Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2012 14:24
eluschi

XXX.XXX.152.17

Chtěla bych poradit nějakou dobrou chovnou stanici anglických kokříků... neznáte někdo nějakou kde by měli tyto pejsky???
A otázka máte kokry v bytě nebo v boudě na zahradě? Chtěla bych ho do bytu tak se chci zeptat jak se chová v bytě???

15.10.2012 19:38
luciekol

XXX.XXX.235.252

Mam kokra v byte. Idealni gaucak, venku ovsem sportovec a lovec.
A chovka? Seznam vsech najdete na www.kokr.info - zalezi na tom, co chcete. Barevneho (strakateho) nebo jednobarevneho? Planujete vystavy, lovecky vycvik nebo chcete "jen" kamarada (ne, ze by s Vami vystavni nebo lovecky kokr nekamaradil:-)). Obecne koukejte na to, kolik ma CHS psu, jestli ma i duchodce (dobre znameni), kolik vrhu maji odchovano na jednotlivych fenach, jestli maji rodice stenat zdravotni vysetreni - povinne DKK, nepovinne oci a ledviny.Dobre je taky zajit na nejakou tu vystavu a prohlednout si psi nazivo a pripadne se i seznamit s chovateli.

19.10.2012 10:20
eluschi

XXX.XXX.123.72

Moc děkuji za rady, a chtěla bych právě jednobarevného. Ráda bych s ním chodila na výstavy a dělala s ním nějaký ten lovecky výcvik když by to bavilo pejska tak proč mu to odpírat že?

19.10.2012 10:24
luciekol

XXX.XXX.205.26

Jednobarevného kokra na výstavy i na práci - zkuste CHS Z Lesních chalup, mají krásné a šikovné psy. Anebo teď budou mít jednobarevná štěňátka v CHS Pod Ořechem. Jinak klasika je CHS Z Vejminku nebo CHS Marcato Line - nemají sice přímo lovecky vedené kokry, ale když si vyberete temperamentnější štěně, půjde to - ono geny a vlohy zůstávají, i když se se psy nepracuje. Což vím z vlastní zkušenosti - pes po výstavních předcích a jak mu to maká:-)

19.10.2012 10:30
eluschi

XXX.XXX.123.72

Ještě jsem se chtěla zeptat kokrům se podle internetu strst trimuje... jak se to dělá a co k tomu potřebuji? Rodiče mají pudlíky a ty jsem si pravidelně sama stříhala, liší se trimování a stříhání? Jsem četla že se nesmí stříhat když s ním chci na výstavy...?

19.10.2012 10:32
luciekol

XXX.XXX.205.26

doporučuji tyhle stránky- kokři se částečně trimují a částečně střihají - sama to ze začátku rozhodně nezvládnete, je dobré si najít dbrého střihače, ideálně chovatele kokrů:-)
http://www.kokr.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=66&Itemid=66&lang=cs

19.10.2012 10:44
eluschi

XXX.XXX.123.72

Jej to jsem ráda za člověka který poradí... Poohlídnu se po okolí a uvidíme kdo se najde.. za ty interonetové stránky moc děkuji :)

20.10.2012 21:39
exibit

XXX.XXX.244.105

Zdravím, my máme kokříka v bytě, sice je to divoch, ale dá se to snést.

20.1.2013 07:02
snape007

XXX.XXX.121.122

Ahojky milovníci kokrů smajlík

My máme naši druhou kokřici ( orange roan ) - na fotečce a je to trdlo a samozřejmě, že je v bytě ! To bys přeci kokříkovi neudělala, že by se strčil do kotce ven. To tak ještě snese nějaký nezávislý Kavkazák smajlík

Jako o trdleti o ní píšu proto, protože máme tedy dvě holky... kokřičku ( je čistokrevná, ale bez PP ) a pak jsme si po roce k ní pořídili kříženku westíka ... no kdo myslíte , že má navrch ? smajlíksmajlíksmajlík

Samosebou, že skoroWesťa ... a právě kokřinda je takový tzrdlo, že třebas při aportu jí všechno přenechá, protože skorowestík je šílenec §!! smajlík

Ale kokříci jsou nádherní ! Ta naše poslouchá , v lese by v životě nikdy za ničím neběžela, zatímco ta druhá je bohužel na vodítku ( 10m ). Prostě neposlechne, a můžete cvičit jak chcete, můžete mít v kapse třebas kuře a nic.... prostě jak jí šroubne v mozku letí ! Kdysi jsem i s malou westicí chodila na volno, pak zdrhla za třema srnama a já stála na místě , hysteričák, že mám po miláčkovi, táta běžel loukou kamsi za ní, asi po čtvrt hodině se vrátila. Nikdy bych tohle už nechtěla zažít.

Třebas v případě kokřice tohle naprosto nepřichází v úvahu. Ta fakt poslouchá a nikdy jsme na žádných cvičácích nebyli. Ale to je případ od případu.

Měli jsme i dvě německé dogy a ty byly taky každá úplně jiná...

Můj úplně první pes byl kokr a to se nezapomene smajlík
Bohužel sem mohu dát jen jednu fotečku, ale kdyby někdo chtěl príma kámošku co miluje psy nade vše a chtěl by si dopisovat , prosím napište mi : Snape007@seznam.cz (heslo kokr smajlík )

Přidejte reakci

Přidat smajlík