Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2012 19:23
mam13

XXX.XXX.122.157

Dobrý večer,
můj dotaz je mi velmi trapný, ale už nevím, kam jinam se obrátit o radu. S bývalým manželem jsme si pořídili fenku SAO. V současné době jsme rozvedeni a soudně vypořádáváme majetek. Exmanžel zahrnul do společného jmění i psy, kteří zůstali jemu. Azinku už jsem nikdy neviděla. Paní soudkyně teď po nás chce doložit pravděpodobnou cenu feny v době rozvodu (březen 2010). Fena (Azija Medzhal Ala) je s PP (otec dovoz z Ruska), byla jsem s ní 4x na výstavě z toho 2x získala CAJC, v době rozvodu byla tříletá, ač neuchovněná štěňata už měla (otec štěňat Emir Chan z Průčelské rokle). Troufl by si nějaký chovatel udělat odhad? Moc by mi to pomohlo. Děkuji Markéta

10.12.2012 20:32
hanula

XXX.XXX.106.29

Asi by bylo nejlepší obrátit se na některý z klubů, stejně budete asi potřebovat oficiální odhad od poradce chovu. Zadejte si ČMKU a kluby tam najdete, Odhad na psa k rozvodu, to je zvláštní, já bych moji čubinu nedala..

10.12.2012 21:19
monika s

XXX.XXX.216.19

Myslím, že pro odhad se budete muset obrátit na soudního znalce v oboru kynologie.
V tomto Vám klub nejspíš může jen zhruba poradit, ale je to stejné, jako kdyby Vám poradil kdokoli jiný...
Třeba že cena štěněte je 15000,- + nějaký ta výstava dejme tomu 5000,-. Chovná fena nebyla, citovou újmu v ČR u "věci" nevysoudíte...

10.12.2012 21:36
mam13

XXX.XXX.122.157

Já bych se o ní nesoudila vůbec. Vzal mi jí s tím, že je psaná na jeho firmu (což bohužel je). Celý náš rozchod byl dost nechutný, tak jsem zezačátku hodně ustupovala, aby byl klid. Do vyrovnání SJM ji dal on, ale já musím doložit odhad. Ale děkuji za odpovědi, snad to brzy skončí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík