Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Stréček

23.2.2013 17:51
Stréček

XXX.XXX.112.6

Jaký máte názor na kastraci fen?

23.2.2013 17:56
ssuchos

XXX.XXX.207.233

Dobrý den já si myslím, že pro fenu, pokud neměla štěňata nikdy v životě není kastrace příliš vhodná a raději bych volil injekce proti hárání ( např. depoveru), ale pokud již měla štěňata tak bych v tom problém neviděl

Stréček

23.2.2013 18:20
Stréček

XXX.XXX.112.6

Neměla a nebude mít štěňata. Nejde mi o hárání, nýbrž o rakovinu či nádor mléčných žláz v pokročilém věku

23.2.2013 18:59
atika

XXX.XXX.226.2

Hormonální injekce jsou mnohem větší svinstvo než případná kastrace a jako prevence rakoviny k ničemu. Jako prevence rakoviny má kastrace význam mezi prvním a druhým háráním. Sama kastrovanou fenu mám - dnes už 12 let ( a hodně dalších znám) a žádný problém se nikdy nevyskytl. Kastrovaná fena není v pozdějším věku ohrožena ani velmi často se vyskytujícím zánětem dělohy. Ale od skalních odpůrců kastrace se jistě brzy dozvíte, že se velmi často objevuje inkontinence a spousta dalších problémů. Osobně neznám žádnou fenu, kde by se objevila, ale fakt je že hlavně u velkých plemen se to v pár procentech stát může.

23.2.2013 19:48
stréček

XXX.XXX.112.6

jj díky :) taky jsem spíše pro kastraci

25.2.2013 12:15
inusanka

XXX.XXX.175.12

Pokud bych si preventivně měla nechat vyndat všechno u čeho se u mých předků objevila rakovina a co mám tedy ohrožené, dávno nežiju. Pokud fena nemá silné příznaky falešné březosti, nenatéká jí mléčná žláza, raději bych nekastrovala. Po čtyřech psech máme poprvé holku, strašně dlouho jsem dávala pro a proti a nakonec se rozhodla nekastrovat

26.2.2013 15:49
zboza3aj

XXX.XXX.242.34

ssuchos napsal(a):
Dobrý den já si myslím, že pro fenu, pokud neměla štěňata nikdy v životě není kastrace příliš vhodná a raději bych volil injekce proti hárání ( např. depoveru), ale pokud již měla štěňata tak bych v tom problém neviděl

Prosím o zdroj informací, proč je pro fenu, která neměla štěňata, vhodnější, aby jí byly píchány umělě dávky hormonů. Jestli je kastrace zásah do organismu, tak co je potom toto. Nejsem striktní zastánce ani jednoho, doma máme i kastráty i psy nekastrované. Rozhodně jsem ale odpůrce těchto hormonálních injekcí.smajlík

26.2.2013 17:03
atika

XXX.XXX.213.155

zboza3aj napsal(a):
Prosím o zdroj informací, proč je pro fenu, která neměla štěňata, vhodnější, aby jí byly píchány umělě dávky hormonů. Jestli je kastrace zásah do organismu, tak co je potom toto. Nejsem striktní zastánce ani jednoho, doma máme i kastráty i psy nekastrované. Rozhodně jsem ale odpůrce těchto hormonálních injekcí.smajlík

Jo a většina dobrejch vetů je ani píchat nechce, spíš jednorázově - třřeba na oddálení hárání před výstavou, ale rozhodně ne dlouhodobě jako místo kastrace.

1.3.2013 07:49
ginka

XXX.XXX.142.53

Stréček napsal(a):
Jaký máte názor na kastraci fen?

Moje psice teď v září bude 3 roky po kastraci. Je v pořádku, není inkontinentní, není líná, spíš akční, psi se k ní chovají normálně (někteří psi jí ale i po kastraci mají tendenci nakrývat - a rozhodně to není z dominantnosti). Problém máme pouze s jednou kokršpanělkou, která na ní útočí jen jí vidí z dálky, otázkou je, jestli je to tím, že je moje holka kastrovaná nebo špatnou socializací (což bych se přikláněla spíš k druhé variantě, jelikož má páníčky blbečky). Takže za mě ano, pokud fena není chovná a pokud si nevěříte, že byste jí ohlídal, tak ano. Ale chápu i zodpovědné majitele psů, co nemají fenku kastrovanou a dokáží jí ohlídat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík