uzivatel
napsal(a):
Netušíte někdo, kde se dá najít, od jakého věku může retriever na tu či onu zkoušku?? Myslela jsem, že OVVR 10 měsíců a ostatní 12-14 měsíců, ale včera jsem kdesi četla, že někdo složil SZVP v 10 měsících. Tak nevím.............
OVVR lze podle nových zkušebních řádů již skládat od 6měsíců.
igina
napsal(a):
Když jsme teď byli na OVVR, tak hlavní pan rozhodčí nám to říkal, že dle nového zkušebního řádu teď lze OVVR skládat od 6měsiců.
to by bylo fajn, stihly bychom je ještě letos. Sic na posledních OVVR tohoto roku, ale stejně.
Nemám odvahu se přihlásit, když na stránkách obou klubů píšou 10 měsíců. No zeptám se tam. Každopádně díky. V.
uzivatel
napsal(a):
to by bylo fajn, stihly bychom je ještě letos. Sic na posledních OVVR tohoto roku, ale stejně.
Nemám odvahu se přihlásit, když na stránkách obou klubů píšou 10 měsíců. No zeptám se tam. Každopádně díky. V.
Tak zkus kontaktovat přímo jeden z klubů nebo můžeš kontakovat paní: Šeráková Lucie, Okružní 472, 373 11 Ledenice, tel.: 602 170 216, serakoval@quick.cz. Ona pořádala přímo ty zkoušky, co jsme to dělali my, tak by mohla vědět víc. Jak je starý Váš hafan?
uzivatel
napsal(a):
Lovecke zkousky jsou v kazdem pripade az od 10 mesicu, nektere (napr. FT) az od 12.
Co se tyce OVVR si nejsem jisty, ale urcite byly taky od 10 mesicu. Pokud se to zmenilo, dejte vedet, taky by mne to zajimalo.
Osobne si ale myslim, ze je zbytecne spechat a delat ty zkousky uz v pul roce - zvlast ted, kdyz uz nezalezi na veku... :-)
orin
napsal(a):
Lovecke zkousky jsou v kazdem pripade az od 10 mesicu, nektere (napr. FT) az od 12.
Co se tyce OVVR si nejsem jisty, ale urcite byly taky od 10 mesicu. Pokud se to zmenilo, dejte vedet, taky by mne to zajimalo.
Osobne si ale myslim, ze je zbytecne spechat a delat ty zkousky uz v pul roce - zvlast ted, kdyz uz nezalezi na veku... :-)
Nemyslím si, že bych nějak spěchala, jen je prostě chci mít z krku a cvičit si na jiné zkoušky. Nemluvě o tom, že další OVVR budou až příští rok, což znamená, že bychom na ně šli až ve 13 měsících, což se mi nechce.
Už jsem psala na KCHLS, tak uvidíme.
Jinak 22.10.06 nám bude 6 měsíců a týden:)
uzivatel
napsal(a):
Nemyslím si, že bych nějak spěchala, jen je prostě chci mít z krku a cvičit si na jiné zkoušky. Nemluvě o tom, že další OVVR budou až příští rok, což znamená, že bychom na ně šli až ve 13 měsících, což se mi nechce.
Pokud si chcete cvicit na jine zkousky, nikdo vas nenuti delat OVVR - uchovnit muzete s jakoukoliv zkouskou, ve ktere bude aport, takze OVVR nemusite delat vubec...
uzivatel
napsal(a):
Když jsme byli letos na OVVRkách s paní rozhodčí Šerákovou, říkalo se, že na OVVka pořádaná KCHLS můžou psi opravdu už od šesti měsíců věku.
I když si myslím, že je to zbytečně brzy, stačí přece až deset měsíců..
uzivatel
napsal(a):
Jinak chci podotknout, at neberete ty moje komentare jako kritiku - klidne delejte se svym psem co uznate za vhodne, a klidne hned jak je to mozne. :-) Jenze, az budete mit v 12 mesicich vsechny zkousky, trebas i pracovniho sampiona, kam chcete postupovat dal?
orin
napsal(a):
Jinak chci podotknout, at neberete ty moje komentare jako kritiku - klidne delejte se svym psem co uznate za vhodne, a klidne hned jak je to mozne. :-) Jenze, az budete mit v 12 mesicich vsechny zkousky, trebas i pracovniho sampiona, kam chcete postupovat dal?
Jen chci mít nějaké výsledky, čím dřív to bude možné, tím líp.
uzivatel
napsal(a):
Můžu se zeptat, v kolika měsících jste OVVR dělal vy?
Proc ne, nemam duvod se s tim tajit.
OVVR jsme udelali (na prvni pokus a v prvni cene, i kdyz ne s plnym poctem bodu) v cca 16 mesicich psa. Prvni loveckou zkousku jsme delali nedavno, byla to vodni prace (v druhe cene, do ktere nas hodila dohledavka v rakosi - psovi se do nej nechtelo, radeji behal po zapachovane stope kolem), v 29 mesicich veku psa.
uzivatel
napsal(a):
Netušíte někdo, kde se dá najít, od jakého věku může retriever na tu či onu zkoušku?? Myslela jsem, že OVVR 10 měsíců a ostatní 12-14 měsíců, ale včera jsem kdesi četla, že někdo složil SZVP v 10 měsících. Tak nevím.............
Když jsem dělala se svým psem OVVR u paní Krutské (KCHLS), tak tam říkali, že je lepší nějakou dobu počkat a nechvátat, klidně až po roce a půl. Pes je vyrovnanější a propracovanější. To je jejich zkušenost. H.
orin
napsal(a):
Proc ne, nemam duvod se s tim tajit.
OVVR jsme udelali (na prvni pokus a v prvni cene, i kdyz ne s plnym poctem bodu) v cca 16 mesicich psa. Prvni loveckou zkousku jsme delali nedavno, byla to vodni prace (v druhe cene, do ktere nas hodila dohledavka v rakosi - psovi se do nej nechtelo, radeji behal po zapachovane stope kolem), v 29 mesicich veku psa.
My to máme stejně.
OVVR v 16 měsících, teď se snažíme připravovat na další zkoušky.
Jinak rozhodčí většinou říkají, že je veliký rozdíl v práci ročního psa a dvouročního psa..tím pádem si nedokážu představit 6 měsíční štěně, jak se vyrovná už mnohem vyspělejším psům. Kdosi z výcvikářů dokonce tvrdí, že s aportem se má začínat až kolem toho 6. měsíce..
haninka
napsal(a):
Když jsem dělala se svým psem OVVR u paní Krutské (KCHLS), tak tam říkali, že je lepší nějakou dobu počkat a nechvátat, klidně až po roce a půl. Pes je vyrovnanější a propracovanější. To je jejich zkušenost. H.
OVVR není zkouška ale je bonitace povahových a pracovních vlastností
retrivra
dle p.Kubeše z KCHLS, s čímž plně souhlasím.
Jinak v KCHLS lze opravdu absolvovat OVVR opravdu už v 6 měsících:)