Ahoj,
jsem teeneager, chodím do devítky na základce a mám úplně superrr psa, který by si (někdy mi přijde) zasloužil lepší paničku než jsem já.Dělím den na školu, hodinovou procházku se psem a krmením hordou morčat
.Dvakrát do týdne mám do pěti hodin...no zkrátka se mi zdá, že na psa už nemám tolik času jako před rokem
.Je mi psa trochu líto, když vidím, jak sedí před boudou a trpělivě vyčkává až za ním přijdu ven, ale já se mezitím zabývám krmením morčat
.
Poradte mi prosím, jak jste takovoutu situaci vyřešili Vy
Děkuji
Na krmení morčat není potřeba moc času a pohrát si s nimi můžeš večer. Dokud je venku světlo, dej svůj čas psíkovi - on se po vylítání a vyblbnutí rád uloží a bude čas na morčata. Píšeš morčata, to znamená, že je jich víc, takže si spolu spíš vystačí než tvůj psík, který čeká jen na tebe. Zaslouží si tvoji pozornost
sulinek
napsal(a):
Ahoj,
jsem teeneager, chodím do devítky na základce a mám úplně superrr psa, který by si (někdy mi přijde) zasloužil lepší paničku než jsem já.Dělím den na školu, hodinovou procházku se psem a krmením hordou morčat
.Dvakrát do týdne mám do pěti hodin...no zkrátka se mi zdá, že na psa už nemám tolik času jako před rokem
.Je mi psa trochu líto, když vidím, jak sedí před boudou a trpělivě vyčkává až za ním přijdu ven, ale já se mezitím zabývám krmením morčat
.
Děkuji
Co to máš za jméno ?!
Prvni teenager, co o sobe napsal, ze je teenager :-D
No kazdopadne asi bydlis s rodici, tak dvakrat tydne, kdyz mas dlouho skolu, by mohla s vencenim zaskocit rodina? A krmeni morcat je ani ne na 5 min, vycisteni jejich obydli se dela tak dvakrat tydne, a ani to moc casu nespolkne, hm..
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslím že morčata moc času nezaberou ,krmení je otázka pěti minut a pokud je jich víc vystačí si mezi sebou a kontakt s člověkem nijak nevyžadují ,čištění klece taky netrvá příliš dlouho ,takže věnovat se psovi chodit s ním ven pokud to jde ,pokud ne tak alespoň na dvoře ,něco mu házet hrát si s ním ,případně ho vzít dovnitř ,no a škola do pěti ,ven se psem se přece dá jít i po páté hodině alespoň na hodinu a pořádně ho utahat ,myslím že morčata nebudou ten hlavní důvod ,zamysli se nad tím co ti zbytečně ukrádá čas na psa, počítač ,televize, kamarádky , něco musíš vypustit a věnovat se psovi co nejvíc to jde.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rozhodně bych nedávala přednost morčatům před psem. Což takhle zbavit se morčat a věnovat se psovi naplno ?
sulinek
napsal(a):
Ahoj,
.
Děkuji
Človíčku, píšeš, že chodíš na ZŠ do devítky. Já jsem mám od dvou dospělých dcer a nedovedu si představit, že by si děti na základce sami pořidily psa, předpokládám tedy, že ti psa pořidili rodiče a ty by se tedy také měli spolu s tebou postarat o to, aby pes nestrádal, tedy hlavně psychicky.....Píšeš, že máš suprovýho psa, tak proč k tomu máš ještě morčata když to časově nestíháš?? Rozdej morčata spolužákům a věnuj se více pejskovi. Zřejmě bydlíte v domku se zahradou, tak třeba pořiďte tvýmu pejskovi kamaráda z útulku a nebude pak tolik smutnit po tobě, protože se dostatečně vyblbne s "kolegou".
Rozhodně nesouhlasím s rozdáním morčat či jinými způsoby jejich zbavení se. Vy starší, co třeba už máte děti, vzpomeňte si na Váš volný čas. Když jste byli na střední, taky jste nenadávali jak málo máte času? A když jste nastoupili na vysokou školu, neříkali jste si zlatá střední? A co po narození dítěte, nevzpomínali jste s láskou na období, kdy jste měli i přes tisíce stran skript pořád ještě HROMADU času?
Vše je jen o organizaci času a efektivitě konané práce. Zadavateli, zkus se zamyslet nad všemi činnostmi. Nešlo by je nějakým způsobem provádět efektivněji? Např. přivstat si 20 minut a ty morčata nakrmit hned ráno? Jistě by se dalo poradit i ranní venčení psíka, ale buďme realisti, žejo. Půlhodinové venčení psíka, kdy se mu budeš opravdu naplno věnovat, učit ho novým kouskům, přetahovat se o hračku a já nevím co vše má ještě rád mu dá víc, než když s ním půjdeš na hodinu tak, že ho před barákem pustíš, projdete nějakou trasu a za hodinu se vrátíš. Dej mu na dvorek nějaké hračky či kosti na kousání, ať se zabaví.
Většina z dospělých končí v pět ne dvakrát týdně, ale každý den. Plus když to budu brát ze svého pohledu, v pět mi rozhodně nekončí povinnosti, ale začíná kolečko prací v domácnosti, vaření, praní, žehlení, uklízení, starost o děti a samozřejmě vylítání psa. A jde to. Ty máš kromě morčat po škole víceméně klid, tak kde je vlastně problém? Nemusíš to psát sem, zkus si to utříbit sám v hlavě, udělat si systém. Rozvrhni si činnosti a odpočinek nějak smysluplně. Např. vím, že jsi po škole unavený a je fajn si sednout na hoďku k počítači, než začneš dělat něco jiného, ale zkus se přinutit např. věnovat se tomu psíkovi a oddechnout si až později, když je venku už tma a už se tam moc nedá být.
A mimochodem - fandím ti. Je vidět, že ti to není jedno a že se snažíš najít řešení a to se mi moc líbí