petttlu
napsal(a):
Ahoj vzali sme si pejska z útulku a pejsek je hrozně podvyživený .... chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s nakrmením takových pejsků.... jak ho co nejlíp (vy)krmit aby už konečně nestrádal a zároveň mu tím neublížit ??... děkuju :))
Chcete krmit granulemi nebo mu dávat maso apod.? Určitě bych hned začla do krmné dávky přidávat pivovarské kvasnice, po kterých pejsek nabere a zaroveň se mu zkvalitní srst. Dejte sem fotečku vašeho pejska
petttlu
napsal(a):
Ahoj vzali sme si pejska z útulku a pejsek je hrozně podvyživený .... chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s nakrmením takových pejsků.... jak ho co nejlíp (vy)krmit aby už konečně nestrádal a zároveň mu tím neublížit ??... děkuju :))
Zjistěte si, čím byl krmen tam, a dávejte mu stejné krmení (i kdyby bylo ne zrovna kvalitní) a do něj mu postupně přidávejte, opravdu postupně, krmení lepší. Jestli chcete přejít na přirozenou stravu, dávejte nejdřív vařené netučné maso, postupně přidávejte, postupně stále méně a méně vařené, rýži, trošku dušené zeleniny. Důležitý je postupný přechod a několik menších krmných dávek denně, nenechte ho, aby se nacpal najednou. Až se trošku zažere, pod veter. kontrolou odčervěte a postupně zvyšujte množství a kvalitu krmení.
Z útulku mám čtyři psy a ani u jednoho jsem neřešila, čím byli krmeni - v útulku beztak dostávali, co zrovna bylo a že by to byla nějaká jedna značka krmení, to nehrozí.
Pokud je pejsek hubený, dávala bych kvalitní krmení v menších dávkách několikrát denně, je to lepší, než dávat najednou velkou dávku. Pivovarské kvasnice klidně. Pokud dáváte maso, tak třeba vemeno, je tučné a pejsci po něm přibírají.
Ale je taky klidně možné, že pejsek je prostě hubeňour. Já mám jednoho psa taky hubenýho a můžu se snažit jak chci a dostane se na určitou váhu a dál nejde. Zezačátku na něm hráli žebra, teď už je to lepší, ale víc do něj nedostanu a prostě víc nepřibere. Po dvou letech jsem to vzdala. A zdravý je.
hlozi
napsal(a):
Z útulku mám čtyři psy a ani u jednoho jsem neřešila, čím byli krmeni - v útulku beztak dostávali, co zrovna bylo a že by to byla nějaká jedna značka krmení, to nehrozí.
Pokud je pejsek hubený, dávala bych kvalitní krmení v menších dávkách několikrát denně, je to lepší, než dávat najednou velkou dávku. Pivovarské kvasnice klidně. Pokud dáváte maso, tak třeba vemeno, je tučné a pejsci po něm přibírají.
Ale je taky klidně možné, že pejsek je prostě hubeňour. Já mám jednoho psa taky hubenýho a můžu se snažit jak chci a dostane se na určitou váhu a dál nejde. Zezačátku na něm hráli žebra, teď už je to lepší, ale víc do něj nedostanu a prostě víc nepřibere. Po dvou letech jsem to vzdala. A zdravý je.
Určitě bych nepřecházela najednou na kvalitní krmení a už vůbec ne na tučné maso nebo vemeno. Až po tom, co si zažívání pejska zvykne na změnu, pak klidně.