Chci se zeptat jake mate zkusenosti se stridanim granuli - tj. obmenovani "odzkousenych" znacek a prichuti. Doporucejete nebo ne? Jaka jsou pro a proti?
Momentalne uz delsi dobu krmim Acana Adult Dog. Premyslela jsem, ze bych obmenovala granule Acana a Taste of the Wild nasledne:
- mene proteinu v lete a teplejsich mesicich: Acana Adult Dog a TOTW Pacific Stream
- vice proteinu v zime a chladnejsich mesicich: Acana Wild Prairie a TOTW High Prairie
Obmenovala bych asi zrejme po pytlich, takze asi kazde 2-3 mesice...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No osobně to takhle praktikuju. Jakmile dobírám pytel objednávám jinou značku. Někdy mě to vychází, že ráno krmím jednou značkou a večer jinou. Pes má aspoň změnu. Jinak občas "hodím do placu" syrové, kosti, vajíčko a tak ale jinak na časté střídání granulí je pes zvyklý a nedělají mu přechody problémy.
Střídání granulí Vám dnes už asi nikdo vymlouvat nebude. Jde o to, aby jste střídala kvalitní s kvalitními. Ne zrní s masem. Taste of the Wild je asi jedna z nejlepších značek na českém trhu. Nemusíte nutně střídat značky, ale můžete střídat i složení. Jednou bizon, potom kachna a pak ryby. Chválím za snahu a zájem .
formule99
napsal(a):
Střídání granulí Vám dnes už asi nikdo vymlouvat nebude. Jde o to, aby jste střídala kvalitní s kvalitními. Ne zrní s masem. Taste of the Wild je asi jedna z nejlepších značek na českém trhu. Nemusíte nutně střídat značky, ale můžete střídat i složení. Jednou bizon, potom kachna a pak ryby. Chválím za snahu a zájem .
Já už téměř rok střídám Taste.....jednou losos, jednou bizon. Bizon chutná psovi víc, ale jedno jídlo denně dostává maso, syrové, vařené, zeleninu, rýži.....odpad ukázkový a pes spokojený a zdravý :o)
Zdravím, o krmivu Taste of the wild čtu prvně (je ale pravda, že se o psy bohužel "pouze" zajímám, svého zatím nemám), a chtěla bych se zeptat - projížděla jsem spoustu stránek (dokonce i tu jejich originální v angličtině) o tom, co tyto granule obsahují, a je pravda, že jsou bez obilovin? Nějak se mi to nezdá, co si o tom myslítě vy??
Díky za odpověď
Taky granule střídám, TOTW, Barking Heads, Magnusson, Wolsblut, Artemis, Arden Grange, Firstmate atd....
Pejskovi jsou 4 roky, je zdravý, nasvalený a nemá žádné zažívací potíže.
Občas dávám i lidskou strvu, maso, vejce, zeleninu, vývar....atd
Ano TOTW neobsahují biloviny, mrkněte na nemoderovanou diskuzi "Pro Miloše" vše je tam dopodrobna popsáno
peťa90

XXX.XXX.161.8
Dobrý den,
je opravdu vhodné takhle střídat? Já všude čtu, že kočky a psi nemaji rádi změny atd. Nezdá se mi, aby jedli furt to samý, ale zas doma mi říkaji, že když to všude píšou, tak jim mam nechat co jim vyhovuje a furt něco nevymýšlet
peťa90
napsal(a):
Dobrý den,
je opravdu vhodné takhle střídat? Já všude čtu, že kočky a psi nemaji rádi změny atd. Nezdá se mi, aby jedli furt to samý, ale zas doma mi říkaji, že když to všude píšou, tak jim mam nechat co jim vyhovuje a furt něco nevymýšlet
Myslím, že se řada věcí na tomto portálu trošku přehání. Krmit pořád stejným krmivem rozhodně není dobré. Důvod pro změnu krmiva s každým dalším pytlem také moc nevidím. Krmivo TOTW je rozhodně kvalitní, nyní ho můžete z Polska koupit za slušné peníze, ale na úplně špičková krmiva typu Orijen nebo Artemis to nemá. Proto je nutné brát zdejší rady s nadhledem a řídit se vlastním rozumem.