Garmia

XXX.XXX.34.243
Mám prosbu, zachránili jsme tohoto křížence ale nevíme co by to mohlo být za plemena .Někdo říká že je to křížená akita inu s malamutem a jiný zase malamut s pasteveckým plemenem .Tak jestli to někomu příjde povědomé tak poradte .Moc děkuju:)
Huskyho s ovčákem jsem viděla a je drobnější, náš pes má cca 50 kg, mohutnou hlavu. K jeho povaze, je poměrně společenskej, s lidima nemá problém, nikdy jsem neviděla náznaky agresivity vůči lidem, silně vyvinutý lovecký pud, když je v lese, na louce, poli, jakoby přesně věděl,co má dělat, chová se jako by furt lovil, stejně tak se chová k menším psům, není vůči nim agresivní, ale spíše je loví, na velká plemena je hodně ostrej. Nemůže to být opravdu ta akita s malamutem, ovčákem, povahově by to trochu sedělo, nicméně musím podotknout, že nemám moc kynologických znalostí.. Posílám ještě foto, bohužel ne z profilu, to zašlu až budu mít vypůjčený foťák.
Takže víme zase prd, došlo k malému nedorozumění, jedná se o mix akity ale nevíme s čím, poraďte prosím, myslíme, že jsou tři možnosti:vlčák,, malamut, husky. Byli bysme opravdu vděční, protože tenhle rébus řešíme už přes čtvrt roku.
Jednoduše chci zjistit o jaký mix zejména povah se jedná. Na něco si samozřejmě dokážeme odpovědět sami, stačí s ním trávit čas a člověk vidí, ale pro nás je to vyjímečnej pes a o původě bychom se chtěli dozvědět maximum, například z povahy akity má pouze možná lovecký pud, agresivitu vůči psům, ale žádná paličatost, dominance apod, pes vyhodnocuje některé situace sám, myslivec se mu očividně nelíbil, ikdyž z mého pohledu neudělal nic, čím by ho měl vydráždit, v noci kluk s kapucí.
Jinak je velmi přátelský vůči lidem, je to mazel,poslouchá,v lese je na vodítku, 100% by při spatření zvěře zdrhnul, mohl by být dobrý hlídač, většinu času tráví hrabáním děr a vydrží štěkat, výt celé hodiny.
Takže je to opravdu kříženec akity a malamuta. Tady je další člen naší smečky s neteří, nadalo mi to a musím to sem dát. Jinak uzavírám tento dotaz a děkuju všem za odpovědi.
Dostali jsme se přes známou k chlapíkovi z bezpečnostní agentury, kterej psa získal jako služební zvíře a vzpomněl si o jakého psa se jedná a vzpomněl si i na mix. Nezbývá než věřit. I povahově by to na ten mix mohlo sedět, když to hodně přepísknu a zjednoduším-má extrémní loveckej pud, je to paličák, ale k lidem přátelskej, jenom myslivci mu nesedí, že by intuice?
majda19777

XXX.XXX.92.190
Dobrý den, váš pejsek mi připadá jako křížený hasky.Mám něco podobného doma.
majda19777

XXX.XXX.92.190
Náš tom je hasky s ovčákem, ale zase je střední velikosti, hlavně že on nás a mi jeho zbožnujeme