Československý Vlčák

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2013 01:26

Chtěla bych se zeptat, zda toto plemeno psa, vzhledem k tomu, že je povahou vlk, vhodné k zvířatům jako jsou miniprase, králíci, psi malých plemen, kozlové a kočkám. Myslím tím, agresivitu či pud k lovu vůči nim. Mám v úmyslu si pořídit fenku. Samozřejmostí by byla socializace hned od prvních dnů. Samozřejmě, by nebyla v kotci venku, ale normálně v domě /s přístupem na velkou zahradu/ a spala by v posteli. Nebyl by problém? Děkuji za odpověď.

20.2.2013 07:07
ilisek

XXX.XXX.196.15

Na vašem místě bych oslovila několik chovatelů, určitě najdete i takové, kteří odchovávají v podobných podmínkách o kterých zde píšete a rádi vám poradí z jakého spojení si fenku vzít.

20.2.2013 16:25
jazzinka

XXX.XXX.249.181

Mám psa čsv a neloví, ale je možná trochu výjimka. Obecně ale myslím, že na co jsou socializovaní od mala, to zvládají, zejména u domácích kousků - matka mého psa jejich domácí kočky chránila, zatímco cizí kočky s chutí masakrovala. Můj pes kočky zcela ignoruje, páč dostal od tátova kocoura ještě jako štěně na návštěvě výprask. Minulý týden jsem hlídala sestře potkana, s těmi se můj pes (dnes devítiletý) zatím nijak zvlášť nepotkal a přesto si ho po pokynu "podívej, kamarád" jen v klidu očichal, ale lovit se ho nesnažil, ani když jsem potkana zapomněla na noc zavřít do klece a oni tedy spolu vegetili celou noc bez mého dohledu.
Ale netvrdím, že takhle přátelská jsou všechna čsv.

A jen k tomu spaní v posteli - čsv neuvěřitelně línaj (měla jsem předtím čuvačku a proti čsv z ní byla chlupů polovina ), takže třeba ten můj smí jen pod postel smajlík

20.2.2013 16:40

Dobře děkuji :) Já jen, že jsem se bála - přeci jen je povahově hodně podobný vlku a ti se asi se zvířaty nemazlí. Nicméně já nejsem typ, kterému chlupy vadí - mám chlupaté zvíře takže mi v posteli vadit nebude smajlík

20.2.2013 21:42
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Spíš než mezidruhové agresivity bych trochu problém viděla v těch dalších malých psech. ČSV k druhým psům moc snášenliví nebývaj, i když u fen je to lepší než u psů. Každopádně je lepší, pokud další psíci jsou opačného pohlaví.

20.2.2013 23:06

Takže myslíš, že není vhodné kupovat ČSV fenku k psovi a fence? Ani kdyby s nimi vyrůstala?

20.2.2013 23:52
milošditrich

XXX.XXX.230.162

ahoj ja napišu muj nazor : sice je nechovam ale bavil jsem se se Sylvou co měla fenku vlčaka s 5 kočkami 2 psi rotvici a 1 čivava a husy ovce a řekla fenku od 1 chvile vodila psi mezi zviřata a řekla nesmiš a je to mimi je to tvoje miminko a to ji vsugerovala do 5 let takže všechno menši než je ona je jeji miminko a ted s ni pase skot a hlavně zaměstnavat at se nenudi a 2 vlčice je opak agresivni ke všemu co se hybe a toleruje pouze 1 kočku odde mě skoušela ho zakousnout a ja řekl at nic neděla kocour ji nafackuje a vic ho lovit nebude a kocour Monty ji nafackoval a zahnal do boudy a ted spolu spi v 1 boudě od ty dobi jsou 2jka a jiny zviřata by zabila smajlík na fotce je kocour kteryho jsem dal Sylvě smajlík

22.2.2013 00:20

Krásný kocourek :)
Budu tedy doufat, že chytím fenku, která bude se všemi vycházet bez problémů.

22.2.2013 14:01
jazzinka

XXX.XXX.249.181

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásný kocourek :)
Budu tedy doufat, že chytím fenku, která bude se všemi vycházet bez problémů.

