Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2006 22:43

Ahoj, vlastníte, nebo chováte tohle plemeno?postřehy, zážitky, povaha, fotky...prosím o vše
mám 2 bordeauxské dogy, na tom se nic nemění, ale pointr je plemeno, které mě fascinuje. Bordynky lovecky vedeme, jsou perfektní a protože jsem loveckému výcviku naproto podlehla, zajímám se o tohle plemeno. Kdo máte k němu co napsat - vztah k ostatním psům, k lidem, k práci..tak do toho

30.7.2006 09:40

helenar napsal(a):
Ahoj, vlastníte, nebo chováte tohle plemeno?postřehy, zážitky, povaha, fotky...prosím o vše
mám 2 bordeauxské dogy, na tom se nic nemění, ale pointr je plemeno, které mě fascinuje. Bordynky lovecky vedeme, jsou perfektní a protože jsem loveckému výcviku naproto podlehla, zajímám se o tohle plemeno. Kdo máte k němu co napsat - vztah k ostatním psům, k lidem, k práci..tak do toho

Ahoj Heli, nevím, jak ostatní páni myslivci atd...se budou trářit na můj příspěvek...jelikož je děda myslivec, tak o tomto plemeni vím svoje. Vždy to byl pointer, co nám napadl psi! Jako lovecké plemeno - pro mě osobně nemůže být nic horšího než pointer a jagteriér + foxtři! Měli jsme Gordon setra...výbornej pes!, Maďarská vizsla, Český fousek, Dráťák atd.... Pointři jsou moc krásní, elegantní a dokáží mít neuvěřitelné pózy, ale jsou to svině na ostatní!!! Alespoň z naší situace...Nepotkala jsem pointra, co by se nechcel rvát! Je to můj názor a zkušenost a na nikoho tím neůtočím...

30.7.2006 09:56

sabina napsal(a):
Ahoj Heli, nevím, jak ostatní páni myslivci atd...se budou trářit na můj příspěvek...jelikož je děda myslivec, tak o tomto plemeni vím svoje. Vždy to byl pointer, co nám napadl psi! Jako lovecké plemeno - pro mě osobně nemůže být nic horšího než pointer a jagteriér + foxtři! Měli jsme Gordon setra...výbornej pes!, Maďarská vizsla, Český fousek, Dráťák atd.... Pointři jsou moc krásní, elegantní a dokáží mít neuvěřitelné pózy, ale jsou to svině na ostatní!!! Alespoň z naší situace...Nepotkala jsem pointra, co by se nechcel rvát! Je to můj názor a zkušenost a na nikoho tím neůtočím...

Fík z Mešinské hájovny, mě se u pointrů nelíbí ta hlava, ale jinak jsou pěkní

maťa

30.7.2006 10:04
maťa

sabina napsal(a):

No Sabino, nechci ti odporovat, ale jagouš je nejlepší teriér, jakého znám! Tvrdý sice, ale uvnitř citlivka a při správném vedení je z něho pes, kterému se dá opravdu věřit! A to vím néjen proto, že jednoho jsem doma měla a leckdo by mohl namítnout, že za á to byla fenka, která je poddajnější a za bé byla nalezená, takže ta povaha mohla být trošku jinde - ale i proto, že ještě dva jagouše znám a v opravdu dobrých rukách, tedy znaleckých, je to pes k nezaplacení

A mimochodem, jagouše jednou zase mít budu, tak se pak můžem domluvit a přijdeš se juknout, jak moc jsou to "nezvladatelní" psi

30.7.2006 10:18

maťa napsal(a):
No Sabino, nechci ti odporovat, ale jagouš je nejlepší teriér, jakého znám! Tvrdý sice, ale uvnitř citlivka a při správném vedení je z něho pes, kterému se dá opravdu věřit! A to vím néjen proto, že jednoho jsem doma měla a leckdo by mohl namítnout, že za á to byla fenka, která je poddajnější a za bé byla nalezená, takže ta povaha mohla být trošku jinde - ale i proto, že ještě dva jagouše znám a v opravdu dobrých rukách, tedy znaleckých, je to pes k nezaplacení

A mimochodem, jagouše jednou zase mít budu, tak se pak můžem domluvit a přijdeš se juknout, jak moc jsou to "nezvladatelní" psi

tak to máš opravdu štěstí na super povahu a psíka - bude aji v Tobě, já nic neříkám, jen z vlastní zkušenosti vím - co jsem viděla...Máme Bordera v momentální době a tím jsou prý super kamarádi...JO!!! jsou báječní - náš je toho úkazem, ale na zkouškách byli i tací, kterí by nás zmasakrovali úplně všechy okolo! Nervní, nevrlí atd... Jsem ráda, že jsou jagouši i v pohodě, ale já se bohužel s žádným v poho nesetkala!

maťa

30.7.2006 10:27
maťa

sabina napsal(a):
tak to máš opravdu štěstí na super povahu a psíka - bude aji v Tobě, já nic neříkám, jen z vlastní zkušenosti vím - co jsem viděla...Máme Bordera v momentální době a tím jsou prý super kamarádi...JO!!! jsou báječní - náš je toho úkazem, ale na zkouškách byli i tací, kterí by nás zmasakrovali úplně všechy okolo! Nervní, nevrlí atd... Jsem ráda, že jsou jagouši i v pohodě, ale já se bohužel s žádným v poho nesetkala!

Ale jo, to je jasnačka, že každej pes je individualita a stejně tak každej pán

Tohle já bych třeba mohla říct o labradorech a retrívrech.....ty co znám, a není jich málo, jsou popvahově příšerní Stačí se ale podívat na jejich majitele a vím proč

30.7.2006 10:32

maťa napsal(a):
Ale jo, to je jasnačka, že každej pes je individualita a stejně tak každej pán

Tohle já bych třeba mohla říct o labradorech a retrívrech.....ty co znám, a není jich málo, jsou popvahově příšerní Stačí se ale podívat na jejich majitele a vím proč

jééé, labradoři, nejvetší průser je, když tyhle vyperaktivitky nikdo nenaučí poslouchat - to je pak tóčo. Ale to je opravdu jedno, u jakýho psa to je, jen u těch větších je to horší - tohle je náš Ciro

30.7.2006 12:20

sabina napsal(a):

Sabina: A víš co se právě říká? Pointra dělá hlava

30.7.2006 12:44

teeny napsal(a):
Sabina: A víš co se právě říká? Pointra dělá hlava

právě ta hlava se mi nelíbí, takže celej pointer

30.7.2006 14:42

helenar napsal(a):

náhodou pointer má strašně zvláštní ten čenich.. jsou krásní.. více se mi tedy líbí ten černý, než žemlový.. tady tohle je fenka, která byla jako jediná zástupkyně tohoto plemene vystavována v Ustroňu v Polsce 2.7.O6, myslím, že rozhodčímu se nelíbilo, že byla málo osvalená... ale jinak je moc krásná

30.7.2006 15:06

luciemach napsal(a):
náhodou pointer má strašně zvláštní ten čenich.. jsou krásní.. více se mi tedy líbí ten černý, než žemlový.. tady tohle je fenka, která byla jako jediná zástupkyně tohoto plemene vystavována v Ustroňu v Polsce 2.7.O6, myslím, že rozhodčímu se nelíbilo, že byla málo osvalená... ale jinak je moc krásná

Jsem majitelkou fenky pointera. Za nás můžu napsat, že lepší a mírumilovnější pes snad ani neexistuje. Jsou to psi milující své pány, oddaní, velmi poslušní a učenliví, nekonfliktní vůči jiným psům, jsou vhodní k dětem. Jakožto lovečtí psi jsou velmi temperamentní, potřebují velké množství pohybu a důslednost při výcviku. Naprosto se neztotožňuji s názorem nebo zkušenostmi s agresivitou a to znám hodně majitelů pointerů. Podle mě agresivita jde ruku v ruce s výchovou.... Za sebe a celou naši rodinu můžu toto plemeno jen doporučit. Zkuste kontaktovat nějakého zkušeného chovatele, který se tomuto plemeni aktivně věnuje a jistě získáte řadu užitečných a cenných informací. Zde na diskuzi jich asi mnoho nanajdete.

30.7.2006 15:15

miska plyska napsal(a):
Jsem majitelkou fenky pointera. Za nás můžu napsat, že lepší a mírumilovnější pes snad ani neexistuje. Jsou to psi milující své pány, oddaní, velmi poslušní a učenliví, nekonfliktní vůči jiným psům, jsou vhodní k dětem. Jakožto lovečtí psi jsou velmi temperamentní, potřebují velké množství pohybu a důslednost při výcviku. Naprosto se neztotožňuji s názorem nebo zkušenostmi s agresivitou a to znám hodně majitelů pointerů. Podle mě agresivita jde ruku v ruce s výchovou.... Za sebe a celou naši rodinu můžu toto plemeno jen doporučit. Zkuste kontaktovat nějakého zkušeného chovatele, který se tomuto plemeni aktivně věnuje a jistě získáte řadu užitečných a cenných informací. Zde na diskuzi jich asi mnoho nanajdete.

jen bych chtěla reagovat, že s tou agresí to myslím vážně....není to psem - jakožto plemenem, to určitě ne!!! To bych si nedovolila říct -takovou formou, ale výchovou. A to už je jiná, ale já mámbohužel špatné zkušenosti s pointry! Byli by to fajn psíci (možná), kdyby nebyli v rukách těch, co jsou nyní!

30.7.2006 16:38

sabina napsal(a):
jen bych chtěla reagovat, že s tou agresí to myslím vážně....není to psem - jakožto plemenem, to určitě ne!!! To bych si nedovolila říct -takovou formou, ale výchovou. A to už je jiná, ale já mámbohužel špatné zkušenosti s pointry! Byli by to fajn psíci (možná), kdyby nebyli v rukách těch, co jsou nyní!

Pointrů pár znám, žádný agresivní nebyl. Spíš bývají větší problémy s výmarskými ohaři, některými teriéry a jezevčíky. Jen mě zaujalo, že s bordeauxskýma dogama někdo dělá lovecký výcvik. Můžeš o tom napsat něco víc? Ale nevím, jestli jako nelovečáci budete mít možnost se účastnit zkoušek.

30.7.2006 17:14

sabina napsal(a):

znám 3 pointry a agresivní není ani jeden z nich , je otázka, proč zrovna na Vás ( Vaše psy) ti, co znáte Vy útočí .

31.7.2006 09:31

berta napsal(a):
Pointrů pár znám, žádný agresivní nebyl. Spíš bývají větší problémy s výmarskými ohaři, některými teriéry a jezevčíky. Jen mě zaujalo, že s bordeauxskýma dogama někdo dělá lovecký výcvik. Můžeš o tom napsat něco víc? Ale nevím, jestli jako nelovečáci budete mít možnost se účastnit zkoušek.

děkuju vám všem - pointer je pes, který mě fakt zaujal hlavně svoji chutí do práce, výborným nosem a samozřejmě i vzhledem. Ty jejich hlavičky mi tak trochu připomínají moje bx:-)něco v nich tam prostě je, když jsem si četla, z jakých plemen vznikli, tak se ani moc nedivím.
Bx mají úžasný nos, teda alespoń ty moje, takže byla docela jasná volba, co s nima budu dělat. Žádnou zkouškou jejich vlohy bohužel potvrdit nemůžu, ale je to šíleně baví a pro mě je to absolutně nejkrásnější pocit, že něco dělají, v něčem jsou dobří. Dohledávky, vlečky, barva - to je pro ně sedmý nebe, s aportem je to horší:-) dřív bývali BX používaný i na lov, takže si myslím, že možná v tom to bude...stejně zaujatí jsou coursingem, no a pro tohle všechno je miluju, jenže co mi dělá starosti je zdraví. Spousta jich zemře mezi 4-6rokem, rakovina, torze, srdce...
je mi z toho smutno, takže jestli se něco podobnýho stane i s těma mýma, vážně budu uvažovat o jiném plemeni. Na co mi bude krásnej pes, pro mě s úžasnou povahou, se kterým můžu dělat cokoliv, když mi tak brzo odejde:-(

a pointeři mě prostě zaujali. Na netu moc ch.s. není, asi budu muset na nějakou výstavu a tam se poptat. Ale každopádně majitelé pointerů, nebo ti co je znají, pište dál, považuju za důležitý všechno:-))

31.7.2006 11:24

miska plyska napsal(a):

Míšo a co zdraví?pracujete s fenkou lovecky, sportovně?kolik km zvládne tak, aby byla ještě čilá a nesložilo ji to a naopak kolik km ji asi tak dorazí?je hravá, nebo spíš rozvážná, trdlo a třeštiprdlo, nebo spíš vážnější?
tyhle ty drobnůstky se od chovatelů nedozvím, proto jsem zkoušela tuhle cestu:-)
a je krásná, odkud ji máš?

31.7.2006 12:08

helenar napsal(a):
Míšo a co zdraví?pracujete s fenkou lovecky, sportovně?kolik km zvládne tak, aby byla ještě čilá a nesložilo ji to a naopak kolik km ji asi tak dorazí?je hravá, nebo spíš rozvážná, trdlo a třeštiprdlo, nebo spíš vážnější?
tyhle ty drobnůstky se od chovatelů nedozvím, proto jsem zkoušela tuhle cestu:-)

Spoustu nádherných pointrů si můžete prohlídnout tady http://www.mesinskahajovna.web4u.cz/ . Mě osobně se nejvíc líbí černí a ta hlava, to je prostě nádhera

31.7.2006 14:49

helenar napsal(a):

Zdravotně jsou na tom celkem dobře (dysplasie se částečně reguluje díky Českému pointer a setter klubu), průměrná délka života je podstatně vyšší než u BX. Je jí rok a půl, letos jsme se na ZV nestihli připravit, ale příští rok to snad zvládneme. Naše Chyta je velmi temperamentní ve srovnání s pointery co znám. Zvládne běhat 2 hodiny bez zastavení (může uběhnout tak 15 km). Pak přijde domů, hodinu odpočine a je zase jako triskáč. Aby byla po procházce mrtvá celý den se nám zatím nepovedlo Je hodně umazlená, hravá a potřebuje moooc pozornosti, je to náš triskopes...
Hodně nás vzali výstavy, takže jezdíme celkem často a už jsme JCh, takže pro mě je ten nejkrásnější a nejlepší pes. Pokud budete chtít, můžete mi napsat na mail.

3.8.2006 19:58

helenar napsal(a):

Přikládám pejska mojí kamarádky. Rok a půl stará pointřice Lexi.

3.8.2006 20:03

lucie malina napsal(a):
Přikládám pejska mojí kamarádky. Rok a půl stará pointřice Lexi.

Ještě jednou, krasavice Lexi

4.8.2006 19:58

lucie malina napsal(a):
Ještě jednou, krasavice Lexi

Lexi je opravdu fešanda!! Také bych uvítala nějaké kontakty na chs od někoho zkušenějšího.

8.8.2006 17:29

miska plyska napsal(a):

Ahoj,máš krásnou čubinu.Na podzim plánuji též pořízení štěněte pointra,měla jsem už 2 irčany,ale když jsem viděla pár jarních trailů,jsem pevně rozhodnuta pro pointra.Stále ještě zvažuji chovatele,ale jak se říká,kdo moc vybírá,nakonec přebere.Od koho máš čubinu ty a plánujete jen ty vlohy nebo budete cvičit dál?

14.8.2006 21:37

pocero napsal(a):
Lexi je opravdu fešanda!! Také bych uvítala nějaké kontakty na chs od někoho zkušenějšího.

Tak jsem se podívala na starší příspěvky a fakt mě to s tou agresivitou u pointra překvapilo. Chovám je 23 let a před tím jsem se taky kolem nich motala a právě pro tu dobráckost jsem si je oblíbila (no mimo jiné).
Nikdy nebrali lidi jinak, než jako stvoření určená k mazlení psů a s ostatními psy nebyly problémy ani na společných honech. Ovšem vše se měnilo, když naše psy někdo napadl. Dokázali si útočníka zapamatovat navždy a vztahy tím byly napořád poznamenané, stále hrozila rvačka. Přesto bych se zmínila ještě o jednom - kolikrát se strhla pranice, až uši zaléhaly, ale žádný ze psů nebyl vážněji zraněn.(Nejhůř natržené slecho nebo ranka na kůži, kde přiléhá ke kosti). Stejně tak můj pes jednou napadl jezevčíka, který po něm dlouho provokativně vyjížděl a věšel se mu na slecha a vypadalo to tedy hrůzostrašně. Ovšem jak mi potvrdili kolemjdoucí, větší pes po něm vlastně jen šlapal a strašlivě vrčel, zuby se ho ani nedotkl. No, byli jsme páníčkem označeni za agresory a ne on toho jezevčíka, ten by to přece těžce nesl, ale já jsem si měla psa nejen uvázat (to ale byl), ale taky ho potrestat a nasadit náhubek.
Mrzí mě, že příslušník mého nejoblíbenějšího plemene jiného psa bezdůvodně napadl a omlouvám se tímto za jeho majitele.

vikona

13.11.2006 11:16
vikona

helenar napsal(a):

Tak tady posílám fotku mého vysněného pointra,tedy spíš pointřičky.:-)Cami-6měsíců.

13.11.2006 12:51

vikona napsal(a):
Tak tady posílám fotku mého vysněného pointra,tedy spíš pointřičky.:-)Cami-6měsíců.

Gratuluji, je to krasavice. Barvou mi připomíná naši nedávno odešlou fenku (umřela v 11 letech) a jejího polostrýce. Mívali jsme doma takovéto krasavce (teda oficiálně můj muž) a "vraníky", ti zase patřili mně. Vrátit se k myslivosti, pořídila bych si zase z ohařů jedině pointra.
Přeji hodně výstavních úspěchů a trpělivosti při výcviku, stojí to zato!

vikona

13.11.2006 13:01
vikona

danar napsal(a):
Gratuluji, je to krasavice. Barvou mi připomíná naši nedávno odešlou fenku (umřela v 11 letech) a jejího polostrýce. Mívali jsme doma takovéto krasavce (teda oficiálně můj muž) a "vraníky", ti zase patřili mně. Vrátit se k myslivosti, pořídila bych si zase z ohařů jedině pointra.
Přeji hodně výstavních úspěchů a trpělivosti při výcviku, stojí to zato!

Děkuju,je to můj první pointer,předtím jsem měla irčany.Je to ďáblice,rezatci byli též temperamentní,ale s ní se to srovnat nedá.Doma má přezdívku "raketa".A takhle si zatím představuje povel "daun".

Přidejte reakci

Přidat smajlík