Tohle jsem právě vyndala z kožíšku po návratu z vycházky v lese - 6 nohý rychlý brouček. co to je? A co na to zabírá?
Mně to připadá jako kloš jelení - "létající klíště".
U lidí zabírají repelenty, ale co u psů, to netuším... my jsme s nimi nikdy problém neměli. Mohl by snad pomoct nějaký kvalitnější spot (Advantix apod.), ale to berte naprosto bez záruky. Každopádně pokud byl jen jeden, tak bych to nijak neřešila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

danarny
napsal(a):
Tohle jsem právě vyndala z kožíšku po návratu z vycházky v lese - 6 nohý rychlý brouček. co to je? A co na to zabírá?
Kloš jelení.
Zabírá na to kloše vzít a zabít. Praktikuji už několik let. Oni na vás ani na psovi nic neudělají, prostě si spletli cíl, je to parazit vysoké zvěře. Občas snad může i kousnout, ale nikdy se mi to nestalo. Jenom si je po procházce pak ještě hodinu tahám z vlasů, na psa mi nejdou, ale nalítávají na mě, mršky.

danarny
napsal(a):
Kloš jelení.
Zabírá na to kloše vzít a zabít. Praktikuji už několik let. Oni na vás ani na psovi nic neudělají, prostě si spletli cíl, je to parazit vysoké zvěře. Občas snad může i kousnout, ale nikdy se mi to nestalo. Jenom si je po procházce pak ještě hodinu tahám z vlasů, na psa mi nejdou, ale nalítávají na mě, mršky.
Ono jak u koho to nic nedela. Naseho hafana vyslovene miluji a ma na jejich kousnuti alergickou reakci v podobe pupinku. Cele leto jsme spekulovali z ceho to ma, vyloucili vsechno mozne, tak jsme prestali chodit na mista kde jich je vic a hle pupinky zmizeli, vcera jsem mu jednu v kozichu nasla a uz ma zase jeden dobanec. Takze kousnout opravdu muzou i cloveka tak i psa.
napsal(a):
Kloš jelení.
No to by mně šlehlo, kdybych tohle měla ve vlasech....