Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2013 09:28
sententiavitae

XXX.XXX.73.183

Zdravím všechny,

ráda bych se poradilo o jednom problému, který trápí mého psa. Mám 3,5 měsíční štěně (kříženec border kolie a australského honáckého psa). Od malička je zvyklý mít pestrou stranu. Granule, vařené (rýže nebo těstoviny, hovězí a kuřecí maso, kořenová zelenina), konzervy, tvarohy, občas i sýr apod. Nedávno jsem ale koupila v malém zverimexu zmražené hovězí maso. Tak jsem to nechala částečně rozmrznout, půlku jsem mu uvařila a s rýží, zeleninou a konzervou a druhou půlku opět zmrazila. První uvařené krmení bylo v pořádku. Když jsem ale uvařila druhou půlku a dala jsem mu z ní večer porci, tak měl následující celý den průjem a asi 5x zvracel. Ve stolici byly hleny a byla taková neoranžovělá. Dala jsem mu ten den hladovku, další den jen rýži s kuřecím a následující den přes den rýží s kuřecím a večer jsem zkusila opět trochu z toho vařeného s tím hovězím. A další den ráno měl po tom opět průjem. Během diety měl stolici naprosto v pořádku. Chci se zeptat, myslíte si, že to hovězí maso z obchodu může být nějaké špatné? Na klasické hovězí prodáváné pro nás pro lidi je zvyklý a nic mu nedělá. Předem děkuji za odpověď.

S přátelským pozdravem, Míša

10.2.2013 06:56
scylla

XXX.XXX.147.85

Maso špatné být může, mohlo zasmrádnout při rozmražení a tak. Jinak k tomu, co krmíte - asi bych zachovala buď přirozenou stravu (kterou také krmíe) nebo konservy a granule, rozhodně bych nemíchala konservy s masem. Mohlo to být od toho a mohlo ho to rozhodit.

10.2.2013 08:39
davidka

XXX.XXX.107.205

scylla napsal(a):
Maso špatné být může, mohlo zasmrádnout při rozmražení a tak. Jinak k tomu, co krmíte - asi bych zachovala buď přirozenou stravu (kterou také krmíe) nebo konservy a granule, rozhodně bych nemíchala konservy s masem. Mohlo to být od toho a mohlo ho to rozhodit.

Zdravýho psa, který je naučený na pestrou stravu, řádné míchání konzerv, masa a granulí nerozhodí.

A jinka si taky myslím, že to hovězí mohlo být před prvním zmražením na hraně čerstvosti a možná se vám po rozmražení už zkazilo. Pokud máte citlivého psa, mohl na to reagovat. Zdravému psu by ale i mírně zasmrádlé maso vadit nemělo. Holt každý má jiné zažívání.

10.2.2013 16:28
sententiavitae

XXX.XXX.73.183

Děkuji za odpovědi. Krmení jsem vyhodila a udělala mu rýži s kuřecím a konzervou pro štěnata. Jinak měla jsem pitbulku a té vařené maso míchané s konzervou vůbec nevadilo. Měla krásně formovanou stolici a vypracované tělo. Každý pes je ale individuální stvoření a třeba to to tomuto pejskovi svědčit nebude. Jestli to tak bude, přejdu jen na jeden druh stravy. Od štěněte je ale zvyklý na pestrou kombinovanou stravu, stolici měl v pořádku, jen teď má to trávení nějaké rozházené. A taky je fakt, že lidé na tomto sídlišti, kde bydlíme, jsou pěkní prasata a pohazují zde staré maso a všelicos. Samozřejmě se štěně snažím hlídat, ale úplně ho člověk neuhlídá. To bych ho musela mít pořád na vodítku a to tedy rozhodně nechci. Zítra jdeme k veterináři na přeočkování, takže ho aspoň prohlédne. Každopádně moc děkuji za odpovědi. smajlík

S pozdravem, M.

10.2.2013 19:16
scylla

XXX.XXX.147.85

davidka napsal(a):
Zdravýho psa, který je naučený na pestrou stravu, řádné míchání konzerv, masa a granulí nerozhodí.

A jinka si taky myslím, že to hovězí mohlo být před prvním zmražením na hraně čerstvosti a možná se vám po rozmražení už zkazilo. Pokud máte citlivého psa, mohl na to reagovat. Zdravému psu by ale i mírně zasmrádlé maso vadit nemělo. Holt každý má jiné zažívání.

Hodně nesouhlasím. To, co je v granulích, je nutné dopočtem doplnit ostatími složkami, jinak je to dost brutus. Průjmy z toho může mít i zdravý pes. Zkuste se nacpat přebytkem tuku a uvidíte, jak poletíte. I když máte zdravé zažívání.

10.2.2013 20:28
pudlenka

XXX.XXX.83.185

Nebo taky může mít na hovězí alergii. Náš předchozí pes ji měl, po pozření i miniaturního kousku hovězího (v jakémkoli stavu, např. i konzervu) se vždycky objevil naprosto příšernej průjem a zvracení...

11.2.2013 21:13
sententiavitae

XXX.XXX.175.157

Děkuji za odpovědi. smajlík Tak to zatím vypadá, že ten náš pejskem byl prostě jen přežranej, rychle zhltal večerní porci a možná to ani nestačil strávit. Také to vypadá, že je citlivější na hovězí. Teď má kuřátko s rýží, těstovinami a konzervou pro štěňata a má krásně formovanou stolici. Také mu dávám menší porce a prospívá mu to. Jinak veterinář mi řekl, že dávat do vařeného s masem konzervu by nemělo vadit, pokud není pes přecitlivělý na nějkou složku v konzervě (např. na to hovězí). Také říkal, že bychom mu měli dávat jen jednu značku konzervy. Ale prý není dobré v jeden den míchat granule s vařeným, protože trávení u těchto dvou typů krmení je jiné. smajlík

12.2.2013 07:57
kobroor

XXX.XXX.41.2

Nemyslím si, že by to měl z přežrání. Když pes maso zhltá, tak to většinou vyzvrací (a sežere znovasmajlík). Pokud ta první várka byla dobrá a problém byl až s tou druhou, řekla bych, že to bylo tím částečným rozmražením. Když kupujete maso ze zverimexu a ne přímo od výrobce, tak nikdy nevíte, jak dlouho už mu to leží na krámě, jestli už to taky nebylo povolené apod.
Jinak teda nechápu, proč do masa přidáváte konzervu. smajlík
Říká se, že není dobré krmit granule s masem v jedné porci, ale třeba ráno dát granule a večer maso, že nevadí... Takže já bych spíš dala třeba ráno granule + konzervu a večer vařené maso + vař. zeleninu (příp. těstoviny apod.).

13.2.2013 21:36
sententiavitae

XXX.XXX.73.183

Děkuji za reakci. Granule s masem nemíchám. Většinou dává granule ráno a odpoledne a vařené jako oběd a večeři. Jinak odpověď na otázku, proč dávám do vařeného konzervu: Uvařím rýži nebo těstoviny s kořenovou zeleninou a masem na několik dní do velkého hrnce a prostě aby to bylo bohatší, tak do toho přimíchám jednu konzervu. Dělala jsem to tak pitbulce, kterou jsem měla a osvědčilo se to. Chutnalo jí to a měla krásnou svalnatou postavu, lesklou srst a problémy s trávením neměla, když opomenu vepřové kosti. Veterinář mi řekl, že když to pejskovi vyhovuje, není problém to tak dělat. Názory lidí se na tohle hrozně liší. Kdyby měl můj pes trávicí problémy nebo bych viděla, že nějak neprospívá, určitě bych to řešila. smajlík

14.2.2013 08:10
kobroor

XXX.XXX.41.2

Jasně, já taky netvrdím, že je to špatně. Jen mi to přijde zbytečný... Nevidím důvod, proč dochucovat maso, když to je pro psa samo o sobě nejchutnější. Spíš bych dochutila ty granule.. Ale tak problém s tím mám já, když si představím, co to je za guláš smajlík
Jinak to, že je pes nasvalený atd. je většinou právě z toho masa smajlík

14.2.2013 09:04
davidka

XXX.XXX.213.188

scylla napsal(a):
Hodně nesouhlasím. To, co je v granulích, je nutné dopočtem doplnit ostatími složkami, jinak je to dost brutus. Průjmy z toho může mít i zdravý pes. Zkuste se nacpat přebytkem tuku a uvidíte, jak poletíte. I když máte zdravé zažívání.

Já zas nesouhlasím s tímto.
Nebo tedy nerozumím.Co mám doplňovat dopočtem, když podle výrobce je v granulích vše potřebné? Když přidám ke granulím konzervu (kde je taky vše, pokud není nějaká speciální), jen dávám to samé v jiné formě - sušené (granulované) + konzervované. Stejně tak když přidám maso s kostmi, je to plnohodnotná strava psa. Nevím, proč si myslíte, že když přidám ke granulím maso, by mělo být v dávce příliš tuku. To je přece nesmysl (asi stejný, jako když před volbami sčítali procenta smajlík ).
A žaludek psa, pokud je zvyklý na pestrou stravu, si s kombinací granule, konzerva, maso, zelenina atd. poradí stejně, jako si lidský žaludek poradí s kombinací polívka +maso + rýže + omáčka + zákusek + káva + pivo ... smajlík . Taky se každá tato složka tráví jinak dlouho, přesto jsme schopni to do sebe bez problémů během krátké doby narvat.

15.2.2013 18:37
hanele

XXX.XXX.219.155

davidka napsal(a):
Já zas nesouhlasím s tímto.
Nebo tedy nerozumím.Co mám doplňovat dopočtem, když podle výrobce je v granulích vše potřebné? Když přidám ke granulím konzervu (kde je taky vše, pokud není nějaká speciální), jen dávám to samé v jiné formě - sušené (granulované) + konzervované. Stejně tak když přidám maso s kostmi, je to plnohodnotná strava psa. Nevím, proč si myslíte, že když přidám ke granulím maso, by mělo být v dávce příliš tuku. To je přece nesmysl (asi stejný, jako když před volbami sčítali procenta smajlík ).
A žaludek psa, pokud je zvyklý na pestrou stravu, si s kombinací granule, konzerva, maso, zelenina atd. poradí stejně, jako si lidský žaludek poradí s kombinací polívka +maso + rýže + omáčka + zákusek + káva + pivo ... smajlík . Taky se každá tato složka tráví jinak dlouho, přesto jsme schopni to do sebe bez problémů během krátké doby narvat.

No to jsou ti analytici, kteří "granulofirmám" sežrali jejich tvrzení, že nejlepší je krmit jen a jen jejich grnaulemi které jsou 100% kompletní a hlavně jim k tomu nic nepřidávejte, ať nenarušíte rovnováhu ... !!!
A že tím lidi psům vypěstují alergie a přecitlivělá zažívání a kdo ví co ještě, to už samozřejmě neřeší ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík