Dobry den,mam 5 mesicniho ovcaka a nejsem schopna ho naucit venceni..Veskere povely a vycvik zvlada bez problemu ale udelat venku hromadku je zcela nerealne..Mame ho doma na dvorku a tam vykonava veskere potreby, i pri nekolika hodinove vychazce nic neudela ale jen jak dorazime domu tak do par min je hromadka na dvorku,,uz nevim jak na nej.Nosila jsem hromadky po okoli kam chodime vencit,dostava pokarani a venku pochvalu i za curani,,odmenujeme pamlskama ale bez vysledku..Myslim ze v 5 mesicich by uz mel aspon 1x venku kakat..Prosim o radu ,mam malou holcicku ,ktera si cele leto na dvorku hraje tak nechci aby tam chodila mezi hromadkama..Dekuji...
lusiba
napsal(a):
Dobry den,mam 5 mesicniho ovcaka a nejsem schopna ho naucit venceni..Veskere povely a vycvik zvlada bez problemu ale udelat venku hromadku je zcela nerealne..Mame ho doma na dvorku a tam vykonava veskere potreby, i pri nekolika hodinove vychazce nic neudela ale jen jak dorazime domu tak do par min je hromadka na dvorku,,uz nevim jak na nej.Nosila jsem hromadky po okoli kam chodime vencit,dostava pokarani a venku pochvalu i za curani,,odmenujeme pamlskama ale bez vysledku..Myslim ze v 5 mesicich by uz mel aspon 1x venku kakat..Prosim o radu ,mam malou holcicku ,ktera si cele leto na dvorku hraje tak nechci aby tam chodila mezi hromadkama..Dekuji...
Naučit psa venčit na povel !
Je to snadné .
Např.
krecinek
Člen # Zasláno: 11 Srp 2007 16:07
Citát - Nahlásit
Maltezacek je velmi ucenlivy, urcite to brzo pochopi Ja toho svyho straaaaaasne chvalila a dostal odmenu, kdyz cural venku, taky jsem ho naucila "povel" cuuurej a to tak, ze kdykoli cural treba doma, opakovala jsem to. Brzy si to spojil a mohla jsem tento pak "povel" praktikovat i venku... Hodilo se mi to treba i kdyz jsme jeli nekam autem a udelali zastavku a ja chtela, aby se zrovna i vyvencil...Ale hlavne chvalit, chvalit. Ten muj si velmi rychle spojil to, ze kdyz se vycura venku, je to dobre a uz si ke mne mazal pro odmenu
womandriver
XXX.XXX.252.111
Ahoj Lusibo.
Mám také Německého ovčáka. Krmím ho dvakrát denně, a všimla jsem si, že jak se nají, tak jde za půl hodiny kadit. Co vypozorovat, za jak dlouho se vykadí ten Tvůj pejsek. Pak těsně před tímto časem s ním jít ven. Šla bych s ním na dlouhou prochátku,klidně na půl dne. Vzala bych hodně pamlsků, třeba i psí salám, a hrála si s ním aby běhal, a cvičila ho a přikrmovala bych tak, jako za odměnu. Aby byl nacpanej. Prostě to nevzdat,a jít domů až se vykadí.
Líba