Verisa

XXX.XXX.234.195
Ahojky, nevíte prosím která veterina v Plzni dělá Sono, březos feny? Asi každá ale já potřebuji, opravdu odborníka, jelikož jsem slyšela, že se čsto stává že u větších plemen to někteří nepoznaj, když jsou tam třeba jen dvě štěnda v hrudníku. Pokud by fenďa nebyla březí, chtěla bych ji hned začít připravovat na zkoušky
Děkuji
PS: Jsem čerstvě přistěhovaná v Ostravě jsem měla super Veta , tak snad takového najdu i zde
Děkuji, tam jsem zrovna byla a paní doktorka si nebyla jistá a sono nějak málo ukazovalo, místo takového toho trojúhelníku jen proužek, tak prý mám přijít ještě jednou na přesonování.
Chci s feňulou cvičit pokud nebude březí a chystat na výstavu a obojí je dost fyzicky namáhavé a tady jsem se v jedné diskuzi dočetla že veterinář řekl 2x na sonu že fena není březí a bylo 10 štěnat, nějkdy dvě mám z toho strach.
tak ono záleží i na kvalitě sona (já na klinice zatím na sonu nebyla , tak netuším co tam mají :))
Někde Vám řeknou už 21 den, jinde Vás 24 pošlou domů že je brzy. tak to zkuste ještě za týden a bude vědět víc. Jinak si nemyslím, že zvýšená zátěz - pokud není extrémní - by březí feně až tak mohla ublížit, pokud vše probíhá jak má.
No tak jsem byla ještě jednou ve Vedilabu a projistotu ještě na jedné veterině a feňule březí není , dnes obě sona proběhla super, ale chtěla jsem mít jistotu. Souhlasím, že pohyb by ji nevadil, ale začínám ji připravovat na zkoušku, a při dráždění figuranta je strašně zuřivá
a aportuje se přes překážky a to by asi nebylo idealní, krytí bylo drahé takže bych to určitě neriskovala, no tak snad to výjde v létě..