zdravim mam vazny problem potrebujem neaku radu moja sucka predvcerom porodila sest steniatok je to labrador ma prve i ked je starostliva nechce ich nechat pit a vobec nedava pozor abi ich neprilahla jedni uz pristupila a zomrelo steniatka su uz slabucke i ked ich krmim jej vlastnym mlieckom iba jedni je ako tak ze sa i prisaje dnes mi uz zomreli dve a tretie k tomu daleko nema nepomohol mi ani veterinar ze mam to nechat na prirodu ale mne to neda sa iba necinne prizerat nemate stym nahodou niekto skusenosti ??
27zuzulu
napsal(a):
zdravim mam vazny problem potrebujem neaku radu moja sucka predvcerom porodila sest steniatok je to labrador ma prve i ked je starostliva nechce ich nechat pit a vobec nedava pozor abi ich neprilahla jedni uz pristupila a zomrelo steniatka su uz slabucke i ked ich krmim jej vlastnym mlieckom iba jedni je ako tak ze sa i prisaje dnes mi uz zomreli dve a tretie k tomu daleko nema nepomohol mi ani veterinar ze mam to nechat na prirodu ale mne to neda sa iba necinne prizerat nemate stym nahodou niekto skusenosti ??
Jediné, co můžete dělat, je zkusit stále dokrmovat, každé dvě hodiny.. ale to už asi děláte, takže je třeba to opravdu nechat na přírodě. Nemůžete bohužel nic dělat. Příroda není krutá, jen spravedlivá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě bych to nenechala jen na přírodě!! V každém případě štěňátkům zajistit hlavně teplo! nejméně 26 stupňů v místnosti!
Skoušet přikrmovat ale co nejčastěj než se chytnou .po dvou hodinách je málo. Já to zkoušela co půl hodiny ,dokud se štěndo nechytlo.Když nechtělo pít s flašky ,strčila jsem mu do pusinky prst a mléčko nechala po kapkách stéct do tlamičky.Dělala jsem to co půl hodiny,Trvalo skoro čtyři hodiny než se samo přisálo a pak už tahalo samo s flaštičky a u toho jsem ho co nejčastěj dával k cecíku k feně aby to zkoušelo tahat. Takhle si i fena zvykla a malého přestala odmítat ,vydržela jsem celých 24 hodina! Druhý den už pejsek pil sám od feny a dnes z něj je krásný roční pes! Kdybych to nechala na přírodě už tu nebyl.
No musim povedat ze som skusala vsetko aj kvapkat po prste do ustociek aj striekacku aj flasku aj cicik no presto vsetko steniatka zomieraju uz su len dve jeden jediny psik sa dokaze prisat ale mamina sa hned zacne vrtiet kym nesaje pekne lezi a olizuje ich zatial ju drzime abi lezala nech sa drobec napapka a bracek sa zatial stale trapi v teplucku su niesu ani studene ani horuce su asi o dva tyzdne skor narodene tak uvazujem ci nemaju slabe plucka
27zuzulu
napsal(a):
No musim povedat ze som skusala vsetko aj kvapkat po prste do ustociek aj striekacku aj flasku aj cicik no presto vsetko steniatka zomieraju uz su len dve jeden jediny psik sa dokaze prisat ale mamina sa hned zacne vrtiet kym nesaje pekne lezi a olizuje ich zatial ju drzime abi lezala nech sa drobec napapka a bracek sa zatial stale trapi v teplucku su niesu ani studene ani horuce su asi o dva tyzdne skor narodene tak uvazujem ci nemaju slabe plucka
Aha, o DVA týdny dříve narozené štěně ...no tak to určitě nepřežijí, nejspíš ani jeden.
Štěně narozené před 58. dnem je považováno za potrat.. a Vy píšete celé dva týdny, tak to bohužel. Dejte je uspat a nenechte je se trápit. Nejsou dovyvinutá.
no ten psik sa pravidelne uz zacina prisavat a ma aj pravidelne vylucovanie je zo vsetkych najvetcsi a ma aj vahu v norme tak myslim ze ten jediny ti zvladne asi by bolo predcasne davat uspavat aj jeho kedze zacina celkom pekne prospievat a adaptovat sa no jeho posledny surodenec tolko stastia mat nebude veterinar povedal ze sem pride ze to snim uz urcite zmysel nema je mi to moc luto som prinich uz viac ako 24 hodin v kuse a nepomohla som im je to nieco starsne pozerat sa na take malicke bezbranne stvorenie a nemoct mu pomoct uz som zopar krat mala steniatka ale toto sa mi este nestalo je to velmi smutne a najtazsie to beru moje deti ktore sa stale pitaju preco aj ja by som chcela vediet tuto odpoved
27zuzulu
napsal(a):
no ten psik sa pravidelne uz zacina prisavat a ma aj pravidelne vylucovanie je zo vsetkych najvetcsi a ma aj vahu v norme tak myslim ze ten jediny ti zvladne asi by bolo predcasne davat uspavat aj jeho kedze zacina celkom pekne prospievat a adaptovat sa no jeho posledny surodenec tolko stastia mat nebude veterinar povedal ze sem pride ze to snim uz urcite zmysel nema je mi to moc luto som prinich uz viac ako 24 hodin v kuse a nepomohla som im je to nieco starsne pozerat sa na take malicke bezbranne stvorenie a nemoct mu pomoct uz som zopar krat mala steniatka ale toto sa mi este nestalo je to velmi smutne a najtazsie to beru moje deti ktore sa stale pitaju preco aj ja by som chcela vediet tuto odpoved
Kolikátý den od krytí se narodili? O dva týdny dřív narození nebudou určitě, to by nežili, od 56. dne by měli být v pořádku. Může jim být cokoli, můžou mít herpes, být slabí z jakéhokoli důvodu. Bohužel, můžete dělat jen to, co děláte - krmit, masírovat a hlavně mít je v teple. Jestli jsou slabí, chce jim to zahřát nad 30 stupňů, ne celou místnost, ale nějakou vyhřívanou dečku nebo topení. Teplem jim pomůžete opravdu hodně.
27zuzulu
napsal(a):
Tak snad se vám podaří toho jednoho zachránit, ale pokud by měl celý život mít nějaký hendicep, nemělo by to smysl.....dejte vědět, jak to dopadlo, držím vám pěsti, Ilona.
no musim zo slzickami napisat ze ani moj bojovnik ktory bojoval statocne uz to ma bohuzial zasebou a je zo svojimi bracekmi a sestrickami mamina ho prilahla kym som bola po deti bolo to len par minut ked som ho nechcela od nej brat bo papkal ked som prisla domou bol to hrozny pohlad stravila som snim 52 hodin a teraz padam unavou so smutkom ze som ho aj tak stratila . Prosim ak sa niekedy uz niekomu zvas nieco take stalo dajte mi vediet je to normalne ze je sucka starostliva a vsetko ale je taka neohladuplna este som to nevidela teda az teraz .
Uživatel s deaktivovaným účtem

27zuzulu
napsal(a):
no musim zo slzickami napisat ze ani moj bojovnik ktory bojoval statocne uz to ma bohuzial zasebou a je zo svojimi bracekmi a sestrickami mamina ho prilahla kym som bola po deti bolo to len par minut ked som ho nechcela od nej brat bo papkal ked som prisla domou bol to hrozny pohlad stravila som snim 52 hodin a teraz padam unavou so smutkom ze som ho aj tak stratila . Prosim ak sa niekedy uz niekomu zvas nieco take stalo dajte mi vediet je to normalne ze je sucka starostliva a vsetko ale je taka neohladuplna este som to nevidela teda az teraz .
Myslím, že ta fenka věděla lépe než my lidé, jak to je. Že štěňata neměla šanci, byť jste se snažila sebevíc.
Měli jsme jednou fenku po porodu moc nemocnou, když jsme jí po tom co se probrala z narkozy a dala se trošku do kupy, ukázali štěňata, popřehazovala je čumákem, neomylně si vybrala to nejsilnější z vrhu, o to se starala a ta ostatní by nechala být. Pudově tušila, že všechna nemá šanci odchovat, tak si vybrala největšího chlapáka s největší šancí. Příroda je mocná a my lidé můžem jen hloupě koukat.
Věřte že je mi to moc líto, ale je to asi tak jak píše orionka. Fenky netrpí falešným sentimentem a když poznají, že štěňata nejsou k životu, nechají je uhynout.
V přírodě je nejdůležitější přežití matky a ta se neoslabuje předem ztracenou investicí.
Což neznamená, že to je špatná matka. Příští vrh, který donosí, bude pravděpodobně pečlivě opatrovat - takže bych se na vašem místě soustředila na to,proč porodila předčasně.