Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2006 16:55

Můj pes s námi jezdí na vyjížďky a je v pohodě do té doby, než začneme cválat. To se nalepí většinou na vedoucího koně, běží mu těsně vedle nohou, štěká a jako kdyby se ho snažil zastavit. Zkoušíme ho slovně odhánět a když se vzdálí, tak chválit, ale zatím je to asi silnější než on... Nevíte někdo, co s tím? Je to pes ovčáckého plemene.

30.7.2006 22:27

darca napsal(a):
Můj pes s námi jezdí na vyjížďky a je v pohodě do té doby, než začneme cválat. To se nalepí většinou na vedoucího koně, běží mu těsně vedle nohou, štěká a jako kdyby se ho snažil zastavit. Zkoušíme ho slovně odhánět a když se vzdálí, tak chválit, ale zatím je to asi silnější než on... Nevíte někdo, co s tím? Je to pes ovčáckého plemene.

A dělá to, i když jede jen jeden kůň samostatně? Pokud ano, tak bych asi zajela na nějakou louku s klidným koněm a dlouhým bičem a když by hafan začal zlobit, tak mu pohrozila. Nebo bych hned psa po prohřešku "odložila" povelem "lehni" a začala cválat kolem něj, od něj, k němu... ,aby zjistil, že se vlastně nic neděje, a že když štěká, tak pak musí nudně ležet. Takže je lepší pro něj být zticha a mít "volno"
Nebo v lotu s více koňmi, kteří se spolu snáší....domluvit se, aby druhý jezdec začal na psa v inkriminovanou chvíli "najíždět". Každopádně by to chtělo lépe zvládnout a procvičit povel nesmíš

30.7.2006 22:44

lerry napsal(a):
A dělá to, i když jede jen jeden kůň samostatně? Pokud ano, tak bych asi zajela na nějakou louku s klidným koněm a dlouhým bičem a když by hafan začal zlobit, tak mu pohrozila. Nebo bych hned psa po prohřešku "odložila" povelem "lehni" a začala cválat kolem něj, od něj, k němu... ,aby zjistil, že se vlastně nic neděje, a že když štěká, tak pak musí nudně ležet. Takže je lepší pro něj být zticha a mít "volno"
Nebo v lotu s více koňmi, kteří se spolu snáší....domluvit se, aby druhý jezdec začal na psa v inkriminovanou chvíli "najíždět". Každopádně by to chtělo lépe zvládnout a procvičit povel nesmíš

No zkusím to...
On si vždycky vybere jiného koně než mého, protože ke mně si prostě něco takového nedovolí. Ty koně nejsou na psy moc zvyklí a když se na ně takhle lepí, začnou divočit, takže s tím najížděním to asi nebude ono
Včera jsme psa před cvalem přivázali vodítkem ke stromu, aby chvíli počkal... Pochopitelně že překousal vodítko a přiběhl za náma Na druhou stranu potom cestou zpátky cvalem běžel krásně kus od nás, dával si bacha, abych ho už vážně neroztrhla jak hada...

1.8.2006 06:20

darca napsal(a):

Můj briard dělal něco podobnýho, dostal nápad a šel kobyle za patama a dloubal do ní. Naštěstí je ona kliďas, tak to bylo celkem v pohodě. Vyřešila jsem to tak, že jse si brala do ruky prut a vždycky jsem ho okřikla a pleskla. Pochopil a dal pokoj.

1.8.2006 10:31

darca napsal(a):

Zdá se že mu ještě žádný kůn nic neudělal - když je tak odvážný. Co pomůže 100% je první nakopnutí, pak si dá pozor. Zní to nebezpečně ale na 99 % se psovi kromě leknutí nic nestane. Lepší je (pokud je možnost) ho učit s nenakovaným koněm.

1.8.2006 11:08

ker napsal(a):
Zdá se že mu ještě žádný kůn nic neudělal - když je tak odvážný. Co pomůže 100% je první nakopnutí, pak si dá pozor. Zní to nebezpečně ale na 99 % se psovi kromě leknutí nic nestane. Lepší je (pokud je možnost) ho učit s nenakovaným koněm.

On už nakopáno jednou dostal Motal se moc blízko zadních nohou, tak do něho ta kobyla praštila... ale bylo to asi málo Ale upřímně řečeno on má občas výpadky pudu sebezáchovy, což prokazuje i jinde. Jinak už taky dostal pořádně nakopáno od mladého býčka, kterého si chtěl zezadu očichat - ten mu to třikrát napálil zepředu přímo do hrudníku - no a co na to můj pes? Vyvalil oči, otřepal se a a lítal dál.
Jinak je to ale fakt chytrej pes... (podle tohohle se to určitě nezdá )

1.8.2006 14:36

darca napsal(a):
On už nakopáno jednou dostal Motal se moc blízko zadních nohou, tak do něho ta kobyla praštila... ale bylo to asi málo Ale upřímně řečeno on má občas výpadky pudu sebezáchovy, což prokazuje i jinde. Jinak už taky dostal pořádně nakopáno od mladého býčka, kterého si chtěl zezadu očichat - ten mu to třikrát napálil zepředu přímo do hrudníku - no a co na to můj pes? Vyvalil oči, otřepal se a a lítal dál.

mí psi štěkali a honili koně ve výběhu, ale na vyjížďce si to nedovolili.
Zkus cválat pomaleji (někdy se pes může bát že mu utečete)
Jinak tady bylo asi vše zmíněno. Zkus více procvičit nesmíš a zůstaň

2.8.2006 01:35

darca napsal(a):

Hmm, tak to bude těžké. Tak bych to skusila trénovat ve výběhu, pokud pes nebude ovladatelný tak na stopovačku. Koně né ve volnosti (aby ho s tou šňůrou neušlapali) ale s jezdcem. Povel nesmíš, když nereaguje tak trhnout šňůrou. Vytrvat tak dlouho dokud nebude v klidu. Psa asi příliš vzrušuje ten rychlý pohyb koně, ale věřím že ho to omrzí.

2.8.2006 07:50

darca napsal(a):

Myslím že je to jeho ovčáckým pudem - jak koně začnou cválat má pocit že se mu rozutečou a chce jim dát najevo: "koníku tohle mi nedělej, hezky zase zpomal!" znala jsem kolii která tohle dělala i koníkům na jízdárně.

My máme s mojí pitbulkou jiný problém, ona se zase snaží koníky kousat do nohou když zastaví :-D

Přidejte reakci

Přidat smajlík