Ahoj, diskuzi a prispevku na tema granule je strasne mnoho. Napadlo me vsak zalozit tema zamerene na vkladani fotek konkretnich druhu granuli, ktere tu jsou vsude zminovany.
Ja si dovolim zahajit temi, ktere mam doma - tzn. Orijen Dog Adult
Pozn. k chuti - mirne nahorkly ocas (po zkrmeni cca 10kg nasemu NO uz prilis nejedou) = v tuto chvili zacineme zkouset TOTW High Prairie (bude na dalsi fotce)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta fotka s korunou pro porovnání je dobrý nápad.
Dog lovers gold. Diskuzi "před" bychom měli, tak už nám chybí jen ta "po". Samozřejmě s patřičnou fotodokumentací
sice později, ale přece...
Je to Brit Care Salmond and Potato
až najdu kabel k připojení foťáku s počítačem přidám kvalitnější a porovnání
antis
napsal(a):
Kdyby bylo foto některých z těchto druhů,..
BRIT Care Adult Medium Breed Lamb & Rice,
BRIT Care Activity All Breed
BRIT Care Salmon All Breed
Brit Care Activity, když do nich hrábnete jsou takové mastné, ale nám vyhovujou, krmíme převážně masem ale když se mi pes podělá a dostane tyhle granule tak je zase OK, přitom by člověk čekal, že to tak spíš nebude :)
davidka
napsal(a):
Calibra Adult Medium Breed - Chicken + rice formula (hypoalergenní)
Fotka se nechce vložit, další pokus - Calibra...
Zdravím, momentálně se poohlížím po granulích pro štěnata a březí fenku. Mám ale hodně požadavků :-D musí být opravdu mini (štěnata trasličího plemene cca do 2kg v dospělosti) fena nesmí kuřecí maso a ryby nežere. Běžně krmíme barfem plus brit care nebo trainery(jsou to granule co mi bez problému žere třeba acanu mi žrát nechtěla), chtěla jsem odchovávat za pomocí traineru fitness ale zmenili řadu na fitness3 a ta už se mi složením nelíbí a britky jsou velké. Přidávám fotku jak jsou velké mini granulky jestli Vás někho neco napadne budu ráda i za fotku :-) Na levo trainer ftiness rabbit and rice, na levo fitness 3 .
tibetak

XXX.XXX.14.4
tibetak

XXX.XXX.14.4
tibetak

XXX.XXX.14.4
vvikki
napsal(a):
Zdravím, momentálně se poohlížím po granulích pro štěnata a březí fenku. Mám ale hodně požadavků :-D musí být opravdu mini (štěnata trasličího plemene cca do 2kg v dospělosti) fena nesmí kuřecí maso a ryby nežere. Běžně krmíme barfem plus brit care nebo trainery(jsou to granule co mi bez problému žere třeba acanu mi žrát nechtěla), chtěla jsem odchovávat za pomocí traineru fitness ale zmenili řadu na fitness3 a ta už se mi složením nelíbí a britky jsou velké. Přidávám fotku jak jsou velké mini granulky jestli Vás někho neco napadne budu ráda i za fotku :-) Na levo trainer ftiness rabbit and rice, na levo fitness 3 .
Napadají mě Canine Caviar, ty jsou nějak takhle malinké a mají víc receptur, které by vašim požadavkům vyhovovaly - ovšem jsou hodně drahé (troufám si říct předražené)...
Tak se mi podařilo nafotit tři druhy granulek, ostatní případné vzorečky nemám otevřené ... Korunu jsem bohužel v celým baráku nenašla, českou, tak jsem tam dala dánskou. Je ale úplně stejně velká, tak to neva.
Earthborn Holistic Primitive Natural (vlevo) vs Natural Balance jehněčí a rýže (vpravo)
- obrazek z webu
tibetak

XXX.XXX.14.7
Zrovna tak vypadají Hill´s I/D
FRISKIES Junior s kuřetem a přidanou zeleninou 500 g
friskies.cz/puppy/junior.aspx
Analytické složky
Protein 28,0 %
Oleje a tuky 14,5 %
Popel 7,0 %
Vláknina 2,0 %
Složení a doplňkové látky
Obiloviny (4 % kukuřice), maso a vedlejší výrobky živočišného původu (4 % kuřete), bílkovinné extrakty rostlinného původu,oleje a tuky, vedlejší výrobky rostlinného původu, cukry, minerální látky, zelenina (0,5 % zeleniny).
DOPLŇKOVÉ LÁTKY: Nutriční doplňkové látky: mg/kg: Fe (E1): 160; I (E2): 1,8; Cu (E4): 13; Mn (E5): 48; Zn (E6): 160; Se (E8): 0,14; vitaminy skupiny B: 175; m.j./kg: Vit A (E672): 32 240; Vit D3 (E671): 990; Vit E (E307): 130. S barvivy, antioxidanty a konzervanty.
Kdysi jsem zkusil Friskies kvůli ceně, jen tak. Psi ho žrali, ale u 2 z mých 3 psů se objevila alergie na některou ze složek těchto granulí. Vet. říkal, že pravděpodobně z obilnin. Po přechodu na jinou značku se vše během několika dnů vrátilo do normálu. Proto se už takovýmto levným granulím vyhýbám. Ono je to už vidět na stolici psa - pokud dostane nekvalitní granule, vyjde toho z něho mnohem víc a je to světlejší barvy, tzn. nedá mu to tolik.
Artemis Fresh Mix Medium/Large Breed Puppy
Zajimave ze velice rychle se po navlhceni rozpadaji - na pytlu je napsane ze maji byt navlhceny max 30min.
Exkrementy zajtím mají stejnou barvu jako granule.
broulikj
napsal(a):
Ahoj, diskuzi a prispevku na tema granule je strasne mnoho. Napadlo me vsak zalozit tema zamerene na vkladani fotek konkretnich druhu granuli, ktere tu jsou vsude zminovany.
Ja si dovolim zahajit temi, ktere mam doma - tzn. Orijen Dog Adult
Pozn. k chuti - mirne nahorkly ocas (po zkrmeni cca 10kg nasemu NO uz prilis nejedou) = v tuto chvili zacineme zkouset TOTW High Prairie (bude na dalsi fotce)
Podobny problem s rozdilnymi granulemi jsem resila na anonymce s TOTW Pacific stream canine. Stejne vypadajici pytle z ruznych obchodu (Zoofast, Zoohit) a granule vypadaly dost odlisne... Uz jsem i napsala vyrobci - nechal si poslat fotky a asi to dal neresi, uz se neozvali. Ted jsem dala dotaz na oddeleni zemedelske inspekce, tak jsem zvedava, co mi odpovi
A tady je ten rozdil videt lepe... TOTW Pacific stream canine - tmavsi a lesklejsi Zoohit, svetlejsi Zoofast. Jediny rozdil v pytlich byl v hmotnosti, ale to by nemelo mit vliv.
wrutovo
napsal(a):
Nemůže to být jen jinou šarží?
No, ja se v tom moc nevyznam, ale predpokladam, ze jina sarze ma presto stejne slozeni, jake je deklarovane na obale, takze by ty granule mely vypadat stejne... A ne aby jedny byly tmave a leskle a druhe svetle a matne. Ty svetle ve me probouzi pocit, jako by nebyly uplne bezobilne. Jenze, jak to obycejny spotrebitel zjisti...
peťa90

