Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2013 19:28
janajana65

XXX.XXX.29.117

Dobrý den, našel by se někdo, kdo by mi pověděl více o rozlišnostech (např. povaha, temperament, potřeba pohybu, citová vazba k člověku, poslušnost, atd.) těchto dvou plemen? Uvažuji o pořízení chrta a tyto dvě plemena mě okouzlila nejvíc smajlík Moc děkuji za jakékoliv odpovědi smajlík

10.1.2013 07:51
samain

XXX.XXX.159.100

Hlavní odlišnost je v osrstění - barzoj je mnohem otužilejší a odolnější zimním podmínkám - samosebou.
Temperamen- jak grej tak barzoj jsou chrti - sprinteři. Tudíž nemají v oblibě dlouhé nudné pomalé procházkování. Jak se říká, chrt buďto leží, nebo běží. To platí doslova. Ideální je, mít možnost ať greje, nebo barzoje nechat někde vylítat, kde bude mít možnost nasadit pořádný speed.
Co se vázanosti na člověka a poslušnosti týká, je na tom grej o něco "lépe". Rozhodně poslouchá ochotněji než barzoj. Ovšem, i barzoje lze naučit odvolání. Dá to jen o něco víc práce.
Jinak přítulové a miláčci jsou obě plemena.
Obě plemena s také dobře snášejí s jinými psi - jsou smečková, neagresivní.
Obě plemena jsou nebezpečná domácím zvířatům - ovšem zase, pokud jsou naučeni od mala, tolerují i kočku nebo slepice. Dokud se nezačou tato zvířata chovat jako kořist, t.j. prchat.
Já chovám barzoje a dlouhá léta jsem měla i grejku a její dceru. Pro mně je životní plemeno barzoj, ale kdybych stála na startu a rozhodovala se, tak bych asi volila podle toho kde budu bydlet. Ve městě v bytě grej, na venkově, v domě se zahradou barzoj.
Dobře ladí i oba dohromady smajlík

10.1.2013 16:50
janajana65

XXX.XXX.29.117

moc děkuji za reakci smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík