Přemýšlím,že bych si do budoucna pořídila malého knírače. A proto bych měla několik otázek.
Nejdřív, říká se, že je to pes s velkým srdcem. Asi do mých třinácti choval můj táta velké knírače a pamatuji si že to vždy byli skvělí psi, chytří, nebojácní, připraveni položit za rodinu svůj život. Je malý knírač také takový? A jestli je, nevyskakuje si zase moc na větší psy?
Poté, mám zkušenosti pouze s výchovou jorkšíra ( super pes) a proto, bude má zkušenost na knírače stačit? Není moc tvrdohlaví?
A poslední otázka jsou barvy. Jsou nějaké odlišnosti ve zdravý, nebo v temperamentu podle barev? Mě se totiž nejvíce líbí bílý, ale narazila jsem na názory že je to chcípáček.
Prosím o odpovědi které vycházejí ze zkušeností, ne takové " jedna paní povídala..."
Děkuji mnohokrát.
Knírač je opravdu malý pes s velkým srdcem. Pokud ho dobře vychováte,nebudou s ním problémy.Je pracovitý, ale někdy uštěkaný. Chovala jsem knírače v barvě černé a bílé. Byli povahově trošku jiní, ale žádní chcípáčci to nebyli. Stalo se mi na výstavě, že okolo jdoucí doga strčila hlavu do naší klece s bílým kníračem a vytáhla ji s kníračem zavěšeným na uchu.Dokáže si bránit svůj prostor i své lidi.Jinak jsou bílí podstatně náročnější na údržbu - co se týká udržení barvy. Na černém trošku špíny nepoznáte.
guliver
napsal(a):
Knírač je opravdu malý pes s velkým srdcem. Pokud ho dobře vychováte,nebudou s ním problémy.Je pracovitý, ale někdy uštěkaný. Chovala jsem knírače v barvě černé a bílé. Byli povahově trošku jiní, ale žádní chcípáčci to nebyli. Stalo se mi na výstavě, že okolo jdoucí doga strčila hlavu do naší klece s bílým kníračem a vytáhla ji s kníračem zavěšeným na uchu.Dokáže si bránit svůj prostor i své lidi.Jinak jsou bílí podstatně náročnější na údržbu - co se týká udržení barvy. Na černém trošku špíny nepoznáte.
Děkuji za odpověď. Konečně někdo.
Takže bílý jsou ostřejší? Ale ono to je asi hlavně o jedinci..
kkokkinkka
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Konečně někdo.
Takže bílý jsou ostřejší? Ale ono to je asi hlavně o jedinci..
já mám černo stříbřitou a taky si dokáže uhlídat své.je poslušná,hlídá,je teda trochu víc uštěkaná ale aspoň ji nikdo nepřehlédne
guliver
napsal(a):
Ostřejší určitě ne,ale nebyli to takoví lovci a byli spíš povahově citlivější.Dobře se učili a byli mazli.Nejvíc mě deptaly přípravy na výstavy, protože udržet psa v bílém stavu a přitom mu dopřát procházky a dovádění s ostatními dost dobře nejde.
Asi to nebude výstavní pes, ale potřebuji něco pracovitého a zároveň mazlíka.. Takže mě asi vadit nebude, když nebude sněhobílí...;)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když knírač, tak pepřák. To je původní a nejkrásnější barva kníračů. A možná to není pravda, ale můj pocit je ten, že i zdravotně a povahově jsou nejlepší.