XXX.XXX.137.238
Dobrý večer,
měla bych takovou otázku. Normální člověk to tedy pozná z fotky, ale já bohužel :-D mohl by mi někdo napsat, zda jsou Earthborn holistic granule větší než granulle taste?
Acana Lamb & Okanagan Apple - nové složení - bezobilná hypoalergenní receptura.
tchorik
napsal(a):
Podobny problem s rozdilnymi granulemi jsem resila na anonymce s TOTW Pacific stream canine. Stejne vypadajici pytle z ruznych obchodu (Zoofast, Zoohit) a granule vypadaly dost odlisne... Uz jsem i napsala vyrobci - nechal si poslat fotky a asi to dal neresi, uz se neozvali. Ted jsem dala dotaz na oddeleni zemedelske inspekce, tak jsem zvedava, co mi odpovi
V nějakém vlákně tady na IFauně jsem v souvislosti s hodnocením granulí TOTW četla, že se začaly vyrábět pro Východní evropu někde v Polsku, a že tyto vyrobené v Evropě prý kvalitativně hodně pokulhávají za těmi americkými. Vzhledem k tomu, že internetový obchod ZOOFAST je polský a zboží je odesíláno ze skladů v Polsku, zatímco ZOOHIT je němecý obchod tak bych tušila možná problém zda. Prostě poláci expedují ty vyrobené u nich pro Východní evropu no a Němci ty originál.Bylo by to logické, protože už někdo zde na diskusi se zmiňoval, že ty vyrobené pro Východní evropu jsou v receptuře trochu ošizené.Když k tomu pořidám zkušenosti s polskými výrobci lidských potravin tak u těch zvířecích si už vůbec nedělám iluze...
Felow
napsal(a):
V nějakém vlákně tady na IFauně jsem v souvislosti s hodnocením granulí TOTW četla, že se začaly vyrábět pro Východní evropu někde v Polsku, a že tyto vyrobené v Evropě prý kvalitativně hodně pokulhávají za těmi americkými. Vzhledem k tomu, že internetový obchod ZOOFAST je polský a zboží je odesíláno ze skladů v Polsku, zatímco ZOOHIT je němecý obchod tak bych tušila možná problém zda. Prostě poláci expedují ty vyrobené u nich pro Východní evropu no a Němci ty originál.Bylo by to logické, protože už někdo zde na diskusi se zmiňoval, že ty vyrobené pro Východní evropu jsou v receptuře trochu ošizené.Když k tomu pořidám zkušenosti s polskými výrobci lidských potravin tak u těch zvířecích si už vůbec nedělám iluze...
Odkud mi tedy třeba doporučíte objednávat TotW?

