Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kacaa

14.8.2012 14:00
Kacaa

XXX.XXX.46.202

Dobrý den,
mému psovi (kříženec retrívra) se v srsti objevili nějací parazité. Vyskytují se hlavně na hlavě a krku, mají hnědou barvu a občas i skáčou. Blecha to zřejmě není, nikde nejsou vidět bobky a pejsek se ani nějak nedrbe, nevypadá že by ho to nějak extra trápilo.

Podařilo se mi jednoho parazita odchytit a vyfotit, vice fotek zde: https://www.dropbox.com/sh/20t33ikerncs9we/PMDl9vm1AC

Nevíte o co jde? Poprvé se tihle živočichové objevili asi před 14dny, tehdy celkem zabralo kompletní vykoupání šamponem Dermilen (http://www.srovnanicen.cz/q/Dermilen%20%C5%A1ampon%20300ml/?min=252), ale teď se to zase vrátilo a v celkem výrazném počtu (není problém najít 10 parazitů za chvilku koukání do srsti).
Tak by mě zajímalo co je to zač a hlavně co s tím. Děkuji.

14.8.2012 14:14
nadja

XXX.XXX.213.74

ehmm, no, podle druhé a třetí fotky bych řekla, že to právě ta blecha bude smajlík
Ale co na ně neporadím, nám se naštěstí vyhýbaj :-)

14.8.2012 14:17
denulka

XXX.XXX.249.234

Taky bych řekla 2-3 fotka bleška. Je pes něčím ošetřený?

14.8.2012 14:40
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Jednoznačně blecha.
Vykoupání v šamponu nestačí, je potřeba ošetřit i místa, kde se pes zdržuje (pelech, bouda, doma koberce apod.). Co jde, tak vyprat, co nejde, tak vystříkat Biokillem nebo podobným přípravkem. Jinak se vám budou blechy pořád vracet - většinu svého životního cyklu totiž tráví mimo psa, zalezlé někde ve škvírách či textiliích.

14.8.2012 14:48
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Jo a ještě doplňuju - teď jsem teprve koukla, co je vlastně ten Dermilen šampon zač, a vidím, že to není ani žádný antiparazitní šampon, jak jsem předpokládala. Rozhodně to chce i přímo na psa nějaké antiparazitikum! Záleží na vašem zvážení, zda bude lepší šampon či sprej (účinkují prakticky hned, ale účinek netrvá dlouho), případně obojek nebo spot (účinek nastupuje až po pár dnech, ale vydrží dlouho).

Kacaa

14.8.2012 15:04
Kacaa

XXX.XXX.46.202

Dostala jsem ho jako antiparazitní, ale jak koukám na popis tak tam nic takového opravdu nepíšou.
Mně se to právě nějak nezdá jako blecha, ale asi jste mě přehlasovali :) Ještě radši zajdu k veterináři.
Nebude Biokill nebezpečný pro psa? Kdyby to třeba olízal.
Díky za názory :-)

14.8.2012 15:09
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Kacaa napsal(a):
Dostala jsem ho jako antiparazitní, ale jak koukám na popis tak tam nic takového opravdu nepíšou.
Mně se to právě nějak nezdá jako blecha, ale asi jste mě přehlasovali :) Ještě radši zajdu k veterináři.
Nebude Biokill nebezpečný pro psa? Kdyby to třeba olízal.
Díky za názory :-)

Pro psa nebezpečný rozhodně není. Mohl by ale být nebezpečný pro kočky - účinná látka permethrin je ze skupiny látek, které jsou pro kočky jedovaté. Takže jestli máte i kočky, doporučuju zvolit přípravek, který neobsahuje žádný "něco-methrin".

15.8.2012 09:29
pinoha

XXX.XXX.69.167

Blecha, jednoznačně!
Podle mého názoru je nejjednodušší dát psovi pipetu, blechy se na něm postupně "vychytají" a vymřou. Vystříkávání Biokilem je sice fajn, ale stejně nemáte šanci postihnout opravdu všechna místa. Do budoucna bych psovi pořídila antiparazitní obojek, nebo zůstala u pravidelně podávaných pipet.
Lucie

Přidejte reakci

Přidat smajlík