Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2012 15:08
zuzanin

XXX.XXX.99.6

Dobrý den. Prosím o jakoukoliv radu. Bydlíme v dvojdomku a sousedi jsou už starší lidé kteří si před několika lety pořídili vlčáka. Psa nijak nevycvičili, je z něj nevycválané uštěkané otravné tele smajlík . Doma už dlouho toužíme po pejskovi bullteriera, ale obávám se, že i kdybychom ho skvěle vycvičili, se sousedovic psem se nesnesou. Zahrady jsou oddělený jen nízkým plotem "kde nic tu nic". Jakékoliv rady, jak zamezit celodennímu štěkání abychom se pejska nemuseli vzdát? smajlík

14.10.2012 15:52
serigala

XXX.XXX.59.26

Na štěkání si můžete leda stěžovat, nic jiného s tím sami nezmůžete. (U nás ve městě je přímo vyhláška, která zakazuje držení psa, který svým neustálým štěkotem obtěžuje souseda) Ale nevidím důvod, proč si kvůli sousedovic uštěkanému psu nepořídit vlastního, prostě místo plotu „kde nic, tu nic" udělejte pořádný plot. Pokud je to plot sousedův a nepujde se s ním rozumně domluvit, že plot opravite, postavte si kousek od něj vlastní, bude to vypadat zvláštně, ale svůj učel to rozhodně plní, vím, že někdo stavěl dvojtý plot kvůli sousedům, kteří jim přes plot dráždili psa.

15.10.2012 08:10
ilisek

XXX.XXX.196.15

Třeba až si toho bulla pořídite, tak to štěkání sousedovic psa vyřeší velmi rychle:-))

15.10.2012 08:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

ilisek napsal(a):
Třeba až si toho bulla pořídite, tak to štěkání sousedovic psa vyřeší velmi rychle:-))

tohle mi silně připomíná mentalitu velké části lidí, co si psy typu bull pořizují (mám silnýho psa, tak jsem děsně silnej), a to je přesně to, proč je hodně lidí nemá rádo, a radši se jim obloukem vyhnou:-(

15.10.2012 09:32
ilisek

XXX.XXX.196.16

Inspektor Pišišvor napsal(a):
tohle mi silně připomíná mentalitu velké části lidí, co si psy typu bull pořizují (mám silnýho psa, tak jsem děsně silnej), a to je přesně to, proč je hodně lidí nemá rádo, a radši se jim obloukem vyhnou:-(

Nevím co vám to připomíná, ale dala jsem tam smajlíka!!! Asi jste zapomněla smysl pro humor domasmajlík

16.10.2012 13:01
angila_grian

XXX.XXX.192.76

A coz takhle dat novy, pevny, vysoky plot? Pak by jste to nemuseli resit.

16.10.2012 13:35
ilisek

XXX.XXX.196.15

angila_grian napsal(a):
A coz takhle dat novy, pevny, vysoky plot? Pak by jste to nemuseli resit.

Ono to u plemen typu bull není tak jednoduché.....jeden náš pes přes plot nejde, i kdyby byl vysoký třeba půl metru a to byl před pár lety vítěz na pitbullshow v higt jumpu, druhá se dostane klidně přes pevný plot i kdyby měl dva metry a třetí byl schopný zlikvidovat pletivo během pár vteřin, nebo se podhrabat.....takže asi metr hluboko podezdívku a tři metry vyokou betonovu zeď s ostnáčem nahoře:-))

16.10.2012 15:07
angila_grian

XXX.XXX.192.76

ilisek napsal(a):
Ono to u plemen typu bull není tak jednoduché.....jeden náš pes přes plot nejde, i kdyby byl vysoký třeba půl metru a to byl před pár lety vítěz na pitbullshow v higt jumpu, druhá se dostane klidně přes pevný plot i kdyby měl dva metry a třetí byl schopný zlikvidovat pletivo během pár vteřin, nebo se podhrabat.....takže asi metr hluboko podezdívku a tři metry vyokou betonovu zeď s ostnáčem nahoře:-))

Tak asi jedině betonovou zeď.-) my měli tehdá samojeda, a ten šplhal po pletivo, přelezl vrata coby dup, ale betonovou zeď a branku s rovnýma prknama nezdolal :-) Jinak ten předešlý koment od Vás je vtipný :-)

16.10.2012 15:10
ilisek

XXX.XXX.196.15

angila_grian napsal(a):
Tak asi jedině betonovou zeď.-) my měli tehdá samojeda, a ten šplhal po pletivo, přelezl vrata coby dup, ale betonovou zeď a branku s rovnýma prknama nezdolal :-) Jinak ten předešlý koment od Vás je vtipný :-)

smajlík

17.10.2012 12:58
tereza.128

XXX.XXX.207.198

zuzanin napsal(a):
Dobrý den. Prosím o jakoukoliv radu. Bydlíme v dvojdomku a sousedi jsou už starší lidé kteří si před několika lety pořídili vlčáka. Psa nijak nevycvičili, je z něj nevycválané uštěkané otravné tele smajlík . Doma už dlouho toužíme po pejskovi bullteriera, ale obávám se, že i kdybychom ho skvěle vycvičili, se sousedovic psem se nesnesou. Zahrady jsou oddělený jen nízkým plotem "kde nic tu nic". Jakékoliv rady, jak zamezit celodennímu štěkání abychom se pejska nemuseli vzdát? smajlík

Postavte si mezi Vás a sousedy pořádný, bytelný a hlavně neprůhledný plot, aby Váš pes sousedova neviděl.
Proti přeskočení pomůže kšilt otočený směrem dovnitř. Nicméně většina psů nemá snahu skákat přes plot, když nevidí, co je za ním.
Případné podhrabání snad nehrozí, nepředpokládám, že budete psa nechávat na zahradě bez dozoru. A i kdyby...
Kolem plotu naležato zahrnout hrubým kamením metrový pruh kari sítě. Skrz to se neprohrabe žádný pes.

17.10.2012 13:11
cinkalu

XXX.XXX.11.162

ilisek napsal(a):

no takovýho psa bych fakt milovala :-|

17.10.2012 13:13
ilisek

XXX.XXX.196.16

cinkalu napsal(a):
no takovýho psa bych fakt milovala :-|

Cinkalu: no milovala nemilovala.....co s tím nadělátesmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík