Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2012 13:46
danarny

XXX.XXX.163.9

Tohle jsem právě vyndala z kožíšku po návratu z vycházky v lese - 6 nohý rychlý brouček. co to je? A co na to zabírá?

20.9.2012 13:58
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Mně to připadá jako kloš jelení - "létající klíště".
U lidí zabírají repelenty, ale co u psů, to netuším... my jsme s nimi nikdy problém neměli. Mohl by snad pomoct nějaký kvalitnější spot (Advantix apod.), ale to berte naprosto bez záruky. Každopádně pokud byl jen jeden, tak bych to nijak neřešila.

20.9.2012 14:08
danarny

XXX.XXX.163.9

Díky za tip, podle Wikipedie to je opravdu on, jen se bojím že to nezůstalo u jednoho, je to velice ryhle lezoucí potůrka

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2012 14:22

danarny napsal(a):
Tohle jsem právě vyndala z kožíšku po návratu z vycházky v lese - 6 nohý rychlý brouček. co to je? A co na to zabírá?

Kloš jelení.

Zabírá na to kloše vzít a zabít. Praktikuji už několik let. Oni na vás ani na psovi nic neudělají, prostě si spletli cíl, je to parazit vysoké zvěře. Občas snad může i kousnout, ale nikdy se mi to nestalo. Jenom si je po procházce pak ještě hodinu tahám z vlasů, na psa mi nejdou, ale nalítávají na mě, mršky.

20.9.2012 14:22

danarny napsal(a):

Kloš jelení.

Zabírá na to kloše vzít a zabít. Praktikuji už několik let. Oni na vás ani na psovi nic neudělají, prostě si spletli cíl, je to parazit vysoké zvěře. Občas snad může i kousnout, ale nikdy se mi to nestalo. Jenom si je po procházce pak ještě hodinu tahám z vlasů, na psa mi nejdou, ale nalítávají na mě, mršky.

20.9.2012 17:26
yvetah

XXX.XXX.133.190

Katko neboj, to nic nedělá. Taky se s tím setkávám, naposledy včera :-)

20.9.2012 21:14
leny24

XXX.XXX.4.139

Ono jak u koho to nic nedela. Naseho hafana vyslovene miluji a ma na jejich kousnuti alergickou reakci v podobe pupinku. Cele leto jsme spekulovali z ceho to ma, vyloucili vsechno mozne, tak jsme prestali chodit na mista kde jich je vic a hle pupinky zmizeli, vcera jsem mu jednu v kozichu nasla a uz ma zase jeden dobanec. Takze kousnout opravdu muzou i cloveka tak i psa.

21.9.2012 07:13
ilisek

XXX.XXX.196.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kloš jelení.

No to by mně šlehlo, kdybych tohle měla ve vlasech....:-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík