Trixulka9.7.2012
XXX.XXX.105.96
Ahoj, mám 6 měsíční holčičku CC. Mám trošku problém s její stavbou. Co se týče váhy, myslím že je v naprostém pořádku protože má krásných 26kg, má i celkem široký hrudník, ale od konce žeber až po prdelku je strašně hubeňounká. Dávám jí vařený maso (kuřecí žaludky, srdíčka, hovězí kližku) maso s vývarem přidávám do granulí (K-9) ale na tom zadku ne a ne přibrat už nevím co s tím, není papírová ale chci aby byla hezky mohutná (maminka je obrovská). Nemáte někdo nějakou radu?
Další věcí je že se strašně bojí cizích lidí, zejména chlapů vodím jí často do společnosti už od malička s cizíma psíkama se snáší dobře až na to že je hodně dominantní ale s lidma je to děs co můžu dělat jiného kromě toho že jí často vodím do společnosti?
Pokud jde o tu hubenost, já bych s tím nijak nepospíchala. Je to štěně, ona ještě nasvalí... Mně psi krásně nasvalili po syrovém mase (nekrmím granule). Jestli máte, dejte foto, třeba to není tak hrozné, jak se zdá..
Pokud jde o ty cizí lidi.. chodit mezi ně, nechat je, ať dají feně pamlsek, pohladí. Ať má prostě dobré zkušenosti s cizími lidmi. Taky je dobrý, když máte nějakou partu pejskařů, jdete se projít, pejsci si pohrají, vy se bavíte, sem tam jí někdo pohladí a dá ten pamlsek a vidí, že vy jste taky v pohodě
Ahoj. Mám 7 měs. CC - psa a taky má prdku malou. Na cvičáku se mi smáli, že prý u jakýho stromu jsem ho našla uvázanýho
Hrudník má krásnej, zadek se začíná nasvalovat až poslední dobou, myslím, že pomáhá i to jak řádí ve sněhu. S bázlivostí problém nemáme, od doby co ochutnal jak super jsou obrany a kousnutí... do té doby byl bázlivka. A vážíme stejně jako vy
Zdravím, cca do jednoho roku rostou do výšky, pak mohutní. Máme 3x CC - 8,5 roku, 4,5 a 3 roky, z toho dvě feny, jednoho psa. U všech mohutnění trvalo dlouho, připravte se na několik let postupně, pes je zpočátku ve fázi růstu skutečně jak nudle. Nic se nesnažte uspěchat, u CC je vysoké riziko DKK, přemírou krmení či nevhodným krmením lze víc pokazit. V dospělosti cca kolem tří let jsou to dost těžcí psi. Pes také nesmí přerůst, při dodržení krmné dávky včetně chondroitik bude jistě vše ok, záleží také na dědičných dispozicích, když je mamina mohutná, dcerka bude jistě taky, buďte v klidu :)
Co se týká nedůvěry k lidem - může se jednat skutečně o nedůvěru, nikoliv o strach, našemu psovi hodně pomohl cvičák - od dvou let a konkrétně nácvik obrany, jinak i psychika se vyvíjí, choďte občas mezi pejskařskou veřejnost nebo prostě mezi lidi, na výstavy a tak, náš pes začal hlídat až od tří let, do té doby by se nechal ukrást, potom velmi zvážněl a v současné době je z něj velice ostrý hlídač. Nedůvěra vůči cizím je CC vrozená, je to znak plemene, ale dá se ovlivnit výchovou.
Přeji hodně radosti s psí slečnou, CC jsou miláčci :)
) jj ze sněhu je Trixie úplně hotová doufám že takhle dobře bude reagovat i na vodu