Zkuste z granule.cz.
loolucy
napsal(a):
Www.granule.cz
Firma p. Radka urcite nevozi ani nebere granule z Polska...
loolucy
napsal(a):
Toho ZOOHITU bych se také nebála, možná ještě méně než Granule.cz. Ne, že bych něco měla proti tomuto eshopu, granule(značky) prodává veskrze kvalitní, spíš bych asi pochopila, že mu bude(coby "východoevropskému" prodejci) dodavatel nabízet tu "východní" variantu.
Annamaet Grain Free Manitok – jsou stejně velké jako Canine Caviar Lamb & Pearl.
Felow
napsal(a):
Nic ve zlem, ale jak na 100% víte, že NĚMCI ceske zákazníky nesidi ? Muzou mit klidne dvě hromady granulí v pytlích - lepší a ty horší z Polska a prodávají to jako originál z Ameriky.
Známa, které manžel kamionak, vozí konzervy a granule z Německa, tak tam mají přistavene vagony, označene pro západní a východní trh...pravdu se asi nedozvíme, ale takhle je to vlastně se vším, ja bych tem Nemcum, taky moc nevěřila, je to jen o penězích a o ty jde " az" v prve řadě....
Tak pak to snad poznat podle kódu na pytli. Pokud by to bylo vyrobené v Polsku, tak by to mělo být poznat z označení na pytli.Já ze Zoohitu beru a zatím nebyl problém. Dokonce teď jsem zkusila i Německý TIMBERWOLF a přijde mi to dost podobné(recepturou i složením) TOTW a pesanům chutná moc. Vzhledem k tomu, že Zoohit je číslo jedna na německém trhu, tak bych jim i věřila, že si to vozí sami přímo od výrobce(USA), určitě víc, než "Pšolákům".(úplně si představuju, jak tam ve výrobě zpracovávají ty svý jedovatý kuřata a vrácený vepřový z profláklejch jatek).
Felow
napsal(a):
Taky mám jednoho RR alergika, může fakt jen kančí, soba, pštrosa a klokana. Beru pro něj Wolfsblut Red rock nebo Polar Night. Chci vyzkoušet i Platinum Iberico natural, snad mu nebude vadit ten koňský tuk, co v malé míře obsahuje.Nemá někdo zkušenost, jak Iberico psům chutná?
Nejsem si jista, ale někde psala Hanele co má knírače, že ho taky koupila, ale jak je na tom knírač pořád s c hutnost i, nevím. Zkusím po hledat vlákno, a dam sem vědět
Felow
napsal(a):
Taky mám jednoho RR alergika, může fakt jen kančí, soba, pštrosa a klokana. Beru pro něj Wolfsblut Red rock nebo Polar Night. Chci vyzkoušet i Platinum Iberico natural, snad mu nebude vadit ten koňský tuk, co v malé míře obsahuje.Nemá někdo zkušenost, jak Iberico psům chutná?
Můj pes se po něm může utlouct. Chutná mu nejvíc ze všech granulí. A myslím že koňský tuk v něm není. Tady máte rozbor:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1563890/platinum-iberico-amp-greens-nazor-pana-milose.
Bílávlčice
napsal(a):
Můj pes se po něm může utlouct. Chutná mu nejvíc ze všech granulí. A myslím že koňský tuk v něm není. Tady máte rozbor:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1563890/platinum-iberico-amp-greens-nazor-pana-milose.
Moc, moc děkuji, už jsem asi nějaká zblblá z pročítání tšch různých složení, vždy, když mě některé granule osloví, tak v nich obvykle stejně něco najdu, co nemůžeme.Už vím, tady jsem si spletla koňský tuk s lososovým olejem. my nemůžeme obojí a ten koňský tuk jsem zase vyštrachala ve wolfsblutu., ještě, že vařím a grancle máme jako doplněk, tak to zase jistí pštrosí ořez z farmy. moc díky za odkaz.
marcelaamax
napsal(a):
Prosím kdo jste zkoušeli brit care více druhů, jsou všechny druhy stejně velké? Hledám nějaké pro jorkšíra, ale chtěla bych 12 kg, ne těch 7,5 co jsou pro malá plemena, tak prosím jaké z těch 12 kg jsou nejmenší?
Losos a zveřina ty jsou pro všechny plemena tak nejsou tak veliké... teda nic co by menší pes nezvládl lepší to nejdřív vyzkoušet třeba na kilovce jak se na ty "vetší" granulky tváří.
saty
napsal(a):
Losos a zveřina ty jsou pro všechny plemena tak nejsou tak veliké... teda nic co by menší pes nezvládl lepší to nejdřív vyzkoušet třeba na kilovce jak se na ty "vetší" granulky tváří.
Právě, že jsme měli vzorky a sežere i ty větší, jenže si je odnáší po jedný a hlavně už je starší a má málo zubů v né moc dobrém stavu tak bych radši něco menšího. Měli jsme právě nějaké Brit carni love, myslím bíle ryby a losos nebo tak něco. A ty byli velikostně dobré. Pak jsem koupila další pytel a říkala jsem si že skusím jinou příchuť (nenapadlo mě, že nebudou stejně velké). Vzala jsem zvěřinu, divočinu nebo co to bylo a byli velké. Tak skusím asi zase toho lososa, snad bude dobrý
Rony Whitestar
napsal(a):
Prosím mohl by někdo poslat fotky granulí : Brit Care Adult small breed lamb a rice
a
Acana Adult dog
v porovnání s 1 korunou ?
Děkuji
Fotku nemam ale brit small je tady vyfocený, je to opravdu malinká granule , acana adult je pro všechny plemena takže naše jí rozkousala dobře ale mini neni. malinké od acany je jen small, ale naše žrala úplně všechny, oni jsou to placičky takže problém neměla. http://pet-food.cz/acana-adult-dog-18kg-bpa.html tady je vidět velikost

manbea
napsal(a):
Po dlouhém vybírání bych chtěla objednat granule Simpsons Premium 80/20.
Nekrmíte jimi někdo, nevíte jak jsou granulky velké?
První obrázek - menší jsou Simpsons 80/20, větší Akela big paws
Druhý obr. - rozměr Akela bp.
Granule lisované za studena, větší varianta (pro střední a velká plemena).

Achjo Proč jsou kozí WB jiné než ty minulé? A nevykouše se zas ta moje čuba?

