Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2012 09:02
alda082

XXX.XXX.173.5

Zdravím mám dvě feny pitbulla,a obě mají na tělě olýsalé fleky a jak kdyby suchou pokožku,ty flíčky jsou asi velikosti koruny,jedna to má na noze a na boku a druhá pod bradou,zkoušela jsem to fotit,ale na foťáku to s jejich chlupama a barevnýma flekama vůbec nešlo vidět,nijak extra si to nekoušou ani neškrabou,ale nevim čím to může být,žrádlem? pochybuju že teď na podzim mají nějakou alergii třeba na pyly a tak,pokud jste to někdo na psíkovi měl tak mi prosím napište co to je dík :)

9.10.2012 09:14
ilisek

XXX.XXX.196.15

alda082 napsal(a):
Zdravím mám dvě feny pitbulla,a obě mají na tělě olýsalé fleky a jak kdyby suchou pokožku,ty flíčky jsou asi velikosti koruny,jedna to má na noze a na boku a druhá pod bradou,zkoušela jsem to fotit,ale na foťáku to s jejich chlupama a barevnýma flekama vůbec nešlo vidět,nijak extra si to nekoušou ani neškrabou,ale nevim čím to může být,žrádlem? pochybuju že teď na podzim mají nějakou alergii třeba na pyly a tak,pokud jste to někdo na psíkovi měl tak mi prosím napište co to je dík :)

mívá to naše čubina stafordka (je z útulku, takže asi žádné testy rodičů na nemoci se nekonaly...) a nám vet řekl nekrmit granulema a mazali jsme pouze betadinou a zmizelo to, vpodstatě každoročně se ji to objeví....U pitbullů je nevyhoda, že i když jsou s tzv. registrací, tak se jedlinci do chovu vybírají nebo nevybírají jak kdo chce a žádné testy na nemoci či genetické vady se nedělají.....

9.10.2012 09:15
ilisek

XXX.XXX.196.15

alda082 napsal(a):

mrkněte tady.....http://www.demodex.estranky.cz/clanky/co-je-demodex/co-je-demodex--mvdr.-rybnicek--dermatolog.html

9.10.2012 09:19
alda082

XXX.XXX.173.5

betadinu doma máme tak to zkusím,vysadím granule a zkusím jim dávat zeleninu a lehce barf i s vařeným masem,uvidíme no při nejhorším to veterinář jistí :)

9.10.2012 12:45
terezal

XXX.XXX.238.234

Možná zkuste dát Pangamin, švagrová ho dává svému labradorovi, který mívá vždy na podzim taky takové jakoby ekzematické fleky. Vím, že to hrozně chválí. A asi bych taky zkusila vysadit nebo aspoň omezit ty granule. T.

Přidejte reakci

Přidat smajlík