Dobry den pred 5ti lety jsem si poridila fenku APBT. Kdyz se zacla poprve v 8 mesicich harat byla to katastrofa.Fena tatlne vystresla jakmile sme nasadila plenku stala klidne celej den nehnute na jednom miste jako socha z kamene,proste na umreni! Predstava ze tohle me a ji ceka pri kazdym harani...bydlime v panelaku se dvema malyma detma a tak sem se s muzem dohodli ze ji nechame vykastrovat protoze stenata stejne nikdy neprichazeli v uvahu.Navic fena je bez PP takze dalsi duvod byl nemnozeni :) takze sme nechali doharat a cca v roce sla na kastraci. Vse probehlo hladce,jeste ten den par hodin po operaci chodila jak stramanda.Fenka od prvniho dne co sme ji privezli odmu dostavala rano a vecer granule a behem dne zbytky lidskyho jidla hlavne po detech co nesnedli,ona je ten typ psa kterej nepohrdne ani cibuli.Po 3 letech od kastrace se objevil unik moci,bylo mi predem receno ze je pravdepodobnost ze muze po kastarci dojit k uniku ale ve stari a u 4 lety feny mi to prislo dost brzo.Takze sme nabehli k vetovi nekolikrat za sebou odevzdali vzorek moci ve kterym se objevil mocovej pisek vlastne ani ne pisek spis mikroskopickej jemnej prasek kterej se da jeste bez operaci odstranit.Doktor mi doporucil pastu uropet dvakrat denne 2 kavovy lzicky do zradla.Tehle past sme spotrebovali 6 tub behem par tydnu fena ma 30 kilo a jedna pasta vydrzela cca na tyden.S naslednou lecbou sem presla na jiny granule a uplne odbourala veskerou lidskou stravu a uz nikdy nedostala zadny zbytky.Unik moci zmizel, fenka zhubla tuk kterej mela navic (zadny prase nebyla) a zacla bejt uplne jina.Poridila sme ji zatezovy postroj dneska ma luxusni postavicku uzasnou lesklou zdravou srst,je aktivnejsi a porbudili s e vni lovecke pudy (krysi,potkani,veverky,srnky....)Kdyz dohoni a chytne zabije :)Dneska je to rok co sme se uniku zbavili az na dva pripady za posledni tyden :((( a pokazde to bylo po fyzicky zatezi na poradnym vejslapu kdy fena opravdu bylo dostatecne vybehana a pri navratu domu sla rovnou chrapat...tak me tak napada ...mozna je to hloupost ale muze se to stat? Ze unikne moc kdyz pes opravdu vyda ze sebe nejvic co muze? co se kondicky tyce? Budu moc vdecna za Vase nazory at uz budou jakykoli. Diky Kristýna