Markéta80
napsal(a):
Jiné složení nebo velikost?
Vzhled, jsou tskové jakoby netmavé a mají jiný tvar

Markéta80
napsal(a):
já brala štěněcí a small tak uvidim jak budou vyhovovat, ted žere s angus hovězím a miska prázdná okamžitě
Tak to Vám přeji, aťje to v pohodě Já se jen modlím, aby složení bylo stejné, jelikož rozdíl poznám hned
napsal(a):
Achjo Proč jsou kozí WB jiné než ty minulé? A nevykouše se zas ta moje čuba?
Zdravím. Nechci s tím zas otravovat, jenom jsem ráda, že my už jsme to s mojí fenkou vybojovaly. Možná se chci i tak trochu pochlubit. Fakt mám radost, po 3 letech normální pes. Nebyla otázka, jestli se nevykouše, kousala se nonstop den i noc, nespala. Byla skoro holá. Léky nepomáhaly ani vysoké dávky. Může teď jíst skoro úplně všechno, vlastně úplně všechno, ale něco jí nedám, spíš tak nějak z přesvědčení. Má krom normálního jídla teď i granule, ani nijak moc hvězdné, a je ok. Je jak štěně, veselá, hodně spí i si hodně hraje, jako by tam léta musela dohnat. Je chlupatá jak medvěd.
Taky jsem měla období hledání vhodných granulí, ale to opravdu není cesta. Není to cesta ven z toho problému. Ani když dáte hromadu doplňků.
Musíte se dostat ven z toho, co se teď děje, nepomohou žádné granule, ani mražené maso z obchodu pro psy.
Nepíšu to ani že zkušenosti jednoho psa, je nás už víc, psů i lidí.
Držím palce.

tapina
napsal(a):
Zdravím. Nechci s tím zas otravovat, jenom jsem ráda, že my už jsme to s mojí fenkou vybojovaly. Možná se chci i tak trochu pochlubit. Fakt mám radost, po 3 letech normální pes. Nebyla otázka, jestli se nevykouše, kousala se nonstop den i noc, nespala. Byla skoro holá. Léky nepomáhaly ani vysoké dávky. Může teď jíst skoro úplně všechno, vlastně úplně všechno, ale něco jí nedám, spíš tak nějak z přesvědčení. Má krom normálního jídla teď i granule, ani nijak moc hvězdné, a je ok. Je jak štěně, veselá, hodně spí i si hodně hraje, jako by tam léta musela dohnat. Je chlupatá jak medvěd.
Taky jsem měla období hledání vhodných granulí, ale to opravdu není cesta. Není to cesta ven z toho problému. Ani když dáte hromadu doplňků.
Musíte se dostat ven z toho, co se teď děje, nepomohou žádné granule, ani mražené maso z obchodu pro psy.
Držím palce.
Jéé, na Vás už jsem skoro zapomněla Často tady nejste
Tak Vy jste dobrá, navnadíte mě a závěr nikde
napsal(a):
Tak to Vám přeji, aťje to v pohodě Já se jen modlím, aby složení bylo stejné, jelikož rozdíl poznám hned
To je pak na prd když má pes problém a oni nějak pozmění složení. malinká má ted dietu, pak prý bude muset mít dietní granule které se mě teda složenim moc nezdají a pak bych právě dala buď ty kozí nebo kachní.
tapina
napsal(a):
Držím palce.
Souhlasím, i když je to takové mlhavé a nekonkrétní
Taky si myslím, že u psů (a i lidí), kteří mají problém téměř po všem, není řešení hledat netradiční a exotické ingredience. Problém bude jinde, u každého jiný, nemusí se ani týkat výživy.
Dobře, že u vás už OK.

Markéta80
napsal(a):
To je pak na prd když má pes problém a oni nějak pozmění složení. malinká má ted dietu, pak prý bude muset mít dietní granule které se mě teda složenim moc nezdají a pak bych právě dala buď ty kozí nebo kachní.
Ty kozí určitě zkuste Složení je psané stejné, tak třeba jen do granulí šla koza jiného plemene
Jinak teda Real foto:
Vlevo fish4dogs Salmon
Vpravo Trainer Fitness Rabbit
Oboje medium+ maxi.
Terven
napsal(a):
Souhlasím, i když je to takové mlhavé a nekonkrétní
Taky si myslím, že u psů (a i lidí), kteří mají problém téměř po všem, není řešení hledat netradiční a exotické ingredience. Problém bude jinde, u každého jiný, nemusí se ani týkat výživy.
Dobře, že u vás už OK.
Psala jsem to tu mockrát, většinou teda celkem bez ohlasu.
Vykašlat se na granule, maso z obchodu pro psy, mražené věci.
Čerstvé, jednoduché, podpořit normální flóru střev.
Podpořit normální kožní reakce, barieru, ekosystém.
Nic exotického. Hlavně nic exotického. Vše najdete "doma". :+)
Problém se nemusí týkat výživy - jenomže - kolik z imunity jsou střeva a kůže? Úplně nejvíc. Kudy se vylučují, ale i přijímají látky z prostředí - tudy taky celkem dost. I když bude problém jinde, když tohle bude ok, ostatní věci budou taky o něco snesitelnější. Tak je to u nás. Když to ok nebude, jak to může pokračovat...
napsal(a):
Ty kozí určitě zkuste Složení je psané stejné, tak třeba jen do granulí šla koza jiného plemene
Proto jsem kozu vzala pro obě, uvidim na jak dlouho bude mít ty dietní granule aby pak to zase nebyl moc velký přechod . Už jí nedam ty co měla, sice veterinář říká že z kriva ty problémy nemá ale zkoušet to nebudu
tapina
napsal(a):
Problém se nemusí týkat výživy - jenomže - kolik z imunity jsou střeva a kůže? Úplně nejvíc. Kudy se vylučují, ale i přijímají látky z prostředí - tudy taky celkem dost. I když bude problém jinde, když tohle bude ok, ostatní věci budou taky o něco snesitelnější. Tak je to u nás. Když to ok nebude, jak to může pokračovat...
Jste můj člověk...vidím to podobně - domácí a sezóní - a nemusí to ani být bio.
Jj, střeva a kůže jsou z imunity úplně nejvíc...nebo skoro úplně nejvíc...víc už může být jen psychika

tapina
napsal(a):
Rozhodně se nechci na nic vymlouvat, ale, nevím jestli bydlíte v bytě?, jà momentálně ano, museli jsme se přestěhovat zpátky do města a můžu Vám říct, že možná máte v tomhle pravdu, mižná by čuba opravdu nebyla tak nemocná, kdybysme se nepřestěhovali...? Jenomže on život v paneláku a domácí strava je trochu potíž.
napsal(a):
Rozhodně se nechci na nic vymlouvat, ale, nevím jestli bydlíte v bytě?, jà momentálně ano, museli jsme se přestěhovat zpátky do města a můžu Vám říct, že možná máte v tomhle pravdu, mižná by čuba opravdu nebyla tak nemocná, kdybysme se nepřestěhovali...? Jenomže on život v paneláku a domácí strava je trochu potíž.
Bydlím v bytě, ve městě. Jo jo zima je problém, suchý vzduch v bytě atd. V bytě je taky jiný prach, roztoči. Na druhou stranu, venku, zas by byla ve vlhku, hrozila by zapářka, jiní roztoči, paraziti, to si nevyberete.
Je potřeba brát to, tak, jak to je.
Co přesně je v bytě problém? S tou domácí stravou, myslím.

tapina
napsal(a):
Bydlím v bytě, ve městě. Jo jo zima je problém, suchý vzduch v bytě atd. V bytě je taky jiný prach, roztoči. Na druhou stranu, venku, zas by byla ve vlhku, hrozila by zapářka, jiní roztoči, paraziti, to si nevyberete.
Je potřeba brát to, tak, jak to je.
Co přesně je v bytě problém? S tou domácí stravou, myslím.
Nebrala jsem porovnání ubytování venku a v bytě, dotýkám se jen té stravy.
Vy říkáte jen domácí, tzn vlastní a jak mohu(ikdybych sehnala) naporcovat a hlavně uskladnit iks kg hovězího? Nebo, jak jsem sháněla tu nutrii, bylo mi řečeno, že mi ji prodají buď jen živou(usmrtit si ji mám sama) a nebo mi ji prodají už porcovanou, ale celou.
Tak co s tím? Jak to děláte Vy?

Jo. V hlavě je to dost. Páníci musí mít. Domácí zdravý rozum zachovat.
Nemají-li již, velbloudí řízek nepromění se v záchranné lano.
Jeďte na hory. (A vezměte si lano, klouže to.) Mrzne tu, čistý vzduch, v plicích, kůži, hlavě, kopa stromů, skoro nikdo nemá auto.
Sice kvůli silnici jak zrcadlo, ale stejně.
A vůbec. Srnky rychle běží a pstruzi se vrátili. Klid a tak. Zhluboka dýchat.
napsal(a):
Nebrala jsem porovnání ubytování venku a v bytě, dotýkám se jen té stravy.
Vy říkáte jen domácí, tzn vlastní a jak mohu(ikdybych sehnala) naporcovat a hlavně uskladnit iks kg hovězího? Nebo, jak jsem sháněla tu nutrii, bylo mi řečeno, že mi ji prodají buď jen živou(usmrtit si ji mám sama) a nebo mi ji prodají už porcovanou, ale celou.
Tak co s tím? Jak to děláte Vy?
Ale ne, neříkám domácí. Jakože já sama chovám. Nakupovala jsem v nejhorším období, čerstvé králíky, v lednici to týden vydrží. Tu od lidí. Normálně na sbazar nebo hyperinzerce nebo co já vím, seženete určitě někoho v okolí, když teda nebudete mít reference. Pak ještě ryby, ty se dají ve městě taky koupit čerstvé. Nevozí to zdaleka, vím o víc městech různě po čr. I toho pštrosa nebo slépku seženete. Zvěřinu taky. Nezapomínejte na vajíčka.
No my teda jsme měli ze začátku ryby+ králík. S rybama jsem nedělala nic, králíci stažení, vyvážení, tak to jsem rozdělila na 3-4 díly. V nouzi mražené makrely nebo králík.
Hovězí, to by byla pohoda.
Jednou jsem jakousi zvěřinu porcovala ve vaně.
Proč tu nutrii nechcete porcovanou?
Dneska už je to jedno, ale třeba to hovězí zrovna, nedávám.

tapina
napsal(a):
Ale ne, neříkám domácí. Jakože já sama chovám. Nakupovala jsem v nejhorším období, čerstvé králíky, v lednici to týden vydrží. Tu od lidí. Normálně na sbazar nebo hyperinzerce nebo co já vím, seženete určitě někoho v okolí, když teda nebudete mít reference. Pak ještě ryby, ty se dají ve městě taky koupit čerstvé. Nevozí to zdaleka, vím o víc městech různě po čr. I toho pštrosa nebo slépku seženete. Zvěřinu taky. Nezapomínejte na vajíčka.
No my teda jsme měli ze začátku ryby+ králík. S rybama jsem nedělala nic, králíci stažení, vyvážení, tak to jsem rozdělila na 3-4 díly. V nouzi mražené makrely nebo králík.
Hovězí, to by byla pohoda.
Jednou jsem jakousi zvěřinu porcovala ve vaně.
Proč tu nutrii nechcete porcovanou?
Dneska už je to jedno, ale třeba to hovězí zrovna, nedávám.
Aha...
tak zrovna králíky madam může Z ryb může zatím vše krom lososa, takže těmi krmíme Jj, pštrosa taky baští i klokana a dokonce jednou měla i zebru, na zkoušku, pálka jako prase, ale tu taky může K těm vajíčkám, chystám se na čubajs vyzkoušet křepelčí a třeba kachní... Zvěřinu taky nemůže.
Ale já bych jí i brala porcovanou, ale mám malý mrazák a cca 25kg se mi tam nevejde.
Třeba jednou jsem jela pro králíky kamsi za Plzeň, měla jsem to asi 250 km, ale paní měla reference, že dodává pro nemocné děti, že krmí pící z vlastní louky, vedle les atd. Tak jsem si dovezla 10 králíků. Měla jsem radost. Hned na to mi někdo hodný donesl 6 králíků a další den 10pstruhů. Předtím měsíc nebylo nikde nic k sehnání. Tak samozřejmě, že jsem to zmrazila, věděla jsem ale, kdy, a že to nepřemrzlo x krát.
napsal(a):
Jo. V hlavě je to dost. Páníci musí mít. Domácí zdravý rozum zachovat.
Nemají-li již, velbloudí řízek nepromění se v záchranné lano.
Jeďte na hory. (A vezměte si lano, klouže to.) Mrzne tu, čistý vzduch, v plicích, kůži, hlavě, kopa stromů, skoro nikdo nemá auto.
Sice kvůli silnici jak zrcadlo, ale stejně.
A vůbec. Srnky rychle běží a pstruzi se vrátili. Klid a tak. Zhluboka dýchat.
Nejlepší (nebo nejhorší) na tom je, že Milka je i na horách. Milka to kazí