Spíš se zamyslete, co od čsv vlastně čekáte a co mu nabízíte. Zatím to na mě působí jako "pes na statek", což oni moc nejsou. Čsv vyžaduje poměrně hodně individuální péče od pána a obvykle i tak trochu být trvale pod dohledem, pokud je na volno s jinými zvířaty, psy, lidmi, dětmi apod.
Netvrdím, že to takhle u vás funguje, ale představa čsv třeba na biofarmě, kterak se celý den poflakuje mezi domácím zvířectvem, nechává se hladit od návštěv a hraje si s jejich psíky, je celkem sci-fi.
Netvrdím, že k tomu čsv nelze vychovat, ale stojí to mnohem víc práce než u jiných plemen a výsledek je docela nejistý.

24.2.2013 11:10
formule99

XXX.XXX.19.192

Tak tak. Také mě toto plemeno zaujalo a chtěl jsem si ho pořídit. Ale nejsem ten druh lidí, co se jim líbí zvíře a šup s ním domů. Máme 4 pesany, kočky, veverku a je to v poho. Ale to není ČSV. Má opravdu svá specifika, potřebuje hodně péče a hlavně hodně vůdčí osobnost. Po diskuzích s několika chovateli jsem od něj dočasně ustoupil. Neříkám, že nemáte předpoklady k jeho chovu, jen to řádně rozmyslete.

26.2.2013 16:26
milošditrich

XXX.XXX.228.193

co to trochu ulechčit smajlík co je na nich + a co je na nich - smajlík muj byvali kocourek Mikeš alias Čert učil jsem ho poveli a pak dal kamaradce umřel ji 10 let stary kocourek

28.9.2013 19:22
heloisa

XXX.XXX.29.189

Tato diskusia je uz zrejme pase, ale neda mi to. Mame doma CSVcko, psa, o chvilu mu budu 3 roky. Je to krasny a extra inteligentny pes no a v tom je vlastne problem. Nerad sa nudi, a ked uz sa nudi, tak vymysla, nic pre neho nie je prekazkou a lovecky pud nezaprie, kym v lese sa len tak zlahka rozbehne za srnou, doma je schopny stravit dni i tyzdne spekulovanim nad tym ako sa otvara branicka, ako sa otvara kurnik, dokonca ako sa da otvorit kralikaren a napriek tomu ze cely zivot zil s kralikmi, tak mu prosto jedneho krasneho dna ruplo, tu kralikaren si otvoril a pozabijal vsetko co nasiel a nasiel teda vsetko. Slepice detto. A kazde nove zabezpecovacie opatrenie je pre neho len novou vyzvou na zdolanie. Ak niekto tusi ako by sa to dalo odnaucit alebo aspon zmiernit nech mi napise na chsvivian@seznam.cz. Aj ked pochybujem, ze sa to da, tvari sa totiz, ze co oci nevidia, srdce neboli, kym som vonku, mam poslusneho k inym zvieratam nevsimaveho psa, ked som v dome a sledujem ho spoza zaclony tak si robi co chce. smajlík

2.10.2013 19:25
yzengrin

XXX.XXX.213.5

Dobrý večer,
nevím na kolik je tato diskuse ještě aktuální.
Chovám 2 československé vlčáky: 5ti letou fenku a 2letého psa. Každý je od jiného chovatele, každý vyrůstal někde jinde. Fena v bytě, pes "na farmě". Rozdílnost povah je velká, stejně jako přístup k dalším živočišným druhům. Ve zkratce: sázet na to, že socializací psa naučíte nelovit domácí zvířata (nejen kočky, ale i veškerou drůbež, kozy, ovce, koně, prasata..) je opravdu dost nejisté. Většina čsv co znám má lovecké pudy dost silné. Také dost záleží jak často se konkrétní pes s lákavým podnětem setká (tj. pes žijící ve městě vs. pes žijící na vesnici). Zařídit se tak, aby člověk nedal psovy možnost lovit není až tak jednoduché (pokud nechcete se psem chodit do konce jeho života na vodítku) a odnaučit jej lovit je ještě těžší. Vím i o případě, kdy fena (sportovně vedená, zaměstnaná) začla lovit ve svých 9ti letech.
Jak zde již někdo navrhoval, doporučuji navštívit co nejvíce chovatelů a nejen na tuto problematiku se jich otevřeně zeptat (a chtít stejně otevřenou odpověď), ideálně jít s chovatelem a psem na vycházku abyste viděla jak se čsv chovají atd.
P.S.: jelikož zde máme veškerá domácí zvířata uvedená výše..něco zkušeností už mám. Pro začátek si můžete pročíst mé osobní poznatky ze soužití čsv a dalších zvířat zde:
http://www.sophia.wbs.cz/Vychova-a-vycvik.html

Jani

Přidejte reakci

Přidat smajlík