXX.XXX.30.117

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co je to " malá " ?

no jako že má pět měsíců

15.7.2012 21:00
beránková

XXX.XXX.30.117

Inspektor Pišišvor napsal(a):
vlohy pro pasení jsou vrozené, a pokud je pes nemá, tak se můžete postavit na hlavu, a stejně ho to nenaučíte. Když je má, tak má sám o ovečky velký zájem, má tendenci je obíhat, hlídat a "manipulovat s nima" - u bordery s typickým hypnotizováním očima a "přikrčeným" držením těla.

Její rodiče aktivně pasou, ale ona si s těma ovečkama prostě chce hrát :-)
Ovečky máme teda jenom dvě a jedna je ještě malinká. Ta z ní má respekt, ale ta velká se chová jakoby nic :P

15.7.2012 21:29

Sežeňte si knížku Radko Loučky Pasení se psem. Je to metodická příručka výcviku pasení. V 5 ti měsících je štěně příliš malé na to, aby se ho lekla dospělá ovce, ještě ke všemu když u sebe má jehně ( jestli jsem to dobře pochopila ). Snad kdybyste ovci rozpohybovali a hnali vy, tak by se mohla přidat. Lepší by bylo, kdybyste ji vzali k ovcím s jinými dospělými psy, kteří už umí.

16.7.2012 07:04
ellesime

XXX.XXX.213.13

No a nebylo by lepší si někam na trénink zajet? Já Vám nevím, ale kdybych nebyla zkušená, tak bych se do toho jen tak nevrhala, abych nenadělala zbytečně chyby a nenaučila spíše zlozvyky, ale to je na každém :-)

16.7.2012 07:45
danurba

XXX.XXX.244.8

Na ovce chodí několik lidí, co pasou se psy, zkuste se zeptat tam

16.7.2012 09:07
beránková

XXX.XXX.30.117

ellesime napsal(a):
No a nebylo by lepší si někam na trénink zajet? Já Vám nevím, ale kdybych nebyla zkušená, tak bych se do toho jen tak nevrhala, abych nenadělala zbytečně chyby a nenaučila spíše zlozvyky, ale to je na každém :-)

A vy někoho takového znáte ? Já teda ne XD

16.7.2012 09:32
ellesime

XXX.XXX.213.13

beránková napsal(a):
A vy někoho takového znáte ? Já teda ne XD

kdyby jste nebyla líná, tak si na webu najdete, kdo provádí tréninky u ovcí. Já sama dojíždím k ovcím 200km od nás tam a pak zpátky, jen aby jsme mohli zatrénovat :-)
Jinak instruktory si najdete zde: www.paseni.unas.cz

16.7.2012 21:41
beránková

XXX.XXX.30.117

No jo, ale já sem teď na dovolené u známých co mají dvě ovce. Tak sem si to chtěla s Angee chtěla jenom vyzkoušet.
Zabijte mě za to ....smajlík

17.7.2012 13:26
tlapinka

XXX.XXX.116.7

Proč by Vás kdo zrovna zabíjel? Prostě v této situaci: borderka je štěně / dost mladé na tyto pokusy /, Vy o pasení nic nevíte, ovce neumějí reagovat na psa / navíc matka brání jehně / ....NENÍ ŽÁDNÉ řešení po netu a chce to začít někde jinde a jinak. Takže máte tyto možnosti: najdete si někoho, kdo o tom něco ví, má ovce, zkušenosti atd. nebo si psa zkazíte- ovce ho třeba napadne a pak už nemusíte jezdit nikam.smajlík

17.7.2012 15:19

No jo, jenže paní má to zázračné plemeno, které umí všechno, tak jak to, že její 5. měsíční štěně nepase ? Asi o pasení moc zájmu nemá, je to tak, jak to napsala. Je na dovolené a ejhle mají tam ovci, tak hurá, ať ta naše malá ukáže, co v ní je !

Přidejte reakci

Přidat smajlík