tapina
napsal(a):
Tak od Ježíška mrazák, a zmrzlinovač, ať je to pro všechny ;+).
To jsou přesně ty překážky, to co si rozporcujete na špalku nebo na ponku, není v bytě možný. A stejně s tim mrazákem, normálně bych ho šoupla do sklepa, ale tady v bytě na něj neni místo

tapina
napsal(a):
Nejlepší (nebo nejhorší) na tom je, že Milka je i na horách. Milka to kazí
Máte to zmatené. Milka je horská, spásá nikdy nesečenou louku, uklidňujícně beze spěchu.
A pak ji seže..spasu, no a tady to vidíte, jak hladina rybníka.
Krávu horskou psům !
Dobrou noc a vůbec.
napsal(a):
To jsou přesně ty překážky, to co si rozporcujete na špalku nebo na ponku, není v bytě možný. A stejně s tim mrazákem, normálně bych ho šoupla do sklepa, ale tady v bytě na něj neni místo
Já musela druhý mrazák pořídit do bytu ještě před Vánoci, protože by se maso už vážně nikam dát nedalo. Pendluji mezi městem a vesnicí a v obou stanovištních mají momentálně psi vlastní mrazák - no hrůza, kolik místa to jejich papání zabere.
napsal(a):
Zkuste v práci, sousedy nebo, ve městě se dá pronajmout garáž, fakt, kdekoli, i skladová místa se rozmahají. Garáž je super věc. Město má něco do sebe.
Jestli teda může ty ryby a králíky, zas taková tragédie to přece není. Mám 3 šuplíky mrazák, součástí lednice. Ne jen pro psa.
Na porcování tak do velikosti srny, to zvládnete i v bytě. Co tam donesete, to zvládnete. Když už to donesete mrtvé, ovšem.
Ale jo, máte to těžké, já si tu, ve městě v bytě taky občas myslím, že se zblázním :+) už nic neříkám, je tu toho už moc mimo téma.
Ať to dobře dopadne.
napsal(a):
Máte to zmatené. Milka je horská, spásá nikdy nesečenou louku, uklidňujícně beze spěchu.
A pak ji seže..spasu, no a tady to vidíte, jak hladina rybníka.
Krávu horskou psům !
Dobrou noc a vůbec.
Jenomže Tobě nejde vůbec o to, co papá. Ani jestli dojí kakao nebo tak.
Hlavně, že je modrá. Kravka že Srbska.

tapina
napsal(a):
Zkuste v práci, sousedy nebo, ve městě se dá pronajmout garáž, fakt, kdekoli, i skladová místa se rozmahají. Garáž je super věc. Město má něco do sebe.
Jestli teda může ty ryby a králíky, zas taková tragédie to přece není. Mám 3 šuplíky mrazák, součástí lednice. Ne jen pro psa.
Na porcování tak do velikosti srny, to zvládnete i v bytě. Co tam donesete, to zvládnete. Když už to donesete mrtvé, ovšem.
Ale jo, máte to těžké, já si tu, ve městě v bytě taky občas myslím, že se zblázním :+) už nic neříkám, je tu toho už moc mimo téma.
Ať to dobře dopadne.
Díky, něco vymyslím, ale vzhledem k tomu, že se do dvou let budeme kompletně stěhovat opět na ves, tak většinu "zázraků" nechám až budeme tam.

tapina
napsal(a):
Jenomže Tobě nejde vůbec o to, co papá. Ani jestli dojí kakao nebo tak.
Hlavně, že je modrá. Kravka že Srbska.
Když ji mám ráda, není co řešit. Modrá, mrazák, mráz, slunce s deštěm, doma i za hranicí zahradničí králíci s krůtami, na hranici vypětí nervového uchovat nízké napětí, v klidu prožít psí léta, když ji miluješ, není co řešit.
em

XXX.XXX.231.94